torstai 11. helmikuun 2016

Kellarikerroksen suunnitelma / saunaosasto

MOIKKAMOI!

En tiedä onko tämä nyt ihan normaalia olla näin hurahtanut pohjapiirrustusten pyörittelyyn. Ehkä tämänkin energian voisi kohdistaa johonkin järkevään. Tai no, mikä on järkevää? 😉 Kahvitunnilla (tauolla…) tänään töissä hurautin skissipaperirullan auki ja piirsin kellarikerroksen pohjaa uusiksi. Tilannehan on se, että käsittääkseni tuossa on vielä rakennuslupaa tontilla jäljellä. Joten eikös se käsitä myös ns. kellarikerroksen ottamisen asuinkäyttöön? Täytynee soittaa jonnekin ja tarkistaa, mutta minne? Kantavia seiniäkin tuolla suattaa olla mennyt nyt matalaksi, mutta täytyy reissun jälkeen pyytää pari eri remonttifirmaa antamaan arvionsa kustannuksista ja siitä, kuinka paljon palkkeja tulee jättää. Huonekorkeus kellarissa on 2,5 metriä, joten ei tarvitse alkaa kaivamaan lattiaa alemmas 😀 Tilanne on nyt jotakuinkin tämä (piirrustus vuodelta 1960):

20160211151308_00001

Autotallista ei pääse tällä hetkellä sisälle lainkaan, vaikka kuvassa niin näkyy. Lisäksi meillä on suunnitelmissa maalämmön laittaminen, joten tuo pannuhuone (kuvassa kattila) lähtee pois. Mutta kuinka paljon ns. teknistä tilaa tarvitsee maalämmölle? Se pitää ympätä sit johonkin. Alla olevaan pohjaan olen luonnostellut tulevaa. Älkää välittäkö merkeistä, ne eivät ole ihan virallisia. Lisäksi pari ovea puuttuu 😉 Kodarille on varattu aika iso tila. Ehkä siitä osan voisi jakaa pukuhuoneeksi. Tosin mietin tuossa, että tuleeko pukuhuonetta käytettyä? Kodinhoitohuone on sinänsä nyt vähän hassussa paikkaa, että meidän vaatehuolto tulee muuten olemaan yläkerrassa eli siis kahden kerroksen päässä. Mitenkähän sitä kyllästyy roudailemaan pyykkejä edestakaisin? Lisäksi mietin, että onko siivouskomero liian kaukana, jos se sijaitsee kellarikerroksessa.

Mies on haaveillut kotiteatterihuoneesta iät ja ajat. Nyt on sellaiseen mahdollisuus. Tuosta miehen valtakunnasta tulee myös tummanpuhuva, hieman jenkkityylinen listoineen päivineen. Ehdotin upottavaa kokolattiamattoa, mutta se ei saanut kannatusta. Mä kaipaan tilaa, johon saa fiksusti kuntopyörän ja crosstrainerin. Tällä hetkellä kuntopyörä on takkahuoneen nurkassa. Täytyy kyllä sanoa, että vastoin yleistä käytäntöä, meillä se ei ole päässyt pölyyntymään. Vaatteiden väliaikaisena ripustustelineenä se kyllä toimii. Viinikellari aka viinimarjamehukellari 😉 tulee tarpeeseen myös. Sellainen tila, johon saa viinipullojen lisäksi marjat ja ne mehut. Hyödynnetään tähän rappusten alustaa.

