sunnuntai 19. joulukuun 2010

Keittiöelämää…ja valkosuklaapiparijuustokakku!

Mulla tulee NIIN joulusiivoja korvista ulos!!! Tänään olen puunannut keittiötä. Kahdeksan tuntia. Tyhjentäen jok’ikisen laatikon ja kaapin. Heittänyt turhuuksia pois (viisi muovikassillista), imuroinut ja pessyt laatikot sekä kaapit. Nyt on taas tilaa kaapeissa. Jääkaapit ja pakastin odottavat uutta inspiraatiota, nyt ei jaksa.
Maustelaatikko koki inventaarion kovalla kädellä:
Irtonaiset pussit pääsivät väliaikaisesti laatikkosäilytykseen; inhoan noita maustepusseja, niitä ei saa siististi mihinkään niin, että vielä näkisi mikä mauste on kyseessä.
Meillä on viikon sisään käynyt kolmena päivänä vieraita; se tässä joulun ajassa on ihanaa, että tulee nähtyä sellaisiakin ystäviä, joita ei arjen keskellä juurikaan ole ehtinyt näkemään. Tulee myös leivottua, suolaista ja makeaa. Reseptien mukaan ja omasta päästä. Eilisiä vieraita varten leivoin perjantai -iltana ex tempore juustokakun omasta päästä reseptillä. Hiukka jännitti, miten se onnistuu, mutta oli oikeastaan aikas hyvää.
Valkosuklaapiparijuustokakku
pohja:
pipareita (oliskohan ollut noin 200 gr)
voita (ehkä 75 gr)
täyte:
purkki kuohukermaa
maustamaton tuorejuustopurkki
vajaa levy valkoista leivontasuklaata
piparimuruja
sokeria (noin vajaa desi)
neilikkaa
kanelia
4 liivatelehteä
Keksin jälleen uuden alkupalasuolaisen meidän jouluaaton kalapöytään.
Kalakupit
pohja:
valmiita krustadipohjia keksiosastolta
täyte:
1 prk creme fraiche
1 purkki Creme Bonjour tilli-mustapippuri
kylmäsavulohta
sitruunamehua
suolaa
tilliä
Kävin ostamassa tänään itselleni joululahjan; uuden kameran. Akku on latautumassa ja illalla olisi tarkoitus testata, kuinka uusi kamera toimii pimeällä. Sitä ennen pitäisi kirjoittaa joulukortit. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan 🙂
Joulusiivot on sujuneet ehkä hiukka joutuisammin Spotifyta kuunnellen. Tässä muutamia siivousbiisejä:
Kolme päivää töitä sitten neljä päivää lomaa. Luksusta :)!
Puhkipoikkirättiväsynyt, 
Maria

7 Responses to “Keittiöelämää…ja valkosuklaapiparijuustokakku!”

  1. Christina sanoo:

    Herranenaika, mikä maustelaatikko!=)
    Nyt on IHAN PAKKO käydä oman kimppuun…
    Tänään pesin onneks jo jääkaapin..
    Kolme päivää töitä ja perjantaina sukulaisia talo täys, kukahan pelastais mut??? =))

  2. Maria sanoo:

    Heh,tuolla maustelaatikossa oli tuplasti enemmän tavaraa ennen siivousta. Lihaliemikuutiot yms siirsin jääkaappiin, kaiken maailman pähkinärouheet, mantelijauheet yms meni leivontakaappiin. Nyt on joka kaapilla tarkoitus. Saas nähdä kauan tää kestää tää järjestelmällisyys 🙂 Täällä kohtalon toveri: meillä perjantaina myös sukulaisia talo täynnä. Onneks on osaksi nyyttärimeiningillä nää joulubileet :)! Tsemppiä :)!

  3. Aamunkukka sanoo:

    Ai että sä olet PRO! Sä oikeasti jaksat siivota kaapit, upeaa. Onneksi meidän muutosta on vasta puolisen vuotta niin ei ole kaapit vielä tukossa;-)

    Kiitos hienoista ruokavinkeistä, tuota sun kalajuttua pitää kokeilla. siis täytyy kiikuttaa ohje mieheni silmien alle, vaikka ohje vaikuttaa ihanan simppeliltä. Osaisinkohan minäkin;-)?

    Hyvää jouluviikkoa teidän perheelle ja leppoisaa lämmintä joulumieltä!

  4. Carlina sanoo:

    Tuon kalajutun taidan kopioida meidän joulupöytään, vaikuttaa niin mieluisalle. Perinteisesti olemme laittaneet Väinämöisen palttoonapeille punasipulirenkaan ja sen keskelle smetanaa, mustapippuria, tilliä ja päälle kirjolohenmätiä. Lapsetkin ovat syöneet niitä pienestä pitäen, mutta tosta sun ohjeesta saa hyvän vaihtoehdon rinnalle. 🙂

  5. -Anni- sanoo:

    Kuppiohjeen nappaan minäkin, en ole ikinä ajatellut, että noihinkin voisi tehdä suolaisen täytteen. Kiitos!

  6. Päm sanoo:

    Oletpa tehnyt tosi perusteellisen joulusiivouksen 🙂 Onhan se kiva laittaa paikat tiptop joulun kunniaksi 🙂
    Nuo lohikupit on taatusti nams, täytyypä kokeilla. TYhmänä utelen, että mitä ovat krustadipohjat?, en ole koskaan kuullu moisista 😉

    Mukavaa joulunalusviikkoa! <3

  7. Maria sanoo:

    Aamunkukka: tätä ei tod. tapahdu joka vuosi 🙂 Ollos hyvä ruokavihjeistä, toi kalajutska on niin helppo, että jos mä onnistuin niin onnistut sinäkin :)) Kiitos, samaa teille päin, nautitaanhan joulun tunnelmasta <3!
    Carlina:suurkiitos sinulle vinkistä! Nuo palttoonappijutut kuulostaa hyvälle. Me ollaan yleensä laitettu vain mädit, smetanat ja sipulit eri kippoihin ja siitä annosteltu lautasille. Meillä 3 v syö kans mätiä. Isompi ei tykkää. Mutta onhan tässä aikaa totutella 🙂
    Anni: mä en ole koskaan noita aiemmin käyttänyt. Mutta tosiaan, niihinhän voi laittaa myös makeita juttuja 🙂 Ollos hjuva!
    Päm: joulu ei tule ilman siivousta. Joka paikan pitää tuoksua Andyltä tai Vimiltä 😉 Ne on jonkin sortin keksipohjia nuo ”croustadesit” 🙂 En mäkään niitä aiemmin ole käyttänyt, mutta tästä lähtien käytän 🙂 Kiitos samoin, ihanaa jouluviikkoa <3!

Kommentoi