lauantai 06. huhtikuun 2013

Fasten your seat belts! Lomakuvatulva :)

Kuvatulvaa kerrakseen, huh! 🙂

Moikkamoi!

Nyt sitĂ€ lupaamaani virtuaalimatkaa, joten kiinnittĂ€kÀÀhĂ€n turvavyöt ja ottakaa mukava asento tuolissanne 🙂 En jĂ€sennellyt yllĂ€olevia kuvia, vaan ne ovat ihan sekaisin. Ajattelin kuitenkin ottaa tiettyjĂ€ pointteja kĂ€sittelyyn, josta ehkĂ€ on toivottavasti hyötyĂ€ myös teille muille Phuketiin matkustaville. Kuten monta kertaa olen aiemmin todennut, niin Aasia on vienyt sydĂ€meni tĂ€ysin. Singapore on kohteista se ykkönen, mutta hyvĂ€nĂ€ kakkosena tulee Thaimaa. Thaimaassa olen kĂ€ynyt kuusi kertaa ja niin turistirysĂ€ kuin tuo Phuketin saari tĂ€llĂ€ hetkellĂ€ tietyiltĂ€ osin onkin, niin se ylittÀÀ mun mitta-asteikolla jopa Koh Samuin, jossa olimme hÀÀmatkalla. SiinĂ€ on vain sitĂ€ jotain. Bangkokista ei voi samana pĂ€ivĂ€nĂ€ edes puhuakkaan, koska se kuuluu aivan eri kategoriaan 🙂 Phuketissa kĂ€vin ensimmĂ€isen kerran viitisentoista vuotta sitten; sinne oli juuri alettu tehdĂ€ valmismatkoja Suomesta. Paljon on tapahtunut 15 vuodessa. 2004 vuoden jĂ€rkyttĂ€vĂ€stĂ€ tragediastakin on pÀÀllisin puolin selvitty hyvin, vaikka varmaan pĂ€ivÀÀkÀÀn ei mennyt tĂ€llĂ€kÀÀn lomalla, etteikö tuota ikĂ€vÀÀ luonnonmullistusta olisi otettu puheeksi. Paikallisten toimesta.
Lento
Koska tÀmÀnkin kertainenkin matkamme oli valmismatka, niin meillÀ oli suora lento HelsingistÀ Phukettiin. Lento lÀhti iltapÀivÀstÀ kolmelta, joka tarkoitti sitÀ, ettÀ paikallista aikaa olimme perillÀ aamukuuden jÀlkeen. Varsinaista yölentoa ei siis ollut (Suomen ajalla mitattuna), joten yöunet jÀivÀt pariin tuntiin. Kaikki toimi loistavasti ja Kabulin yllÀ nÀimme luonnonvoimia valloillaan ukkoskuuron ja salamoinnin myötÀ (nyt tÀmÀ tuntuu jo hienolta, silloin lentokoneessa ei ;). Takaisin tullessamme lento lÀhti Phuketista aamuysin jÀlkeen eli lennettiin pÀivÀ ja oltiin Suomessa iltapÀivÀllÀ neljÀn jÀlkeen. TykkÀsin jÀlleen myös pÀivÀlennosta.
Jahka lapset vĂ€hĂ€n kasvavat, niin aiomme ottaa lennot Bangkokiin ja siitĂ€ sitten Phuketiin tai jollekin toiselle saarelle. Ja jos rahaa riittÀÀ niin Bangkokin lennot ovat Thai AirwaysillĂ€ KöpiksestĂ€ 🙂
Hotelli
Olimme varanneet hotellilta lentokenttÀkuljetuksen. LentokentÀltÀ hotelliimme kestÀÀ autolla noin tunnin ruuhkasta riippuen. KÀvimme nyt kolmannen kerran Merlin Beach Resortissa (kaksi kertaa valmismatkalla ja kerran omatoimimatkalla), joka sijaitsee Karon Beachin ja Patongin vÀlissÀ. Omalla yksityisellÀ rannallaan, kaukana kaikesta hustlesta ja bustlesta. IkinÀ ennen lapsia emme olisi voineet kuvitella menevÀmme nÀin isoon Bamse-klubihotelliin. Mutta hei, lasten myötÀ alkaa ajattelemaan asian niin, ettÀ kun lapset viihtyvÀt, niin meillÀ aikuisillakin on paremmat mahdollisuudet viihtyÀ. SitÀ paitsi, ikinÀ tuo hotelli ei ole tuntunut liian ruuhkaiselta; kolme isoa allasaluetta pitÀÀ huolen siitÀ, ettÀ kaikki mahtuvat vÀljÀsti ja omaa rauhaakin riittÀÀ.
Pari tuntia shoppailua Patongilla tai Karonilla riittÀÀ. Hotellia en henkilökohtaisesti itse sieltÀ ottaisi, sillÀ mulla ei ole mielenkiintoa istua hulinassa iltoja diskomusiikin jumputuksessa. Mutta kukin taablaa tyylillÀÀn!
Ruoka
TÀllÀ kertaa otimme ensimmÀiseksi viikoksi hotellin illallisbuffetin, sillÀ tiesimme ettÀ eka viikko menee nukkuessa eikÀ lÀhteminen meluisiin ravintoloihin houkuta. LisÀksi hotellin illallisbuffassa on vaihtuva menu, mutta joka illalle thai food corner tarjoaa myös mitÀ ihanimpia paikallisia herkkuja. JÀlkkÀripöytÀ notkui jos jonkinlaisia kakkuja ja jÀÀtelöitÀ, mutta pÀÀosin ainakin minulle maistuivat nuo hedelmÀt ja pÀhkinÀt.
