sunnuntai 27. syyskuun 2015

Hemmottelua arjen keskellä / Holiday Inn Tampere – Central Station

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAP9234904-sideP9234911-sideHEI HUOMENTA!

Kuinka usein teillä käydään minilomalla hotellissa? Meillä ei juuri koskaan, ja nekin harvat kerrat kun sellaiselle lähdemme, sijoittuvat loma-aikaan. Ikinä en ole yöpynyt hotellissa rakkaassa kotikapungissani. Mutta Indiedaysin kautta saimme mahdollisuuden yöpyä Tampereelle syyskuun alussa avatussa Holiday Inn Tampere -Central Stationissa!

Kesken kiireisen keskiviikon suuntasimme tyttöjen kanssa keskustaan katkaisemaan arjen touhut. Varsinkin nuo pienet olivat aivan innoissaan pienestä hotellilomasta äidin kanssa kolmistaan. Tuumasimme yhteen ääneen, että emme ole aiemmin olleet kolmisin hotellissa yötä, emmekä edes ravintolassa syömässä. Holiday Inn Tampere Central Station sijaitsee aivan keskustan ytimessä; pääpostin talossa. Jos tänne saapuu junalla, niin suoraan asemalaiturilta pääsee hotellille. Parkkipaikkoja riittää myös mukavasti autoileville hotellivieraille parkkihallista.

Heti sisään päästyämme tuo aulatila, Open Lobby, teki suuren vaikutuksen. Ensimmäinen ajatukseni oli, että miten hotellin aulasta onkaan saatu tehtyä noin kodikas. Istuinryhmät rytmittävät tilaa, erikoisen kauniit valaisimet kiinnittävät katseet, työnurkkaus houkuttelee avaamaan tietokoneen ja löytyypäs tuolta aulasta tunnelmaa takkatulen muodossakin! Puuta, värejä, kontrasteja. Tällaisen sisustusihmisen silmään varsin onnistunut ja viihtyisä tila! Surffasit sitten netissä tai luit päivän lehtiä, niin täällä viihdyt varmasti. Hotellin vastaanotosta saa kätevästi ostettua virvokkeita tai kupin kahvia. Aulassa olevan Monscierge-kosketusnäytön avulla voi esimerkiksi tarkastella hotellin palveluita, lähteviä lentoja, Tampereen nähtävyyksiä ja tapahtumia sekä lähettää ystäville postikortin. Meillä tytöt on niin uteliaita, että saatiin tovi jos toinenkin vietettyä tuon interaktiivisen palvelun kanssa.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Heti hotellin aulaan astuessamme saattoi havaita, että hotelli on todellakin juuri avattu. Niin siistiä ja uutta. Uskon, että kaikessa skandinaavisuudessaan hotelli houkuttelee myös ulkomaalaisia vieraita kotimaisten vieraiden lisäksi. Sisäänkirjautuminen sujui mutkattomasti ja pian matkasimme hissillä 7. kerroksen huoneeseemme. Näköalat yli rautatien avautuivat huoneen ikkunasta. Pienille junabongareille hotellin sijainti on piste iin päälle. Huone oli kaikessa yksinkertaisuudessaan supersiisti. Mutta myös kodikas. Uskon, että hotelli palvelee hyvin niin perhe- kuin liikematkailijoitakin. Huoneessa voi tarvittaessa tehdä töitä pienen työpisteen ansiosta tai sitten siellä voi vain rentoutua, kuten me teimme. Ja hei tuoltakin hotellihuoneestakin löytyi pari kappaletta niitä kovasti ihailemiani sisustustauluja. Teeman mukaisesti Tampere-maisemaa. Yhdelle aikuiselle ja kahdelle lapselle tila huoneessa riitti mainiosti, mutta kyllä tuolle vuodesohvalle olisi vielä yksi lapsi mahtunut 🙂 Kylpyhuone oli toimiva ja siisti. Lisäksi sieltä löytyi tasokas varustelu hiustenkuvaajineen ja erilaisine saippuoineen.

