tiistai 10. syyskuun 2013

Möksän köksä ja kiitos ♥

Rise and shine kaverit!

Tiistaipäivän (kamaluuden) kunniaksi suuntaamme mökkikeittiöömme. Sinne koko mökin sydämeen. Minun pyhättööni. Tämä on se paikka where it all happens. Kaikki ne herkut. Vyötärölle kasaantuvien makkaroiden aiheuttajat 🙂 Vanhan mökin puolelle. Tämä vanha mökki on rakennettu 1963 ja miettikääs, että tässä on pitkään pärjätty. Ei tarvittu silloin ennen vanhaan erillistä olohuonetta ja makuuhuoneita. Tässä oli kaikki ja se riitti. Alla olevassa kuvassa näkyy vanhan mökin ulkoseinää. Rakastan keittiön ja ruokatilan pyöröhirsiseiniä ja korkeaa kattoa. Katto tekisi mieleni sutaista valkoiseksi ja jättää tuo parru hirrelle. Keittiöön tullaan joko ulko-ovesta suoraan (ekassa kuvassa takan takana) tai sitten olohuoneesta päin (jos on tullut sisään kesähuoneen kautta):

Meillä tulee mökille keittiöön ja saunaan vesi pumpulla järvestä. Tuossa ulko-oven vieressä kuistilla on ovi ulkoveskiin (bio-wc) ja suihkuun. Tuolla sijaitsee myös sellainen ihanuus kuin lämminvesivaraaja. Joten tiskivesi tulee hanasta myös lämpimänä. Helpottaa tiskausta huomattavasti. Vaikka onhan meillä siellä kesähuoneen nurkassa se tiskikonekin, mutta ei sitä käytetä kuin hätätapauksessa 🙂 Edellisten omistajien jäljiltä on induktioliesi. Ja voin sanoa, että sitten seuraavan keittiörempan yhteydessä (siis joskus kymmenen vuoden päästä, terkkuja miehelle 😉 haluan myös kotiin sellaisen. Jenkkijääkaappi (jossa yläosa pakastinta) ja mikro. Ei kai sitä muuta mökillä tarvitsekaan. Kahvinkeittimen, leivänpaahtimen ja soda streamin lisäksi 🙂 Juomavesi roudataan kaupungista.
Keittiö on i-mallinen ja mielestäni siellä on tarpeeksi säilytystilaa. Nuo vanhat seinähyllyt väistynevät ja sekä keittiöön että ruokatilaan tulee valkoinen piiiitkä seinähylly. Ikean reissua pukkaa 🙂

