perjantai 30. marraskuun 2012

Brown bread, brown pics & forgotten Benetton

Howdy fellas!

Mites noi otsikot nyt luonnistuu englanninkielellä paremmin. Vaikka itse asiassa en tykkääkään käyttää noita englanninkielisiä otsikoita. Mutta jotenkin tuo kuulostaa ja näyttää paremmalta kuin ruskea leipä, ruskeat kuvat  ja unohdettu Benetton, uh?! 
Täällä on herätty kukonlaulun aikaan (paitsi hän, jolla oli eilen pikkujoulut) ja laitettu päiväkotilaiselle jouluista päälle. Ihanan tunnelmallinen puurojuhla heti aamusta ja lasten joululaulut saivat taas joulufiiliksen ihan muihin sfääreihin. Ollakin, että suunniteltiin menevämme pulkalla päiväkodille ja takaisin. No eihän meillä ole tullut lupauksista huolimatta yhtään lunta. Tuulee kyllä siihen malliin, että eiköhän tuo lumisadepilviä vielä tännekin puske! 
Pikkuhiljaa olen alkanut suunnittelemaan joulukahvituksen menuuta. Koska vietämme joulun pohjoisessa niin kokoonnumme tänne meille edellisenä viikonloppuna pienelle purtavalle. Eli kahvi/viini/glögilinjalla mennään ja siihen jotain ihania cocktail-paloja sekä muutama kakku. Yhtenä pikkusuolaisena ajattelin tarjota mallaslimppua ja siihen päälle graavilohemoussea. Veljen vaimo tekee maailman parhaimmat saaristolais(mallas)limput, mutta koska tuossa Siken kirjassa oli niin houkutteleva resepti niin oli pakko itsekin kokeilla. Ja limppuhan on sitten parasta näin seuraavana päivänä eikä sitä kuulu pakata yön yli mihinkään muovipusseihin vaan ihan vain liinan sisään.
Ostin parisen vuotta takaperin Benettonin alesta villamekon, jota on tullu käytettyä surullisen vähän. Olin jo viemässä sitä kirpparille, kunnes viime metreillä laitoinkin sen takaisin henkariin omaan vaatehuoneeseeni. Tänään on kyllä käyttöä tälle lämpimälle (muttei liian kuumalle) mekolle. Menee ihan kotimekostakin sillä on älyttömän mukava päällä. Ei pistele eikä tunnu karhealta, vaan on juuri sopivan pehmeä.
Olipas synkeitä kuvia synkeään päivään 🙂 Huomenna taas sitten lisää havujuttuja! 
Ja mä oon nyt sitä mieltä, että jossain on vika; 
Ilmatieteenlaitoksen mukaan tässä meidän kohdalla sataa lunta, mutta 
eipä tuolla meidän takapihalla ainakaan mitään sada. Pöh! Ja mä kun ostin
kaupasta neljä joululehteäkin ja glögiä. Ajattelin tunnelmoida sohvannurkassa, kun kattopellit
paukkuvat ja lunta sataa vaakasuoraan….
Pirtsakampaa perjantaita teille,
mä taidan seuraavaksi tanssia lumisadetanssin! 🙂
EDIT: mun lumisadetanssi (lue: itkupotkukiukkuraivarit ja jalan
maahan polkeminen :D) auttoi. Täällä alkoi just satamaan lunta. Ahhhhh!!
PS. kiitti ihanat kommenteistanne ed. postauksiin. Palaan niihin vielä tänään. 
Nyt välipalaa koululaiselle!

Kommentoi