Hotellin aamiainen on thaimaalaiseen tyyliin myös erittÀin runsas; tarjolla on paikallisten herkkujen lisÀksi myös meille lÀnsimaalaisille tuttuja aamiaisruokia. VÀlillÀ napattiin lounas hotellin allasbaarista; valikoimaa oli aina sandwicheistÀ herkullisiin thairuokiin.
Hotellin vieressĂ€ olevasta Little Tiger-ravintolasta sai maailman parasta thairuokaa. Olkoon kuinka alkeelliset puitteet tuossa ravintossa hyvĂ€nsĂ€, niin ruoka oli herkullista. Tuota ylimpien kuvien gekko-kuva oli ko. ravintolasta. Betonilla rakennettu ravintolan pohja ja puiset tuolit. Niin chic tĂ€llĂ€ hetkellĂ€! 🙂 Tulisuusasteita oli neljĂ€ ja me otimme yleensĂ€ kakkostulisuudella. Muutenkin kun tuolla hikoili, niin mausteisen ruoan aiheuttama hiki ei siinĂ€ juuri enÀÀ hĂ€irinnyt 🙂 Patongilla, Karonilla ja Katalla löytyy runsas valikoima ravintoloita kaikkiin makuihin. On hienoja seafood-paikkoja sekĂ€ myös paikkoja, joista saa perunamuusia ja nakkeja. Halvimmillaan me söimme Patongin yhdellĂ€ sivukadulla herkullista thairuokaa. 180 bahtilla eli vĂ€hĂ€n vajaalla viidellĂ€ eurolla kaksi isoa annosta riiseineen pĂ€ivineen. YhtenĂ€ kertana tuli syötyĂ€ muuta kuin paikallista ruokaa.
Kolmannen pad thai-annoksen jÀlkeen ko.ruoka alkoi tökkimÀÀn. Uudeksi suosikikseni nousi green curry chickenin lisÀksi Massaman chicken. Ja mikÀ ihmeellisintÀ, en ole aiemmin uskaltanut syödÀ Thaimaassa kanaa (se kruntsukammo!), nyt ravut tökkÀsivÀt ja otin kanaa joka paikassa.Niin mureaa ja hyvÀÀ.
No mitÀs lapset sitten söivÀt? PÀÀosin ekan viikon ranskalaisia ja kananuggetteja, mutta viimeisinÀ pÀivinÀ innostuivat riisistÀ ja keitetystÀ kanasta (ilman kastiketta). LisÀksi runsaasti kasviksia ja hedelmiÀ. JÀÀtelö pÀivÀssÀ piti myös olla. Lomalla saa herkutella!
Emme ole koskaan varoneet ruoan kanssa; salaatit, jÀdet, majoneesit sun muut on kuuluneet valikoimimme. Meille ruoka on niin suuri osa matkailua, ettÀ turhaa sen kanssa on mennÀ pihtailemaan. Terveydenkin uhalla. Sen vatsapöpön voi saada muustakin kuin ruoasta. Ainoan kerran olen saanut ulkomailla ruokamyrkytysksen  oli vuosi takaperin Kap VerdeltÀ; kotimatka lentokoneessa kului vessassa. LentoemÀntÀ empaattisesti totesi, ettÀ kaikista maailman kohteista hÀn on nÀhnyt eniten matkustajia vatsapöpön kera juuri Kap VerdeltÀ tullessaan. Mutta kyllÀhÀn nöitÀ pöpöjÀ on kaikkialla, joten no stress.
Shoppailu
TĂ€nĂ€ vuonna kĂ€vimme ensimmĂ€istĂ€ kertaa Phuket townin iltamarkkinoilla. Ne jĂ€rjestetÀÀn lauantaisin ja sunnuntaisin klo 16-22. Ja voin sanoa, ettĂ€ ihan turha mennĂ€ muualle, jos etsii sitĂ€ tavallista (matkamuistoja, aurinkolaseja, vaatteita, laukkuja). Kaksi tuntia kiersimme ja osa kojuista jĂ€i kĂ€ymĂ€ttĂ€ lĂ€pi. Osassa kojuista oli jo valmiit hinnat; esim. aurinkolasit ostimme kojusta, jossa oli kaikki 100 bahtia (2,6 euroa). Patongilla tingaten lasit olisi saanut ehkĂ€ 150 bahtiin. Tinkaaminen on ihan kivaa puuhaa, mutta jossain vaiheessa lomaa siihen kyllĂ€styy 🙂 Tuolla Phuket townin markkinoilla on muuten erikseen ruokapuoli; olisimme ehkĂ€ kiertĂ€neet sitĂ€kin enemmĂ€n, jos aikaa olisi ollut.
Patong beachin Jungceylonista (ostoskeskus) löytyy merkkikauppoja ja sen takaa Robinson tavaratalo. Myös ruokapaikat tuolla alueella olivat tosi kivoja.
