sunnuntai 15. helmikuun 2015

Lempisalaattini & arvonta

HEI HUOMENTA!

Tällaiselle intohimoiselle ruoanlaittajalle oli onnenpotku päästä mukaan Indiedaysin ja Fiskarsin yhteistyökampanjaan valmistamaan lempisalaattiani. Tätä varten sain testaukseen uudet ja tyylikkäät täsmätuotteet salaatin tekemiseen. Nämä Fiskarsin Functional Form -salaatintekovälineet ja -uutuuspannu loihtivat kyllä kokin kanssa sellaisen salaatin aikaiseksi, että kanssaruokailijat vain huokailivat. Jokos teillä on tämän päivän ruoat muuten mietitty valmiiksi? Veikkaisin, että aika monessa perheessä kokkaillaan näin laskiaissunnuntaina hernesoppaa, mutta teille salaatinystäville vinkiksi tämä minun ehdoton lempparisalaattini; kana-ceasarsalaatti. Pitkään aikaan sitä en olekaan valmistanut, mutta nyt taas muistin kuinka taivaallisen hyvää se on.

Go Salad -konseptisuunnittelu on osunut asian ytimeen; käsi ylös kenen keittiön laatikot pursuilee jos jonkinlaista lastaa ja kauhaa? Meillä ainakin. Puiset puuhaarukat ja lastat ovat osin jo rispaantuneet. Raastinrautakin on niin iso, ettei se mahdu edes sinne isoimpaan alalaatikkoon. Valkosipulipuristimia on varmastikin ainakin viisi erilaista, sillä neljä niistä ei toimi. Ei saa vain aikaiseksi heittää rikkinäisiä pois. Nimensä mukaan funktionaalisen muotoilun perinteitä kunnioittaen suunniteltu sarja on suunniteltu helpottaakseen kiireisen kuluttajan keittiörutiineja. Just esimerkiksi meidän ruuhkavuosien jaloissa painivien uraäitien keittiörutiineja. Käytön lisäksi suunnittelussa on kiinnitetty huomiota siihen, että tuotteet ovat helppo puhdistaa ja säilyttää sekä sopivat yhteen keskenään. Tällaiselle esteetikolle nämä tuotteet ovat kyllä keittiön komistus! Enkä liioittele yhtään, jos väitän, että tällä kertaa välineet ratkaisivat lopputuleman. Let’s go salad siis!OLYMPUS DIGITAL CAMERA

KANA-CEASARSALAATTI

KASTIKE
1 dl oliiviöljyä
2 tl Worcestershire-kastiketta
2 valkosipulin kynttä
1/2 sitruunan mehu
1 rkl raastettua parmesan-juustoa
1 rkl Dijon-sinappia
1 keltuainen
mustapippuria

SALAATTI
3 broilerin maustamatonta rintafileetä
suolaa
1-2 valkosipulin kynttä
2 ruukkua romainesalaattia
1 ruukku jäävuorisalaattia
parmesan-juustoa

Tämän salaatin tekeminen kannattaa aloittaa salaatinkastikkeesta, jotta se ehtii tekeytymään jääkaapissa. Lisäksi tästä sain oivan syyn esitellä heti ensimmäisenä oma suosikkini näistä Fiskarsin Functional Form -salaatintekovälineistä, nimittäin tuo Functional Form -salaattikastikesekoitin. Kaunis ja monikäyttöinen lasinen kaadin. Silikonista valmistettu kansi toimii läpäisemättömänä kantena niin, että salaatinkastikkeen pystyy tässä ravistamaan valmiiksi. Kansi on ilmatiivis, joten salaatinkastike säilyy hyvänä jääkaapissa. Kantta kääntämällä taas kastike voidaan kaataa sekoittimesta suoraan salaatin päälle. Salaatinkastike valmistuu hetkessä:

-kaada öljy salaatinkastikesekoittimeen.
-raasta parmesanjuusto ja purista valkosipulin kynnet öljyn sekaan.
-lisää muut kastikkeen aineet
-ravista voimakkaasti noin minuutin ajan.
-laita kastike jääkaappiin tekeytymään.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA 0cats

Salaattikastikesekoittimen lisäksi ihastuin tuohon Functional Form -raastimeen. Sen hienolla osalla raastoin parmesanjuuston kastikkeeseen. Valkosipulipuristin on käytössä meillä liki päivittäin, joten tämän uuden Functional Form -valkosipulipuristimen funktionaalinen muotoilu ihastutti jo senkin takia, että siinä on irroitettava sisäosa, joka helpottaa valtavasti puhdistusta.

