torstai 02. lokakuun 2014

Very good morning!

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Aurinkoista huomenta!

Lapset on saateltu turvallisesti kouluun (noh, isompi ainakin; pienempi saateltu naapuriin serkuilleen – kävelevät siitä), aamiainen nautittu rauhassa, kiireisimpiin sähköposteihin on vastattu ja tehty vähän töitäkin. Niitä varsinaisia töitä. Päivä on siis alkanut mallikkaasti 🙂 Kiitos hei suunnattomasti kommenteistanne tuohon eiliseen kamerapostaukseen, palaan niihin ajan kanssa myöhemmin tänään. Sen aikaa kun lapset ovat koulussa ajattelin käyttää kuntoiluun. Aion viedä ystäväni V:n parin tunnin kuntokävelylenkille. Se, suuntaammeko Pyynikin kauniisiin maisemiin vain sahaamaan Mustavuorta ylösalas on vielä avoinna. Uskoisin, että tuolta Pispala-Pyynikkiakselilta saisi enemmän energiaa näinkin kauniina päivänä. Tosin peppulihakseni huutavat vieläkin hoosianna toissapäiväisen Pispan portaiden nousun ansiosta 😉

Sen lisäksi, että rakastan ruokaa, rakastan näitä rauhallisia aamuja. Myös viikolla. Vasta viime vuosina olen hiffannut aamiaisen merkityksen. Opiskeluajat vedin aamut parilla kahvikupilla ja pötköllisellä Pims-keksejä. Jaiks. Tätä nykyä herään kuuden pintaan työaamuina, jotta ehdin rauhassa nauttia aamiaisien. Lapsetkin herätän hyvissä ajoin, että ehtivät istua pöydän ääreen rauhassa syömään ennen kouluun menoa. Tosin tuossa iässä itse arvostin enemmän sitä ylimääräistä aikaa, kun sai nukkua…

Palataan myöhemmin tuolla kommentiboksissa ja hei, laitan tänään muutamia juttuja tuonne Huutiksen puolelle myyntiin. Mm. Ted Bakerin käyttämättömän juhlamekon (sarjassamme ”motivaatiomekko” :D) ja bling bling Conssit. Tulen laittamaan tänne sitten tiedot mistä ne löytyy. Tyttöjen 110-116 cm iiiiso pakettikin on tulossa myyntiin, kunhan ehdin sen sinne näpytellä. Ja jos teillä on muuten kiinnostusta ostaa kahdeksaa ruokapöydän tuolia, niin hihkaiskaahan. Mulla on taas suuria suunnitelmia täällä menossa uusiksi ruokapöydän tuoleiksi 🙂

Torstaiterkkusin,

alle

PS. Ihan off topic; millä pirskatilla noista banaanikärpäsistä pääsee eroon? Olen kuurannut koko keittiön, ettei missään ole murusiakaan, mutta silti niitä tupsahtelee ihan välillä sankoin laumoin jostain. Esimerkiksi nyt, kun otin hedelmiä jääkaapista, niin alle sekunnissa hedelmälautasella pörräs sankoin joukoin noita viheliäisiä otuksia.


16 Responses to “Very good morning!”

 1. Voipulla sanoo:

  Siitä off topicista: Meillä ihan parhaaksi ansaksi kärpäsille on osoittautunut tiskipöydän reunalle asetettu olutpullo, johon on jätetty pohjalle tilkkanen juomaa ja perään pieni loraus tiskiainetta (pintajännitettä rikkomaan). Helppoa kuin mikä, kun ei tarvitse sen kummemmin askarrella hillopurkeista, etikasta, muovikelmusta, mistä lie.

  Eihän se mikään keittiön kaunistus ole, ja varmaan lapsiperheessä voi olla jännän näköistä, jos päivätolkulla keittiössä seisoo kaljapulloja. 😀 Mutta mää ainakin koitin valita sellaisen vähän nätimmän ja erikoisemman olutpullon tähän tarkoitukseen. Eikä ne ihania oo ne kärpäsetkään, niistä on kärsitty meilläkin ihan riittävästi ennen tämän keinon keksimistä. Tänä vuonna kärpäsongelmaa ei ehtinyt oikeastaan edes syntyä, kun aloitettiin ennaltaehkäisy kyllin aikaisin.

  • Maria sanoo:

   Hihii, täytyykin mennä olutostoksille!
   Kiitos vinkistä 😀 Siinä on miehellä tekemistä, kun joutuu kittailemaan. Mä kun en oluesta tykkää.

   Eilen sain kärpäset hetkellisesti pois, mutta kas, tänä aamuna leipälaatikon avatessani huomasin, että ne oli paennut sinne. Huoh!

   Iloista viikonloppua 🙂

 2. Mari sanoo:

  Heippa! Minulla meni joskus totaalisesti hermot banaanikärpäsiin, ja imuroin ne pois!

  • Maria sanoo:

   Heippa!

   Hei, kiitti vinkistä! Onkin unohtanut tuon imuroimishomman…aikoinaan imuroitiin muurahaiset yhdestä nurkasta pois 🙂

   Eikö niitä kärpäsiä tullut sitten uudelleen? Meillä kun ne sikiää jostain, niin että hetkellisesti kun huokaisee niiden poissaololle, niin eiköhän ne taas jostain nurkan takaa ryntää keittiöön.

