tiistai 03. lokakuun 2023

Täällä taas ♡

Mitä sanoa, kun ei tiedä mistä aloittaa?
Mitä kirjoittaa, kun olisi niin paljon kirjoitettavaa?

Aloitetaan siitä, että olen hurjan pahoillani, että blogi on jäänyt päivittämättä. Viime syksy ja alkuvuosi olivat tietyllä tapaa elämäni raskaimmat. Perheyrityksen luotsaaminen haastavina aikoina vei energiaani niin, että jostain oli karsittava. Ja se oli valitettavasti blogi, sillä samaan aikaan halusin kehittää valmennusyritystäni. Lisäksi olen aina kokenut, että blogin kirjoittaminen ja valokuvaus ovat asioita, jotka kaipaavat tilaa ympärilleen. Ne ovat asioita, joita haluan tehdä sydänlähtöisesti, enkä puskemalla. Ja hei, nyt sitä tilaa taas on ♡

Huomaan, että syksy on ollut ennenkin täällä blogissani muutosten aikaa. Syksyllä, kun illat pimenevät, sitä tietyllä tapaa käpertyy sisäänpäin kuulostelemaan ja katselemaan. Syksy on itselläni vahvemmin uuden alkua kuin tammikuu.

Se oli syksyä, kun taannoin muutin blogini pelkästään ruokablogiksi. Se oli syksyä, kun siitä parin vuoden päästä otin mukaan lifestyle-puolen. Viime lokakuussa tunsin järjetöntä paloa blogin kirjoittamisen suhteen ja kirjoitin siitä postauksenkin.

Silti paukkuja blogin kirjoittamiseen ei ollut. Viimeisimmän postauksen kirjoitin lokakuussa Rodoksen lentokentällä ja veljen vaimo oli katsonut sivusta, kun sormet tanssivat näppäimistöllä. Oli sanonut tyttärelleen, että kuinka hienoa on, että suuni on hymyssä tehdessäni töitä. Ja sitähän se on kuulkaa ollut. Hymy tulee huulilleni nytkin, kun saan kirjoittaa.

Mitä on tapahtunut sitten viime syksyn? Pikakelauksella katsottuna ajanjaksoon mahtui paljon töitä. Paljon epävarmuutta ja turbulenssia. Mutta silti vahvaa luottoa elämään. Kesäkuussa haimme Julian kotiin vuoden vaihto-oppilasmatkalta ja perhearki palasi uomiinsa. Heinäkuun lopussa loppui kahden vuoden pestini perheyrityksen toimitusjohtajana ja hyppäsin yksinyrittäjäksi. Pari vuotta suunnittelemaani myöhässä, mutta silti juuri oikeaan aikaan. Toimin edelleen perheyrityksen hallituksen pj:nä ja teen tarvittaessa controllerin hommia. Rakkaudesta numeroihin ja exceleihin. Rakkaudesta perheyritykseemme.

Ajankohta hypylle yksinyrittäjäksi olisi ehkä voinut olla parempi, mutta silti koen, että tässä ajassa ihmiset voivat huonosti ja tarvetta coachingille on enemmän kuin koskaan. Tarvetta oman näköisen elämän viitekehysten luomiselle ja elämiselle on enemmän kuin koskaan. Tarve oman elämän merkityksen selkeyttämiselle on vahvempi kuin koskaan aiemmin. Olen myös nauttinut siitä, että sain pitää elokuussa ja uusintana syyskuussa Rakastu Arkiruoanlaittoon -työpajat, joissa yhteensä noin 50 osallistujan voimin ihastuttiin ja innostuttiin arkiruoanlaitosta. Tuossa työpajassa sain yhdistää kolme intohimoani; ruoanlaiton, arjen ja coachingin. Mikäli kaipaat arkeesi helpotusta ja haluat säästää aikaa, rahaasi ja hermojasi, niin työpajan materiaalit ovat ostettavissa blogin sivubannerin kuvaa klikkaamalla.

Mikä on blogin tulevaisuus? Kuten huomaatte, niin tuolta yläkulmasta on lähtenyt Indiedays:n bannerit pois. Tästä eteenpäin teen blogia ilman varsinaista blogikotia. Lämmin kiitos vielä Indiedaysin (nykyiselle Indieplacen) ihanille ihmisille näistä yhdeksästä vuodesta ♡ Osoite blogiin pysyy silti tuona samana, mikä se on ollut syyskuusta 2014 lähtien.

Nyt kun hostaan blogia itse, voi olla, että välillä tulee erroreita, mutta eiköhän niistäkin selvitä.

Joskus kerroin teille, että kirjoitan blogia vielä vanhana mummonakin kiikkustuolissa meren äärellä meren pauhuja kuunnellen. Tuo on edelleen yksi unelmistani.

Kiitos kaunis teille, jotka olette siellä edelleen, vaikka blogi on jäänyt päivittämättä. En lupaa entisenlaista päivitystahtia (jopa kaksi postausta päivässä…whaat? Kenellä on sellaiseen aikaa ja energiaa?), mutta lupaan olla aktiivisempi kuin viimeisen vuoden aikana. Nyt siihen on aikaa.

