maanantai 04. heinäkuu 2016

Raikkautta mökin sisustukseen

P7030624P7030627P7030613P7030629 P7030619
MOIKKAMOI

ja tervepä terve, taas! Mä en kaipaa blogista lomaa, mutta kaipaatteko te musta lomaa? :D Nyt on vain jotenkin niin mahdottoman hyvä buugi tämän bloggaustouhun kanssa meneillään, että ei malttaisi himmailla. Muistatteko sen mäntypuisen telkkaritason, joka meillä oli täällä mökillä aiemmin? Sen, jonka mun piti sutia valkoiseksi jo kolme kesää sitten? Jota en koskaan ehtinyt/jaksanut/muistanut sutia? Jep, se on nyt vihdosta viimein syrjäytetty. Pala mummulaa tuli mökille. Televisiotason ja tuon valaisimen myötä. Niin useasti olen todennut, että meidän äiskällä on kautta aikain ollut sitten hyvä maku. Mitä tulee pukeutumiseen, mutta myös mitä tulee sisustamiseen. Äiti osti vaatteita ja huonekaluja harvoin. Mutta sitäkin laadukkaampia. Oli hullaantunut skottiruudullisiin lepotuoleihin. Sikarituoleihin ja lukunurkkaustuoleihin. Hei, mistä tuli mieleeni, että mä olen unohtanut haaveilla viime aikoina siitä konjakinruskeasta patinoituneesta sikarituolista :D No takaisin äippäliiniin palatakseni, äiskän maku sisustusesineisiinkin oli loistava. Kynttilänjalkoihin, tauluihin, sisustustyynyihin. Astioista puhumattakaan. Huonekalujen osalta tein käännytystyötä Ikeoiden suhteen aika paljon ja vihdosta viimein antoi periksi :) Muistaakseni tämä tv-taso on sieltä. Sopii tänne meille hienosti!

Kyllä se valkoinen raikastaa puupintoja! Seinät olkkarissa ja makuuhuoneissa maalasimme silloin taannoin valkoiseksi. Katon maalausta pohdimme vielä. Tuo vanha pyöröhirsiseinä tv-tason takana saa olla ja pysyä tummana. Se on vuonna 1963 rakennetun alkuperäisen mökin julkisivua. Tykkään, että on kivasti jätetty näkyville laajennuksen yhteydessä. Television yläpuolella oleva taulu on mökin entisten omistajien miehen ottama valokuva hirsipinnasta. Muistoja ja tunnearvoa sieltä menneiltä vuosilta. Huomaan, että se jokin vanhan vaalija minussa on heräämässä henkiin…

Tänään vielä mökkeillään ja illasta/huomen aamusta suuntaamme kaupunkiin. Lauantaisten hautajaisten tiimoilta alkaa olemaan jo pikkuisen perhosia vatsassa. Tähän asti on mennyt hyvin, mutta nyt alkaa jänskättämään. Onneksi saimme ihan aamusiunauksen, niin ei tarvitse koko pitkää päivää odotella. Hautajaisten osalta on vielä jos jonkinlaista puuhaa, joten tiistaipäivän olen pyhittänyt niille. Laitan teille ajastettuna kuitenkin huomiselle iloisia tunnelmia viime viikolta. Siltä illalta, kun veljen perhe oli meillä viettämässä iltaa hyvän ruoan ja juoman merkeissä ja kun ämyreistä raikasi Bailando sekä muut espanjapopit ;)

Mitäs mieltä olette, raikastuiko ilme? Täältä postauksesta muuten näkyy meidän mökkiä ennen kaikkia maalausremppoja sun muita :)

AURINKOISIN MAANANTAITERKUIN,

alle

PS. edit: no vitsit, mähän olen ihan lomalla ja puhun läpiä päähäni – espanjalaisesta illanvietosta juttua keskiviikkona…onneksi satuin vilaisemaan kalenteriani :D


12 Responses to “Raikkautta mökin sisustukseen”

 1. Hennu sanoo:

  Kyllä raikastui ilme. Näyttää kivalta ja näyttää kuitenkin kodikkaalta mökiltä!
  Ja postaile vaan vaikka joka päivä jos mielesi tekee, täällä luetaan kaikki :D

  Voimia hautajaisjärjestelyihin <3

  • Maria Maria sanoo:

   Moikka Hennu

   ja hei kiitti, mäkin tykkään, että raikastui ilme :) Pienellä sitä saa aikaan!

   Kiitos kaunis <3

 2. Raisa sanoo:

  Hei! Sinun blogiasi on aina kiva lukea ja katsoa kauniita kuviasi. Kirjoitat elämästä niin hyvin, iloista ja suruista ,elämänmakuisesti. Olen sinua lähes 20v vanhempi,lapsesi meidän lastenlapsemme ikäisiä…niin silti ajettelet monista asoista todella kypsästi.Voimia sinulle ja siunausta perheellesi ja rakkaillesi! terveisin raisa

  • Maria Maria sanoo:

   Heippa Raisa

   ja hei ihana kuulla, kiitos <3

   Sitä on ehkä ajatusmaailma kypsynyt, kiitos näiden vähän kuoppaisten elämänvaiheiden. Mutta jokainen vaikea hetki on tuonut mukanaan roppakaupalla myös sitä iloisempaa elämänvaihetta :)

   Kiitos <3

 3. Virpihe sanoo:

  Hei!
  Kivan näköinen uusi ilme. Aluksi luulin, että seinälle oli tehty jotain, kunnes luin kirjoituksesi.
  Sinun blogia on mukava lukea, voit vaikkapa joka päivä laittaa uusia postauksia.
  Voimia sinulle ja perheellesi.

 4. Minttu sanoo:

  Valkoinen tv-taso tosiaan raikastaa kivasti. Vuosia sitten katsoin jotain sisustusohjelmaa tv:stä ja mieleeni on jäänyt elävästi sisustussuunnitelujan neuvo, ettei tv-seinällä tulisi olla tauluja. Tv on sen seinän katseenvangitsija, se ei kaipaa tauluja. Itse olen noudattanut tätä ohjetta ja mielestäni se toimii; tv ja taulut erikseen. Ihan vain siis ystävällisenä vinkkinä – taulu saattaisi sopia paremmin johonkin toiseen paikkaan.

  • Maria Maria sanoo:

   Moikka Minttu

   ja kiitti <3

   Juu, mä muistan myös joskus kuulleeni samanlaisen ohjeen (kuten myös takka vs. tv). Mutta tuo taulu itse asiassa on tarkoitus korvata kahdella pienemmällä taululla. Joten piutpaut näille ohjeille, jos näyttää omaan silmään hyvältä ;)

 5. Marjo sanoo:

  Blogisi on minun suosikki=).Käyn lähes päivittäin kurkkimassa täällä ja aina on iloinen ylläri,kun olet kirjoitellut ja laittanut kauniita kuvia..on rentouttavaa seurata sinun blogia ja saada kaikkia sisustusvinkkejä ja herkullisia reseptejä..Voimia teille kaikille surun keskellä<3.

  • Maria Maria sanoo:

   Moi Marjo

   ja kiitos <3

   Reseptien suhteen on muuten ollut nyt vähän hiljaista, mutta huomenna niitä taas pukkaa :)

   Lämmin kiitos <3

 6. LPP sanoo:

  Teillä on kyllä niin kaunis mökki <3
  Kyllä tuolla viihtyy!

  • Maria Maria sanoo:

   Voi kiitos kaunis <3

   Mä voisin asua tuolla...harmillista vaan, että on saaressa. Heikot jäät voisivat koitua hankalaksi pidemmän päälle :D

Kommentoi