lauantai 18. joulukuun 2010

Viikunahillo by me!

Onneksi on perjantai; viikko on ollut jokseenkin hektinen….työtä ja sitten sitten sitä toista työtä. Saas nähdä, miten rahkeet riittävät jatkossa kahteen työhön. Iltoja/viikonloppuja en määrää enempää halua uhrata työlle. Yrittäjämäistä, eh? 🙂

Mä olen aivan koukussa pipareihin ja sinihomejuustoon. Ja viikunahilloon, jota olen aiemmin kaupasta ostanut. Nyt päätin kokeilla sen tekemistä itse.

Viikunahillo by me 🙂
400 gr kuivattuja viikunoita
130 gr kuivattuja päärynöitä
2 dl punaviiniä
0,5 dl glögitiivistettä
4 dl hillosokeria
Pilko viikunat ja päärynät, kiehauta viinissä. Lisää hillosokerit ja glögitiiviste, anna hautua (miedolla lämmöllä) noin 20 mins. Soseuta, anna jäähtyä ja laita purkeissa jääkaappiin.
Mulla on lojunut nurkissa yksi kranssi, joka on odottanut inspiraatiota. Tänä iltana päätin tehdä siitä jouluisen kranssin takan ”reunalle”. Mutta se päätyikin ruokailutilan seinälle. Toistaiseksi. Jouluista narua ympärille ja arvonnassa toisenakin palkintona ollut Noel-kyltti roikkumaan. That’s it!
Joulutähti-hyasintti istutukseen löysin jäkälät lumen alta 🙂 
Joulukortit olivat onneksi saapuneet tänään Ifolorilta. Huomenna olisi tarkoitus parissa tunnissa haalia kaupoista kaikki tarvittavat joululahjat. Sitten alkaisi joulun pakolliset hössötykset olla valmiina. Sunnuntain pyhitän joulusiivouksille. Tasan viikko jouluun!
Nyt toivotan sinulle ihanaa viikonloppua ♥ ja kaivaudun näiden kanssa sohvalle. Ja nautin hiljaisuudesta. 

5 Responses to “Viikunahillo by me!”

  1. Soile sanoo:

    Nam; hyvältä näyttää ja kuulostaa tuo viikuna-hillo. Meidän tädillä oli aina jouluna viikunoita, tuli sellainen joulumuisto tästä;)

  2. -Anni- sanoo:

    Mistä mä oon tipahtanut, kun olen hukan huonosti ehtinyt lukemaan; mikä toinen työ? Teetkö siis koulutuksen myötä myös niitä hommia?
    Ihana tuo kranssi ja muutenkin kiva tunnelma teidän ruokailutilassa!

  3. Miira sanoo:

    Heissulivei!

    Kiitos vielä arpajaisvoitosta.
    Tuli niiden lisäksi vielä niin kaunista joulunauhaa ylläripyllärinä.

    Sen annoin äidille joka laittoi ne ilves ja karhu lasipurkkeihin rusetikisi ja huovutettuja sydämiä.

    Nyt olen jo omassa kodissa,joka vielä vaiheessa.

    Joulun toivotukset ja hyvänmielen toivotuksin,heikunkeikun.

  4. Maria sanoo:

    Soile: kiitos, hillo on kyllä yllättävän hyvää. Tosin vähän vähemmän olisin voinut laittaa hillosokeria…”hyytyi” hiukkasen liikaa. Ihanaa joulun odotusta <3!
    Anni: juurikin niihin opiskeluihin liittyen, mutta vasta eka kunnon projekti menossa. Kiitos ja ihanaa joulun odotusta <3 t. stressipesäke 😉
    Miira: heipskukkuu ja onnea uuteen kotiin :)! Ihanaa joulun odotusta <3!

  5. Anonymous sanoo:

    Moi!
    Kiitos vielä ihanasta blogista. Pitänee kokeilla tätä hilloa. Kirjottelen viel kuulumisia sähköpostinkin kautta, mut oli pakko todeta tähän viikunahillon yhteyteen, että aivan ihana makuelämys etenkin glögin kera on viikunahillo, espanjalainen manchego-juusto viipale ja pala cantaloupemelonia, nam! Kannattaa kokeilla!
    Hyvää joulun odotusta ja palataan!
    t. Sinkku;)

Kommentoi