keskiviikko 01. joulukuun 2010

Dear Santa; part I

Aivan ensimmäiseksi:

Kaunis kiitos ihanista kommenteistanne!
Kiitos arvontaan osallistuneille (vielä ehtii osallistua ;)!
Sydämellisesti tervetuloa uudet lukijat!
Oikein hyvää joulukuun ensimmäistä päivää  ♥ !
Niin se taas pamahti joulun odotus astetta konkreettisemmaksi. Hyvä keino, jolla saada lapset nukkumaan täyden yön omissa sängyissään: ”Tonttu tulee yön aikana täyttämään joulukalenterin luukun yllätyksellä. Eihän me haluta tontun työtä häiritä…” Meillä toimi! Hih, toivottavasti luvassa vielä 23 yötä, jolloin saa nauttia täysistä yöunista ilman pikkuvarpaiden potkuja 🙂

Kuten jo aiemmin mainitsin, niin minun joulun tunnelmaan ehdottomasti kuuluu kirjapaketit. Ja se hetki jouluaattoiltana, kun on saanut lapset nukkumaan ja käynyt vielä mahdollisesti rauhassa joulusaunassa, pukenut uuden yöpuvun päälle ja kietoutunut shaaliin takkatulen lämpöön konvehtirasian, punaviinilasin ja uuden kirjan kanssa (raksun kainalossa) – se on mahtavuutta 😀 Kuulostaa hei vähän nössöltä, mutta se on mun joulun kohokohta! Ja enkä tarkoita mitä tahansa kirjaa. Mun jouluihin on jo monta vuotta kuulunut yksi ”must-have” kirja. Nimittäin Danielle Steelin uusin hömpänpömppäromaani. Tänä vuonna niitä on ilmestynyt kaksi, jotka molemmat ovat lahjalistalla (kuvat ja tekstit Adlibris):


1.Danielle Steel: Bungalow 2

Tanya Harris on nelikymppinen kotirouva, joka on arkiaskareidensa ohessa kirjoittanut novelleja ja tv-käsikirjoituksia. Kun elokuvatuottaja Douglas Wayne haluaa ehdottomasti juuri hänet elokuvansa käsikirjoittajaksi, Tanyan elämässä alkaa uusi luku.

Tanya muuttaa lähes vuodeksi Hollywoodiin. Pitkä ero perheestä osoittautuu kuitenkin tuhoisaksi hänen avioliitolleen. Sen seurauksena yksi ovi Tanyan elämässä sulkeutuu, mutta edessä avautuu toinen, jonka takana odottaa kiehtova elokuvamaailma tähtinäyttelijöineen, ohjaajineen ja Oscarpalkintoineen.

Bungalow nro 2 on samaan aikaan ihana ja selväjärkinen sukellus viihdeteollisuuden lumetodellisuuteen. Tavallinen lähiöäitikin voi luoda filmikaupungissa huikean uran, mutta kuinka paljon uhrauksia se vaatii ja mahtuuko siihen lainkaan pysyvää onnea?

2. Danielle Steel: Uusi aamu 

Luonnonkatastrofi järkäyttää neljän ihmisen elämän raiteiltaan Danielle Steelin voimallisessa romaanissa. Uusi aamu on kirja käännekohdista, vanhasta luopumisesta ja uuden löytämisestä sekä mahdottomalta näyttävästä rakkaudesta. Lämpimänä toukokuisena iltana San Franciscon kerma on kokoontunut hyväntekeväisyystilaisuuteen Ritz-Carltonhotelliin. Kesken juhlinnan maa alkaa täristä ja koko kaupunki joutuu sekasortoon.

Kaaoksen keskellä Sarah Sloane, miljonäärisijoittajan vaimo, joutuu seuraamaan, miten hänen ylellinen ja etuoikeutettu maailmansa tuhoutuu pirstaleiksi. Grammy-palkinnon voittanut laulaja Melanie Free pääsee hetkeksi irti omasta tähtiroolistaan ja renttumaisesta poikaystävästään, ja ansioitunut valokuvaajakonkari Everett Carson kohtaa naisen, jota hän on etsinyt koko ikänsä. Heidän kaikkien kanssa ystävystynyt nunna Maggie Kent tekee parhaansa auttaakseen loukkaantuneita ja kodittomaksi jääneitä, ja samalla hän antaa viisaita neuvoja Sarahille, Melanielle ja Everettille. Kun kaupunki päivien kuluttua alkaa toipua, jokainen heistä joutuu suurten muutosten ja vaikeiden päätösten eteen.
 
