tiistai 17. heinäkuun 2012

Vuohenjuustotartaletit filotaikinassa ja panzanella-salaatti

Käväisin eilen sokkotreffien (kiitos vielä Sally 🙂 jälkeen Akateemisessa etsimässä yhtä keittokirjaa, josta olen jo haaveillut tovin. Mutta sen sijaan löysin kaksi muuta keittokirjaa. Lukaisin ne eilen illalla läpi ja imin itseeni reseptejä ja ohjeita. Täytyy sanoa, että sisustaminen on saanut rinnalleen vahvan kilpailijan mielipuuhakseni; ruoanlaiton ja leipomisen. Täytyisi kyllä samassa suhteessa hurahtaa vähän pidempiin juoksulenkkeihin ja bodypumppiin 😉 Mutta yhtäkkiä, kun lapset kasvavat niin huomaan täyttäväni sitä omaa aikaa keittiön puolella. Ja mitä monimutkaisempi resepti niin sitä paremmin rentoudun 🙂
Sikke Sumarin keittokirjasta kokeilin tänään lounaaksi ylläolevia vuohenjuustotartalettejä filotaikinassa. Jotenkin olen kartellut tuota filotaikinaa tähän asti. Mutta sen käsittelyhän oli helppoa kuin heinänteko. Mielessäni siintää jo omenakrustadi tuohon tehtynä. Nam.

Kesän aikana tulee tehtyä jos jonkinlaisia salaatteja ja eilen illalla teimme pitkästä aikaa Panzanellaa. Tänään jatkoin hieman tuota salaattia paprikalla, fetajuustoilla ja kapriksilla. Kyllä miehen kelpasi tulla golfkentältä kotiin, kun lounas oli tätä luokkaa. Rakas, don’t get used to it! Don’t happen twice 😉

Haluaisitteko, että laitan ohjeen noihin tartaletteihin kuvien kera ? 

Otin kuvia vaihe vaiheelta, sillä ainakin itselleni tuon filotaikinan käsittely oli tosiaan entuudestaan outoa. Mutta voin sanoa, että näistä tuli mun lempparit kertaheitolla. Menevät kahvipöydässä suolaisina herkkuina seuraaville vieraillemme!
Alla vielä ne kirjat, jotka eilen tarttuivat mukaani. Kokkikirjoja (sisustuskirjoista puhumattakaan) ei voi koskaan olla liikaa! Molemmat kirjat olivat siitä kivoja luettavia, että niissä oli tarinaakin. Ei pelkkiä reseptejä. Tuosta Grillatun Kera-kirjasta ajattelimme tänään kokeilla illalla broitsulle lisukkeen.
Nyt lättyjen paistoon, tai lähinnä sen taikinan tekemiseen. Neljä pientä prinsessaa odottaa näkevänsä kun mies ”heittelee pannukakkuja kattoon” 😀
Tiistaiterkuin,
EDIT

Eli tässä lupaamani ohje kuvineen:

Laita uuni lämpiämään 180, sulata 50 grammaa voita ja voitele muffinssivuoka osalla tuosta voista.

Tuossa ostamassani filotaikinapakkauksessa (en tiedä onko niitä montaa eri laatua) oli muistaakseni kymmenen ohutta levyä. Automatkalla toinen pää noista levyistä oli sen verran sulanut, että sain sen leikattua saksilla koko taikinalevystä kaistaleen. Eli nyt minulla oli kymmenen ohutta suiroa tuota taikinaa.

Tässä vaiheessa täytyi olla aika ripeä otteissaan, sillä taikina tuppasi kuivumaan. Leikkasin tuosta suirosta (jossa siis taikinalevyä päällekkäin) neliöitä, noin 10 x 10 cm kooltaan. Asettelin muffinsivuokiin jokaiseen lokeroon yhden taikinan pohjalle ja voitelin sen aika reilulla kädellä sulattamallani voisulalla. Tässä vaiheessa sirottelin timjaminlehtiä ja oksia. 
Tämän jälkeen päälle aseteltiin vielä toinen tuollainen filotaikinaneliö ja voideltiin se läpikotaisin. Seuraavaksi muffinssivuoka laitettiin uuniin niin kauaksi aikaa, että taikinaneliöistä tulee kullankeltaisia. Eli muistaakseni noin 10 minuutiksi.
Sillä aikaa, kun taikinaneliöt paistuvat uunissa tein täytteen, johon tuli:
150 gr vuohenjuustoa
2,5 dl kermaa
1 muna kevyesti vatkattuna
3 munankeltuaista
suolaa ja mustapippuria
Juusto murennetaan kuloon ja lisätään kerma vähitellen samalla haarukalla sekoittaen. Sekoitetaan niin kauan, että saadaan tasainen massa. Lisätään vatkattu muna ja munankeltuaiset sekä suola ja mustapippuri. Lusikoi täyte vuokiin ja ripottele päälle vielä muutama timjaminoksa.
Paista uunissa 180 asteessa noin 12 minuuttia, kunnes juusto on kohonnut ja saanut hieman väriä.
Anna jäähtyä ja nosta varovasti veitsellä tartaletit muffinssivuoista tarjoilulautaselle.
Mums! 🙂

14 Responses to “Vuohenjuustotartaletit filotaikinassa ja panzanella-salaatti”

  1. Hanna-M sanoo:

    Kyllä kiitos ohjeelle! Ihanan näköisiä 😛

  2. Sally sanoo:

    Kiitos viimeisestä 😉 Treffaillaan taas.

    Mä haluun kans reseptin! Toi kokkailu vaatii kyllä lenkkeilyä vastapainoksi. Pitikin eilen kysymäni, että oletko ehtinyt itse tänä kesänä ollenkaan golfaamaan??

    Terkut tihkusateesta! -Sally-

    • Maria sanoo:

      Treffataan taas, kiitos itsellesi 🙂

      Kerran olen käynyt rangella, siinä tämän kesän golfit. Ei vaan ehdi! 🙂

      Nyt paistaa, on jo paistanut neljä tuntia…ooooooo 😀
      Laitan ohjetta viimeistään viikonloppuna kuvien kera 🙂

  3. Tibs sanoo:

    Nyt tuli nalka! Valitettavasti meilla ei tanaan kokkailla vaan haetaan take-outia intialaisesta…

  4. Kersti sanoo:

    Joo, vuohenjuustotartalettiohjetta toivotaan täälläkin, näyttävät aivan superherkullisilta! 🙂

  5. Domi sanoo:

    Suuri kyllä kiitos ohjeelle! Kieli pitkällä odotan, kun kartan tuota taikinaa..

    • Maria sanoo:

      Niin mäkin kartoin tähän asti. Ja ihan suotta 🙂

    • Domi sanoo:

      Täytyy siis kokeilla heti kun tästä kesäfluusta parantuu! Ps. korublogissani on sinulle pari tunnustusta ,)

    • Maria sanoo:

      Oi, pikaista paranemista!! Kesäflunssat on ilkeän pitkällisiä 🙁 Voi kiitos, käynpä katsomassa korublogiasi 🙂

  6. Anonymous sanoo:

    Vastailetko ollenkaan kommentteihin ? Tuolla Keep on dreaming -postauksessa odottelisin vastaustasi 🙂

    • Maria sanoo:

      Suuret pahoitteluni, nyt kun olen lomalla ja tiedot kommenteista menee työsähköpostiini niin näköjään mulla on mennyt aivan ohi kommenttisi (ja näköjään kaikki muut ko. postaukseen). Käyn vastaamassa saman tien 🙂

Kommentoi