lauantai 09. toukokuun 2015

Lördagsmys

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

ILTAA IHANAISET!

Ja terkkuja piknikiltä 🙂 Koska ulkona oli koko päivän ihan syksyinen sadekeli, niin pidettiin illansuun piknik olkkarin lattialla, samalla Suomen peliä katsellen. Lapsilla oli lautasillaan patonkia, broitsua ja vihanneksia. Meillä aikuisilla oli juustoja, päärynää, oliivia, artisokan sydämiä, patonkia ja lasilliset punaista. Helppoa ja nopeaa mökkiruokaa. Lauantai-iltaan sopivaa.

Tänään kävimme mökkikaupungissa pikaisesti paljuveden lämmetessä. Kirpparikierroksella. Instagramin puolella jo esittelinkin toisen ostoksen. Pelin, joka tuo lapsuusmuistoja mieleen. Toinen ostos, kahden euron kulahtanut ruskea nahkatakki, päätynee myös tänne blogin puolelle lähiaikoina. Muutenkin tuolla kirpparilla oli ihan älyttömän edullista ja paljon olisi ollut ostettavaa. Jos siis tarvetta olisi ollut. Arabian yksi isompi lasilautanen jäi harmittamaan (yhden euron hintainen), samoin pari Riihimäen lasin isoa lasimaljakkoa. Myös shampanjan värinen kotelopitsimekko olisi lähtenyt mukaani, jos siinä olisi ollut hinta. Meillä on pitkästä aikaa häät tänä kesänä ja tuo mekko olisi ollut omiaan häihin!

Reissun jälkeen ollaan lilluttu paljussa ihan rusinaksi asti. Välillä kävimme piknikillä täällä sisällä ja sitten taas pulahdimme veteen. Jossain vaiheessa blogiinkin kuvia tuosta paljusta; tilasimme sen käsittelemättömänä, joten heti kun säät sallivat niin se saa yllensä kelon värisen puunsuojan. Tällä hetkellä palju on saunan edessä olevalla terassilla, mutta suunnitteilla olisi saada saunan kuistia jatkettua ja palju upotettua sinne kuistin uumeniin. Kesälomaa (työntäyteistä sellaista 😉 odotellessa!

Nyt lämpimästi päälle ja vielä vähän ulkoilemaan; luvattiin lapsille, että paistetaan vaahtokarkkeja ulkotulella. Taidan ottaa kameran kaulalle; aurinko alkoi juuri paistamaan, joten luvassa taitaa olla kaunis auringonlasku!

LEPPOISIN LAUANTAI-ILTATERKUIN,

alle


10 Responses to “Lördagsmys”

  1. Aah, kuulostaa ihan täydelliseltä! Ihanaa viikonloppua!<3

    • Maria sanoo:

      Heipsan Taina
      ja kiitos! Kyllä on ollut täydellistä…se on muuten täällä mökillä ihan eri juttu kuin kotona; täydellisyys syntyy niin pienestä 🙂

      Ihanaa Äitienpäiväviikonloppua sinnekin <3

  2. Sari Riekkola sanoo:

    Piknikkinne kuulostaa ja näyttää houkuttelevalta!
    Artisokan sydämiä en olekaan koskaan maistanut.
    Täälläkin sadellut koko päivän, huomenna lupaili aurinkoa, toivoinkin perheeltä seuraa tuonne haravan varteen, ikäänkuin äitienpäivälahjaksi;)

    • Maria sanoo:

      Morolonskis Sari ja kiitos 🙂

      Hei suosittelen maistamaan, nuo vievät kielen mennessään! Löytyvät säilykepurkeista, ainakin nuo mitä me syödään 😀

      Hihii, ihana äitienpäivälahjatoive 😉 Tänään on ollut kylmä! Aurinko tosiaan näyttäytyi vasta nyt illalla. Luonto pisti ihan parastaan auringonlaskun muodossa <3

      Ihanaa Äitienpäivää jo etukäteen <3

  3. Ellen sanoo:

    Nam mitä herkkuja,niinkuin kaikki lördagsmys-postaukset! 🙂 täytyypä itsekin tutustua artisokan sydämiin,toistaiseksi vielä vieraita,kiitos vinkistä. Erityisen hienoa pohdintaa viime postauksessa,herätti paljon ajatuksi itsessäkin. ps.mistä edellisen postauksen pökät on hankittu?makeat!

    • Maria sanoo:

      Kiitti Ellen 🙂

      Ja kiitos, välillä on mukava pohtia näitä vähän ”syvällisempiäkin” täällä blogissa. Nuo housut ostin Köpiksestä enkä muista sitten yhtään mikä se kauppa oli. Joku halppiskauppa, mutta sellainen, jota Suomessa ei ole 🙂

      Ihanaa alkanutta viikkoa! <3

  4. Hertta sanoo:

    Heippa Maria! Olen katsellut ihania mökkikuvianne myös viime kesältä ja ajattelin kysyä neuvoa alan ammattilaiselta, kun näin terassipostauksesi 🙂 Meillä on edessä terassin sävytys puuöljyllä ja mietin, miten sen saa tehtyä tasaisesti siten, että ei jää rajoja. Meillä on iso terassi ja pitkiä lautoja on vaikea käsitellä sujuvasti yhdellä sipaisulla… Onko antaa vinkkejä työvälineisiin ja työtapoihin? 🙂

    • Maria sanoo:

      Heippa Hertta!

      Ensinnäkin kannattaa käyttää kuultavalle puunsuojalle tarkoitettua sivellintä ja jatkovarsi on tuossa touhussa hyvä lisä 🙂 Pitkää lautaa ei kyllä saa kertavedolla vedettyä, joten kannattaa kuitenkin vetää lauta kerrallaan ja levittää öljy kunnolla noista ns. päällekkäisistä kohdista.

      Näin me tehtiin tuon ison terassin kanssa ja eikä näy mitään rajoja tms 🙂 Lisäksi toki kannattaa katsoa säätiedotusta; painekyllästetty lauta täytyy olla täysin kuiva, kun sitä alkaa käsittelemään. Lisäksi olisi suotavaa, että ainakin vuorokauden verran öljy saisi kuivua.

      Kivoja maalaushetkiä <3

  5. Anna sanoo:

    Hei
    Mökkinnehän on saaressa. Miten uskallatte ottaa viiniä, kun olette siellä vaan omalla perheellä? Mitä jos sattuisi jotain? Osaavatko/saavatko/uskaltavatko lapset ajaa veneettä?

    • Maria sanoo:

      Hei Anna,
      anteeksi, että vastaus viipyi – jostain kumman syystä tämä kommenttisi oli mennyt roskapostikansioon suoraan ja juuri vasta sen huomasin 🙂
      Mökkimme on saaressa ja venematka on vajaa parisataa metriä. Viinilasillinen tuskin maata kaataa. Tosin, mitä tahansahan voi aina sattua, ilman viinilasillista ja ihan missä vain. Meillä on lapset ohjeistettu hätätilanteita varten; esim mitä tehdä silloin saaressa, kun on vain toinen vanhempi heidän kanssaan siellä ja jos jotain sattuu. En näe sitä ongelmaksi, että mökki on saaressa, sillä kyllä haavereita voi sattua ihan mantereellakin olevilla mökeillä, jotka ovat kaukana kaikesta sivistyksestä. Viinillä meillä ei läträtä, niin kuin useissa muissa perheissä tehdään.

      Aurinkoista keskiviikoa <3

Kommentoi