perjantai 27. marraskuun 2015

Black Friday & kameravinkki

0IMG_4169 0IMG_4184HEI HUOMENTA IHANAT!

Koska saan liki päivittäin (noh, ainakin viikottain) kyselyitä tuosta kamerastani eli Olympus PEN E-PL6:sesta, niin nyt oli pakko tulla pikaisesti vinkkaamaan, että se on Rajalalla Black Friday -tarjouksessa 199,00! IIIKS! Tuolla setillä pääsee kyllä hienosti alkuun. Mulla oli alkujaan käytössä myös tuo Zuiko 45 mm f/1.8 -objektiivi, mutta sen jälkeen kun ostin tuossa alkuvuonna 25 mm f/1.8:n obiskan, niin olen pääosin kuvaillut sillä. Toki tuo rakas 45 mm toimii edelleen esim. potrettikuvauksissa. Bokeh-ilmiö tulee just kauniisti esiin molemmilla objektiiveilla. Mutta alkuun pääsette hienosti tuon tarjouspaketin objektiivilla. Sitä käytän itsekin halutessani laajempaa kulmaa. Tosin ihan kunnon laajakulmaobjektiiviakin olen tässä joulupukin listaan rustaillut…

Täältä löydätte viime syksyn postaukseni, jossa jaan parin viikon käyttökokemuksia ko. kamerasta. Edelleen allekirjoitan kaikki. Ilman tuota kameraa en tulisi toimeen. Ja hei, tämä ei ollut mikään kaupallinen yhteistyö vaan ihan silkasta auttamisen halusta tehty winkwink -postaus :)  Nyt töiden pariin, palataan taas myöhemmin asiaan. Ehkä ruokajuttujen kera. Tai sit joulujuttujen. You never know…

IHANAA PERJANTAITA,

alle

EDIT klo 11:39: tarjouserä ko.kamerasta myyty loppuun verkkokaupasta!


22 Responses to “Black Friday & kameravinkki”

 1. Ansku sanoo:

  Nyt oli pakko ihan kommentoida ja kiittää! Olen nimittäin kameraa metsästänyt jo pitempään ja tänäänkin oli tarkoitus suunnata kaupoille katselemaan tarjouksia. Olympuksia olen hypistellyt ja tämä tuli ihan mainioon saumaan! Tilaukseen lähti jo ja nyt en malttaisi odottaa :) Kiitos vinkistä!

  Ihanaa viikonloppua sinulle!

  • Maria sanoo:

   Hei ihan loistavaa,
   kiva kuulla, että sait uuden kameran. Nuo kun oli loppuunmyyty ennen puolta päivää :)

   Ihanaa viikonloppua sinnekin <3

 2. Emma sanoo:

  Kiitos Maria vinkistä!! KÄÄÄÄÄK, ostin juuri itselleni kameran :) Olen pitkään harkinnut kameran hankkimista, mutta koska en ole koskaan kuvannut, noi hinnat ovat tuntuneet aika kauheilta. Toi tarjous oli kuitenkin semmoinen, että nyt päätin toteuttaa haaveeni.

  Itse asiassa suurin syy kamerahaaveeseen on liittynyt oman ruoka&höpötys -blogin aloittamiseen. Nimi ja eka juttu ovat olleet valmiina jo pitkään ja raakilekirjoituksiakin on valmiina vaikka kuinka paljon. Kameran puuttuminen on ollut ”virallinen” syy aloittamisen lykkäämiseen, vaikka todellinen syyhän on tietenkin kauhu siitä, että ”ei sitä kuitenkaan kukaan lue” :) No, hankala sitä kenenkään on lukea, kun se löytyy tällä hetkellä vain mun tietokoneen salasanan takaa… Nyt on sitten kaikki tekosyyt poistettu, eikä ajanpuutekaan ole tällä hetkellä syy; mulla on seuraavat neljä kuukautta töissä tosi väljä lukujärjestys (olen siis opettaja), joten kunhan jouluähkyistä on toivuttu, niin blogi herää vihdoin henkiin. Apua, pelottaa jo ihan kauheasti!!

  Mukavaa viikonloppua Maria <3

  Emma

  p.s. olet muuten eka (ja nyt sun kaikki tuhannet lukijat...), jolle tästä blogihommasta kerron!! :)

  • Maria sanoo:

   Jeee,

   onneksi ehdit tilaamaan ajoissa :)

   Jes, kuule ilmoitahan heti sitten blogisi osoite, niin tulen vierailulle! Ihanaa, mä inspiroidun jo valmiiksi sun ruokajutuista! Ja höpötyksistä :D

   Kiitos samoin sinne, ihanaa viikonloppua <3

   • Emma sanoo:

    Juu, ilmoittelen sitten (jos uskallan… hih). Nyt käyn ison hirvenlihamötikän ja lihamyllyn kimppuun – suunnitelmissa syödä illalla italialaisia hirvipullia (ja viikonloppuna intialaisia – lihaa on sen verran, että ajattelin maustaa kahdella eri tavalla). Jos toi mun lihamyllyjen Lada nyt suostuu toimimaan… :)

    • Maria sanoo:

     Hihii, no tottakai uskallat :)

     Namskis, kuulostaa niin hyvältä nuo teidän ruoat, että sun on ihan pakko jakaa sit reseptit siellä blogissa! ;)

     Ihanaa sunnuntaita, täällä paistaa aurinko <3

 3. Kiitos tuhannesti vinkistä! Mulla on painava Nikonin perusjärkkäri ja minijärkkäri on ollut haaveissa, nyt 200 euron hinta oli niin edullinen että piti tilata itselleni joululahjaksi. Kameran laatuun kyllä luotan, koska sinulla on aina niin kauniita kuvia. :)

  • Maria sanoo:

   Kiva kuulla Nea,

   että ehdit saada kameran tuohon hintaan! :) kauhukseni huomasin, että ko.kamera oli myyty loppuun verkkokaupasta jo ennen puolta päivää!

