keskiviikko 20. marraskuun 2013

Ihana arki (& avocadokeitto)

Moikkamoi,

ihan parhaita tälläiset illat, kun ei tarvitse töiden jälkeen mennä yhtikäs minnekään. Tai tehdä yhtään mitään ylimääräistä. Lapset on ruokittu, mies on reissussa ja itse saa syödä sitä mitä mieli tekee. Tänään se oli avocadokeitto. Ältsin helppo tehdä; mikrokippoon laitetaan noin 3-4 dl vettä, yksi kasvisliemikuutio ja pari kolme kukintoa parsakaalista. Kuumennetaan kolmisen minuuttia, niin että parsakaalit vähän pehmenevät. Avokado kuoritaan ja pilkotaan. Vesi, parsakaali ja avokado soseutetaan sauvasekoittimella. Lisätään pari rkl turkkilaista jugurttia, limeä ja mustapippuria. Ja survaistaan vielä sekaisin. That’s it. Helppoa kuin heinänteko ja tuosta annoksesta riittää vielä huomiseksi lounaaksikin 🙂
Meillä se paperitähdistä tehty joulukuusi irtosi keittiön seinästä, joten nuo paperitähdet pääsivät blokkaamaan näkymän eteisestä tuulikaappiin ja kenkäröykkiöihin. Jahka ennätän niin askartelen uuden kuusen pienemmistä paperitähdistä, mustalle kartongille ja kehyksiin. Mutta jotenkin tässä väsymyksen tilassa on taas joulumielikin hetkellisesti kateissa. Eiköhän se sieltä taas kuitenkin löydy.
Me jatkettiin esikoisen kanssa eilen joulusiivouksia keittiössä. Tänään otetaan siivouksen alle taas pari kaappia. Miten sitä ihminen hamstraakin kaiken maailman säilykkeitä, kastikepusseja yms. Huomatakseen ne siellä kaapin perukoilla aina näin joulusiivouksien aikaan. Päiväyshän niissä suurimmassa osassa on jo mennyt aika päiviä sitten.
Just gotta love these days, when you have no plans after work. No place to run to. We will enjoy the warmth of the fireplace with kids and after that do some cleaning in kitchen closets. Preparing Christmas 🙂 Have a wonderful Wednesday!

Huomenna toivomaanne postausta joulusiivoiluista, kuvitettuna ehkä kaappien sisällöillä. Heh. 
Siellähän se joulu vietetään. Kaapissa 😉 Mutta nyt teille kaikille ihanaa arkea, yrittäkäähän jaksaa. 
Keep calm and carry on – pari yötä taas enää viikonloppuun! 
Keskiviikkoterkuin,
PS. Muistakaahan osallistua tuohon Kungsörnenin ja Lékuén megalomaanisen 
huippuun arvontaan täällä

2 Responses to “Ihana arki (& avocadokeitto)”

  1. Kiitos avocadokeittovinkistä! Laitan ehdottomasti kokeiluun.
    Tunnustan tuon saman kastike- ym. säilykehamstrauksen. Niiden suhteen itsellä olisi todella opettelemista suunnitelmallisemmassa ostamisessa ja käyttämisessä.

    • Maria sanoo:

      Olehan hyvä 🙂
      Juu, jotenkin sitä hamstraa pahan päivän varalle säilykkeiden kera 😀

      Ihanaa viikonloppua <3

Kommentoi