Arvatkaas, mikä teki meihin suurimman vaikutuksen? No nuo tyynyt! Kova ja pehmeä tyyny, mistä sai valita, kummalle päänsä painaa. Ihan luksusta! Hotellin aulasta saa myös pyytämällä höyhentyynyt. Lisäksi asiakastietoihin voi merkitä ylös oman tyynymieltymyksensä, jotta jatkossa saa aina omanlaisensa tyynyn. Isot pointsit tästä!

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA P9234923-side OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jätimme tavaramme huoneeseen ja lähdimme pikaiselle shoppailureissulle. Kaupat olivat kivenheiton päässä hotellin ulko-ovesta ulos astuttaessa. Pikkuhiljaa nälkä alkoi kurnimaan siinä määrin, että palasimme hotellille. Olin luvannut viedä lapset ravintolaan syömään ja lupaukseni pidin. Hotellissa on ravintola Martina, jossa muuten hotellissa asuvat alle 13-vuotiaat saavat ilmaisen ruoan ruokailevan aikuisen seurassa. Kids Eat Free -tarjous koskee kaikkia lasten ruokalistalla olevia ruokia.  Tuolla italialaishenkisessä ja kovin viihtyisässä Martinassa tarjoiltiin myös seuraavan aamun aamupala!

P9235051-side OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA P9235044-side OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hetken aikaa ruoan jälkeen mietimme suuntaisimmeko takaisin kaupoille, mutta väsy vei vallan mukanaan. Iltasuihkut, junabongausta ja pari aukeamaa Harry Potteria. Enpä ihan heti muista, että tytöt olisivat viikolla ennen kahdeksaa olleet aivan unessa 🙂 Toisaalta oli hyvä, että jätin myös tietokoneen kotiin, sillä lapset saivat jakamattoman huomioni. Sen lisäksi kulutin ne pari tuntia illasta, jotka yleensä käytän kuvien käsittelyyn, katsomalla telkkaria. X-asento supermukavassa sängyssä siivitti rauhallisille yöunille.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Varmaan mietitte, että näinköhän on, ettei junan äänet kuuluneet huoneeseen. Itsekin yllätyin, että eipä juuri kuuluneet. Jos kuuntelemalla kuunteli, niin sitten jonkinasteista huminaa saatoi olla havaittavissa. Yöunet nukuttiin siis makoisasti ja aamuun herättiin niin, että ehdimme rauhassa aamupalalle ennen koulun alkamista. Aamupala on hotelliyöpymisessä yksi kohokohdista. Vaikken muuten kovin ronkeli ruoan suhteen olekaan, niin hotelliaamiaisessa on muutama asia, jonka suhteen olen ehdoton; croissantit kuuluvat olla päältä rapeita, appelsiinimehun maistua appelsiinille eikä vedelle ja pekonin tulee olla tarpeeksi käristynyttä. Ja näinhän se tuolla Holiday Inn Tampere – Central Stationissa kuulkaas olikin! Muutenkin aamupala oli paras hotellin aamupala, jonka Suomessa olen syönyt. Tuonne täytyy mennä ihan pelkästään aamupalallekin koko perheen voimin.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAP9245087-side OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Toivottavasti hei jaksoitte lukea tänne asti. Oli niin paljon asiaa ja niin paljon kivoja kuvia, ettei malttanut alkaa karsimaan 🙂 Onko teillä jo syyslomalle keksitty tekemistä? Jos ei, niin miten olisi koko perheen reissu Tampereelle? Tamperehan on ihana kaupunki ja täällä riittää tekemistä koko perheelle. Holiday Inn Tampere  -Central Stationissa on muuten meneillään huikea avajaistarjous! Tuo kannattaa käyttää hyväksi syyslomareissulla, mutta huomioikaa, että varaukset tulee tehdä ennen 30.9.2015. Itse aloin haaveilemaan hotelliyöstä täällä Tampereella tuon miehen kanssa, käydä teatterissa ja syömässä. Olla ikään kuin turistina omassa kotikaupungissaan tekisi hyvää myös. Nähtävyyksiä sun muita tulee ihan liian harvoin käytyä läpi!