   Voi kiitos ja hei ihanaa viikonloppua <3

 4. Riikka sanoo:

  Meillä on jokin Canonin järkkäri, tyttären oma kylläkin. Olisi kiva oppia kuvaamaan kunnolla, joten kysynkin oletko Maria itseoppinut näiden kuvien osalta, vai kursseja käynyt? Sinulla on hienoja kuvia, varsinkin nämä fredagsmys- kuvat. Silmä ahmii kuvaa minkä ehtii ja samalla vesi tulee kielelle.

  • Maria sanoo:

   Moikka Riikka!

   Kiitos kaunis, olen ihan ns. itseoppinut valokuvaaja :) Täytyy kyllä myöntää, että tuo Olympukseni tekee kuvaamisen helpoksi! Usein kuvia ei tarvitse edes käsitellä mitenkään, paitsi rajata ja suoristaa. Niin hyvää jälkeä sillä tulee :)

   Ihanaa viikonloppua <3

 5. Hanna sanoo:

  Mulla on tuosta seuraava? malli PL7 ja olen kyllä ollut super tyytyväinen. Niin kevyt, että kulkee aina laukussa mukana. 45 mm ostin ja nyt haluaisin vielä tuon kaksvitosen. Mikä on niiden suurin ero? Muksaa viikonloppua!

  • Maria sanoo:

   Moi Hanna!

   Eikös olekin ihana tuo PL7:kin? Hyvä, että olet ollut tyytyväinen :)

   Molemmat objektiivit on niin älyttömän hyviä, mutta ihan arkikäytössä pidän kamerassa tätä nykyä tuota 25 mm, sillä tuntuu että 45 mm:sellä joutuu ottamaan pari askelta taaksepäin, jotta saa kaiken mahtumaan kuvaan, minkä haluaa :D Mutta rakastan ottaa ns. fiilistelykuvia tuolla 45 mm:sellä. Aukoksi 1.8 ja taustasta tulee kauniin sumea <3

   Ihanaa viikkistä sinne <3

 6. Viivi sanoo:

  Kävin tänään just kotiuttamassa ton kyseisen ihanuuden, mutta Rajalan myyjä ei osaannut tarkemmin neuvoa ton wifi-kortin kanssa sähläämisestä, kun heillä ei kyseistä läpyskää kuulemman myydä. Osaatko siis neuvoa, mistä noita FlashAir -kortteja löytyy ja miten homma käytännössä toimii?:)

  • Maria sanoo:

   Moikka Viivi!

   Verkkokauppa.comissa ainakin oli vielä vähän aika sitten (kun harkitsin toisen kortin ostamista) :) Voin kysäistä tuolta Olympukselta, missä muualla sitä voisi olla.
   Käytännössä homma toimii niin, että puhelimeen ladataan OI.Share app ja kamerasta linkitetään yhteys puhelimeen. Aika simppeli juttu. Kameran menusta valitaan ”connection to smartphone” ja sitten muodostetaan yhteys. OI Sharella valitaan tuo valokuvia ja ne tallentuvat kännykän valokuvakansioon. Jossain muistan nähneeni ihan tosi simppelit ohjeet tähän yhteyden muodostamiseen. Etsin ohjeet ja linkitän sen tähän. Kuten myös tuon korttivastauksen, jahka sellaisen saan :)

   Ihanaa viikonloppua <3

 7. Voi ei, noinko halvalla Penejä nykyään saa! :D Maksoin kesällä 5-mallista 370 euroa, nyt kun katselin uudelleen niin olisi melkein kannattanut ostaa suosiolla vaan suoraan se seiska…mutta minkäs teet! Elektroniikan hinta laskee vissiin ihan ”kuukausittain”; lueskelin kamerajuttuja jostain parin vuoden takaa ja silloin tuosta 5-mallistakin olisi saanut pulittaa tonnin! Pitänee siis olla vain tyytyväinen, ettei ostanut kameraa silloin. :)

  Kiitos muuten objektiivivinkistä, olen miettinyt mitä hankkia nykyisen 45 mm:sen kaveriksi ja tuo 25 mm kuulostaa aika passelilta käyttötarkoituksiini, kotikuviin ja muihin missä vaaditaan vähän laajempaa kuvaa!

  • Maria sanoo:

   Moikka MInna,

   no nyt oli hyviä tarjouksia kamerasta :)

   Olehan hyvä, tuo 25 mm on ihana (vaikka viikonlopun kuvat kuvailinkin taas 45 mm:sellä ;)!

   Suloista sunnuntaita <3

 8. Emilia sanoo:

  Moi.

  Onko sinulla kokemuksia tuosta 12 – 42 mm objektiivista, minkälaiseen kuvaukseen se sopii parhaiten. Minä kuvaan tiloja, joten mietin että onko tuo objekti hyvä siihen tarkoitukseen? Saako sillä kuvattua hyvin esimerkiksi pieniä tiloja, kuten wc? :)

 9. Sari sanoo:

  Kauan aikaa jahkailin kameran ostamista, mutta tämän juttusi luettua ei mennyt kuin pari tuntia kun kaupat oli tehty ja tyytyväisenä kanniskelin kameraa mukanani :) Kannatti kieppasta lounaalla Postitalolla. Kaksi johdatusta kameran metsästyksessä oli – enneuni merkistä ja tämän siun vinkkaus. Happy, happy Ü

Kommentoi