perjantai 09. elokuun 2013

Keep calm and enjoy the lilies


Heippatihei!

Hih, tästä alkaa jo tulla tapa; nimittäin ruokatunnilla tapahtuvasta postailusta. Aika kätevää, kun illalla käsittelee kuvat kotona valmiiksi ja liittää tänne. Sitten seuraavan päivän ruokatunnilla tuottaa postauksen tekstin. Tai no, näinä parina päivänä tämä on toiminut, kun olen yksin toimistolla. Huh. Tekee vähän tiukkaa tälläiselle yltiösosiaaliselle ihmiselle, mutta onneksi asiakkaat soittelevat tasaisin väliajoin, ettei kieli ihan pääse kuivumaan kiinni kitalakeen 🙂 
 …ja postaus jatkuu nyt sitten kahvitunnilla. Meillä ruokatunti ei ole rauhoitettu vaan silloin yleensä alkaa näemmä puhelin soimaan. Hyvä niin! Mutta palatakseni siis postauksen aiheeseen. Tuolla Instagramissa ja FB:ssä oli nähtävissä sneak peek home officen muutoksesta kohti enemmän olohuoneeseen sopivaa sisustusta. Kaikkihan lähtee siitä, että siivoaa nurkat ja paperipinot sekä pyyhkii pölyt. Kokeilkaas, se oikeesti toimii 😀 Tuo työpöydän lasikansi on kerrassaan kaunis, mutta ihan hirmuinen pölymagneetti. Muun muassa täältä löytyy kuvia työpisteestä ennen. Tässä lista muutoksista:
– seinäkello ja magneettitaulu muuttivat koululaisen huoneeseen
– uusi valaisin löytyi rautakaupasta ja vanha menee mökille miehen yöpöydälle
– pöydän sivulokeroissa olleet laatikot tyhjentyivät kaiken maailman keittiö-, kylppäri- ja huonekaluesitteistä. Vuodelta kivi. Nehän saa nykyään netistä. Maalisävykartat on ainoa, joita säilön.
– varastossa vuoden päivät maannut Keep Calm-taulu pääsi takaisin esille. 
Ollakin, että on niin jo menneen vuoden lumia 😉
Kuten muuallakin myös tässä home officessa pätee pareittain sääntö; liljat saavat parin olohuoneen liljoista, Keep Calm -taulu olohuoneen saman sarjan taulusta ja taulun vaaleansininen ei ole yksin; myös olohuoneen sohvalla on vaaleansinistä. Lisäksi kauneutta ja harmoniaa rikkoo täälläkin rosoinen betoniruukku. Kontrastit tuovat sisustukseen mun mielestä kivaa jännitettä. Vielä tuo tila tulee muuttumaan seinähyllyn osalta, se saa lähteä heti, kun keksin mitä tilalle. Tätä nykyä kotona tulee harvoin tehtyä töitä, mutta bloggaamiseen tuo paikka ainakin tarjoaa kivat puitteet. Ehkä tarvittaessa niihin oikeisiinkin töihin 🙂
Mitäs mieltä olette? Onko parempi kuin ennen?
Nyt vielä pari tehokasta työtuntia ja sitten autonnokka kohti möksää.
Jo sitä paikkaa on ollut ikäväkin 

Ihanan tunnelmallista viikonloppua 
toivottelee,
PS. hihii, olettekos huomanneet tuossa oikeassa palkissa, että mun esittely on kokonaan hävinnyt ja olen saanut tänne uuden kirjoittajakollegan ”Indiedays Support”-nimisen kaverin? Terkkuja vaan sinne 🙂 Ehkä jossain vaiheessa saadaan tuo mun esittely tuohon takaisin…tehdään vaan ensin pieniä muutoksia tänne. Niistä myöhemmin lisää.
PPS. piti jo aiemmin toivotella uudet lukijat, fb-tykkääjät ja Instagram-seuraajat sydämellisesti tervetuloa mukaan, joten toivottavasti viihdytte! 
PPPS. se farkun nappi ei enää ihistä! Pari kevyttä päivää ruokailun suhteen sekä yksi reilun tunnin juoksulenkki auttoivat. Vähällä päästiin!
PPPPS. arvaattekos, mihin sisustuskärpäsen puremana seuraavaksi suuntaan? Juu, se näkyy yhdessä kuvassa. Nimittäin takkahuoneeseen. Valkoista maalia seiniin, mustaa kalusteisiin ja se 
Ikean Gåser -matto takaisin lattialle. 