3. Paulo Coelho: Valkyriat

– Alkemistin luettuani olen ollut aivan koukussa Paulo Coelhon kirjoihin.

Miksi tuhoamme sen mitä rakastamme eniten? Tämän kysymyksen kautta Coelho ryhtyy käsittelemään omaa menneisyyttään, jotta voisi kulkea eteenpäin ja uskoa omaan tulevaisuuteensa.

Valkyriat ilmestyi vuonna 1992, ja se on Paulo Coelhon neljäs romaani. Siinä Coelho kuvailee omia mystisiä kokemuksiaan ja sisäistä etsintäänsä:se on siis hyvin henkilökohtainen romaani, mutta samalla se tuo esiin sen, että maailmanlaajuinen muutos alkaa aina yksilöstä. Valkyriat on Coelhon perinteisimpiä romaaneja, ja se on ollut keskeinen teos Coelhon kirjailijantiellä. Se täydentää Alkemistin opetuksia, ja siinä käsitellään puhtaimmassa muodossaan kaikkia teemoja, jotka esiintyvät Coelhon kirjoissa.

Tarina on kaunis. Kertoja – Coelho itse – lähtee matkalle Mojaven aavikon halki yhdessä vaimonsa kanssa. Matkalla hän tapaa suojelusenkelinsä ja ryhmän moottoripyörällä liikkuvia naisia, jotka kutsuvat itseään Valkyrioiksi. Heidän avullaan kertoja haluaa löytää uudelleen rakkauden aidon lähteen. Kirjassa on monta tasoa: se on seikkailukertomus ja metafyysinen matka, johon kuuluu itsensä epäilyä, raukkamaisuutta, pelkoa antaa anteeksi oma menneisyytensä ja uskoa omaan tulevaisuuteensa. Lisäksi se on tarina kahdesta ihmisestä, jotka ponnistelevat löytääkseen jälleen oman sisimpänsä ja toisensa ja jotka samalla oppivat, mikä on aidon rakkauden ja hullaannuksen välinen ero.

4. Khaled Hosseini: Tuhat loistavaa aurinkoa

– kiitos Aamunkukalle aiemmasta postauksestaan; tämä kirja kiinnosti minua heti!

Tämän jälkeen eivät uutisotsikot koskaan enää näytä samalta.” – Charlotte Observer

Suurmenestykseksi noussut, säkenöivä romaani Leijapojan tekijältä – unohtumaton tarina kahden naisen kohtalosta ja ystävyydestä sotien haavoittamassa Afganistanissa.

Mariam on vain 15-vuotias, kun hänet lähetetään Kabuliin ja naitetaan itseään kolmekymmentä vuotta vanhemmalle Rashidille. Hän aloittaa uuden elämänsä toiveikkaana, mutta vuosien kuluessa burqa kätkee alleen niin nöyryytykset, mustelmat kuin hiipuvan toivon lapsesta.

Kaksi vuosikymmentä myöhemmin Kabulissa riehuvat taistelut murskaavat myös nuoren ja rakastuneen Lailan haaveet tulevaisuudesta. Hänestä tulee Rashidin toinen vaimo.

Afganistanilaisnaisen kohtalosta määräävät miehet, sota, talibanien hirmuhallinto. Mutta Mariamin ja Lailan välille kasvaa ystävyys, joka on kaikkia näitä vahvempi – ja joka saa heidät yhä uudestaan taistelemaan toivon ja vapauden puolesta.

Tuhat loistavaa aurinkoa on kirjoitettu rakkaudesta Kabuliin. Se kattaa kolmekymmentä vuotta Afganistanin myrskyisää lähihistoriaa ja antaa äänen maan sorretuille naisille.

Teos nousi heti ilmestyttyään Yhdysvaltojen ja Iso-Britannian bestsellerlistojen ykköseksi ja sai sekä lukijat että kriitikot polvilleen. Sen elokuvaoikeudet on ostanut Columbia Pictures.

5. Kitti Kelley: Oprah

Mitä kätkeytyy julkisuuskuvaansa tarkasti vartioivan tv-tähden kulissien taakse?

