keskiviikko 19. kesäkuun 2013

DIY-pullapussi/leipäkori & hieno hetki

Moikka!

Sain ilon ja kunnian päästä mukaan Indiedays Inspirationin ja Meiran Cafe Hieno -kampanjaan. Niin useasti kuin blogipostauksissanikin vilahtelee kahvikuppi, niin se kertoo jo siitä, että olen addiktoitunut. Kahvia kuluu päivän mittaan useampi kuppi. Ja usein puolittain täynnä olevia kahvikuppeja löytyy ripoteltuna sieltä sun täältä. Niistä sitten hörpin aina ohi mennessäni jo kenties kylmentynyttäkin kahvia. Mutta paras kahvihetki on silloin, kun koti on hiljainen, keittiö siivottu ja saa vain kaikessa rauhassa tuijotella ulos keittiön pöydän äärellä ja kuunnella kesän ääniä avoimesta ikkunasta. Juoda hivenen ehkä vielä liian kuumaa kahvia. Syödä vastaleivottua pullaa. Elämän pieniä nautintoja.
Itse en ole niinkään tumman paahdon ystävä, joten tämä Meiran Cafe Hienon Summer Edition iski vaaleana paahtona makuhermooni. 
”Polkupyörällä niityn laitaan,
eväät on pakattu koriin,
termospullo täynnä kuumaa kahvia.
Ahomansikoita syödään suoraan pellon laidasta, 
perhoset lentävät ympärillä.
Aurinko paistaa, pääskyset
lentävät korkealla.”
Kahvipaketin kyljessä oleva teksti saa mielen kyllä liitelemään sinne niityn laitaan. Mielestäni tämä kesäinen kahvipaketti menee jo itse itsessään tuliaisina esimerkiksi mökille mentäessä. Me saimme tätä ihanan leikkisää ja kesäistä kahvipaketin kuosia myös kankaana omia diy-projektejamme varten. Itse lähdin siitä ajatuksesta, että koska kesällä kyläillään paljon, niin kahvipaketin lisäksi olisi kiva viedä kylään pullat ja päätin ommella niille pullille pussukan. Jota voi toki käyttää myös leipäkorina.

Pullapussin/leipäkorin tekoon tarvitset kahta eriväristä kangasta. Olisi hyvä, jos molemmat tai edes jompikumpi kangas olisi jämäkämpää. Itse valitsin tuon saamamme kesäisen Meiran Cafe Hienon kahvipakettikuosikankaan lisäksi esikoisen vanhat farkut, joissa on kuulemma aivan liian leveät lahkeet eikä niitä voi täten ollen enää pitää. Tähän projektiin nuo leveät lahkeet olivat juuri sopivat!

1. Mieti tarkkaan pussin koko. Tuohon minun ompelemaani pussiin tarvitset molempia kankaita 35 cm (pussukan korkeus -saumavara n.1cm) x 58 cm (pussukan ympärysmitta -saumavara n.1cm) kokoisen palan. Molemmista kankaista tarvitset myös ympyrän muotoiset palat, joiden halkaisija on 18 cm. 

2. Ompele molemmat kangaspalat saumasta kiinni lieriöksi (nurjalta puolen). Itse siksakkasin vielä nuo reunat, etteivät ala rispaantumaan.

3. Kiinnitä pyöreä pohja lieriön (tuubin) alareunaan. Ja taas siksakkasin reunat rispaantumisen varalta. Toista tämä molempien kankaiden osalta. Nyt sinulla pitäisi olla kaksi pussukkaa.

4. Aseta pussukat sisäkkäin nurjat puolet vastakkain. Käännä yläreunasta noin sentin verran pussien suita sisään päin (pussien väliin) ja kiinnitä käännös nuppineuloilla. Ompele yhteen.

5. Rullaa reuna ulospäin. Pullapussi on valmis vietäväksi kylään kera herkullisien vastapaistettujen pullien sekä Meiran Cafe Hienon Summer Editionin.