Hävettää oikein myöntää, mutta meidän taloudesta ei ole aiemmin löytynyt salaattilinkoa. Jep, salaatit on kuivattu pesun jälkeen talouspaperilla. Minkä takia ne yleensä lätsähtävät ja jos oikein huono säkä käy, niin salaatista on saattanut löytää palan talouspaperia. Functional Form  -salaattilinko  toimi loistavasti; salaatin pesu ja kuivaus onnistuivat ihan silmänräpäyksessä. Lisäksi se on aika monikäyttöinen, sillä siivilää pystyy käyttämään esimerkiksi pastan valuttamiseen. Kaunista valkoista kulho-osaa voi käyttää leivontaan (pohjassa kumipinnoite, ettei liu’u pitkin työtasoa), salaattien sekoittamiseen tai kelpuuttaisinpa minä sen jopa ulkonäkönsä puolesta tarjoiluastiaksikin.

-revi salaatteja hieman pienemmäksi.
-huuhtele salaatit siivilässä.
-aseta siivilä kulhoon ja linkoa salaatit kuiviksi.
-kaada kulhosta vedet pois ja kippaa salaatit siivilästä kulhoon.
-sekoita joukkoon noin 1/2 tekemästäsi salaatinkastikkeesta.
-laita salaatti tarjoiluastiaan ja raasta päälle vielä parmesanjuustoa. OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Meiltä löytyy valurautapaistinpannun lisäksi yksi toinen peruspaistinpannu. Se reppana on parhaat päivänsä nähnyt; keskeltä kupera ja teflon-pintakin jo paikoitellen rapistunut. Jos haluat ruskeaa, palanutta kanaa, niin tämä on takuuvarma valinta. Mutta jos taas olet mehukkaamman kanafileen ystävä, niin suosittelen jotain muuta. Esimerkiksi Functional Form -paistinpannua. Pannu on optimoitu juuri omalle liesityypille; sarjasta löytyy oma pannu niin induktio-, keraamiselle, kaasu- tai perinteiselle valurautaiselle sähköliedelle. Meillä on keraaminen liesi, joten pannu on luonnollisesti sille optimoitu. Functional Form -paistinpannun energiapohja nopeuttaa pannun kuumenemista 50%. Paistinpannuja on saatavilla erikokoisia; meillä oli käytössä tuo 26cm halkaisijaltaan oleva pannu.

Kanafileistä tuli ihan uskomattoman mehukkaita. Miehelle totesinkin, että ikinä en ole onnistunut paistamaan kanaa näin hyvin. Yleensä pinta palaa ja kanasta tulee varsin kuiva. Uskon, että tuolla paistinpannulla on siihen suuri merkitys! Functional Form -paistolastassa on jälleen sarjalle tyypilliseen tapaan mietitty kaikki käytännön jutut vimpan päälle; yleensä itse roikotan lastaa puoliksi liedellä, pannuun nojaten. Mutta tässä lastassa on varren ja lastan liittymäkohdassa pieni kohouma, jonka ansiosta lastan saa kauniisti lepäämään kahvan päälle. Ei enää lastasta liedelle valuvia rasvoja yms.!

