lauantai 28. elokuun 2010

”Här kommer Pippi Långstrump…


tjolahopp tjolahej tjolahoppsan-sa
Här kommer Pippi Långstrump,
ja, här kommer faktisk jag.”
Peppi Pitkätossu -näytös Tampereen Komediateatterin ulkoilmanäyttämöllä sai suuren suosion tänä kesänä. Niin suuren, että tälle viikonlopulle järjestettiin ekstranäytökset. Emme tienneet kolmisen viikkoa sitten lippuja ostaessamme, että olisi kylmä. Eilen illalla näytös alkoi klo. 18.00 ja mittari näytti +10 astetta. Tulipahan välikausiasut testattua 🙂
Tilasin H&M:ltä molemmille tytöille lilat (huom! ei pinkit 😉 sadetta ja tuulta pitävät, fleecevuorelliset asut. Meillä on ollut aiemminkin vastaava setti ja kokemuksesta tiedän, että on hyvää laatua ja pitkäikäinen. Pipot ja tumput kaivettiin myös esille.
Julia Pinja-serkun kanssa odottamassa porttien aukeamista
Pikku-Lilia mummun hellässä huomassa
”Äiti, huutaako se Peppi yhtä kovaa kuin Ruotsissa?” Vähän jännitti ennen esityksen alkua
Puitteet olivat mahtavat; oikealla sininen talo oli Tommin ja Annikan. Samalla lavasteilla hoideltiin myös tori ja koulu. Isomummunkin talo näkyi taka-alalla.
Tykkäsimme kaikki näytöksestä. Lapsetkin jaksoivat istua hievahtamatta paikallaan. Toisella puoliajalla shaalit tulivat jo tarpeeseen. Näytöksen jälkeen Lilia 3 v totesi ”Äiti, te ei ollu tama Peppi kuin Tukholmatta. Mikki Peppi oli eli (eri) Peppi?”. Kaikkea ne kans huomaa. Tänä aamuna Julia kertoi isälleen, että hevonenkin oli päässyt näytelmään mukaan, mutta ”Se ei ollut aito. Siellä oli kaksi ihmistä sisällä. Näin niiden kengät.” Kääk, kuinkahan meidän joulupukin vierailun tänä vuonna käy, kun on näin tarkkaavaisia neitejä?
Niin, joulu tulee tuota pikaa. Kaivoin tänään esille joulukirjani. Salaa. Olin lukevinani reseptikirjoja. Joulukirjat ovat jostain syystä reseptikirjojen hyllyssä. Ehkä sen takia, että niissä on jouluruokareseptejä. Who knows. Ihanaa, pian saa alkaa jouluvalmistelut!
Mutta sitä ennen;  nautitaan syksystä, kynttilöistä ja sateesta, joka ainakin meillä armottomasti rummuttaa peltikattoon!

 
			

Kommentoi