kellari

Vaikka on kyse kellaritilasta, jota yleensä voisi kuvitella vaalentavan vaaleilla sävyillä, niin meillä on ihan päinvastaiset suunnitelmat. Saunaosastolle haaveillaan tummaksi käsiteltyä puuta. Taidokkaasti tehdyllä valaistuksella tilasta saa tarpeeksi valoisan. Meillä ei ole tällä hetkellä poreammetta, mutta aikapäiviä sitten päätimme, että mikäli joskus muutamme ja sellaiselle löytyy paikka, niin sellainen ostetaan. Sen lisäksi tosin tarvetta on kahdelle suihkulle. Lasiseinä suihkutilaan houkuttelee myös, mutta saako sitä olla koko ajan putsaamassa…tai pinttyykö kalkki siihen ajan myötä?SaunakollaasiTumma laatta vs mikrosementti. Siinä pohdintaa tuonne suihkutilaan. Alla olevan kollaasin värimaailma uppoaa ihan täysin. Tummia sävyjä, mutta ei lainkaan pimeitä. Täytynee ihan palkata oikein valosuunnittelija. Auts, tosin meillähän ei sitä budjettiakaan vielä ole tehtynä…saatikka sitä lopullista muuttopäätöstä 😉 Lattiaan haluaisin mahdollisimman isoa laattaa, mutta täytyy nyt katsoa kaatojen yms kanssa, että miten se menee. Tumman ja kylmän lisäksi kaipaan suihkutilaan myös puuta. Pyyhkeille pitäisi keksiä myös joku järkevä säilytysratkaisu.
Suihkukollaasi

Sellaisia suunnitelmia. Eiks se olekin niin, että hyvin suunniteltu on puoliksi tehty? Autotallin ja varaston asuintilaksi käyttöön ottamisen myötä menetämme kyllä ihan älyttömän paljon säilytystilaa. Joten vielä pitää kalkuloida se, että minne me sitten saadaan kaikki ulkovarastoon kuuluva rompe mahtumaan. Kissanvintille vissiin 🙂 Nyt tytsyille parit kikkurat hiuksiin ja huulikiiltoa huuliin. Koululla on ystävänpäivädisko!

TORSTAITERKUIN,

alle

PS. jos teillä on antaa vinkkiä hyvistä remonttifirmoista Tampereen suunnalla, niin olisimme erittäin kiitollisia. Kolmoset remppafirma teki taannoin tuon vanhempieni keskikerroksen ja erittäin hyvää jälkeä tekikin! Silti täytyy pyytää tarjouksia muiltakin.


26 Responses to “Kellarikerroksen suunnitelma / saunaosasto”

  1. Nina sanoo:

    Hei, kuulostaa hyvälle nuo suunnitelmasi. Me tehtiin reilu vuosi sitten rempat kylppärissä ja saunassa ja värimaailmat on aika lailla nuo. Varsinkin meidän kylppäri, jossa on tummanharmaata isoa laattaa. Runsaalla valolla se ei ole synkkä, päinvastoin. Sauna tehtiin kanadanmännystä, joka öljyttiin parafiinillä. Väri on upea. Seinään sormipaneeli ja sama käsittely. Kivan lämmin sävy. (Pitäis laittaa kuvat, sun olisi helpompi hahmottaa.) Mut mun mielipide on, että rohkeesti vaan tummaa laattaa seiniin.:)

    • Maria sanoo:

      Moikka Nina

      ja kiitos 🙂 Oi vitsit, teidän kylppäri + sauna kuulostaa hyvältä! Ja hei kiitti vinkistä, olin kokonaan unohtanut tuon sormipaneelin käytön saunassa 🙂

      Juu, tummaa laattaa lattiasta kattoon 😉

      Ihanaa ystävänpäivän iltaa <3

  2. Merja sanoo:

    Hyvältä näyttää. Tekisin kyllä leffahuoneen tai khh perälle pienen vaatehuoneen. Sitä säilytystilaa kyllä tarvitsee.

    • Maria sanoo:

      Kiitti Merja

      ja totta puhut – säilytystilaa ei ole koskaan liikaa! Liinavaatekaappi voisi hyvinkin olla muuten tuolla alakerrassa 🙂

      Iloista ystävänpäivän iltaa <3

  3. Ihania suunnitelmia! <3 Minä myös myönnän olevani aivan innoissani pohjapiirroksista ja niiden pyörittelystä. Välillä katselen asuntoilmoituksia ihan vain huvikseni ja mietin minkälaisia potentiaalisia muutoksia asunnossa voisi tehdä, jotta se toimisi paremmin. 😀

    Meillä ainakaan kellaritila ei vienyt rakennusneliöitä laisinkaan, vaikka onkin ihan täyskorkeaa ja asumiskelpoista tilaa. Tämä johtuu ilmeisesti siitä, että ikkunapinta-alaa ei ole huoneessa tarpeeksi, niin sitä ei voida silloin luokitella asuinpinta-alaan.