Things-to-do
Ihan ensimmÀisenÀ pÀivÀnÀ Thaimaassa meidÀn perheen aktiviteetteihin kuuluu sen uima-altailla nukkumisen lisÀksi hieronnat, jalkahoidot (pehmeÀt kantapÀÀt rules!) ja meille tytöille kynsilakat. Hotellin rannalla on kolme hierontapaikkaa, josta me kÀytÀmme sitÀ, missÀ tÀdeillÀ on keltaiset paidat. Hierontapaikan kuva on noissa ylÀkuvissa. Reilun tunnin öljyhieronta maksaa seitsemisen euroa, manikyyrit ja pedikyyrit neljÀ euroa. Tyttöjen hiustenletitys yhteensÀ 15 euroa.
Phuket Townista etelÀÀn niemen kĂ€rjessĂ€ sijaitsee akvaario. Ei mikÀÀn hirmuisen suuri sellainen, mutta erittĂ€in mielenkiintoinen ja lasten mieleen. Kalojen lisĂ€ksi sieltĂ€ löytyy tietoa koralleista ja niiden suojelemisesta sekĂ€ tsunamitietoutta. Huomionarvoinen seikka on se, ettĂ€ akvaario sulkeutuu joka pĂ€ivĂ€ puoli viisi eli sinne tĂ€ytyy suunnata parhaaseen auringonottoaikaan 🙂
LisÀisin nyö Phuket townin markkinat myös tÀhÀn things-to-do listaan. Aivan ykköset ja eikÀ ainakaan meidÀn siellÀ ollessamme olleet edes ruuhkaiset! Varmasti menemme uudelleen seuraavan kerran.
Phuket townin vanhassa kaupungissa saattoi hetkeksi kuvitella olevansa 1900-luvun alkupuolen kaduilla. SiirtomaatyylisiÀ rakennuksia ja hyvin vahva kiinalaisyhteisö. KiinalaistemppeleitÀ ja ihania vanhoja mummuja.
Dino park, minigolfrata, sijaitsee Kata beachillÀ. Oli meidÀn lasten ja aikuisten mieleen sen verran paljon, ettÀ tÀllÀ lomalla kÀvimme tuolla kahdesti. IltahÀmÀrÀssÀ pÀÀsee oikeuksiinsa. Koko perheen golffaukset maksoivat noin 15 euroa. VieressÀ on kiva ravintola, jossa hinnat ovat aika korkeita.
Sightseeing on mun lemppariaktiviteetti loikoilun lisÀksi. Se, ettÀ pÀÀsee mukavan tuktuk- tai taksikuskin viemÀnÀ katsomaan paikallisten asuinalueita. Ihan parhautta!
Rantoja
Hotellin oma ranta on melko korallinen (voimakas laskuvesi) eikÀ siinÀ oikeastaan tÀstÀ syystÀ pysty juurikaan uimaan. Snorklaamaan kyllÀkin. Hotellia vastapÀÀtÀ oli pitkÀÀn ihana Tri trang-beach ihanan bambumajaravintolan kera. Nyt tuolle alueelle rakennetaan ja bambumajaravintola oli korvattu betonipunkkeriravintolalla.
Hotellin rannasta sai 800 bahtilla (neljÀ hlöÀ) kuljetuksen pitkÀhÀntÀveneellÀ yhdelle Phuketin parhaimmista rannoista; Freedom Beachille. Kuvia yllÀ. Tuonne ei jÀrjestetÀ taksikuljetusta, joten meriteitse on ainoa keino pÀÀstÀ sinne.
Hotellistamme 1,5 kilometriÀ eteenpÀin on Paradise beach, joka sekin on kuulemma ihan kiva ranta. SiellÀ emme ole kÀyneet.
MeidÀn makuumme Patongin ja Karonin rannat ovat liian ruuhkaisia; jetskin pÀrinÀ taustamusiikkina ei houkuttele.
Liikkuminen
Hotellilla on Patongille ja Phuket townin free shuttle bus, mutta sen kulkemisajat eivÀt suosi meitÀ, jotka olisivat valmiita lÀhtemÀÀn iltaostoksille/syömÀÀn vasta kuuden seitsemÀn maissa. Patongille bussi lÀhti jo 16.45. LisÀksi bussi kulkee molemmista kohteista myös takaisin hotellille.
Hotellin edessÀ olevilla takseilla ja tuktukeilla oli helppo matkustaa. Yhden taksikuskin kanssa teimme diilin; akvaario, Phuket townin vanha kaupunki ja markkinat tuli katsastettua parin kympin taksikyytihintaan. Aikaa meillÀ kului tÀhÀn reilu viisi tuntia.
Lapset olisivat reissanneet tuktukeilla vaikka kuinka. Varsinkin niillÀ ns. diskotuktukeilla, joissa valot vilkkuu ja musiikki pauhaa. Hotelliltamme Patongille pÀÀsi viidellÀ eurolla ja Karonille vajaalla kympillÀ.