16 Responses to “Keep calm and enjoy the lilies”

  1. Anonymous sanoo:

    Totta,että siivoamisella ja etenkin pölyjen pyykimisiellä saa kummia aikaan 🙂 Huomioni kiinnittyi tuolla takana näkyvään pystymalliseen takkaan! Aivan Ihana! Osaatko kertoa sen mallia? Sopisi kuin nenä päähän meidän tulevaan pihasaunaan 🙂
    Ellen

    • Maria sanoo:

      Moikka Ellen 🙂 Kiitos, mekin ollaan ihan in love tuon takan kanssa; se on Jotul FS 84 ja korkeudeltaan 207 cm. Lämmittää takkahuoneen erittäin hyvin…saa avata pariovet olkkariin, kun välillä tulee liian kuuma 🙂

  2. Reetta sanoo:

    Voi miten kauniita kuvia jälleen!! 🙂

    Ihanaa viikonloppua sinne ♥

  3. Voin melkein tuntea liljan tuoksun nenässäni:) Kauniita kuvia.

    • Maria sanoo:

      Kiitos ihanainen ja hei, tuo liljan tuoksu on ihana – tiettyyn rajaan asti 🙂 Eilen kun kotiuduimme mökiltä niin se tuli vastaan jo kotiovella, vähän liian pistävänä. Ehkä yksi liljakimppu riittäisi, kolmen sijaan 🙂

  4. Anonymous sanoo:

    Tykkään kovasti siun uudistetusta työpisteestä 🙂

    Minunkin kaverina on ollut viime päivinä maalipurkki ja tela. Eteinen sai pintaansa tikkurilan ajopuun sävyn ja ajattelin vielä saman värin laittaa yhteen keittiön seinistä. Ihastuin tuohon väriin kesällä vierailessani myllykukossa sijaitsevassa sisustusliikkeessä. Ihastuin siellä kyllä kaikkeen muuhunkin, ihana kauppa, ootko käynyt siellä?

    Tänään aamulla koirien kanssa aamupissilenkillä aistin syksyn tuoksun, se vaan tekee tuloaan kysymättä.

    Viime viikolla oltiin pyöräilylenkillä ja oletan että ajelimme teidän asuinalueella. Eikös lähellänne ole eräs uimaranta?
    Muttapa, mukavaa viikonloppua ja inspiroivaa loppukesää, Piiu

    • Maria sanoo:

      Moikka Piiu!
      Kiitos kaunis ♥
      Tuo ajopuun sävy on kyllä kauniin beige! Hyvä valinta 🙂
      Siis tarkoitatko sitä Myllykukkoa, joka on matkalla Helsinkiin? Oih, en ole käynyt…olisin kyllä, jos olisin tiennyt, että siellä on sisustusliike 😀 😀

      Ihanaa, kun syksy tulee! Näin lämpimän kesän jälkeen mieluusti saa vuodenaika vaihtua jo.

      Meillä on itseasiassa tässä kolme uimarantaa lähellä; Tahmela, Tohloppi ja Rahola 😀 Liki kaikkiin on se sama matka, Raholaan ehkä lyhin.

