torstai 12. maaliskuun 2015

Kotona & reissuhaikeutta ♥

HEIPPAHEI IHANAISET!

Vitsit, että on kiva olla kotona 🙂 Saavuttiin viime yönä kotiin ja olo on lievästi sanottuna pökkelsön reilun kolmen tunnin unien jälkeen. Pienempi päätti, että klo 04.03 on ihan hyvä aika herätä tähän päivään. Aamulla pari tärkeää tuntia töissä kului ”lievässä” sumussa, mutta eiköhän siitä ihan hyvä tullut. Suosiolla karkasin kotiin puolen päivän aikaan, vedin yökkärihousut ja villasukat jalkaan. Pesukone ja kuivari ovat huutaneet kuin viimeistä päivää aamun pikkutunneista asti ja matkalaukut alkavat olla pian purettu. Tosin yksi matkalaukku on vielä tulematta; kävi pieni sekaannus ja yksi laukuistamme oli joutunut laukkuhihnalta toisen omistajan matkaan. On siinä ollut ihmettelemistä, kun on avannut laukun…pikkuisia varvastossuja ja tyttöjen rimpsumekkoja pullollaan olevan sellaisen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vaikka kotona on maailman ihanin olla, niin silti se taas iski. Reissun jälkeinen ihistys – sitä on lievästi havaittavissa. Se tulee mulle aina ja siihen osaa varautua. Se tuntuu kuin hyppäisi hetkeksi tyhjän päälle. Oikeastaan se alkaa jo lomakohteessa. Sanoinkin miehelle, että loman vikan päivän voisi kelata pikakelauksella. Sitä kun vain odottaa. Ja ihistelee 🙂 Hassuintahan tässä oli se, että tuon ihanan reissukaverini Karlan kanssa pohdimme syksyllä Budapestissa reissun loppumisen haikeutta. Se taisi olla jo heti määränpäähän saavuttuamme. Siellä kun vietimme sen vajaan pari vuorokautta, niin reissuhaikeutta pukkasi jo heti ensi kättelyssä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Reissuhaikeutta olen tänään pyrkinyt tietoisesti minimoimaan listaamalla niitä tämän päivän timanttisia juttuja täällä kotona..

♥ täytetty jääkaappi ja tuoreet ruusut kotiin palatessamme(kiitos mummu!)
♥ tuore ruisleipä tomaatilla
♥ suomalainen kahvi
♥ oma sänky
♥ aurinko!!!
♥ oma tietokone ja nettiyhteys, joka toimii 🙂
♥ kosteusvoide, joka jäi kotiin
♥ oliivipuu, joka ei ollutkaan kuollut reissumme aikana

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Joo todellakin, voitteko kuvitella, että yöllä kun saavuttiin kotiin, niin täällä meitä vastaanotti valo eteisen lipaston päällä, keittiön pöydällä valkoinen ruusukimppu (nyt olkkarissa), jääkaapissa ruokaa vaikka muille jakaa, siivotut lasten huoneet (lakanat vaihdettu) ja muutenkin siistitty koti? Voi kyllä, arvostan suuresti! Reissuihistys ja -haikeus olisi varmasti ollut ihan jossain muissa sfääreissä ilman näitä 😉

Nyt ei auta taas muuta kuin laittaa säästöpossu näkyvälle paikalle ja alkaa haaveilemaan seuraavasta reissusta…itseäni houkuttelisi Indonesia, mutta täytynee selvittää, miten siellä reissaaminen sujuu lasten kanssa. Tosin nuo meidän lapsukaiset on niin maailman parhaita reissukavereita, että heidän kanssaan olen valmis lähtemään mihin vaan. Jatkossa meidän lämpimien kohteiden reissut määrittää se, millaiset snorklausmahdollisuudet ko. kohteessa on. Lapsetkin kun innostuivat tuosta touhusta niin mahdottomasti!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Reissupostauksista on toivottu tarkempaa postausta meidän hotellista, lasten kanssa reissaamisesta (myös tuon 1 v kummipojan näkökulmasta) ja Thaimaan tämän hetkisestä shoppailutilanteesta (kallis kurssi). Niitä tulossa aina sopivassa suhteessa lähiaikoina. Nyt nautin siitä, että saan tehdä taas niitä normaaleja arkisia postauksia täältä kotoota käsin ja niistä arjen kultareunuksista. Ja ellei nukkumatti korjaa huomenna aikaisin, niin ehkäpä pitkästä aikaa tulossa myös perjantaimyyssipostausta.

Onko teillä reissun jälkeistä haikeutta? Kaikki keinot haikeuden poistamiseksi otetaan ilolla vastaan 🙂

AURINKOISTA TORSTAITA MURUT!

image


16 Responses to “Kotona & reissuhaikeutta ♥”

  1. Ulla sanoo:

    Tervetuloa keväiseen Suomeen! Ensi talvena on kyl taas päästävä ”kylmästä lämpimään” , kaverit kehuneet Sri Lankaa ja Filippiinejä. Kamputsea, Vietnam, Malesia, Indonesia onhan noita, unelmia toteutettavaksi…Pääsiäisenä mökille ja syksyllä odottaa viikon loma mahd taas Barcelonaan ja pian onkin jo talvi! Arkista eloa unohtamatta matkakuume on vaan ikuinen! Näin jaksaa taas melkein vuoden!

