sunnuntai 21. lokakuun 2012

Toivepostaus: Meidän sohvat

Moikkamoimoi!

Ihan ensiksi täytyy pahoitella, että olen tosi huono katsomaan tuota gmailia…sinnehän oli tullut vaikka mitä postia. Kiitos niistä 🙂 Kolme viestiä liittyi meidän olohuoneen sohviin ja yhdessä toivottiin postausta asian tiimoilta. No, tässä tulee samalla vastauksia myös teille muillekin, jotka sohvista olette kyselleet. Niin täällä blogin puolella kuin sähköpostitsekin. Eli meidän sohvat on Ikean Kivik-sohvat. Ne ovat nyt jotakuinkin kaksi vuotta vanhat ja edelleen pidän niistä hirmuisesti.

Kuinka valkoiset sohvat säilyvät valkoisina lapsiperheessä?

Tiukalla kurilla siitä, että ruokapöydästä poistuttaessa käydään käsi-/nassupesulla  ja sillä, että sohvilla ei syödä 😉 Ei vaiskaan; meillähän ei siis juuri vietetä aikaa näillä sohvilla. Televisio on takkahuoneessa niin siellä istutaan illat pitkät. Mutta kyllä sohvissa on jo tahroja ja yhden tyynyn olen tämän takia kääntänyt ”väärinpäin” (ks. kysymys alla).

Pystyykö istuin/selkätyynyjä kääntämään toisin päin?

Pystyy! Istuintyynyissä on kaksi erilaista puolta tosin; toinen on pehmeämpi puoli ja toinen on kovempi puoli. Alunperin silmää miellytti enemmän se puoli, jossa istuintyynyt kaartuvat nätisti. Tämä on siis se kovempi puoli, mutta estetiikka meni mukavuuden edelle. Toisessa sohvassa olemme joutuneet suklaatahran takia kääntämään toisen istuin tyynyn. Alla olevasta kuvasta näkyy hyvin tuo sohvatyynyjen erilaisuus:

Oletko pessyt tyynyjen/rungon päällyskangasta; kutistuiko pesussa?

En ole vielä pessyt verhoilukankaita pesukoneessa, sillä tahroja ei ole niin paljon, että ne häiritsisivät. Pikkuisen pelkään, että kankaat rypistyvät pesussa. Tosin on nuo kankaat nyt jo hieman rytistyneet verrattuna siihen, mitä alussa olivat (ks kuva esim tämän postauksen lopusta (klikklik))

Lähtevätkö istuintyynyt luisumaan niillä istuttaessa?

Eivät lähde, vaan pysyvät hyvin paikallaan. Tosin en tiedä, mikä tilanne olisi, jos sohvilla istuttaisiin päivittäin. Mutta tuossa mun lukemis-/kutomisnurkkauksessa tulee liki päivittäin istuttua eikä sen istuintyyny ainakaan luisu pois alta 😀


Sellaisia sunnuntain keskipäivään; kysykää ihmeessä lisää, jos joku asia vielä mietityttää! 🙂 Me heitetään nyt prinsessamekot päälle ja lähdetään kahden pikkuprinsessan synttäreille. Kiitos kommenteistanne jälleen, palailen vastailemaan ed.postauksen kommenteihin (ja niihin loppuihin sähköposteihin) juhlien jälkeen!

Suloisin sunnuntaiterkuin,


22 Responses to “Toivepostaus: Meidän sohvat”

  1. Kiva postaus. Meilla hyvin samantapainen sisustus olohuoneessa. Jarjestys, matto ja valkoiset sohvat:) Meilla ne on kaytossa joka paiva ja 3 lasta talossa. Ihmeen puhtaina pysyvat. Toinen sohva jo 7v vanha. Siina tosin pestavat tyynynpaalliset. Pesen ehka kerran vuoteen:)

    • Maria sanoo:

      Kiitos 🙂 Kyllä lapset ja valkoiset sohvat toimeentulevat…ainakin jos on nuo pestävät päälliset 🙂 Uskaltaisinkohan mäkin pestä meidän päälliset….

  2. Johanna sanoo:

    Todella kaunis olohuone. Ja ihana postaus.

