perjantai 28. syyskuun 2012

I’m in ♥ with my new dining room

On kyllä niin epäreilua, että kameran linssin läpi ei saa ikuistettua sitä mitä silmä näkee. Pitäiskin pitää blogitapaaminen, niin voisitte kaikki tulla nauttimaan iltapäiväsumpit meidän uusittuun ruokatilaan 😉 Nyt saavutettiin se kodikkuus ja lämpö, jota tilaan olen kaivannut. Vähän sama hommeli kuin tuon takkahuoneen kanssa. Muutos on siis hyvästä. Ja tämäkin kodikkuus ja lämpö tuli pelkästään verhoilla, tauluhyllyllä ja tuolla ylisuloisella Ludde-taljalla. Ei siihen paljoa vaadittu! 
Nuo meidän ruokapöydän tuolit ovat erittäin mukavat istua; selkänoja joustaa jonkin verran, joten niissä voi melkein keinutella. Silti kun ensimmäisen kerran istuin tuoliin, jossa tuo lampaantalja on niin en muuten suostu enää istumaan tuoliin ilman sitä. Heti tammikuussa, kun saan taas pitkästä aikaa palkkaa, niin investoin muutamaan Luddeen lisää. Oliskin kiva saada niitä 6-8 kpl (valkoisia ja harmaita), että sais aina vieraillekin Ludden tuoliin lämmittämään 🙂 I ♥  Ludde!
Yleensä päiväruoan jälkeen alkaa karkkihammasta kolottaa ja koska en viitsinyt syödä lasten lauantainameja niin sovelsin omenakaurapaistoksesta uuden version. Omenalohkojen päälle laitoin omppuhilloa ja maustamatonta tuorejuustoa. Ja tähän päälle sen normaalin kaurasokerivoiseoksen. Toi tuorejuusto sopi paistokseen kuin nenä päähän. Oli älyttömän hyvää. Luksusta oli viettää iltapäiväkahvihetki kera uuden sisustuslehden tämän herkun äärellä.
Tuo ruokatila on kyllä siitä jännä, että päivällä näyttää ihan eriltä kuin hämärässä tai saatikka pimeässä. Tällä hetkellä, kun ulkona tuuli vihmoo peltikattoa ja sade ropisee ikkunaan, en malta odottaa että pääsen syömään viimeisen palan tuota omenaherkkua Ludden syliin. Vaikka tämä syksy onkin välillä aikas syvältä ja jokseenkin melankolinen vuodenaika, niin on tässä jotain sellaista lohduttavaakin. Ehkä tämä joka syksyinen pesänrakennusvietti liittyy juuri siihen, että koittaa taistella pimeyttä ja kylmyyttä vastaan kynttilöin ja pehmein shaalein. 
Loppuun vielä pari hämärällä ja pari pimeällä otettua kuvaa. Näin pimeällä mun kameran tehot ei vain tunnu riittävän. Täytynee tsekata asetukset ja lukea ohjeet 🙂
Se olis sitten viikon kivin päivä aluillaan! Viikonlopulle ei ole sen kummempia suunnitelmia; takapiha pitäisi laittaa talvikuosiin ja etupihalle voisi laittaa syyskukat. Pari haastettakin on  laittamatta eteenpäin (kiitos vain Marja ja Esmeralda ♥) sekä biksukuntoon projektista olisi myös postaus työn alla. Niin, kaikkien näiden herkkujen takana se biksukuntoprojekti voi oikein mainiosti 🙂
Tunnelmallista viikonlopun aloitusta ♥


PS. Monet teistä ovat kyselleet tuosta ruokapöydän alla olevasta muovimatosta; 
sitä on näköjään jälleen saatavilla täällä (klikklik). Suosittelen lämmöllä;
ei haittaa vaikka kaatuu kaakaot tai ketsupit matolle – 
maton voi pyyhkiä märällä rätillä ja tarpeen
niin vaatiessa jopa suihkuttaa suihkun lattialla.
Ja matoksi hinta ei ole päätä huimaava!

27 Responses to “I’m in ♥ with my new dining room”

  1. Frida sanoo:

    Aivan ihanan näköinen… sekä huone, että tuo omenaunelma, nam! Minäkin olen haaveillut muutamasta taljasta. Tällä hetkellä on sellaiset mini-pienet taljat ulkona rottinkituoleissa. Lämmittäähän nekin, mutta isommat olisivat ihanammat.
    Ja tuo matto on ihan paras… voi kunpa sellaisenkin saisin;)
    Hyvää perjantaita sinulle.

    Terkuin, Frida

    • Maria sanoo:

      Kiitos kaunis Frida <3

      Rottinkituoli taljalla varustettuna + kynttilälyhty + syksyinen ilta + viinilasi sai mutkin haaveilemaan ulkoelämän pidennyksestä syksyyn. Meillä kun ei enää istuskella ollenkaan ulkona.

      Aluksi mietin, onko tuo matto liian ”kirjava” meille, mutta ei se ole; se sopii juuri hyvin 🙂

      Leppoisaa lauantaita sinulle!

  2. Ihanan tunnelmallista! Ja super herkullisen näköinen omenaherkku …pitääpä kokeilla tuollaista versiota itsekkin. Mukavaa perjantaita!
    -Sini-

    • Maria sanoo:

      Kiitos Sini 🙂 Ihan tavalliseen omenakaurapaistokseen verrattuna tuo omppuherkku on jotenkin täyteläisempää ja kosteampaa…kerrankin ei tarvinnut koko vaniljakastikepurkkia lorauttaa lautaselle 🙂

      Mukavaa lauantaita!

  3. tinttara sanoo:

    Voi kun kaunista! 🙂 Mä niin ootan et saan joskus oman kodin ja pääsen sitä sisustamaan kauniilla kalusteilla yms.