SULOISIN SUNNUNTAITERKUIN,

alle


10 Responses to “Hemmottelua arjen keskellä / Holiday Inn Tampere – Central Station”

  1. Sari Riekkola sanoo:

    Ihana irtiotto ollut teillä tyttöjen kanssa kyllä!
    Ja ompa kivan ja pirtsakan näkönen tuo hotelli, upeasti sisusteltu.
    Näkyykin kuvista, että tytsyt on viihtyneet:)

    Suloista sunnuntaita sinne, täälläkin eilen kotiuduttiin reissusta!

    • Maria sanoo:

      Moikka Sari
      ja tervetuloa takaisin Suomeen 🙂

      Juu, tytsyt olivat ihan innoissaan. Kyllä tuollainen pikkubreikki tekee aina hyvää!

      Ihanaa alkanutta viikkoa <3

  2. Katariina sanoo:

    Kivalta paikalta vaikuttaa! Ja hei nastaa, että oot nyt ottanut Mansen ravintolat ja kahvilat -postauksen työn alle 🙂 Onpahan sitten, mihin joskus suunnata! Tallinna-postauksestasi nappasin monta vinkkiä tulevaa ajatellen, kiitokset 🙂

    Kuulaita, kauniita syyspäiviä sinne Tren seutuville!

    • Maria sanoo:

      Moi Katariina,

      tuo oli kyllä ihana paikka 🙂

      Juu, Mansen ravintolat saa jatkoa, kun mökkikausi loppuu ja aletaan käymään taas oikein urakalla ulkona syömässä 😉

      Kiitos, ihania syyspäiviä sinnekin <3

  3. Hanna sanoo:

    Näyttääpä mukavalle! Me tehtiin kesälomalla muutama pikku reissu ihan lähelle. Toinen oman kaupungin kylpylään Holiday club saimaalle (alle puolituntia kotonta) ja naapurikaupunkiin 80 km päähän. Ihan tosi kivat reissut j

    • Hanna sanoo:

      hups, sähläsin. Ja todettiin että miksi aina tarvitsee mennä kauas. Nyt mietitään tuota tulevaa syyslomaa Saimaalla. Mies kun on töissä koko koululaisten viikon. Voisi yöpyä meidän kanssa hotellissa, mutta käydä päivät töissä, kun matka ei ole pitkä 🙂

      • Maria sanoo:

        Moikkelis Hanna!

        Sepäs se just onkin, että ei tarvite lähteä kauas voidakseen lomailla. Ihanaa, että teillä on Saimaa siellä niin lähellä 🙂 Hyvältä kuulostaa syyslomareissu!

        Ihanaa alkanutta viikkoa <3

  4. Ihana reissu teillä! Kyllä pieni irtiotto tekee hyvää 🙂

    • Maria sanoo:

      Moikka ihana-Kerttu 🙂

      Reissu oli ihan täydellinen! Hei, ihan hävettää, että en ole vieläkään vastannut siihen ostokäyttäytymishaasteeseen, jonka heitit. Mutta nyt se on ainakin työn alla 🙂

      Kauniita syyspäiviä <3

  5. noora sanoo:

    Eksyin tähän blogiin Facebookin kautta. Ei oikeasti mikään pöllömpi idea leikkiä turistia omassa kotikaupungissaan hotellissa. Etenkin isoimmista kaupungeista kun löytyy vielä monia vaihtoehtoja useasti. Tampere on kyllä ihan huippu kaupunki!.(ei ole oma kotikaupunki, ikävä kyllä )

Kommentoi