  3. Esmeralda sanoo:

    Ilmankos sohvat näyttikin hyvälle, olen nimittäin juuri Kivikejä katsellut sillä silmällä. 🙂 Mulla on ollut hakusessa kivannäköinen vuodesohva, mutta ei oikein ole sopivaa ja kohtuuhintaista tullut vastaan. Kivikissäkin vuodesohva on normi 3-istuttavaan verraten tuplahintainen. :/ Toinen miellyttävä vaihtoehto olisi 50- tai 60-luvun sohva uudelleen verhoiltuna… ne vaan on aika pieniä! Mutta sitäkin söpömpiä!

    • Esmeralda sanoo:

      Ai niin, piti tuosta päällisestä kysyä… onko teillä se valkoinen Blekinge mikä on nytkin myynnissä?

    • Maria sanoo:

      No muistinkin,että sä olit yksi niistä, joka blogissa sohvista kyseli 🙂 Taitaa olla monella sohvanvaihtoviikot näin syksyllä, kun yllättäen blogiini on tultu ihan hirmuisen monta kertaa hakusanalla ”valkoinen sohva” 🙂

      Juu, se Kivikin vuodesohva on ihan järkyn kallis verrattuna tuohon tavisversioon. Me myytiin aikoinaan se beigehtävä Furninovan kulmasohva huutiksessa ja saatiin siitä suoraan rahat kahteen Kivikiin 🙂

      Se on totta, että nuo söpöläiset 50-60-luvun sohvat on armottoman pieniä. Meidän mummulla oli aikoinaan sellainen oikein helmi (jota en siis silloin arvostanut), joka on jo joutanut kiertoon.

      Jep, valkoinen Blekinge-verhoilu on sohvissa!

  4. Marja sanoo:

    Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  5. Marja sanoo:

    Olipas niin paljon kirjoitusvirheitä että oli pakko poistaa edellinen viesti 🙂

    Juurikin eilen Kivikeissa Ikeassa istuskeltiin koko perheen voimin… mieskin tykkää joten saatetaan siis kotiuttaa Kivik meillekin. Vaikka nyt kun katselen tuota meidän Ekeskogia tykkään siitäkin ihan hurjasti…! Enkä IKINÄ suostuisi luopumaan siitä JOS istuintyynyt pysyisivät paikallaan ja jos päällisten vetoketjut olisivat ehjät (nythän jokaikinen niistä on hajalla…). Mutta tosiasia on, että päälliset tuohon maksavat enemmän kuin uusi Kivik. Huoh.

    Näytän tämän sun postauksen nyt hetimmiten miehelle.. jos sitten peräkärryn kanssa huomenna sinne Ikeaan… 😉 Ja hei.. taidan kotiuttaa myös Gåser(?)-maton – sehän on aivan tosi hyvän pellavanharmaa…?!

    • Maria sanoo:

      Nö höpsis, eihän sulle koskaan kirjoitusvirheitä tule! Olisit antanut olla vaan 🙂

      Ikean mallisohva on sitten sata kertaa pehmeämpi kuin noi Kivikin uutena. Ne oli ihan kivikovat (siis jos laittaa noi pehmusteet noin päin kuin meillä) 🙂 Mä niin olisin halunnut meillekin kaksi Ekeskogia vastakkain…mutta ei niin ei. Sitten jouduin valitsemaan Kivikien ja Ektorppien välillä. Mutta tyytyväinen oon noihin Kivikeihinkin.

      Ihanaa, laita heti sitten Ikean reissun jälkeen kuvia!!!! Tuo Gåser on tosin kivan värinen, juurikin pellavanharmaa! 🙂

    • Marja sanoo:

      Hah, luuletko että meillä näin nopeasti päätettäisiin saati toimittaisiin.. peräkärrykin on kavereilla vielä lainassa 🙂 Mutta mies on kyllä päättäväisesti heivaamassa Ekeskogia kaatopaikalle joten ehkä piakkoin. Ja mä huomaan huomaavani Ekeskogin kaikki parhaat puolet (kuten ulkonäkö) nyt kun siitä ollaan luopumassa… se ainakin on pehmoinen! Aloin jo miettiä jos sen veisi mökille.. vaan ei mahdu sinne mitenkään, eikä mistään edes sisälle, on niiiiin iso. Mutta jos Kivikin ostaiskin tv-huoneeseen. Voi kun tuo Ekeskog mahtuisikin tv-nurkkaan! Se nimittäin on vuodemekanismilla – eikä kertaakaan edes testattu tuota vuodetta :O

    • Maria sanoo:

      Ei saa viedä Ekeskogia kaatikselle!!! Se on niin ihana <3 Kyllä sille paikka jostain löytyy! Eikö tv-nurkkaukseen mahdu? Mitenkään perin tai päin?