Tuolla brändisivuilla on esitelty muidenkin bloggajien DIY-projektit; on mekkoa, tauluja, kassia yms. ihania kesäisiä ja myös tälläiselle poropeukalolle tarpeeksi helppoja kesäprojekteja. Käykäähän ihmeessä äänestämässä omaa suosikkianne, sillä parasta projektia äänestäneiden kesken arvotaan Segafreda myespresso -kahvikapselilaite sekä 10 kahvikapselipakettia sisältävä paketti (arvo noin 100 euroa) ja lisäksi 10 kappaletta 20 euron arvoisia tuotekasseja. Äänestämään pääset siis täältä.

Kesäisin & kahvintuoksuisin terkuin,

18 Responses to “DIY-pullapussi/leipäkori & hieno hetki”

  1. Tanja sanoo:

    Nyt tämä on myös ompelublogi! Ihanaa 🙂

    • Maria sanoo:

      Eih, mä lainasin äidiltä ompelukonetta…viimeksi olen ommellut ehkä lukiossa vanhojen tanssimekon 😀 Mutta hyvinhän tuo näytti sujuvan ja pussukasta tuli oikein söpö. Saas nähdä innostunko ompelemaan lisääkin. Ihanaa kesäistä keskiviikkoa 🙂

  2. Minä ompelin myös viime viikolla samantapaisen uusien tyynynpäällisten jämäkankaista, hiukka helpommalla toteutuksella. Nyt puuttuu vaan ne pullat 🙂

    • Maria sanoo:

      Oih, onko olemassa vieläkin helpompi tapa? Mä olen niin peukalo keskellä kämmentä näissä ompeluksissa, että sellainen olisi ollut tarpeen 😀

  3. Onpa muuten todella kesäinen ja houkutteleva kahvipaketti, tuo tuollaisenaan keittiöön vähän väriä ja lämpöä. 🙂

    • Maria sanoo:

      Eikös olekin, mun mielestä oiva tuliainen jo itse issessäänkin 🙂 Ja totta, keittö saa kaipaamansa piristystä tuosta ulkonäöstä!

  4. Elina Eliina sanoo:

    Kiva pullapussi 🙂 Täytyisköhän itsekkin kokeilla tuollaisen tekemistä.

  5. Hieno pullapussi! Käytetyistä farkuista on moneen, ja kierrätyksestä tulee hyvä mieli 🙂 Täytyy laittaa idea korvan taakse

    • Maria sanoo:

      Kiitos Katja 🙂 No sanopas muuta, olin ihan onnellinen kun hiffasin tuon farkkuidean. Farkuista on kyllä moneksi, seuraavaksi ajattelin tehdä niistä tyynynpäällisen toisen puolen.

  6. Petra sanoo:

    Ihana, ehkä tämä saa minutkin kaivamaan ompelukoneen kaapinperukoilta ja josko sitä jotain saisi aikaiseksi lomalla 😉

  7. Anonymous sanoo:

    Ihana pussukka. Äänestin sinun pussukkaa jo eilen, vaikka ei ollut pussukasta vielä tietoakaan.
    Tiesin vain aiheen. Ajattelin,että se kuulosti oikein hyvältä.Olen ajatellut tehdä samanlaisen Pentikin kasvimaakankaasta tai ostan valmiina 😀
    Irma

    • Maria sanoo:

      Voi kiitos Irma ja kiitos äänestä 🙂 Hei, kasvimaakangashan sopisi pussukkaan kuin nenä päähän! Ihania kesäpäiviä 🙂

  8. Ellu sanoo:

    Hitsit miten kiva idea! Meikäläisellä on muutamat vanhat farkut hyllyn perällä, joten taidan lainata tätä pullapussi ideaa:)

    • Maria sanoo:

      Kiitsa Ellu 🙂 Mä jotenkin nyt hurahdin noihin farkkuompeluksiin. Nyt mielessä siintää tyynynpäällinen, johon täytyy vielä käydä hakemassa toiselle puolelle valkoista kangasta. Toinen puoli sitten farkusta 🙂

  9. Anonymous sanoo:

    Mahtavan kokoinen lamppu ja miten sievä! Saanko udella mistä olet löytänyt?:)

    Lamppufriikki

Kommentoi