EDIT: oih, reissut muille saarille unohtuivat aktiviteeteista kokonaan. NiistĂ€ myöhemmin siis lisÀÀ 🙂

******************************************
YllĂ€ jotain tĂ€rkeitĂ€ asioita reissustamme, teen erikseen vielĂ€ postauksen lasten kanssa matkustamisesta. Voipi olla, ettĂ€ mulla unohtui jotain tĂ€rkeÀÀ, joten jos herÀÀ kysymyksiĂ€, niin kysykÀÀhĂ€n ihmeessĂ€! 🙂
Nyt banaanileipÀ uunista ulos. Kolmelta saamme kahvivieraita ja viideltÀ ruokavieraita. Veljen perhe jakaa kanssamme tÀmÀn Aasia-rakkauden. Joten ruokakin on sen mukaista. SiitÀ lisÀÀ ensi viikolla.
Ja jossain vÀlissÀ tÀssÀ iltapÀivÀstÀ pitÀisi ehtiÀ takapihalle lunta luomaan; terassin kun saisi puhtaaksi lumesta niin se kuivuisi nopeammin (ja tulisi öljyttyÀ mustaksi pikemmin :)!
Aurinkoista lauantaita murut! ♄
Kiitos ihanista kommenteistanne ed.postaukseen, palailen niihin myöhemmin! ♄

27 Responses to “Fasten your seat belts! Lomakuvatulva :)”

  1. Kiitos. Thaimaa haaveissa ja ehkä se vielä joskus toteutuu. ON pakko.. niin ihania kuvia! Ja kaikki jotka siellä ovat käyneet halauvat takaisin. Ja hyvä idea toi buffa ekaksi viikoksi jos kerran eka viikko menee vähän väsynä. Kiitos kivasta postauksesta.