-kuumenna öljy pannulla.
-paista kanat molemmin puolin kypsäksi.
-mausta suolalla.
-nosta pois pannulta ja leikkaa viipaleiksi.
-laita hetkeksi vielä kuumalle pannulle ja raasta päälle valkosipulia. Anna maustua pari minuuttia.
-nostele kanat salaatin päälle ja kaavi paistinpannulta valkosipulit kanojen päälle Functional Form -kauhalla.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Valkosipulin raastamiseen käytin tässä vaiheessa Functional Form -raastimen karkeaa osaa. Koska tuosta solovalkosipulista oli niin vähän jäljellä, niin sormiani säästäen käytin raastimen oranssia pyöreää osaa, jonka alla valkosipulin sai raastettua viimeistä piirtoa myöten. Siinä vähän aikaa ihmettelin, että näinköhän se koko valkosipuli tuli raastettua, mutta jo vain! Kanat siirsin salaatin päälle Functional Form -kauhalla, jonka toinen puoli on silikonia. Sen avulla sai kaikki valkosipulin pienetkin palaset siirrettyä siististi kanojen päälle. Uskoisin, että korvaa osaltaan meidän taloudessa leivonnassa käytetyn nuolijan. Lopun parmesanjuuston raastin tuolla raastimen vihannesleikkurilla. Eli sillä pystyy saamaan vihannesviipaleiden lisäksi myös esimerkiksi juustolastuja.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mitäs pidätte noiden salaatinottimien ulkonäöstä tuossa vikassa kuvassa? Jep, Functional Form -salaattiottimet toimivat joko pihteinä tai perinteisinä salaattiottimina. Tässä meidän kana-ceasarsalaatissa tuo pihtiominaisuus oli kyllä ihan mainio ominaisuus! Kyllä se taitaa kuulkaas tässä ruoanlaitossa pitää paikkansa se sanonta ”välineurheilusta”. Itse tulin siihen tulokseen juurikin tämän salaatin myötä. Uskoisin, että meillä nämä Functional Form -salaatintekovälineet ovat kovassa käytössä myös tulevaisuudessa. Eikä ole pelkoa, että hajoaisivat käytössä, sillä niiden valmistuksessa on käytetty erikoisvahvaa muovia, Softgrip®-pintaa, ruostumatonta terästä, kuumuudenkestävää silikonia ja lasivahvistettua nailonia. Todelliset arjen pelastajat siis!

Ja sitten se paras osuus. Olen aina niin innoissani, kun pääsen arpomaan teidän lukijoiden kesken tuotteita, joita itse olen testannut. Nyt kahdella teistä on mahdollisuus voittaa 100 euron edestä Fiskarsin keittiön ja kodin tuotteita. Huisia, eikö? 🙂 Arvontaan osallistuminen on helppoa:

1. Kerro kommenttikentässä lempisalaattisi (innolla odotan jo salaattivinkkejä!)
2. Käy kurkkaamassa täällä ja kerro, mikä tuote auttaisi sinua parhaiten salaatin valmistuksessa. Huom! Linkitä tuote kommenttiisi, kiitos 🙂

Simple as that! Arvonta-aikaa on 8.3. klo 18.00 saakka. Oikein paljon onnea arvontaan!

SULOISIN SUNNUNTAITERKUIN,

alle


163 Responses to “Lempisalaattini & arvonta”

  1. Pupuli sanoo:

    Ehdoton salaattisuosikki on perinteinen kreikkalainen – mielellään vielä paikan päällä nautittuna!
    Salaatintekoa helpottamaan valitsisin ehdottomasti salaattilingon: http://www.fiskars.fi/Keittio-ja-koti/Tuotteet/Keittiotyovalineet/FunctionalForm-keittiovalineet/1014433-Functional-Form-Salaattilinko

    • Tuula sanoo:

      Kanacesarsalaatti on aina varma….sen myös meljein tilaan ja myös itse teen.

  2. Että mä rakastan näitä sun salaattiohjeita, eilenkin apinoin yhden reseptin 😀 Täytyy tämäkin laittaa testiin 😀

    Tykkään kauheasti kaikista kanasalaateista, joten ne on ehdottomia lemppareit. Täytyy myöntää, että oon ollut aika onneton keittövälineiden käyttäjä ja en edes tiedä mitä kaikki ne välineet siellä sivustolla oli, mutta mä tarttisin ehdottomasti pienen raastimen ( http://www.fiskars.fi/Keittio-ja-koti/Tuotteet/Keittiotyovalineet/FunctionalForm-keittiovalineet/858133-Functional-Form-Taitettava-raastin-karkea ) mukana siis arvonnassa 😀

  3. JohannaL sanoo:

    Lempparisalaattini on kanasalaatti punasipulilla 🙂 Ja salaattilinko olisi ihan kiva.