Ruokatilassahan on myös edellisten mökkeilijöiden ruokaryhmä. Sohva, jonka aluksi ajattelin hävittää. Mutta sitten kun lapsuudenystäväni Kirsi istui siihen ja totesi heillä olleen samanlaisen valkoisena parikymmentä vuotta takaperin niin en enää raaskikaan. Tämä on kuulkaas Kruunukalusteen laadukas sohvaryhmä. Harvoin enää tänä päivänä löytää laadukasta ruokapöytäsohvaryhmää (jaiks mikä sanahirviö)! Sopii mökille ja mikä parasta; siinä on ihan tajuttoman hyvä istua. Heittää jalat sohvalle ja katsella auringonlaskua. Tai pikkutelkkarista sisustusohjelmia sunnuntaiaamuna ja juoda vielä se yksi kahvikupponen lisää. Tuosta on näkymä myös sinne järven suuntaan, jonne pohjoistuuli tuo ulapalta vaahtopäät myrskysäällä. Yhtenä päivänä tänä kesänä näin sohvalla istuessani ikkunasta vaahtopäät. Silloin taustalla soi myrskyluodon maija ja me hengailtiin tyttöjen kanssa koko päivä sisätiloissa pyjamat päällä ja jänskättiin pääseekö isi rantautumaan laituriin 🙂 Tuo ruokapöytä on jatkettava, joten siihen saa hyvin kahdeksan ihmistä ympärille iltaa viettämään. Sohvassa aukeaa nuo istuinkannet ja alta löytyy meidän tyttöjen piirrustelu- ja askartelutarvikkeet sekä kaikki ohjekirjat mökin kodinkoneista yms. Joihin edelliset omistajat ovat huolellisesti merkanneet ostopäivät ja paikat ♥
Keittiöstä kun jatketaan eteenpäin saavutaan olohuoneeseen. Heti oikealle käännyttäessä (siis olohuoneen puolella) on kulku kesähuoneeseen. Olohuoneen perältä on kulku lastenhuoneeseen ja meidän makkariin. Tällä viikolla vielä esittelyssä lasten pikkuruinen, mutta pitkät ja sikeät unet antava, huone. Mä olenkin ihmetellyt, että onko meidän möksän hirsien väliin sujautettu rakennusvaiheessa unihiekkaa, sillä unet ovat todellakin ihan eri luokkaa kuin täällä kotona 🙂
Sellainen oli meidän möksän köksä ja vähän muutakin mökkiä tuli samalla esiteltyä. Teen tätä postausta teille valmiiksi jo maanantai-iltana ja ajastan sen aamuksi. Nyt kuvia katsellessa iski ihan hirmuinen mökki-ikävä. Mikä on ihan ennalta kuulumatonta; yleensä podetaan koti-ikävää (tosin mä en juuri sitäkään, kun tykkään reissata niin kovin), mutta mökki-ikävä on mulle ihan uus juttu.
Mutta hei kuulkaas; ei siitä ole kauaakaan aikaa, kun iloitsin miljoonan kävijän rajapyykistä. Mutta nyt on syytä uuteen iloon; ekaa kertaa mittari heilahti yli 100 000 blogiklikkauksen / kuukausi. Se on muuten aikas hirveä määrä. Tiedän, että 100 000 kävijästä (klikkauksesta) suurin osa on teitä ihania samoja lukijoita, mutta kyllä siellä muutama uusikin lukija on tullut mukaan. Kiitos siis teille ja uusille lukijoille ihan superpaljon tervetuloa ♥
Laitan siis tämän teille ajastettuna tiistaiaamuksi. Mä luultavammin
tämän julkaisuajankohtana etsin niitä saappaita tai gore-texkenkiä tuolta varastosta. 
Niitä, joita en nyt jaksa alkaa kaivamaan. Metsäreissu kutsuu heti aamusta.
Vihreää kultaa kun ammentaa aamupäivän, niin voisi kuvitella olevan 
iltapäivän ylitehokas töissä. Ainakin tiistain mittakaavan mukaan 🙂
Tiistaiterkuin,

17 Responses to “Möksän köksä ja kiitos ♥”

 1. Tiina Hyssy sanoo:

  Ihana mökki teillä!Keittiössä suutarin lamput on kauniit ja se JUTTU!
  Värimaailma niin rauhallinen joka puolella.
  Kerrassaan upea!

  • Maria sanoo:

   Kiitos Tiina! Ja kiitos tiedosta, en tiennytkään noiden olevan suutarinlamppuja 🙂 Mun mielestä ne sopii tuohon aikas kivasti (ovat siis ed.omistajan), mutta välillä haaveilen niiden korvaamista Annon valaisimilla. Mutta ehkä ne nyt saavat jäädä 🙂

 2. Reetta sanoo:

  Onpas kaunis mökki, oikein silmä lepää 🙂

  reetta-s.blogspot.fi

  • Maria sanoo:

   Kiitos kaunis Reetta, tuo on kyllä sellainen pakopaikka arjen keskellä…osaakohan sitä enää kotona rentoutua lainkaan? 🙂

 3. Marianne sanoo:

  Kyllä osaa olla kaunista, niin teillä kotona kun möksällä! Ja köksässä kyllä kelpais hääriä.

  • Maria sanoo:

   Kiitos Marianne 🙂 Tuo keittiö on kyllä ruhtinaallisen kokoinen perusmökkikeittiöksi. Ja kaiken lisäks on toimivakin; kompakti, jotta kaikki on käden ulottuvilla 🙂

 4. Anonymous sanoo:

  Olen taas kerran niin ihastuksissani täällä,että aion illalla palata teille uudelleen.
  Minulla on aina ollut tapana katsoa kuvat hyvin tarkkaan ,yksityiskohtia myöten.Näiden kuvien jälkeen minulle alkaa hahmottua teidän mökin tilat. Suuri mielenkiintoni johtuu siitä, että olen itsekin melko uusi mökkiläinen.Olen aina ollut kiinnostunut sisustamisesta.Äitini on kertonut minulle,että olen sisustanut kotona jo lapsena, alakoululaisena.Muistan itsekin,että kesällä juoksin pitkin peltoja keräämässä kukkakimppuja.Toivottavasti metsäretki oli virkistävä.
  Leppoisaa iltaa.Päivä on taas niin kaunis.
  Irma

