maanantai 15. kesäkuun 2015

Kesäkauden avajaiset mökillä

HEIPPAHEI

ja mitä ihaninta maanantaita! Vaikkei ihan siltä vaikuta, niin meillä Suomessahan on tällä hetkellä kesä 🙂 Myönnän, että lämpimpää toki voisi olla. Toisaalta sitä on tullut näiden säiden puolesta ei-niin-kesäisten viikkojen aikana lopputulemaan, että nautitaan tästä kesäajasta sellaisena kuin se on. Valoisista illoista ja aamuista. Vehreästä luonnosta. Kesäkausi tuli korkattua mökillä toissa viikonloppuna ystävien kera. Kesäkauden avajaisiin kuuluu yhdessäoloa, saunomista, hyvää ruokaa sekä kesäistä juomaa. Jälkimmäiseen saimme hieman avustusta Indiedaysin ja Golden Capin yhteistyökampanjan myötä. Tällaiselle vannoutuneelle kuivan omenasiiderin ystävälle tuo Golden Capin uutuusmaku appelsiinisiideri toi mieleen kesän. Appelsiinillä maustettu päärynäsiideri on kauniin värinen, ihanan tuoksuinen ja maistuu kaiken lisäksi auringolle. Erittäin passeli juoma juurikin kesäjuhliin! Tosin aloin jo miettimään, että mitenköhän tämä uutukainen taipuisi joulun glögireseptissä…

Tiesittekö muuten, että Golden Cap on suomalainen siideri? Minä en tiennyt. Enpä tosin tiennyt sitäkään, että se on Suomen ensimmäinen siideri. Tämä uutuusmaku, appelsiini, jatkaa päärynäisten, omenaisten ja mansikkaisten siiderien maukasta linjaa. Vieraiden saavuttua tarjosimme heille tervetulomaljat; Golden Cap Orangea ja kuohuviiniä. Mansikoilla ja appelsiininlohkolla maustettuna. Toimi hyvin ja toi kuivaan kuohuviiniin hieman makeutta. Ja mitä olisi kesäkauden korkkaus ilman mansikkapavlovaa? Kesän ensimmäinen pavlovakin tuli leivottua. Tein sen irtopohjavuokaan, jotta se kulkeentui kätsysti kaupungilta mökille ilman murenemista. Pahasti kyllä näyttää siltä, että parin vuoden takainen ennätys eli 17 leivottua pavlovaa kesällä jää vajaaksi  tänä vuonna:)

GoldenCap02 GoldenCap03 GoldenCap04 GoldenCap05 GoldenCap06 GoldenCap09 GoldenCap10 GoldenCap12 GoldenCap13

Kesäkauden avajaisten kunniaksi aurinko paistoi; kovin lämmintä ei ollut, mutta silti tarkeni istua ulkosalla hyvin. Istuimme terassisohvalla ja tuijottelimme järveä. Linnut lauloivat ja elämä oli aika leppoisaa. Vinkkinä muuten teille muillekin mökki-ihmisille; kori tai puiden kantokoppa on ihan omiaan mökillä. Sillä kun kulkeutuu kätevästi päämökistä eväät ja tykötarpeet esimerkiksi saunamökille tai laiturille!

GoldenCap36GC10GoldenCap14GoldenCap16 GoldenCap19 GoldenCap35GC08GoldenCap17

Jos mansikkapavlova kuuluu kesäkauden korkkaamiseen, niin sitä tekee myös saunominen. Mökki ja sauna kulkee ainakin meillä käsi kädessä. Sauna lämpiää usein jo heti aamusta alkaen ja sitä pidetään lämpimänä iltamyöhään. Kaikki vieraat pääsevät myös nauttimaan mökkisaunan löylyistä. Saunan lisäksi lilluttelimme paljussa hyvän tovin. Kesken paljuttelun alkoikin satamaan, mutta jotenkin tuolla paljussa on kovin tunnelmallista sateellakin. Pipot päässä ja kuplivat siiderit käden ulottuvilla.