Oprah Winfrey on tunnettu mediapersoona, jota voidaan pitää yhtenä maailman vaikutusvaltaisimmasta naisista. Ensimmäinen suomeksi julkaistava Oprahin elämäkerta kertoo, miten rankkojakin aikoja eläneestä kauneuskuningattaresta tuli kaikkien kadehtima mediapersoona.

Oprah varttui Yhdysvaltojen eteläisissä osavaltioissa, pitkään isoäitinsä huomassa. Hänet raiskattiin 9-vuotiaana ja 14-vuotiaana hän synnytti lapsen, joka kuoli jo parin viikon ikäisenä. 18-vuotiaana Oprah voitti Miss Black Tennessee -kauneuskilpailun, mutta isä kannusti opiskelemaan. Tytär päätyi radioon töihin 1970-luvulla – ja siitä alkoi hänen menestyksekäs uransa media-alalla.

6. Carina Räihä: Huipulta Huipulle

Carina Räihä jätti työnsä pankkimaailman huipulla ja nousi ensimmäisenä suomalaisnaisena maailman korkeimman vuoren, Mount Everestin huipulle toukokuussa 2010.

Huipulta huipulle on tarina fyysisiä ja henkisiä voimavaroja sekä uskallusta vaatineesta kapuamisesta 8 850 metriä merenpinnan yläpuolelle kohoavalle huipulle, hyytävän kylmyyden ja myrskytuulen armoille. Jännittävä matkakertomus vie askel askelelta ylöspäin. Sortuvat jäätiköt kerrostalon korkuisine lohkareineen, syvät railot, vuoristotauti, paleltumisvaara, oheneva ilma sekä pelko ja tietoisuus siitä, että matka voi jäädä elämän viimeiseksi, ovat tämän seikkailun realiteetteja. Viimein yön pimeydessä lähdetään nousemaan jyrkkää rinnettä kohti huippua. Suuri unelma toteutuu aamun valjettua, mutta edessä on vielä retken vaarallisin osuus, laskeutuminen uupuneena turvaan ennen sään huononemista. Lisäjännitystä tarinaan tuo kilpailutilanne, kun toinenkin suomalaisnainen pyrkii huipulle samanaikaisesti.

Huipulta huipulle ei ole ainoastaan kertomus itse vuoren valloituksesta. Kirjan lukuisat takautumat vievät mukaan pitkiin etukäteisvalmisteluihin: harjoitteluun kylmissä oloissa ja muilla vuorilla, rahoituksen järjestämiseen, itsensä ja läheisten vakuuttamiseen hankkeen mielekkyydestä sekä ennen muuta päätökseen lähteä matkaan.

Esimerkillään Carina Räihä kannustaa ihmisiä uskaltamaan tehdä suuria ratkaisuja ja ottamaan elämän omiin käsiinsä. Itse hän uskalsi luopua hyväpalkkaisesta mutta vailla riittävää sisältöä olevasta työstä ja ryhtyi tekemään sitä, mistä on eniten haaveillut.

7. Sara La Fountain: Passion for Food

Sara La Fountainin Passion for Food on suunniteltu suurelle yleisölle – niin naisille kuin miehille. Koko vuoden kattavassa kirjassa on mietitty kaikki ruokaan ja sen asetteluun liittyvä loppuun saakka: eri vuodenaikojen värit ja tunnelma sekä kuhunkin sesonkiin sopivat ruokaohjeet ja raakaaineet. Kattauksissa huomioidaan juhliin liittyvät kukat, teemat ja käytettävissä olevat luonnon materiaalit.

Kirjaan on koottu Saran omat suosikit ja parhaat palathänen omista ohjeistaan. Selkeät ja ajan hermolla olevat ruoat sopivat myös nuorten keittiöön ja jopa ruoanlaitosta innostuneille lapsille.

Passion for Food on suunniteltu auttamaan tärkeissä juhlissa mutta myös innoittamaan arjen ruokailua. Voit järjestää sen avulla läheisillesi esimerkiksi viehättävän aamubrunssin, keväisen pääsiäismenun, ihanan baby-showerin, hauskat teekutsut tai ikimuistoiset grillijuhlat. Mukana on myös talviset retkieväät ja joulun parhaat herkut.