    • Maria sanoo:

      Moi Katriina

      ja kiitti 🙂 Hih, mulla kuule ihan sama noiden asuntoilmoitusten suhteen. Ja sit välillä printtaan niiden pohjia ja mallaan meidän kalusteet pohjaan 😀

      Just näin, olin unohtanut tyystin tuon ikkunapinta-alan vaikutuksen asumiskelpoisuuteen! Jes, ei pauku asuinneliöt sitten yli (voidaan siis muuttaa kissanvintti asuinkäyttöön ;)).

      Ihanaista ystävänpäivän iltaa <3

  4. Annamari sanoo:

    Kuulemma noin kaksi jääkaappipakastintornia vierekkäin on tila, jonka maalämmön lämpöpumppuryhmä ja puskurivaraaja (lämmönvaraaja) vaativat 🙂 Joissakin malleissa saattavat olla yhdistettynä samaan.

    • Maria sanoo:

      Kiitos tiedosta Annamari,

      tämä auttaa suunnittelussa eteenpäin! 🙂 Hyvinhän tuollaiseen sitten on tilaa tuolla kodinhoitohuoneen nurkassa!

      Suloista ystävänpäivän iltaa <3

  5. Eema sanoo:

    Meidän maalämpöpumppu pitää yllättävän kovaa ääntä aina tietyillä hetkillä. Sijaitsee autotallissa ja seinän takana makuuhuone, johon kuuluu hyvin. En osaa sanoa, häiritseekö leffameininkiä, mutta tiedoksi tällainen ylimääräisen äänen mahdollisuus.

    • Maria sanoo:

      Moi Eema

      ja hei kiitti vinkistä! Täytyykin ottaa tämä huomioon 🙂

      Iloista ystävänpäivän iltaa <3

  6. Sipe sanoo:

    Hei oikein hyvältä näyttää suunnitelmat! Jos joskus pääsen itse suunnittelemaan kylppäriä/saunaa, valkkaan sinne kyllä myös tummia sekä maanläheisiä sävyjä!

    Pukuhuoneesta sen verran, että vaikka se voi tuntua turhalta tilalta, on se omasta mielestä ainakin ollut todella hyvä juttu! Itse en nimittäin pidä siitä ollenkaan, että kylppäri aukeaa suoraan johonkin avoimeen tilaan, etenkin, jos on avosuihkut. Joku nyppää oven auki ja siinä sä olet suihkussa 😀 oman porukan kesken ei ehkä ole niin justiinsa, mutta itsestä tuntuu kivalta, että on pieni pukkari ja siinä penkki ja naulakot, johon voivat vaikka vieraatkin riisua, eikä tarvitse pyyhe päällä koikkelehtia jostain kämpän toisesta päästä. Ja entäs sitten kun teillä on saunavieraita, miehet katselevat man cavessa elokuvaa, ja naiset haluavat saunoa….mutta sieltä näkeekin suihkuun! 😀

    No, nää on näitä mielipidejuttuja, toiset eivät taas koe tällaisia päähänpinttymiä lainkaan tärkeinä 😀

    • Maria sanoo:

      Kiitti Sipe 🙂

      Hihii, mä sieluni silmin näen tuon sun luoman skenaarion leffaa katsovista miehistä ja meistä naisista, jotka viuhahtavat tuhatta ja sataa ohi suihkuun 😀

      Juu, pieni pukkari olisi tarpeeseen!