GC01GoldenCap21GC09GC05GC02GC04GC06 GC03 GoldenCap22

Jälleen kerran kiittelin tuosta meidän katetusta kesähuoneesta mökin entisiä omistajia, iltaa kohden sää kun oli kaikkea muuta kuin kesäinen. Lämppärit puhalsivat lämmintä ilmaa ja kynttilänvalo toi tunnelma valoa pimenevään ilmaan. Grillissä valmistui broileri- ja possuvartaita. Niiden lisäksi tarjolla oli sitä aiemmin tekemääni raparperichutneya sekä etikkakurkkuja. Perinteisesti pöydästä löytyi myös grillattuja maisseja sekä salaattia. Jälkiruoaksi suunnittelemani grillatut hedelmät jäivät tekemättä – ehkä ensi kerralla sitten! Ja hei, olihan meillä hedelmäistä lasissa 😉

GoldenCap33 GoldenCap32 GoldenCap31GoldenCap25 GoldenCap30 GoldenCap29 GoldenCap24 GoldenCap26 GoldenCap27 GoldenCap28

Eihän sitä aina tarvitse syytä juhlille; veikkaanpa että meillä juhlitaan vielä monen monta kertaaa tänä kesänä mökkikauden ja kesän korkkausta. Aina eri porukalla. Mökkivieraat kun ovat vallan tervetulleita meidän mökille. Tämän kertaiset kesäkauden avajaiset kokivat kyllä varsin hyvin koko kesän sääskaalan; paahtavasta auringosta jääkylmään luoteistuuleen sateineen. Hyvällä porukalla sää menettää merkityksensä kesäjuhlissa. Onko teillä tiedossa kesäjuhlia? Meillä on näiden ex-tempore kesäjuhlien lisäksi tiedossa rapujuhlat elokuussa. Hassua ajatella, että ne periaatteessa päättää kesäkauden. Tässä kun on ollut vähän sellainen odottava fiilis, että koskahan se kesä alkaa. Mutta kuten alussa totesin, niin tein asennemuutoksen. Kesä on tässä ja nyt.

Kannattaa muuten käydä katsomassa Golden Capin Facebook -sivut, joilta löytyy lisätietoa siidereistä ja kivoja vinkkejä esimerkiksi kesän tarjoiluihin!

Nyt jotain muuta kuin kuplivaa ja kesäistä, maanantain kunniaksi seuraavaksi ohjelmistossa kunnon juoksulenkki!

MAANANTAITERKUIN,

alle

PS. alkoholilakiin vedoten alkoholijuomiin liittyvät kommentit jätän julkaisematta!
Muut kommentit julkaisen kyllä ilomielin 🙂


4 Responses to “Kesäkauden avajaiset mökillä”

 1. Sari Riekkola sanoo:

  Kivalta näyttää avajaisissa!
  Ollaan muuten kanssa kokeiltu tuota grillipeltiä ja oli tosi kätevä ja aivan samalla lailla ruskistuukin siinä!
  Herkun näköset vartaat siellä, juuri kateltiin juhannuksen säätä ja tänne meillekin päin lupailtiin lämpöä ja aurinkoa, joten viimein päästään kunnolla grillailemaan ja fiilistelemään!

  • Maria sanoo:

   Kiitos kaunis ihana!

   Tuo grillipelti on kyllä loistokeksintö – ihan paras 🙂
   Voih, lähetähän sitä lämpöä vähän tännekin päin jussina…meille kun on luvattu kaatosateita. Noh, takkaan tuli ja hyvä kirja käteen 🙂

   Aurinkoista keskiviikkoa Sari <3

 2. Aivan ihanat pirskeet teillä ollut ja mitä herkkuja olet taas loihtinut! Love it :)).

  Ihanaa viikkoa Maria!

  • Maria sanoo:

   Voi kiitos kaunokainen 🙂

   Nuo herkut tuli ihan kuin itsestään 😉

   Hei samoin sinne, aurinkoista keskiviikkoa <3

Kommentoi