8. Flacio Giacoletto, Markku Haapio, Roni Lehti: Risotto ja panna cotta

Italian-ystävien toivekirja tarjoaa Luoteis-Italian perinteitä, juurevaa kotiruokaa ja moderneja klassikoita

Piemontesta risottoineen, tryffeleineen ja huippuviineineen on tullutsuomalaisille Italian kiinnostavin keittiömaakunta. Nyt sen parhaita herkkuja esittelee Piemontessa syntynyt ja siellä kokin oppinsa saanut keittiömestari Flavio Giacoletto. Hän on muokannut kotimaakuntansa parhaat reseptit suomalaiseen keittiöön soveltuviksi yhdessä Markku Haapion kanssa. Valokuvaaja Roni Lehti on ottanut kirjan ruokakuvat sekä ikuistanut näkymiä kolmikon Piemonten-matkoilta.

9. Essi Avellan: Matka Champagneen

 Essi Avellan (MW) vierailee kirjassaan kuuluisan viinialueen 80 kiinnostavimmalla samppanjatalolla ja viljelijätuottajalla. Henkilökohtaisen kokemuksensa kauttaAvellan esittelee kunkin tuottajan tarinan ja kertoomielenkiintoista taustatietoa viineistä, tilan persoonallisuuksista ja historiasta.

Kartoin varustettu kirja antaa samppanjanystävälle mahdollisuuden tutustua tähän nautiskelijan nähtävyyteen ensin kotona tiloihin tutustuen ja myöhemmin vaikka paikan päälle matkustaen. Kaikkien tilojen vierailumahdollisuudet käyvät ilmi kirjasta, ja sen avulla pystyy rakentamaan helposti unelmiensa matkan Champagneen. Avellanavaa ovia myös alueen suositeltavimpiin ravintoloihin, hotelleihin, vuotuisiin tapahtumiin ja viinikauppoihin.

Perustiedot samppanjan viljelystä, valmistamisesta, tuottajista ja markkinoista antavat hyvän perustan edetä eri samppanjatyyppien vertailuun.Jokaiselta tuottajalta Avellan on valinnut tarkempaan esittelyyn puhuttelevimman viinin, jonka valmistuksesta ja filosofiasta kerrotaan yksityiskohtaisesti. Oikeanlainen säilytys, tarjoilulasi ja ruoka antavat lisäarvoa tälle kuplivalle juomalle,ja näistä kaikista Avellan antaa yksityiskohtaiset suositukset.

10. Interior Design Inspirations

This is book is a richly illustrated exploration of residential interior design from around the world, showing the multifarious ways in which occupants and interior designers meet the challenge of designing residential space.

– yli 700 sivua 🙂



11. Drew Plunkett: Drawing for Interior Design.

Covers various stages of visual presentation as part of the interior design process, from early concept sketches and more evolved technical drawings to complex computer renderings and production drawings for contractors. This book is suitable for interior design and architecture students and practising interior designers.

12 . Elizabeth Wilhide: Pohjoismainen koti

Tyylikäs keräilijän ja sisustajan opas esittelee 1900-luvun kestävimmän designsuuntauksen.

1920-luvun loppupuolelta alkaen suomalaiset, ruotsalaiset, norjalaiset ja tanskalaiset arkkitehdit ja suunnittelijat loivat koteja, huonekaluja, tekstiilejä, keramiikkaa, lasiesineitä ja muita tuotteita, joista tuli modernin asumisen tunnusmerkkejä. Luonnonmateriaalit, puhtaat linjat ja mukavuus tekivät tyylistä helposti lähestyttävän, rennon ja käytännöllisen.

Pohjoismainen koti on keräilijän opas klassisiin pohjoismaista modernismia edustaviin tuotteisiin sekä antaa vinkkejä kodin sisustamiseen. Kirja tutustuttaa eri puolilla maailmaa sijaitseviin kiinnostaviin koteihin, joissa on tulkittu pohjoismaista estetiikkaa modernissa asumisessa, sekä suunnittelijoihin Arne Jacobsenista Aino ja Alvar Aaltoon ja Maija Isolasta Louis Poulseniin.

******************************************
Eiköhän näillä selvitä joulun pyhät…joita ei tänä vuonna ole juuri nimeksikään. Tai pyhät vissiin pysyvät vakiona, mutta tosi kökösti menee joulun vapaat tänä ja vielä ensi vuonnakin. 