   Aurinkoista viikonloppua 🙂

 3. Anne sanoo:

  Ne ”ihanat” pikku ystäväiset tulevat sisätiloihin syksyisin kun ulkona ilma kylmenee, ärsyttäviä… Meillä toimii kun keittiössä on laakeassa vadissa vettä, etikkaa ja pari pisaraa fairia, sen kummempaa ” askartelua” ei tuo ansa vaadi ja sinne päätyvät aina. Jos ystäväisiä lentelee enemmänkin niin kannattaa tehdä useampi ansa, pääsee nopeampaa eroon noista 🙂

  • Maria sanoo:

   Kiitos Anne,
   mä viritän tuollaisenkin kipon keittiöön…niiden olutpullojen viereen 😀 Aivan tosi ärsyttäviä nuo pikkukärpäset. Eilen aamiaista syödessäni jouduin niitä hätistelemään, kun meinasivat ananaksen mukana joutua mun suuhun. Niin, olishan ne tietty silläkin tavalla kaikonneet 😉

   Ihanaa viikonloppua 🙂

 4. tiuhti sanoo:

  Oih! Rakastan itsekin rauhallisia aamuja, jolloin on aikaa syödä rauhassa aamupala ja ihan vain nauttia. Aamu ei lähde yhtä hyvin käyntiin, jos joutuu tukkaputkella juosta koko aamun ja lähteä saman tien, kun on saanut itsensä kuntoon. Mielummin siis myös herään puolituntia-tunnin aiemmin, jotta hengailuaikaa jää!

  Banaanikärpäsiin olen todennut samanmoisen kikan, kuin yläpuolella. Tosin käytän itse makeaa omenasiideriä. Sitä lasiin ja joukkoon tiskiainetta, niin voit olla varma että kärpäsistä pääset eroon! Olen monesti jättänyt sen vain yöksikin, niin aamulla on jo mukavan kokoinen yhdyskunta lasinpohjalla.

  • Maria sanoo:

   Moikka!
   Rauhalliset aamun on kyllä ihan parhaita; se että saa ihan kaikessa rauhassa juoda aamukahvin ja vaan tuijotella eteensä. Kerrankin hiljaa (kun mulle tuo hiljaa oleminen tuottaa välillä vähän tuskaa :)).

   Kiitos vinkistä, nyt mulla on jo tuo laakea etikkavati, olutpullot ja nyt pääsen kumoamaan siideriäkin 😀 Kaikki keinot käyttöön vaan!

   Iloista viikonloppua 🙂

 5. Sanna sanoo:

  Jos bling-conssit on ne mitä täällä joskus esittelit niin olen valmis ostoksille :)jos koko vaan on oikea!

  • Maria sanoo:

   Juu, just ne Sanna!
   Löytyy tuolta Huutiksesta; linkki eilen illan postauksessa 🙂

   Leppoisaa viikonloppua <3

   • Sanna sanoo:

    Hitsiläinen, olisivat mulle liian isot 🙁 mutta ehkä parempi niin kun muutamat tennarit kaapista jo löytyy ja tarve olisi lähinnä kävelykengille, mutta minkä sitä converse rakkaudelleen mahtaa 🙂 Ihanaa viikonloppua aivan upealla mökillänne, kuvia odotellessa <3

    • Maria sanoo:

     Moi Sanna,
     no voi hitsiläinen…mut hei; kaikella on tarkoitus 😀

     Kiitos kaunis ja ihanaa alkanutta viikkoa <3

 6. Tikru sanoo:

  Minä taistelin myös banaanikärpäsiä vastaan kesällä, kun mansikkalaatikko jäi erehdyksissä hieman liian pitkäksi aikaa eteiseen. Pääsin niistä eroon, kun muutamaan lasipurkkiin laitoin tilkan punaviiniä ja astianpesuainetta. Sijoitin purkit muutamaan paikkaan keittiössä, siellä missä noita kärpäsiä näytti eniten olevan. Lähdimme viikonlopuksi mökille ja kas, kun sunnuntaina tulimme kotiin kärpäset olivat lähes tulkoon kaikki niissä lasipurkeissa 🙂 Loput taisin saada imurilla pyydystettyä. Onnea kärpästen metsästykseen! 🙂

  • Maria sanoo:

   Kiitos Tikru vinkistä!
   Nyt mulla tulee olemaan vaikea viikonloppu; olutta, siideriä, etikkavettä (no sitä en juo) ja nyt punaviiniä vielä lisäksi. Lapset voi vähän ihmetellä, kun on puolityhjiä laseja ja pulloja keittiön tasoilla. Mutta mitä sitä ei tekis saadakseen nuo ilkimykset kuriin 😀

   Iloista viikonloppua 🙂

 7. Sanna T sanoo:

  Moikka,

  Niistä keittiön tuoleista…
  MInkä hintaisia mahtaisivat olla?
  Käyn vielä kuvistasi kurkkimassa mallia tarkemmin. =)

  • Maria sanoo:

   Moi Sanna
   ja voi vitsi, mä ikäänkuin möin ne jo eilen aamulla postauken jälkeen sähköpostin välityksellä :/

   Mutta otan yhteyttä, jos kauppa ei jostain syystä toteudukaan 🙂

   Ihanaa viikkistä!

Kommentoi