tiistai 03. joulukuun 2013

Jouluiset pavlovaleivokset (& herkullisen arvonnan voittaja)

Moiks!

Niin vain tänäkin vuonna oli pakko testata jouluisia herkkuja, vaikkemme edes tapojemme mukaisesti pidä kahvittelua sukulaisille. Aika vain käy liian vähiin tuohon kahvitteluun. Joten syömme näitä sitten oman perheen kesken. Ugh 🙂 Viikonloppuna testasin paria ideaa ja tässä niistä ensimmäinen: jouluiset pikkupavlovat. Blogiani lukeneet tietävät suhteeni pavlovaan; pavlovaennätyksen tein toissa kesänä, kun laskin leiponeeni 17 pavlovapohjaa kesävieraita varten. Kesän aikana siis, ei yhdellä rykäisyllä. Nämä pikkupavlovat noudattelivat samaa kaavaa, mutta vain toteutus oli minikoossa ja täyte eri kuin kesän mansikkakerma.
Jouluiset pavlovat
marenkipohjat
3 valkuaista
2 dl sokeria
-vatkaa huoneenlämpöiset valkuaiset ja sokeri kiiltäväksi kovaksi vaahdoksi. Pursota pursottimella ruusukkeiksi leivinpaperin päälle (tai vaihtoehtoisesti nosta kahdella lusikalla keoiksi)
-paista 160 asteessa noin 35-45 minuuttia, kunnes kovia ja ilmavia
-anna jäähtyä ennen kuin nostat pois leivinpaperin päältä
täyte
vispikermaa
rommirusinarahkaa
luumuja
sokeria 
pistaasipähkinöitä
-vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää rommirusinarahka (Valiolta ainakin löytyy)
-pilko sekaan luumua
-makeuta sokerilla
-murustele päälle pistaasipähkinöitä
***********************************
Tuo pistaasipähkinän maku ja suolaisuus sopii mun mielestä oikein oivasti yhteen makean marengin ja kerman kanssa. Kannattaa kokeilla! Nuo marenkipohjathan voi tehdä valmiiksi jo paria päivää ennen ja täyttää sitten juuri ennen h-hetkeä. Mikäli onnistut pursottamaan marenkipohjan niin, että keskelle jää matalampi osio, niin täyte on helpompi laittaa pohjiin. Minä onnistuin osassa. Olishan ne voinut tietty lusikallakin muotoilla kuppimaisiksi 🙂 Täältä löytyy viime joulun kahvipöydän antimet ja täältä niihin reseptit. 
Ja sitten; suuret kiitokset erittäin runsaasta osanotostanne tuohon herrrrkuulliseen Kungsörnenin leivontatuotteita ja Lékuén leivontavälinetä sisältävään arvontaan. Voittajan arpoi random number generator ja onni suosi Tuuliaa kommentilla
Hei Maria! Ihania nuo leivonnaiset. Uskomattoman taitava olet!
O N N E A  Tuulia, laitan sinulle vielä tänään sähköpostia! 🙂
Olettekos muuten huomanneet, että ihanan Sallyn kaunis (entinen)joulukoti on esitelty uusimmassa Unelmien Talo ja Koti-lehdessä? Onneksi on äiti, jolle tulee varmaan kaikki markkinoilla olevat sisustuslehdet. Ja onni onnettomuudessa peruin silloin alku vuonna näitä lehtijuttuja pähkäillessäni kaikki omat sisustuslehtitilaukset; jää hitusen enemmän käytettäväksi joululahjojakin varten 🙂

Ihkua tiistai-illan jatkoa 🙂

11 Responses to “Jouluiset pavlovaleivokset (& herkullisen arvonnan voittaja)”

  1. Mirka Salo sanoo:

    Apua! Löytyykö Valiolta rommirusinarahkaa? Mennyt ihan mun ohitse, mutta sitä on pakko testata (olen hulluna rommirusinajäätelöön)!
    Pavlovat näyttävät todella herkullisilta =)

    • Maria sanoo:

      Kiitos Mirka ♥ Mulla ihan sama – rommirusinajäätelö on ihan herkkua ja toi rahka samoin 🙂 Se on vissiin kausimaku, joten myynnissä vain näin jouluiseen aikaan. Ihanaa Itsenäisyyspäivän aattoa!

  2. Meidän neiti on kauan kinunut, että tehtäisiin pavlovaa… tuolla reseptillä voisin tämän herkkuleivoksen tekemistä kokeillakin! Kiitos ohjeesta!

    • Maria sanoo:

      Olehan hyvä! 🙂 Tuolla reseptillä mä sen teen aina…tarpeeksi yksinkertainen ja onnistun tällä pommin varmasti joka kerta! Ihanaa Itsenäisyyspäiväviikonloppua ♥

  3. Anonymous sanoo:

    Riitta
    Heissuli vei! Ihanan näköiset herkut! Täytyy kokeilla viikonloppuna ehdottomasti 🙂
    Mukavaa loppuviikkoa ja Itsenäisyyspäivää! <3

    • Maria sanoo:

      Heissuliveissuli ja kiitos Riitta ♥ Ja samoin sinne, ihanaa Itsenäisyyspäiväviikonloppua 🙂

  4. littleB sanoo:

    Oi miten herkun näköisiä!!

    • Maria sanoo:

      Kiitos kaunis ♥ Marenkin ja kermavaahtorahka vaan sopii niin hyvin yhteen…oli herkkua 🙂

  5. Sally sanoo:

    Voih, toi rommirusinarahka on niin hyvää sellaisenaan, että kun ostin purkillisen tehdäkseni näitä, niin kilpaa syötiin se jo miehen kanssa heti kaupasta kotiin päästyä 😉 Eli pipariksi meni!

    • Maria sanoo:

      Hihii, mäkin sitä söin suoraan purkista niin, että oikeasti näihin ei tullut ihan purkillista (sen huomasi maussa) rahkaa 😀 Ihanaa Itsenäisyyspäivää sinne teille ja hei, se kinkun tuoksu leijailee tänne asti ♥

  6. Karoliina sanoo:

    Kiitos taas ohjeesta! Montako leivosta tästä ohjeesta tulee? Ajattelin tehdä pikkujouluihin tarjottaviksi, en ole koskaan pavlovaa tehnyt!

Kommentoi