Kivaa keskiviikkoa!  Ihan kiva, että pakkanen hieman hellitti, eikö!
PS. Kirjavinkkejä otan mielelläni vastaan lisää 🙂

7 Responses to “Dear Santa; part I”

  1. S sanoo:

    oon samaa mieltä, tuo on parasta aattoillassa! ei suinkaan nössöä, vaan onnellista elämää <3
    mulla melkeen sama, mut joulusauna on meillä aattoaamuisin 🙂

    niin ja danielle steelin kirjoja oon minäki sillon tällön lueskellu :). ihanaa hömppää ja ajanvietettä!

  2. Niina sanoo:

    Ihanalta kuulostaa sun aattoillan perinteet! <3

    Samis patalappu löytyy täältäkin!Mä kans haaveilen siivoojasta aina välillä mutten tiedä osaisinko olla silti ite siivoomatta!?!:D

    Pitsaohjetta täytyy testata,kuulostaa hyvältä!!

    Ihanaa joulukuuta! <3

  3. Kirja, suklaa ja joulu täydellinen yhdistelmä. Vielä en ole ehtinyt pohtia omia kirjojani joten kiitos vinkeistäsi, tuli tarpeeseen 🙂

    Kovin kuullosti tuo siivouslista samalta kuin täälläkin. Minä vain jouduin pesemään ikkunat ulkoakin….laivaliikenne ja ratikat sotkevat ikkunat niin että on kuukausittain pestävä. Olin varmaan näky kun pesin ikkunoita yli 10 asteen pakkasessa :)) Jos ei ollut tarpeeksi nopea rätti jäätyi ikkunaan, mutta nyt pakkasen ansiosta varmaan pysyy puhtaana 🙂

    Hyvää alkanutta joulukuuta sinne!

  4. Christina sanoo:

    Steelit on ihan parasta hömppäpömppää, tykkään. 🙂
    Tuo Tuhat loistavaa aurinkoa pitää myös lukea. Kiitos vinkeistä!

  5. Maria sanoo:

    S: meilläkin siis käydään joulusaunassa yleensä ennen puoltapäivää. Mutta joskus on ihana lämmittää sauna uudelleen illalla ja käydä siellä ilman lapsia 🙂

    Niina: kiitos ja juu, mä bongasinkin sen patalapun aikoinaan sun blogista ja siihen kovasti tykästyin 🙂 Kiitos, ihanaa joulukuuta sinullekin <3!

    Marie: ole hyvä, tänä vuonna on ilmestynyt mun makuun tosi paljon hyviä kirjoja. Missäköhän välissä niitä lukisi..?:) Apua, ikkunoiden pesu ulkoa kerran kuussa…nostan sulle hattua! Auttaiskohan tuohon rätin jäätymiseen se aine, jota autojen pissapoikaan laitetaan :D?
    Kiitos samoin, ihanaa joulukuuta <3!

    Christina: mä tykkään Steelin tavasta kirjoittaa ja lisäksi kirjoissa on paljon uutta tietoa; näkee, että kirjailija on perehtynyt hyvin esim. historiaan tai muuhun osa-alueeseen ennen kirjoittamistaan. Ollos hyvä vinkeistä :)!

  6. Nina sanoo:

    Ihan on sama toive täälläkin, nössöä tai ei, kirja on paras lahja! Sen lisäksi toivoin aina ennen uuden yöpuvun ja suklaata ja vapaat joulunpyhät, oi miten ihanaa! Tätä nykyä vapaat joulunpyhät on mennyttä mutta onneksi on illat 🙂

    Mun suuri lemppari on Patricia Cornwell ja nimenomaan Scarpetat, ne ilmestyi ennen aina ennen joulua, ai sitä onnea kun uusin ilmestyi paketista!

    Hei blogissani on sulle jotain! 🙂

  7. Maria sanoo:

    Nina: Ihanaa, lämmin kiitos tunnustuksestasi ♥! Käyn nappaamassa sen huomiseen postaukseeni. Ja yritän tehdä senkin kohdalla salapoliisi työtä, että kenelle jakaa sen eteenpäin. Mulla on Cornwelleja pari hyllyssä (kiitos kirjakerhon, johon kuulun enkä ikinä muista peruuttaa kuukauden kirjaa 😉 ja olenkin ajatellut, että joku päivä ne siitä lukaisen pois. Mutta eipä tänä päivänä juuri ehdi lukemaan…muuta kuin nukkumaan mennessä minuutin ennen kuin nukahtaa :)! Kiitos vielä tunnustuksesta, piristi iltaani todella paljon :)!

Kommentoi