Mikä on lähitulevaisuuteni unelma? Se, että saisin yhdistää coachingin, ruoanlaiton, arjen helpottamisen ja ruokakuvaukset. Visio on jo mielessä, mutta sitä pitää vielä jatkojalostaa. Kirjoittaa blogia intohimosta käsin ja käydä teidän kanssa ihania keskusteluita.

Ja tiedättekös, että kahteen blogipostaukseen on jo kuvatkin kuvattuna. Tänään toimistolla valmennustyöt tehtyäni kurvasin kotiin. Laitoin essun päälle, pannut porisemaan ja nautin sieluni kyllyydestä. Virittelin kameran (sen saman Olympuksen, jolla oli tapana kuvailla ennen Canonilaiseen siirtymistä) ja suosikkilinssini asetukset. Räps räps…

…jatkoa seuraa.  Ihana olla takaisin ♡

TIISTAITERKUIN,


18 Responses to “Täällä taas ♡”

 1. Nina sanoo:

  ❤️ Tervetuloa!

  Täällä me ollaan odotettu!

  • Maria Nurmi sanoo:

   Voi että, kiitos Nina ❤️

   Ihana olla takaisin ja hei niin mäkin oon odottanut tätä 🥰

 2. Jaana sanoo:

  Ihanaa kun olet tullut takaisin blogin pariin. Seuraan kyllä sinua instassa, mutta se ei jotenkin ole sama asia. Olen aina välillä käynyt kurkkaamassa, josko olisit sattumalta blogia päivittänyt. Nyt en malta odottaa, että saan lukea lisää postauksiasi.

  • Maria Nurmi sanoo:

   Moikka Jaana

   ja lämmin kiitos ❤️

   Täällä blogissa ehkä välittyy vielä enemmän se aitous ja persoona kuin mitä IG:ssä. Jatketaan siis täällä ja IG:ssä 🥰

 3. Anna sanoo:

  Maria 🧡🧡🧡! Tämä oli päivän piristys!

  Terveisiä Lontoosta 🌞

  • Maria Nurmi sanoo:

   Oi ei, Anna – kiitos kaunis ja hei syysterkkusia Lontooseen ❤️

 4. Sinikka sanoo:

  Ilahduttavaa, että jatkat blogin parissa 💗! Blogiasi on rentouttavaa lukea ja reseptejäsi on kokeiltu! Kiitos kuulumisten päivittämisestä vuoden ajalta. Kaikkea hyvää syksyysi!

 5. Sanna sanoo:

  Kiva kun olet palannut blogisi pariin. Blogisi reseptit eivät ole toimineet moneen kuukauteen (ainakaan iPadillä) ja poistin ne reseptikokoelmistani. Pitäisi vähän palautella mieliin mitä niitä oli, niin pääsisi taas tekemään vanhoja suosikkeja.

  • Maria Nurmi sanoo:

   Moikka Sanna

   ja kiitos, ihana olla takaisin ❤️
   Hei voi kurjuus, tiesin että tuossa oli viikon mittainen bugi, jolloin blogiin ei ole päässyt, mutta en ollutkaan tietoinen, etteivät reseptit toimineet. Pääsetkö iPadilla nyt resepteihin ok?

   • Sanna sanoo:

    Nyt kaikki reseptit toimii niin kuin pitääkin. Sulla on paljon hyviä reseptejä. 👍

    • Maria Nurmi sanoo:

     Jes, kiitos kaunis Sanna ❤️ Hyvä, että nyt toimii 👍🏼

 6. Johanna sanoo:

  Ah, ihanaa! Blogit on ihania, sopivan hitaita tässä hektisessä maailmassa ja voi lukea sekä palata teksteihin jos siltä tuntuu. Kiva kun palasit blogisi ääreen ja eikä sillä postaustahdilla ole niin väliä, kunhan aina välillä saa lukea juttujasi ja katsella kauniita kuvia. Ihanaa syksyistä sunnuntaita!

  • Maria Nurmi sanoo:

   Moikka Johanna

   ja hei kiitos, ihana kuulla ❤️

   Tuo on muuten totta mitä kirjoitit hektisyydestä; blogien äärelle tulee pysähdyttyä ihan eri tavalla kuin esim. IG-kuvien äärelle.

   Kiitos samoin, suloista syyssunnuntaita teille 🍂

 7. Kaisa Niemelä sanoo:

  Voi että on kiva kun olet palannut.
  Ja ruokakuvasi ovat kyllä niin ruokahalua herättäviä. Mukavaa syksyä ja joulunodotusta sinne.

  • Maria Nurmi sanoo:

   Moi Kaisa

   ja voi kiitos, ihana olla takaisin blogin parissa ❤️

   Kiitos samoin, aurinkoisia syyspäiviä ja toden totta, ihanaa joulunodotusta myös 😍

 8. Tuija sanoo:

  Sä oot bäk!! Ihanaa! Tervetuloa!❤️ Sattumalta tulin tänne kurkkamaan ja täällähän olikin jo monta postausta. Kyllä tätä on odotettu, mutta kirjottele jatkossakin vaan ihan oman aikataulusi ja tuntemustesi mukaan.

  • Maria Nurmi sanoo:

   Heippahei Tuija

   ja kyllä, mä oon bäk 😍

   Ihanaa, että tulit tänne kurkkaamaan – kiitos siitä 🙏🏻

   Mukavaa syksyä 🍂

Kommentoi