      Ai niin, mulla on sun FB-viestiinkin vielä vastaamatta. Jotenkin ihan ärsyttävän kiire ja väsy koko ajan vaikka on kotona. Huomenna vastaan viimeistään 🙂

  6. Frida sanoo:

    Ihanan seesteinen tuo teidän olohuone… kaikki niin ihanasti sulassa sovussa. Hyvännäköiset nuo Kvikit;)

    Terkuin, Frida

    • Maria sanoo:

      Voi kiitos Frida 🙂 Mä oon kuule tästä nyt tulossa teidän olkkaria katsomaan isolta ruudulta. Kännystä se näytti niiiiin ihanalta. Unelmalta 🙂

  7. Jenni sanoo:

    Meillä on ollut 2,5vuotta valkoinen Kivik ja olen pessyt päälliset 6kk välein. Nyt valkaisin päälliset ensimmäisen kerran ja ovatkin tosi valkoiset. 🙂 Ja eivät siis pienene pesussa, ryppyisiä ovat jossain määrin pesun jälkeen, mutta itse en ole jaksanut silittää, kun oikenevat käytössä. Ja meillä siis 2v tyttö myös ja hyvin on meilläkin valkoisella sohvalla pärjätty. Tykkään tästä ihan tosi paljon edelleen. 🙂 Pakko oli tulla omia kokemuksia nyt kertomaan näin pitkästi. 😀

    Kaunis olkkari kokonaisuudessaan ja aivan ihana tuo raidallinen tyyny! 🙂

    • Maria sanoo:

      Kiva kuulla Kivikin päällisten pesukokemuksia! Täytyykin itsekin rohkaistua pesemään nuo…ainakin tuo yksi likainen istuintyynynpäällinen 🙂

      Kiitos kaunis <3

  8. Sally sanoo:

    Ihanat kuvat! Niin kutsuva olkkari teillä 😉 Meillä on ektorpit. Mä pesin runkopäällisetkin nyt elokuussa hyvällä kokemuksella. Kannattaa noudattaa suosituslämpötilaa ja mä pingotin runkopäällisen suoraan koneesta sohvaan. Sai kuositeltua mittoihinsa suoraan siinä.

    Ihanaa uutta viikkoa!

    • Maria sanoo:

      Kiiitos Sally 🙂 Teidän Ektorppeihin mä silloin kolmisen vuotta sitten ihastuinkin, kun ne oli niin nätisti vastakkain! Mutta sitten mieli muuttui ja ihastuin Kivikeihin. Mutta Ektorpit on kyllä vieläkin mun suokkarit 🙂 Ok, kiitos vinkistä pesua varten!

      Kiitos samoin, muksaa viikon keskivaihdetta 🙂

  9. Anonymous sanoo:

    Mielestäni Ikeassa myydään sohvan päällisiä juurikin jokaiselle sohvalle ja kuosille. Eli, jos tahroja ei saa pesussa poistumaan, Ikeasta voi hakea upouudet kuoret sohvalle 🙂

    http://www.ikea.com/fi/fi/catalog/products/20183174/

    • Maria sanoo:

      Juu, sellaiset mä olen ajatellut hankkia, jos ei tuo yksi suklaasuukko tuosta istuintyynystä lähde pesussa 🙂

  10. Anonymous sanoo:

    Moikka, meiltä löytyy kyseinen sohva kanssa ja ollaan oikein tyytyväisiä. Kuitenkin tulin kommentoimaan tuon ”NURJA PUOLI” fontin takia, joten voisitko ystävällisesti kertoa mikä se on?

Kommentoi