maanantai 05. lokakuun 2015

Maanantai-illan maukas soppa

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAMOIMOI IHANAT LUKIJAT!

..tai toverit, ystikset ja sielunsiskot siellä ruudun toisella puolella ♥ Kuinka on viikko lähtenyt käyntiin? Tällä suunnalla oikein rattoisasti. Ei lainkaan huono päivä maanantaiksi ;) Aamuisin alkaa kyllä olemaan jo ihan hirmuisen kylmä, tänä iltana pitää etsiä lasten kevyttoppatakit, pipot, hanskat sun muut esille. Varvastossut sain vietyä varastoon vasta viime viikolla. Hidas hämäläinen kuin olen. Kylmyyden lisäksi aamuisin alkaa olemaan melko pimeä. Olenkin ottanut silmälasit taas käyttöön autolla ajaessa. Tuntuu, että pimeällä ei näe mitään ilman varasilmiä!

Moni teistä ihastui vuosi sitten tuohon gulassikeiton reseptiini. Jaetaan se nyt uudelleen, sillä uusia lukijoita on tullut matkan varrella mukaan. Pitäsikin muuten pitää joku esittelykierros tässä lähiaikoina! Tehän tunnette mut, mutta mä en tunne teitä ;) Palatakseni keittoon. Tämä on jälleen sarjassamme hyvää ja herkullista nopeasti. Ja vaikka itse sanonkin, niin tuo keitto on ihan lyömätön myös viileän illan pelastajana. Työkaveri toi meille kaikille Unkarin tuliaisina lisää paprikamaustetta, joten sain täydentää tuon vuosi sitten Budapestista ostamani mausterasian. Vähän olen tässä vuoden mittaan muokannut reseptiä. Lähinnä suurustanut keittoa aina silloin tällöin muistaessani vehnäjauholla.

GULASSIKEITTO

2 sipulia
1  solo valkosipulin kynsi
2 rkl tomaattipyreetä
3 tomaattia
3 paprikaa
400 gr sikanautajauhelihaa
noin 15 cm pötkö salamia
4 laakerinlehteä
0,5 rkl oreganoa
1,5 rkl paprikajauhetta
2 lihaliemikuutiota
mustapippuria myllystä
suolaa maun mukaan
vettä
(vehnäjauhoa tarvittaessa suurustamiseen)

– pilko sipulit ja kuullota niitä voissa hetki
– lisää murskattu valkosipulin kynsi, jauheliha ja lihaliemikuutiot -> ruskista
– lisää tomaattipyree, pilkotut tomaatit, paprikat ja salamit
– lisää loput mausteet ja vettä sen verran, että em. aineet peittyvät reilusti
– kiehuta noin 30 minuuttia; kunnes paprikat ovat pehmenneet ja keitto sakeutunut
– tarkista suola ja lisää tarvittaessa
– tarjoile valkosipulimurskalla maustetulla creme fraichella

*******************************************

Välillä meillä on salamia tässä keitossa, välillä ei. Olenpas tätä tehnyt chorizo-makkaraankin. Soveltaminen, se on ehkä yksi ruoanlaiton kivoimmista puolista. Maistele ja mausta oman maun mukaan. Tarjoa keitto höyryävänä pöytään. Rapeakuorisen vastapaistetun leivän kera. Sulata golfkentällä jäätynyt mies keiton avulla. Siinä suunnitelmaa tarpeeksi tälle illalle :) Mutta nyt toivottelen oikein mukavaa alkanutta viikkoa ja lähden hakemaan niitä talvikamppeita tuolta varastosta. Mun puolesta sais jo tulla luntakin!

KIVAA MAANANTAI-ILTAA,

alle


3 Responses to “Maanantai-illan maukas soppa”

 1. MaaritN sanoo:

  Kiitos tästä ohjeesta! Tuli herkullista keittoa.

  MaaritN

  • Maria sanoo:

   Moikka Maarit
   ja olehan hyvä :)

   Tuo soppa sopii kylmiin syysiltoihin kuin nenä päähän!

   Ihanaa viikonloppua <3

   • MaaritN sanoo:

    Uskon, että vaan paranee kun huomenna lämmitän tältä päivältä jääneen lopun.

    Kiitos, samoin sinulle hyvää viikonvaihdetta!

Kommentoi