  • Maria sanoo:

   Voi Irmaseni, kiitos 🙂 Olenkin miettinyt pohjapiirroksen piirtämistä mökistä, jotta saisitte paremman kuvan. Mutta aika hyvin sen hahmottaa näistä runsaista kuvista 🙂 Ihanaa, että sinäkin olet uusi mökkiläinen. Mökkeily on sitten kivaa!
   Ihanaa keskiviikkoa, tänään kynttilät palamaan, kun on luvattu syksyistä ilmaa <3

 5. Sipe sanoo:

  Teidän mökki on kyllä aivan ihana! Sopivasti moderni, mutta kuitenkin mökkitunnelmaa löytyy (: Innolla odotan aina näitä mökkipostauksia! Niin joo, eikös siellä mökin pihamaalla ollut jonkun sortin vierasaittoja? Niihinkin olis kiva kurkata 🙂 ja tietty saunaan ja…. oikeestaan joku tunnin mittanen video-sightseeing olis paikallaan 😀

  Itse en ole mikään mökki-ihminen, mutta kyllähän tuolla viettäis viikonlopun jos toisenkin (:

  • Maria sanoo:

   Kiitos Sipe! 🙂 Juu, mä en tykkää ihan liian mökkimäisestä tunnelmasta. Sen takia tämä oli löytö, kun oli tarpeeksi raikas ollakseen mökki! Juu, siellä on vierasaitta, saunamökki ja yksi mökki, jota käytetään leikkimökkinä/varastona. Meidän mökkikylä 😀 Hih, katotaan tuota videopostausta vaikka ensi kesänä!

 6. Anu sanoo:

  Aivan ihana!en kyllä ihmettele,että viihdytte..onko teidän mökki talviasuttava?

  • Maria sanoo:

   Kiitos kaunis Anu! Mökki ei ole tälläisenään talviasuttava; sähköt ja lämmitys löytyy, mutta koska vesi tulee pumpulla järvestä niin talvisin pitäisi tehdä avanto, josta vesi kannetaan. Lisäksi talvella pitäisi olla pata, jossa vesi lämmitetään. Tällä hetkellä meillä on tuolla saunassakin lämminvesivaraajan takana suihku. Mutta padasta haaveillaan kovasti. Ja tietty haaste on se, että miten päästä mökille talvella järven yli. Tuossa kohtaa on kova virtaus, mutta tammi-helmikuussa yleensä on jää ollut jo kantavaa. Mä haaveilen joulun viettämisestä tuolla <3

 7. Anonymous sanoo:

  Aivan uskomattoman ihana mökki!!!! Kaunista ja harmonista! Minusta ei kannata innostua sutimaan sitä valkoista liikaa… puu on kaunista. Makuasioita tieten. 🙂

  • Maria sanoo:

   Kiitos 🙂 Mä olen vähän samoilla linjoilla, että mökillä saa olla puupintaa. Mutta pikkuisen jos raikastasi valkoisella sieltä täältä 🙂

 8. Anonymous sanoo:

  On kyllä niin ihana!!Minustakin mökin kuuluu olla mökkimäinen ja puupintaa näkyvissä.Raikastaa voi sitten tekstiileillä,taljoilla ym.Koti sitten ”tyylikkämpi”.Mä en kyllä lähtis tuolta varmaan ollenkaan pois:)Ei ihme,että kaipaatte mökille…Mäkin haluan mökin!Isoilla ikkunoilla.Merenrannalta.Vain metsää ja kalliota,ei nurmikkoa lainkaan.No ehkä lottovoiton tullessa sitten-sanna-

  • Maria sanoo:

   Kiitos Sanna 🙂 Juu, möksällä saa olla puuta ja eikös nyt ole todettu, että puupinnat rauhoittavat? En mäkään halua tuolta pois, mutta jos voittais lotossa niin vois tosiaan siellä olla enemmän. Tai siinä tapauksessa juuri tuollainen kuvaelemasi mökki tulisi ajankohtaiseksi 🙂

 9. […] 35,-) pöydän päätyseinälle. Se toistaa kauniisti vastakkaisen ikkunan järvimaiseman. Täältä vanhasta postauksesta näkyy ruokatilan aiempaa […]

Kommentoi