tiistai 24. kesäkuun 2014

Smørrebrød

…kesälomalounaat part 1 🙂
Heippahei!
Ihan parin päivän lomakokemuksella voin todeta, että kotona (nyt, kun ollaan oltu kipuisen esikoisen kanssa neljän seinän sisällä) tulee syötyä i-h-a-n koko ajan. Ihan karseeta! 😀 Toivottavasti meillä nyt alkais olemaan tauti selätetty. Ihme oksipoksitaudin sukulainen; kolmatta päivää kuume liki 40ssä, mutta onneksi viime yön jälkeen ei ole voitu pahoin. Ja hei, iltalämpökin oli jo alle 39. Joten kyllä se tästä 🙂
Mutta koska ruoka on lähellä sydäntäni niin ajattelin panostaa loppuviikon postaukset siihen. Sen lisäksi, että teen täällä tieteellistä tutkimusta eri ruokalaaduista jääkaapin ja sohvan välille rajoittuvan liikunnan turvin 😉 Makeaa ja suolaista tulossa. Te aina pyydätte ruokajuttuja, niin täältä pesee. Terveellisestä en nyt mene takuuseen, mutta kesällä lipsautukset sallinettaneen. Tanskan reissulla ihan parasta on nuo smørrebrødit. Lounaalla meillä on aina noita erilaisia leipiä. Mun suosikki on tuo toast skagenia muistuttava katkarapuleipä sekä se perinteinen sillileipä. 
Katkarapu smørrebrød

Real-leipäviipale
majoneesikermaviiliseos
(+ currya ja suolaa)
keitetty muna
katkarapuja
suolakurkkua
tilliä
sitruunaa
Kokoa täytteet leivän päälle ja nauti. Niin hyvää ja jos ei halua keventää niin tekee leivän ihan pelkällä majoneesilla. Mä kevensin kermaviilillä majoneesia (50/50) ja se teki siitä aika juoksevaa.
************************************
Saatiin Tanskasta mukaan pari Smørrebrød-kirjaa, joiden takakannet olen sujuvalla tanskankielelläni tavannut 😉 Tänään tavasin tuolla samaisella kapulakielelläni erään herkullisen kakun reseptin yhdestä Tanskasta ostamastani lehdestä. Voi olla, etten kaikkia ymmärtänyt, mutta kakusta tuli erittäin bueno. Huomenna siitä lisää, löysätkäähän jo valmiiksi vyötä 🙂 
Erittäin ihanaa tiistai-iltaa 
toivotellen,

2 Responses to “Smørrebrød”

  1. Pia Kristiina sanoo:

    Samaa mietin minäkin; vajaa viikko lomalla ja kokoajan herkutellaan, mitä leipoisi, mitä tekisi ruoaksi, miten kattaisi, syödäänkö terassilla vai sisällä, grillataanko?….:)

    Pikaista paranemista pikkuiselle <3

    • Maria sanoo:

      Hihii, pitäisköhän meidän suunnata ajatukset vaikka siihen,että lähtiskö juoksulenkille vai sauvakävelylenkille? 😀 Mutta kun tämä elämä vaan pyörii ruokailujen parissa. Kerrankos sitä lomaillaan!

      Ihanaa lomaa sinne <3 Ja kiitos, pikkuisen kuume on talttunut…jihuu 🙂

Kommentoi