    T. 48 neliön vuokrakaksiossa asuva yhden tyttären yh-äiti 😀

    • Maria sanoo:

      Kiitos Tinttara 🙂 48 neliötä on ruhtinaallisesti, minulla oli opiskeluaikoinani 17 neliön yksiö. Mutta se oli eri asia, sillä ei ollut sitä ihanaa lasta, joka kuitenkin vaatii sitä tilaa.

      Oikein leppoisaa lauantaita ja tsemppiä opiskeluihin 🙂

  4. By J sanoo:

    Hurjan kaunista, kyllä tunnelma ja tilavuus välittyy tänne saakka ihan kuvistakin! <3 Näillä ihanilla tunnelmakuvilla on hyvä aloittaa viikonloppu!

    • Maria sanoo:

      Kiitos J 🙂 Hyvä, että tunnelma välittyi kuvistakin, jotenkin tuntui kuvia ottaessani siltä, että plääh – kamera ei suostunut tottelemaan (voi toki olla, että käyttäjässäkin oli vikaa ;).

      Muksaa lauantaita!

  5. Johanna sanoo:

    Kaunista ja tunnelmallista! Pitääkin testata Luddea ruokapöydän tuoliin. Meillä kun vaeltaa yksi Ludde joka ei oiken löydä paikkaansa, toinen on jo hyvin kotiutunut. Hyvä muutos! Minä olen kuolaillut tuon pöydällä olevan (kukka)ruukun perään? Mistä se on peräisin?

    • Maria sanoo:

      Kiitos Johanna 🙂

      Juu, kokeile Luddea ruokapöydän tuoliin; meillä ainakin sopii siihen hyvin eikä luista alta pois istuttaessa.

      Tuo betoninen ruukku on toissajouluna äidiltäni saamasta joulukukkaistutuksesta. Joka taas oli ostettu Tampereelta Kukkaikkunasta 🙂

  6. Nårppa sanoo:

    On kaunista ja harmoonista, aikalailla minun makuuni. Oikein mukavaa viikonloppua! Pssssst… http://purerreal.blogspot.fi/

    • Maria sanoo:

      Kitios Nårppa 🙂 Ja kiitos mukavaa viikonloppua sinullekin, vastavierailen blogissasi vielä tänään 🙂

  7. Vekarus sanoo:

    Kaunista! Mistä teidän tuolit on hankittu ja minkä nimiset mahtavat olla?

    • Maria sanoo:

      Kiitos Vekarus 🙂 Tuolit ovat Kruunukalusteesta ja jos en väärin muista niin Homelife-merkiset.

  8. Esmeralda sanoo:

    Tuli ihan huippu hyvä! Ja ludde on niin ihana, mä ajattelin käydä hakeen kylmiä talviaamuja varten vielä yhden keittiön pöydän ääreen. 🙂
    Ihanaa viikonloppua!!

    • Maria sanoo:

      Kiitos Esmeralda <3
      Ludde is the best 🙂 Tekis mieli tosiaan hamstrata niitä useampia, mutta tuo liki 40 euron hinta hieman rajoittaa…

      Kiitos samoin, kivaa viikonloppua!

  9. Jessica Hubow sanoo:

    Rakkaus sisustus, ovat osapuolia, jotka ovat erittäin hyvä. Olen nähnyt joitakin mielenkiintoisia tällä sivustolla. Toivon, että olet liian voi nauttia siitä.
    http://www.bocadolobo.com/coolors/palace.html

  10. Lilyh sanoo:

    Onpa ihanan tunnelmallista! Ja nomsk, tuota omenaherkkua on kokeiltava 🙂

    • Maria sanoo:

      Kiitos Lilyh 🙂 Ajattelin myös tehdä tuota omenapaistosta tänään lisää, sen verran suussasulavaa oli 🙂

  11. Nanna sanoo:

    Kaunista! Tuo matto on aivan ihana! 🙂

  12. Hanna ★ sanoo:

    Ihanan näköistä! Minullakin on tauluhyllyt ostoslistalla ruokailuhuoneeseen.

    • Maria sanoo:

      Kiitos Hanna 🙂 Mä olin ihan yllättynyt, että tuota Ribba-tauluhyllyä oli 115 cm pitkänä myös. Makkariin ostettiin kaksi pientä vierekkäin, kun ei silloin osunut silmään tuo pidempi versio.

  13. Susanna Koo sanoo:

    Hei, oi miten kaunista! Hyvällä maulla sisustettu koti 🙂
    nuo harmaat verhot sopii tosi hyvin 🙂
    Meille saapui tänään oma i-h-a-n-a Tinen XL-valaisin. Se kun tuntui olevan joka paikasta loppu. Onnekseni sain tilattua Ruotsin puolelta 🙂 Oletko muuten uskaltanut käyttää siinä 60W lamppua?

    • Maria sanoo:

      Voi kiitos kaunis Susanna <3
      Oih, onnea uudelle lampulle…se on niin kaunis! Ei olla käytetty siinä 60 W lamppua. Silloin vuosi takaperin siihen 40 W laitettiin ja siinä se edelleen on 🙂

  14. […] tullut tehtyä “tuunattu” omenakaurapaistos. Viime vuonna tuunasin tuon tuorejuustolla (klik), tänä vuonna päätin laittaa kauraseoksen ja omenat väärään järjestykseen ja koristaa […]

  15. […] nopsaa kuin mitä aika kiitää eteenpäin? 😉 Mä niin tykkäsin tuosta ruokatilan tummennuksesta (klikklik). Ja syksyllä tulen sen taas tekemäänkin, mutta eilen kun otin harmaat verhot pois ikkunasta […]

Kommentoi