maanantai 18. marraskuun 2019

Mahdollisuus joululahjatoivelistaan ♥

HIPSHEI JA HELLUREI MAANANTAIHIN!

Tokavika marraskuun maanantai alkaa olla jo paremmalla puolella ja jälleen kerran pitää vähän taivastella; mihin tää aika oikein menee? Kuten kerroin, niin meillä ei mitenkään suureellisesti tänäkään vuonna hössötetä joulua (muistuttakaa mua tästä, jos/kun alan hössöttämään), mutta sen verran olen jo valmistellut, että tyttöjen joululahjalistoilta olen muutamat kohdat ylivetänyt. Paketoinutkin nuo ylivedetyt! En muista olleeni minään vuonna näin ajoissa lahjojen kanssa. Kauhulla muistelen niitä jouluöitä, kun lopetin paketointitalkoot siinä kahden kolmen maissa.

Kyselitte, että mitä meidän tytöt toivovat joululahjaksi. Tämä taitaa olla nyt toinen joulu, kun meillä ei enää toivota perinteisiä legoja sun muita. Joululahjalistat ovat järkeistyneet ja lyhentyneet niistä hulluista vuosista, kun yksi A4-arkki oli rustattu molemmin puolin. Kun lelulehtisiä luettiin kuin raamattua. Tottakai ikä tekee tehtävänsä; nyt 12- ja 14-vuotiaana meidän lapset arvostavat sitä, että saavat kokea ja nähdä vuoden aikana paljon. Nuo elämykset, joita reissuillamme koemme ovat sellaisia lahjoja, jotka kantavat tässä iässä pidempään kuin ne perinteiset materialistiset lahjat, joita kuusen alta jouluna löytyy.

Ei sillä, mä tykkään hemmotella lapsia jouluna lahjoilla. Joulu on lasten juhla ja tänäkin jouluna käärin pakettiin muutamia toiveita. Toisella joulupukin listassa lukee muun muassa 0,5 lyijyllä varustettu lyijytäytekynä. Se mun mielestä kertoo enemmän kuin paljon. Lämmittää mieltä todella paljon. Muutenkin listoissa on sellaisia realistisia juttuja. Paitsi pikkuisemmalla, jonka listassa taisi vitsillä yksi keskustayksiö vilahtaa. Meinaa kuulemma muuttaa kolmen vuoden päästä lukioon mennessään pois kotoota ja yksiö tuosta yhdestä Tampereen kalleimmasta kerrostalosta olisi mieleen ;) Ihana nähdä huumoriakin listoilla. Tuota kotoa poismuuttoa varten on jo parina vuonna toivonut Muumi-mukeja lahjaksi. Niitä onkin jo kertynyt sen verran, että kyllä niillä sitten joskus pärjää. Onneksi on vielä vuosia moisia kerätä!

Niin kauan kuin lapset osaavat olla kiitollisia niistä vähistäkin, joita saavat on ilo antajan puolella. Toinen lapsista mulle sanoikin viikonloppuna, että äiti älä osta mitään turhaa lahjaa. Säästetään mieluummin nekin rahat. Näin äidin näkökulmasta parhaita joululahjoja lapsille ovat pörrösukat, yökkäri, kirja ja suklaarasia.

Paras  joululahja itselleni on antamisen ilo. Mä rakastan antaa lahjoja. En vain omille lapsilleni vain myös muille lapsille. Varsinkin heille, keillä ei ole edes mahdollisuuksia tehdä joululahjatoivelistaa niin kuin meidän tytöillä on  Vuoden ympäri lahjoitan säännöllisesti kerran kuussa Planin kautta kummitytöllemme Sonimalle Nepaliin. Sen lisäksi ympäri vuoden lahjoitan kuukausittain Unicefin kautta tyttöjen koulutukseen. Tänä vuonna haluan antaa jouluiloa köyhille lapsille Suomeen Pelastakaa Lapset -järjestön kautta. Lisäksi Joulupuukeräykseen pitää käydä ostamassa muutama paketti. Mä koen, että hyväntekeväisyys ja auttaminen ovat akuutteja asioita ympäri vuoden, ei vain jouluna.