      Ihanaista ystävänpäivän iltaa <3

  7. Mielenkiintoisia pohdintoja. 🙂 Meillä maalämpö teknisessä tilassa makuuhuoneen vieressä ja en kyllä itse häiriinny äänestä. Paljon se ei tilaa vie ja joissakin kodeissa olen nähnyt sen olevan piilotettuna siististi liukuovien taakse kodinhoitohuoneeseen. Meillä oli saunassa tumma lasiseinä ja tulossa sellainen myös nyt. Mielestäni vaaleassa lasissa näkyy jäljet paremmin. Ja kannattaa myös huomioida että ei valaise lasiseinää suoraan, jolloin valoa vasten ei näy heti kaikki tahrat. Lisäksi kehotan miettimään tuota pyykkihuoltoa. Se on aika moista roudaamista kyllä kuljettaa niitä eri kerroksiin. Mutta toisaalta jos siihen asennoituu niin mikäpä siinä. 🙂

    • Maria sanoo:

      Moikka Hanna
      ja hei kiitos!

      Just näin eli se maalampöhässäkkä kannattaa piilottaa liukuovien taakse! Kiitti vinkistä 🙂

      Mun täytyykin guuglettaa kuvia tummasta lasiseinästä, totta puhut että se varmasti toimii paremmin! Tuolla myöhemmin Pirjo vinkkasi pyykkikuilusta…mä haluan sellaisen 😀

      Ihanaa ystävänpäivän iltaa <3

  8. Johanna - Kaikkea kaunista sanoo:

    Meillä oli ennen 3. kerrosta, makkarit ihan ylhäällä, kodinhoitohuone alimmassa kerroksessa. Hyvin toimi, kun liinavaatteiden ja pyyhkeiden säilytys myös siellä alhaalla. Suihkutilat oli myös alhaalla eli likapyykki kulki hyvin sinne päivittäin suihkuun mennessä, teinillä oli omassa huoneessa pyykkikori – no se tyhjentyi kun tyhjentyi alakerran pyykkikoriin. Aika paljon tottumuskysymys ja tuo tullessasi, vie mennessäs oli paljon käytössä. Ihanat suunnitelmat!

    • Maria sanoo:

      Moikka Johanna
      ja kiitos 🙂

      Kiva kuulla, että tuo systeemi toimii – meillä kun on kellari oikeastaan ainoa järkevä paikka sijoittaa tuo kodari. Tällä hetkellä sauna ja suihku on ylimmässä kerroksessa, mutta ajateltiin siirtää ne takaisin kellariin, jotta saadaan ylin kerros makuuhuonekäyttöön 🙂

      Ihanaa ystävänpäivän iltaa <3

  9. Vau, kuulostaapa hyviltä ideoilta! 🙂

    Lasisesta suihkuseinästä sen verran, että älä turhaan pelkää kalkkia tai roiskeita. Meillä oli edellisessä kodissa suihkunurkka, jonka kääntyvät ovet olivat lasia. Pesin ne kunnolla kerran kuukaudessa, jolloin putsasin alareunaan pienesti kertyneet kalkkitahrat pois. Jokaisen suihkukerran jälkeen vedimme lasit sellaisella ikkunankuivauslastalla kuiviksi, ja tämä kyllä helpotti puhtaana pitoa aivan mielettömästi! Näin laseihin ei päässyt kuivumaan myöskään ruman näköisiä pisarajälkiä :).

    • Maria sanoo:

      Moikka Tiia ja kiitti 🙂

      Ja hei kiva kuulla, että lasi ei ole ihan mahdoton vaihtoehto…pitää vaan muistaa aina kuivata se lastalla 🙂

      Suloista ystävänpäivän iltaa <3

  10. Anu sanoo:

    Vau mitkä suunnitelmat!:)
    Mä haluaisin kans laattoihin jotain muuta ku valkoista ja harmaata;)
    Meillä on vaan niin pieni kylppäri,että en tiedä sitte..kohtapuoliin olis aika tehdä kylppäri/khh remppa.