    • Maria sanoo:

      Olehan hyvä <3 Juu, meillä varsinkin miehen työtahti on ollut koko talven niin kova, että eka viikko rauhotuttiin täysin; nukuttiin jopa 14 tunnin yöunet (onneksi lapsetkin olivat samassa unirytmissä mukana :).

  2. A-R sanoo:

    Ihania te ja teidän loma <3 Paljon kivoja vinkkejä nappsin tästä,thanks!

  3. Mimosa sanoo:

    Vitsi miten ihania lomakuvia! Aina yhtä kivaa katsella tällaisia lomakuumeessa 😉 Oi että kun pääsis itsekin! 🙂

    • Maria sanoo:

      Kiitos Mimosa 🙂 Mulla on tuo matkakuume kroonisena…saiskohan siihen jotain rokotusta? Tulee pikkusen kalliiksi tälläinen kuume 😀

  4. Vilhelmiina sanoo:

    Aivan ihania kuvia!!! Taas iskee kaipuu lentoon! 🙂 Thaimaa myös haaveissa, olipa kiva saada taas paljon uutta tietoa! 🙂

    • Maria sanoo:

      Kiitos Vilhelmiina 🙂 Mä voisin asua lentokentällä ja lentokoneessa. Harmi, kun ei enää tulee niitä kuulutuksia, joita ennen vanhaan tuli kentillä lähtevistä koneista 🙂 Kiva, että sait uutta tietoa postauksestani!

  5. Sara S. sanoo:

    Aivan ihania kuvia ja lomanne kuulosti mukavalta !

    • Maria sanoo:

      Kiitos ja juu, loma onnistui kyllä kaikilta osin ihan nappiin; koko kahden viikon aikana satoi minuutin ajan. Ja koska aurinko oli se, jota lähdimme hakemaan niin nuo 35-37 asteen lämpötilat olivat juuri passelit meille 🙂

  6. Sally sanoo:

    Ihania kuvia! Mukava kuulla, että reissu meni hyvin. Kadena täällä odotan, että näkisin livenä sun rusketuksen 😉

    Muistakaahan levätä! Lomailu on raskasta huvia 😉 Viikonlopputerkuin, Sally

    • Maria sanoo:

      Kiitos ihanainen <3 Hei, tää mun rusketus on muuttunut sellaiseksi kamalan likaiseksi…ikään kuin ei olis käynyt suihkussa pitkään aikaan 😀 Mutta juu, pitää pian taas nähdä. Huhtikuu menee tyttöjen synttäreiden tiimoilta, mutta toukokuussa terassiskumpat?

      Oih, me levättiin lomalla enemmän kuin tarpeeksi. Taas jaksaa 🙂

      Ihanaa alkavaa viikkoa <3

  7. Niina sanoo:

    Oih, ihan reissukuumetta pukkaa! <3 Tosi kiva postaus!
    Me oltiin thaimassaa 08 keväällä, olin sillon raskaana ja olin tosi tarkka mitä söin, toisin kuin mies joka söi ihan kaikkea mahdollista ja silti mä sain sieltä salmonella!:D Yleensä en kans liiemmin mieti mitä ulkomailla syön,jätskiä on rantalomilla ihan pakko saada!Samaa mieltä, pöpöjä on kaikkialla ja suomesta voi yhtälailla saada vaikka sen salmonellankin.
    Oot kyllä kadehdittavan ruskea! 🙂

    • Maria sanoo:

      Kiitos kaunis <3

      Ei voi olla todellista, pikkuinen epäsäkä teillä kävi! Onneksi kaikki kuitenkin sitten meni hyvin, eikä masuasukki vaarantunut. Kyllähän noita pöpöjä on kaikkialla. Huonoa säkää vaan, jos sellaisen saa.

      Kiitos Niinuska ja ihanaa sunnuntai-iltaa 🙂

  8. Suvi Tuuli sanoo:

    Kolmisen viikkoa sitten kotiuduttiin myös näistä ihanista maisemista. Kuvia katsellessa tuli fiilis, että ens vuonna uudestaan, ehdottommasti! Tänä vuonna oltiin Khao lakissa ja viime vuonna Krabilla. Aasiassa ois varmasti tarjolla muutakin, mutta ollaan ihastuttu Thaimaaseen. 🙂

    • Maria sanoo:

      Thaimaaseen jää koukkuun 😀 Hei, missä päin Khao Lakia olitte? Meillä suunnitteilla seuraava reissu niin, että oltaisiin viikko Khao Lakissa ja viikko Phuketissa (lapset haluaa TAAS tuonne hotelliin :). Veljen perhe tykkäsi Krabista ihan hirmuisesti, joten sinnekin pitää päästä. Olivat toisen viikon syrjemmässä, Si Kaolla.