      Kiitos, ihanaa elokuuta ja tsemppiä arkeen 🙂

  5. Hanna ★ sanoo:

    Ihanalta näyttää! Sinulla on kyllä pettämätön sisustussilmä <3

    • Maria sanoo:

      Voi kiitos Hanna 🙂 Tuosta pettämättömästä en niinkään tiedä…ehkä mennään trial and error meiningillä aika usein, mutta ne ei tänne pääse ne ”huti”sisustukset ;D

  6. Niin kauniita kuvia niin kauniista kodistanne, sellaista harmoniaa…Monet kiitokset edellisen päivityksesi haasteesta, otan sen mielelläni vastaan, mutta pääsen sitä tekemään vasta Varsovassa joskun reilun viikon kuluttua. Oikein mielenkiintoista (aika paljon samoilla väreillä mennään kuin teilläkin :-))
    xx

    • Maria sanoo:

      Kiitos kaunis Päivi ja ihanaa, kun otat haasteen vastaan! Oikein paljon tsemppiä teille kotiutumiseen ja ihania elokuisia päiviä ♥

  7. Anonymous sanoo:

    On pitänyt kysyä, että miten saat kotisi pidettyä niin puhtaana ja siistinä? Teillä ilmeisesti pestävät sohvan päälliset? Pidätkö niissä mitään suojaa normaalisti vai kuinka usein peset? Meillä myös ikean kvik sohva (1kpl) ja tuntuu että lapset aina sotkevat sen ja ei jaksa aina olla silittämässä päällisiä. Voisitko tehdä postauksen teidän siivoamisesta,rutiineista ja laatikoiden/kaappien järjestyksestä. Kiitos. =)

    • Maria sanoo:

      Voi kuule, näkisitpä vaan välillä! 🙂 Meillä on ihan hirmuinen kaaos toisinaan. Tosin täytyy myöntää, että onneksi meillä on sekä mitä että mies siivousfriikkejä. Emme viihdy sotkuisessa kodissa. Viimeistään illalla on pakko siivota nurkat kuntoon, että aamulla ei herää kaaokseen.

      Meillä ei ole kertaakaan pesty sohvanpäällisiä, vaikka ne onneksi ovat irroitettavat. Enkä niitä kyllä mitenkään ole suojannutkaan. Toisessa sohvassa on suklaatahra, mutta se jää tyynyn alle piiloon. Sohvat pysyvät ehkä sen takia valkoisina, että meillähän ei juuri aikaa vietetä olohuoneessa vaan takkahuoneessa, jossa telkkari sijaitsee.

      Kiitos postausvinkistä, ilman muuta teen postauksen näistä (tosin kaappien ja laatikoiden osalta se lanseerataan ehkä joulusiivojen jälkeen :D)!

  8. Anonymous sanoo:

    Heippa Maria,
    mielestäni työnurkasta puuttuu jokin tumma terävöittävä elementti. Lyhyt seinä mitä vasten pöytä on voisi olla hauska mustana/tapetoituna mustavalkoisella tapetilla.
    Lisäksi pukkijalat on hieman raskaan näköiset kun niin mahdottoman leveät katsojaan päin.

    Löytyisikö sinulta joku ylihyvä kasvissosekeiton resepti? Sellainen ei mikään ihan lirusoppa.

    Kauniita kuvia kyllä, tuli vain nuo muutama juttu mieleen.

    a

    • Maria sanoo:

      Moikka 🙂
      Ihana vinkki, mutta meillä on nyt mustat seinät nähty…yksi iso liitutauluseinä(missä nyt tyttöjen valokuvatapetti) ja yksi pienempi (joka on vieläkin esikoisen huoneessa) riittänevät – kunnes musta kausi jälleen iskee 😀 Pidän kuviotapeteista, mutta en omassa kodissani. Jotenkin rakastan näitä valkoisia seinäpintoja. Vaikka olkkarissa ja sitä myötä työpisteessä ei olekaan puhdas valkoinen maalisävy vaan vähän sävytetty.

      Pukkijalat kätkee hyvät säilytysmahdollisuudet, vaikkeivat esteettisesti ehkä kauneimmat olekaan 🙂

      Vitsi, mulla ei taida olla kuin yksi bataattiappelsiinisosekeitto, jota aina syksyisin teen. Mutta voin tehdä siitä postauksen. Keitto on kyllä superhyvää! 🙂

Kommentoi