    • Maria sanoo:

      Kiitos Ulla!
      Kyllähän kotiinpaluu on aina pieni shokki, mutta yllättävän pehmeä lasku arkeen on ollut 😀

      Sepäs se, pitäisi olla aina uusi reissu tiedossa. Helpottaisi palautumista 😉 Juu, nähtävää tuolla Aasiankin suunnalla riittää. Mä olen alkanut ihan haaveilemaan Katmandusta ja Kabulistakin. Taidan olla hieman hullu 😀

      Ihanaa viikonloppua <3

  2. Aidafoun sanoo:

    Oi miten kaunis rusketus 🙂
    Itsekin kaipaisi jo väriä iholle, talvi tehnyt tehtävänsä 😉

    • Maria sanoo:

      Kiitos kaunis,

      aurinko tarttui, vaikka vietin suurimman osan päivästä varjon alle 🙂

      Aurinkoista viikonloppua <3

  3. Oih, mikä rusketus!! Mäkin haluuuun :))! Ihana ylläri oli kotona odottamassa <3 <3

    Kiva, kun oot back 🙂

    • Maria sanoo:

      Kiitsa ihana,
      mutta sulla on kaunis rusketus <3

      Kiiiiitos, niin kiva olla back 🙂

      Ihanaista viikkistä <3

  4. kaurahiutale sanoo:

    Ehdottomasti Indonesiaan, ja pikkuisille Gilien saarille. Ikinä ennen en ollut snorklannut, mutta siellä ihastuin lopuulisesti hommaan. Hotellin rannasta pääsi suoraan snorklaamaan, ja vau mikä maailma siellä olikin! Kilpikonniakin näki melkein päivittäin.

    Tunnettu oire juu tuo reissunjälkeinen masennus, joka voi iskeä jo matkalla. Mutta siitähän selviää aina kun on jotain jota odottaa 😉

    • Maria sanoo:

      Kiitos, kiitos, kiitos vinkistä! Mä olen nyt eilisestä lähtien nettaillut lentoja Lombokiin/Denpasariin ja Gilin hotelleja 😀 Vaikuttaa niin hyvältä <3

      Just se, pitäis olla taas jo uusi reissu tiedossa, niin helpottaisi. Mutta pitänee kerätä vielä vähän rahaa 😉

      Ihanaa viikonloppua <3

  5. Mia sanoo:

    Kiva, että olet taas kotiutunut, olihan noita sun reissupostauksiakin kiva lukea, mut kotipostaukset kauniista kodistanne ja ruokapostaukset on vaan parhaita!

    • Maria sanoo:

      Kiitos Mia,
      ihana olla kotona 🙂

      Katsotaan, pysynkö tänä iltana hereillä kuinka myöhään ja jaksanko perjantaimyyssiruokia vääntää. Jos juu, niin sitten jo heti tänä iltana ruokapostausta pukkaa 🙂

      Aurinkoista viikonloppua <3

  6. Wau, ollapa yhtä ruskea!:) Tiedän kyllä tuon reissun jälkeisen tyhjyyden. Tosin joskus, kun on ollut reissu reissun perään, on tuntunut maailman parhaalta tulla kotiin ja ajatella, ettei tarvitse lähteä vähään aikaan mihinkään.:)Mukavaa kotiinpaluuta!

    • Maria sanoo:

      Moikkelista Taina <3
      Ja kiitos, aurinko tarttui mukavasti...jopa varjossa ollessa!

      Sepäs se, että oma koti on kyllä maailman paras paikka. Välillä on kiva käydä reissussa, mutta kotiin on kiva palata 🙂

      Kiitti ja ihanaa alkavaa viikkistä <3

  7. Lumo sanoo:

    Upea päivetys!

    Meillä matkallelähtörutiineihin kuuluu aina siivoaminen ja Hesarin tulon katkaisu. Siistiin kotiin on kiva tulla, joku kun vielä toisi tuoretta ruokaa ja kukkia odottamaan. Mutta ei se sitä haikeutta kivan matkan päätyttyä poista…

    • Maria sanoo:

      Kiitos kaunis 🙂

      Meillä on sama tuon siivouksen (ja Aamulehden) kanssa. On niin ihana tulla siistiin kotiin!

      Haikeus alkaa jo väistymään (ehkä tällä aikaeroväsymyksellä on osansa, ettei oikein tänään taas muista koko reissuhaikeutta :D)!

      Ihanaa viikonloppua <3

  8. p.p. sanoo:

    Jos snorklata haluatte, niin ehdottomasti suunnaksi Egypti! On kuin akvaariossa uisi. Mitään muuta nähtävää siellä ei sitten olekkaan, mutta tuolla veden alla varmasti enemmän, kuin missään muualla.

    • Maria sanoo:

      Kiitos vinkistä!
      Olenkin kuullut Egyptistä juuri tuon, että snorklausmahdollisuudet ovat vertaansa vailla. Olinkin sen jo unohtanut, joten kiitos 🙂

      Ihanaa viikonloppua <3

Kommentoi