maanantai 09. syyskuun 2013

Kevyesti keitolla uuteen viikkoon

Heippa vaan ihanat, 

maanantai on jĂ€lleen mennyt aika kivuttomasti! Toivottavasti sullakin 🙂 Mutta huomisesta tulee vaikee, tiistait on aina jotenkin hankalia tapauksia. TĂ€ytyy hioa strategiaa tiistain suhteen. Tosin huomisesta tulee vĂ€hĂ€n erilainen tiistai, kun lĂ€hdetÀÀn heti aamusta samoilemaan edesmenneen mummun ja papan metsÀÀn pariksi kolmeksi tunniksi MetsĂ€liiton miehen kanssa tarkistelemaan rajoja ja mahdollisia myrskytuhoja. Haittaakohan sitĂ€ setÀÀ, jos otan kameran eri objektiivineen mukaan ja vĂ€hĂ€n kuvailen samalla? 😉
Mutta hei, tÀnÀÀn piti kirjoitella liikunnasta. Se postaus on kyllÀ tulossa, mutta vaatii vielÀ hiomista ja lisÀmotivaatiota. Terveyslinjalla kuitenkin aloitetaan viikko; siitÀ lÀhtien kun nÀin Kalastajan Vaimon blogissa kukkakaaliparsakaalisosekeiton, jossa oli soseutettu keiton pohja ja lisÀtty sitten vielÀ kaalien palasia loppuvaiheessa purupintaa tuomaan, on kummitellut tuo keitto mielessÀni (tulipas pitkÀ ja hankala lause). Muokkasin sitÀ vÀhÀn ja lisÀsin keittoon avokadoa. Ei tarvinnut tÀten ollen lisÀillÀ maizenaa tai muutakaan suurustetta. Keiton ulkonÀkö on kaikkea muuta kuin kaunis, mutta on ihan taivaallisen herkullinen!
Kukkakaaliparsakaalikeitto
1 litra vettÀ
kasvisliemikuutio
– kiehauta vesi ja lisÀÀ kuutio
parsakaali
kukkakaali
avokado
– palastele puolet kaaleista pieneksi ja kiehauta avokadon kanssa pehmeiksi
– soseuta
– lisÀÀ loput palastellut kaalit ja alla olevat aineet:
2 valkosipulinkynttÀ
2 dl ruokakermaa (5%)
maustepippuria
suolaa
tippa tai pari tabascoa
-keitÀ niin, ettÀ kaalit pehmenevÀt al denteksi
– Enjoy!

Mun mielestĂ€ ajatus sosekeitosta, joka ei ole soseutettu on ihan mielettömĂ€n kiva 🙂 TĂ€ytyy testata muillakin kasviksilla! Syötin tĂ€mĂ€n reseptin tuonne kiloklubiin ja sain kaloreiksi 122 / annos. Ei ole kuulkaas kaloreilla pilattu tĂ€mĂ€ keitto! RuisleivĂ€n pÀÀlle levitin jugurttituorejuustoa, LidlistĂ€ ja rasvaa 8%. On maukasta, mutta lisĂ€sin maustepippuria myllystĂ€ ja ruohosipulisilppua.
Pian kuopus tanssiharrastukseen ja itse juoksulenkille. Endorfiinitankkausta, you see! 🙂
Mukavaa maanantaita! 

11 Responses to “Kevyesti keitolla uuteen viikkoon”

  1. Casa Mimi sanoo:

    Kiitos ohjeesta, samoilla linjoilla aloitettu täälläkin maanantai 🙂

    • Maria sanoo:

      Olehan hyvä ja hei pikaisesti kävin blogissasi; ihana blogi ja ihanat housut!!! Tulen takaisin paremmalla ajalla 🙂

  2. NinniS sanoo:

    HiHii! Ihana huomata, että joku muukin on löytänyt tämän valloittavan keitto-ohjeen. Itse kokeilin tätä olikos se nyt viimeviikolla.. Tuotos löytyy blogistani, tosin se EI ole yhtä herkullisen näköinen 😉 Valloittavaa maanantain jatkoa! 🙂
    Love,
    NinniS *ninniksen.blogspot.com*

    • Maria sanoo:

      No hei hyvältähän tuo sun keitto näytti! 🙂 Mulla avokado värjäsi koko komeuden vihreäksi. Muta on kyllä tosi hyvää!!
      Tiistaita sinnekin 🙂

  3. Hanna sanoo:

    Tätä ohjetta kokeilen 🙂 mukavaa viikon jatkoa!

    • Maria sanoo:

      Kokeile ihmeessä, lisäsin tuohon vielä yhden kohdan; eli ne viimeiseksi lisätyt kaalit keitetään myös al denteksi 🙂 Ihanaa viikon jatkoa myös sinulle 🙂

  4. Anu sanoo:

    Oon melkeinpä joka kerta tehnyt ruokaa/leiponut sun ohjeella,kun oot niitä tänne blogiin laittanut ja niin nytkin!
    Eilen lenkin jälkeen aloin tehdä kasvissosekeittoa ja tänään oli kiva kotiutua kun oli ruoka lämmitystä vaille valmiina:)kiitos taas inspiraatiosta Maria:)

    • Maria sanoo:

      Ihana kuulla Anu! Juu ja tuo helpottaa niin paljon, kun tulee kotiin ja ruoka täytyy vain lämmittää. Keitot on siitä hyviä, että niitähän syö monta päivää ja ne vaan paranee. Lapset ja mies eivät tosin meillä niitä montaa päivää syö, mutta mä syön 🙂 Tänäänkin on vielä lounaaksi tätä herkkukeittoa 🙂 Olehan hyvä ja ihanaa keskiviikkoa!

  5. Anu sanoo:

    Oon melkeinpä joka kerta tehnyt ruokaa/leiponut sun ohjeella,kun oot niitä tänne blogiin laittanut ja niin nytkin!
    Eilen lenkin jälkeen aloin tehdä kasvissosekeittoa ja tänään oli kiva kotiutua kun oli ruoka lämmitystä vaille valmiina:)kiitos taas inspiraatiosta Maria:)

  6. Oi miten herkullinen resepti! Rakastan kasviskeittoja, yleensä meillä ne on perussettiä, sosekeittoja. Pitääpä kokeilla tällaista.

    • Maria sanoo:

      Kiitos Johanna ja kiitos kuuluu myös Kalastajan vaimo Johannalle 🙂 Meilläkin yleensä on ihan sileitä sosekeittoja, mutta tämä oli kivaa vaihtelua sattumineen kaikkineen!

Kommentoi