    Mutta joo,mä mietin tuota pyykinkäsittelyä,että musta looginen paikka pyykinkäsittelylle olis kodarissa,jonka vieressä kylppäri on,suihkuun mennessä voi heittää likaiset vaatteet pyykkiin.
    Ja musta olis kiva ettei tarttis tuijotella niitä kasoja asuintiloissa(meillä on khh keittiön vieressä ja toimii myös eteisenä..ei hyvä!)
    Sais painua kellariin tekeen ne hommat ja toisaalta,jos ei huvita niin eivätpä ole silmissä:)
    Pukuhuone kuulostaa ihanalle,just olin saunassa ystävillä,joilla on kellarissa pesutilat,khh ja pukuhuone,jossa oli naulakot ja penkki.tosi kätevää:)
    meillä riisutaan khh:ssa,joka on kylppärin vieressä.kyllä sekin toimii,mutta olis kiva,jos siinä olis joku nurkka vaatteille.
    Lasiseinää en meille ottais saunaan(suihkussa on) ja mä tiedän jo etten jaksa/viitsi joka kerta vetää sitä lastalla eikä sitä tekis varsinkaan lapset.täällä on tosi kalkkinen vesi ja jäljet on aika karseat..mut tämä siis vain omasta puolesta,muilla toimii varmasti sekin:)

    • Maria sanoo:

      Moikkelis Anu!

      Ja kiitos kaunis 🙂

      Meillä on tällä hetkellä metri kertaa metri kodari, joten pyykkihuolto (viikkaaminen) tapahtuu olkkarin sohvalla 😀 Joten I feel you, kodari kellarissa kuulostaa unelmalta!

      Meillä myös riisutaan tällä hetkellä kodariin/takkahuoneeseen. Joku pieni tila pukkarille olis kiva 🙂

      Katos musta tuntuu, että mä ja mies vielä voitais muistaa vetää lastalla, mutta nuo tytsyt – ei varmaan tulisi ikinä tekemään sitä 😉

      Ihanaa ystävänpäivän iltaa sinne <3

  11. Pirjo sanoo:

    Onko mahdollista rakentaa pyykkikuilu,se on niin super,heittelet likaiset liinavaatteet kuilusta alas ja eikun pesukoneeseen. No se roudaaminen puhtaina ylöspäin jää kyllä.

    • Maria sanoo:

      Heippa Pirjo
      ja suurkiitos vinkistä! Tuollainen pyykkikuilu olisi kyllä huippu. Sellaisen rakentaminen itse asiassa voisi onnistua 🙂

      Iloista ystävänpäivän iltaa <3

  12. Helmiäinen sanoo:

    Vanhempi talo pitäisi aina rempata sen ajan henkeen sopivaksi eli ei modernia vanhaan taloon.

    • Maria sanoo:

      Moikka,

      näinhän se periaatteessa on, mutta kukin tekee kodistaan oman näköisensä 🙂

      Ihanaa ystävänpäivän iltaa <3

  13. Seija sanoo:

    Ihania suunnitelmia! Meillä elellään kahdessa kerroksessa ja pyykkihuolto toimii hyvin alakerrassa. Sinnehän on ihan kivakin lähteä pyykkaamaan! Siivouskomero on alakerrassa, mutta siivousvälineet kyllä on kulkeutuneet jo aikaa sitten yläkertaan..tosin nyt meillä on oma pieni pölynimuri myös alhaalla, joten se portaissa kanniskelu sen osalta on ohi. Yksi asia, mistä mies on monta kertaa toiveen esittänyt, on, että voi kun pääsisi suoraan ulos kun saunasta tulee.Sehän kävisi kätevästi vaikka pukkarista. Kuntoilulle kannattaa varata reilusti tilaa, jos vaikka innostuu hankkimaan parit painot, jumppamattoa, kahvakuulaa ja sen sellaista. Jos sellanen tulee mieleen, niiden säilytykseen olisi kiva olla joku systeemi. Voi kun kivoja värejä ja fiilistä sulla on suunnitelmissa! 🙂

    • Maria sanoo:

      Moikka Seija
      ja kiitos 🙂

      Mä mietin muuten myös tuota, että jonkun pikkuisen imurin voisi ostaa sitten keittiön läheisyyteen (ne leivänmurut pöydän alla :D).

      Olis ihanaa päästä ulos saunasta, mutta tuolta kellarista se on vähän mahdotonta. Mietimme jo tuossa, että jos rakentaisi jonkun sortin pation nykyisen autotallin luiskan tilalle 🙂

      Juu, kuntoilulle ei voi koskaan olla liian vähän tilaa 😀

      Ihanaista ystävänpäivän iltaa <3

Kommentoi