torstai 06. toukokuun 2010

Oma maa mustikka…

muu maa mansikka. Vai miten se nyt menikään 😉 Mä oon nyt viime ajat haikaillut jos minnekä kaupunkeihin sisutus- ja lastenvaateostoksille. Kunnes huomasin, että ei vitsi, onhan meillä sittenkin täällä lähiympäristössä kauppoja. Kun vain avaa silmänsä ja virkistää muistinsa.
Huomasin, että Kangasalalla sijaitseva Pajutila  on jäänyt aivan unholaan. Kerran siellä olen käynyt ja siitäkin on jo pari vuotta. Ihania sisustustarvikkeita (siis paljon muitakin kuin pajusta tehtyjä), ihana kahvio ja tunnelmallinen miljöö. Lapsetkin saavat ihmetellä eläimiä siinä sivussa, kun itse on lumoutunut sisustustarvikkeista!
Kesämatkailu avartaa. Kesällä on tarkoituksena kierrellä hieman Suomessakin. Itse haluaisin Porvooseen, Fiskarsiin, Hankoon ja Turkuun. Helsinkiä unohtamatta. Rakastan tunnelmallisia esim. vanhaan navettaan tehtyjä putiikkeja ja kahvioita! Itse paistettu omenapiirakka vaniljakastikkeella kahvin kera maistuu niin hyvin näissä pikkukahviloissa.
Yksi liike, jossa en ole vielä ehtinyt käydä on Putiikki rannalla. Joka sijaitsee noin neljän kilometrin päässä meiltä. Nettikauppakin löytyy! Myynnissä mm. Globe Hopen laukkuja ja Odd Mollya! Ko.putiikin blogi löytyy täältä.
Onko sinulla joku vakipaikka (tunnelmallinen kahvila tai myymälä), jossa pysähdyt kotimaassa matkaillessasi?
Tulis jo se (intiaani)kesä!!!
ps. alla olevat kuvat on lainattu Pajutilan nettisivuilta:

6 Responses to “Oma maa mustikka…”

  1. Marja sanoo:

    Hiphei, vihdoin ennätin mukaan tupareihin 🙂 Minäkään en ole Pajutilalla käynyt kuin viimeksi ennen joulua… aiemmin kävin siellä paljon useammin – yleensä tosin ihan vaan kahvilla ja ihastelemassa tunnelmaa, harvemmin löydän sieltä mitään järkevää ostettavaa. Putiikki Rannalla on ihana! Samoin kahvila siinä vieressä samassa rakennuksessa. Putiikki on minun työmatkani varrella joten aina silloin tällöin tulee poikettua 🙂

  2. sarppa sanoo:

    Kesällä reissutessa täytyy kyllä ottaa selville hyvissä ajoin missä on noita ihania sisustusputiikkeja!!:)Sillä täällä meidän kaupungissa niitä ei paljoa ole.

    Kaunis hortensia tuolla alempana! <3

    Mukavaa loppuviikkoa!

  3. Maria sanoo:

    Tuparit jatkuu viikonlopun yli 🙂

    Marja: eikös toi Putiikki Rannalla ollut ennen jossain Längelmävedellä tms. vai muistanko väärin… Silloin ystäväni kehui, että oli ihana miljöö ”vuonon” rannalla. Toisaalta ehkä parempi, että tuo Putiikki on jäänyt multa väliin, sillä rahan menoahan se vain tietäisi 🙂 Käydään lasten kanssa siinä vieressä HopLopissa aina silloin tällöin. Pitänee pistäytyä Putiikissa ja kahvilassa sillä aikaa, kun lapset peuhaa!

    Sarppa: kiitos, hortensia on jopa vielä elossa 🙂 Onneksi ei ole ollut pakkasöitä!

    BTW arvatkaas kuka tuli tänään pyörällä töihin? 11 km ylämäkeä 37 mins ja 331 kcal (keskisyke huiteli taivaissa). Onneksi kotimatka on alamäkeä 🙂

    Mukavaa viikonloppua, toivotaan että sääprofeetat olisivat väärässä ja aurinko sittenkin pilkahtaisi!

  4. Päivi sanoo:

    Jos Turkuun eksytte, niin siinä liepeillä on aivan ihana Loviisan aitta. Tarkalleen ottaen Ruskolla taitaa olla.

    Ja JOS auto sattuu koukkaamaan tänne ihan perälle, rannikkokaupunkien helmeen 😉 niin täältä löytyy pari ihanaa sisustusliikettä. Gistulla on kesäisin putiikki tuolla rannassakin. Ja Pakkahuoneen vierasvenesataman iltatori munkkikahveineen kannattaa kyllä kokea. Eli tervetuloa. 😀

    -Päivi-

  5. Maria sanoo:

    Päivi: kiitos, eksytään hyvinkin Turkkuseen (miehen sukua on siellä). Täytyykin ottaa Loviisan aitta matkan varrelle!

    Ja Uusikaupunkiin eksytään kyllä myös. Taidetaan tehdä oikein rannikkoretki!

  6. Marja sanoo:

    Juu olisko se Putiikki ollut aiemmin Teiskossa? Siellä en ikinä käynyt… ja sama täällä, tuumasin, että seuraavalla kerralla kun tytöt haluaa siihen HopLopiin, haluaa tämä äiti Putiikkiin Rannalle 🙂

Kommentoi