  9. Anonymous sanoo:

    Kiitos ihanasta postauksesta!!
    Ihan kuin olisin ollut pika-matkalla katsellessani kauniita maisemia, rentoutuneita ihmisiä ja iloisia lapsia.
    Itse olen vain haaveillut Thaimaasta, mieheni kun ei suostu lähtemään sinne :(.

    Mitäs ostit markkinoilta ja toitko muuten mukavia tuliaisia itsellesi?

    Tänään päivällä hakkasin jäätä ja lunta terassilta ja pihasta. Naapurit pitää varmaan hulluna minua, mutta minä tyttö teen tilaa kesälle:)

    Ihanaa viikonlopun jatkoa, Piiu

    • Maria sanoo:

      Kiitos Piiu <3
      Sinähän sen sanoit; rentoutuneita ihmisiä. Sellaiseksi tuolla lomalla parin päivän jälkeen itsensä tunsikin. Ja lapset nautti, kun äiskä ja iskä oli läsnä 🙂 Nyt ylipuhumaan miestäsi, Thaimaa yllättää positiivisesti!

      Ostin markkinoilta parit aurinkolasit, huivin ja tyynynpäällisiä. Muuten ostin vain yhden kangaskassin ja varvastossut. Tietyt tavarat ja vaatteet näyttävät kivoilta Thaimaassa, mutta eivät ehkä sitten kuitenkaan täällä Suomessa.

      Meidän oli tarkoitus myös mennä hakkaamaan jäätä terdeltä, mutta sitten alkoi se järkyttävä lumisade. Takatalvi sai kyllä ihan pasmat sekaisin 😀 Mutta hei, kyllä se kesä sieltä tulee, ei sun työ hukkaan mennyt!

      Ihanaa alkavaa viikkoa 🙂

  10. Elina Eliina sanoo:

    Kiva postaus 🙂

    • Maria sanoo:

      Kiitos kaunis Elina 🙂 Mä täällä katselen näitä kuvia monta kertaa päivässä ja haikailen takaisin lomalle. Ei auta, huomenna töihin! 🙂

      Mukavaa alkavaa viikkoa! 🙂

  11. Anonymous sanoo:

    Oi joi, niin tuttuja maisemia! Kolmesti tuolla käyneenä tahtoisi taas joskus takaisin. Maaliskuussa 2011 oltiin viimeksi ja löydettiin ihanan pieni ja hiljainen ranta sen kukkulalla olevan näköalapaikan suunnalta. Skotteri jouduttiin kyllä työntämään ylös takaisin kiivetessä :D.
    -Marika-

    • Maria sanoo:

      Eihän, ihanaa! Meilläkin oli kolmas kerta juurikin noissa maisemissa. Me ei olla sellaiseen näköalapaikkaan törmättykään. Oliko jossain tuon hotellin lähellä?

      Tahtoo takaisin lomalle (takatalvi tuli nyt vähän pahaan saumaan :D)!

  12. Voi taivas, kuinka ihanalta näyttää. Varsinkin, kun katsoo nyt ulos. (Lunta sataa!) 😉

    • Maria sanoo:

      Kiitos ihanainen <3 Ihan kamala takatalvisunnuntai. Menis jo nopsaa ohi. Tosin meillä juodaan glögiä ja nautitaan talvisesta maisemasta 😀 Vain joululaulut puuttuvat!
      Muksaa alkuviikkoa! 🙂

  13. Anonymous sanoo:

    En ole ikinä (vielä) ollut järin kiinnostunut matkustamisesta, vielä vähemmän tykkään lukea blogeista siitä, mutta tämä sinun postaus oli hyvä, kiinnostava, soljuvaa tekstiä, ihanaa tunnelmaa, paras matkapostaus aikoihin (=ikinä). Kiitos!! J

  14. […] sillĂ€ siitĂ€ löytyy tuon oikean palkin haun kautta vaikka kuinka paljon postauksia. Mm. tÀÀltÀ löytyy viime vuoden vinkit. Joten keskitytÀÀn tĂ€hĂ€n meille uuteen tuttavuuteen eli Khao […]

Kommentoi