Palatakseni vielä meidän tyttöjen konkreettisiin lahjatoiveisiin, niin molempien listoilta löytyy kännykän kuoret, meikkejä ja hajuvedet. Toiselta myös päivä Helsingissä ja hei mikä mua Sims – fania ilahduttaa niin Sims 4 -peli. Ihan mahtia, mä kun olen pelannut sitä ihka ekaa Simssiä parikymmentä vuotta sitten. Leikkinyt pelin myötä pikkuperheen äitiä ja siinä sivussa sisustussuunnittelijaa. Tuo on muuten sellainen lahjatoive, jonka voisi toteuttaa. Ei tekisi itsellenikään huonoa uppoutua pelien maailmaan aina silloin tällöin :)

Lasten kasvaessa pakettien laatu korvaa määrän. Silloin joskus muinoin kuusen alusta oli täynnä paketteja. Sellaisia, jotka revittiin raivokkaasti auki. Tänä päivänä tykkään antaa yhden vähän isomman lahjan ja sitten muutaman muun lahjan. Jotka avataan vuorotellen. Lisäksi meillä on ollut tapana ostaa koko perheelle muutama lautapeli. Yleensä toinen on ollut Vuoden perhepeli -voittaja ja toinen joku klassikko. Täytyykin käydä katsomassa, mitä pelejä tänä jouluna joulunpyhinä pelataan. Jos teillä on vinkata hyviä lautapelejä, niin ilomielin otan vinkkejä vastaan.

Salassapitovelvollisuuksien takia en voi tässä mainita lahjoista enempää (sain juuri yhden pienen olan takaa kurkkivan tuohon taakseni ;)). Mitä siellä on teinien lahjatoiveina? Onneksi on kuitenkin vielä kummilapsia, joille ostaa niitä perinteisiä leluja. Leluosastolla on ihana käydä pyörähtämässä, varsinkin näin joulun alla 

IHANAA ALKANUTTA VIIKKOA,


8 Responses to “Mahdollisuus joululahjatoivelistaan ♥”

 1. Avatar Maaret sanoo:

  Hei ihana mekko 💖 mistä se on?

 2. Avatar JonnaG sanoo:

  Meille menossa pukinkonttiin tämä:
  https://www.suomalainen.com/products/kerro-minulle?variant=21849453101145&currency=EUR&gclid=EAIaIQobChMI7oDp0vzz5QIVjcqyCh0rbAs8EAQYASABEgLmGfD_BwE.
  Mä luulen että tää voisi olla aika hauska. Vanhemmille menee samaa sarjaa kirjat ’Kerro minulle isä’ ja ’Kerro minulle äiti’ jonka vanhemmat täyttävät ja palauttavat sitten mulle:)

  • Maria Maria sanoo:

   Heippa Jonna

   ja voihan vitsit, tuo kuulostaa ihan älyttömän hyvälle, kiitos vinkistä :)

   Meillä äiti osti taannoin tuollaiset ihanat kirjat, isovanhemmilta lapsille, mutta vitsit kun ne jäi täyttämättä ♥♥♥

   Ihanaa tiistaita sinne ♥

 3. Avatar Hanna-Stiina sanoo:

  Moikkis! Menolippu ja Dixit on meidän ehkä suosituimmat lautapelit ja jälkimmäiseen saa kuulemma täydennyskortteja, joita tulee löytymään meidän perheen jostain paketista tänä jouluna:) Mikäs se teidän suosikkilautapeli on? Vinkkiä tarvitaan tähänkin suuntaan :D

  • Maria Maria sanoo:

   Moikka Hanna-Stiina ja hei kiitos vinkeistä!

   Tuo Menolippu meillä on myös, mutta Dixit on uusi tuttavuus – kuulosti muuten älyttömän hyvältä :)

   Meillä on tällä hetkellä suosituimpien joukossa Otrio (jos ei ole aikaa paljoa pelailla), Cluedo (tää on ollut pop jo varmaan kolme vuotta), Muuttuva labyrintti (tälläkin menty monta vuotta) ja Carcassonne (tämäkin kulkenut mukana jo ajasta ennen lapsia). Ja tietysti sitten iki-ihana Afrikan tähti. Alakerran arkkusohvapöytä on täynnä lautapelejä, pitäisi pelata ne kaikki läpi. Jotkut on niin vaikeita, että ohjeiden tulkitsemiseen menee liikaa aikaa ;D

   Kivaa tiistaita sinne ♥

 4. Avatar Sade sanoo:

  Aikamatka- peli oli ihan mielettömän hauska!

  • Maria Maria sanoo:

   Moikka Sade

   ja hei kiitos vinkistä, tuo kuulostikin mielenkiintoiselta :) Samalla olisi opettava!

   Jäi tuosta alta Hanna-Stiinan listasta mainitsematta, mutta myös perhe Trivial Pursuit on yksi suosikkimme. Tykätään kaikki tietovisoista!

   Kivaa tiistaita ♥

Kommentoi