  4. Lotta sanoo:

    Lempisalaattini on ehdottomasti kanasalaatti vuohenjuustolla 🙂 Keittiövälineistä meille tällä hetkellä tarvetta olisi salaattilingolla tai salaatinkastikesekoittimella, saattaisi olla että kastikkeitakin tulisi tehtyä useammin itse 😉

  5. moonangel sanoo:

    Kiitos kattavasta esittelystä ja kivasta salaattiohjeesta 🙂 Itse laittelen salaattiin vähän mitä sattuu olemaan. Yksi suosikeista on kuitenkin mozzarellaa, jäävuorisalaattia, kanaa, paahdettuja pinjaminsiemeniä ja kirsikkatomaatteja. Tuollainen raastin olisi meillekin kyllä kätevä, kun pelkään aina sormieni puolesta jotakin raastaessa, esim. juustoa tai porkkanaa.

  6. Katariina sanoo:

    Yhtä suosikkisalaattia vaikea nimetä, mutta yksi oikein oiva on itse tehty perunasalaatti omenalla ja kapriksilla piristettynä 🙂

    Functional Formit on kestäviä keittiössä, ja mm. tuolle salaatinkastikesekoittajalle olisi käyttöä. Myös joitain peruslastoja ja -ottimia olisi tarpeen uusia…

  7. Laura sanoo:

    Rakastan erilaisia salaatteja. Suosikkini on tällä hetkellä lohisalaatti, johon tulee lämminsavulohta, pastaa keitettynä, purjoa, tomaattia, yms. kasviksia ja majoneesipohjainen piparjuuritahnalla maustettu kastike. Ihanaa! Mutta koska veitseni ovat usein ärsyttävän tylsiä, tarvitsisin veitsenteroittimen
    http://www.fiskars.fi/Keittio-ja-koti/Tuotteet/Veitset/FunctionalForm-veitset/1014214-Roll-Sharp-veitsenteroitin

  8. Katri sanoo:

    Oi elämä mä rakastan salaatteja!! Voisin elää niillä! Aina kun salaatissa on suolaista, hedelmää, pähkinöitä/siemeniä ja happoa, se on loistavaa! Tai no, caesar tekee poikkeuksen, se on ehdottomasti yksi lemppareista. Ja toinen on punajuuri- päärynä- juustosalaatti, joka on blogiinkin eksynyt kauan sitten. (Kaikki salaatit löytyvät samannimisen tunnisteen alta..) http://kotivalossa.blogspot.fi/2013/12/salaatti-joulupoytaan-16-luukku.html?m=1

    Nuo salaattivälineet vaikuttavat ihan huipuilta, mä ainakin arvostan kunnon keittiövälineitä. Salaattia teen monta monta kertaa viikossa, joten kyllä tulisi tarpeeseen. Varsinkin tuo kastikesekoitin! Se saisi vaan minusta olla pienempi. Teen aina öljy-etikkakastikkeen salaattiin, usein sitä tulee noin neljäsosadesi, joten mietin tuleeko noin isoa härpäkettä vaivauduttua ottamaan esille ja tiskiin.. Sekoitan haarukalla aina pienessä kupissa.. Uskon että se tulisi kuitenkin käyttöön, joten minä valitsen sen! 🙂

    http://www.fiskars.fi/Keittio-ja-koti/Tuotteet/Keittiotyovalineet/FunctionalForm-keittiovalineet/1014347-Functional-Form-Salaatinkastikesekoitin

  9. Aidafoun sanoo:

    Tällä hetkellä lemppari salaattini on lohisalaatti. Laitan siihen aina muutaman lehden salaattia, tomaattia, kurkkua ja erilaisia hedelmiä mielen mukaan. Viimeeksi laitoin vihreitä viinirypäleitä sekä kiiviä. Olen myös lisukkeeksi höystänyt pannulla punasipulia. Aivan lempparia! 🙂

    Tuollainen salaatinkastikesekoitin voisi meille olla näppärä kun en välitä kaupan kastikkeista.
    Voisi etsiä sen oman mieluisan reseptin ja valmistaa sitä. 🙂

    http://www.fiskars.fi/Keittio-ja-koti/Tuotteet/Keittiotyovalineet/FunctionalForm-keittiovalineet/1014347-Functional-Form-Salaatinkastikesekoitin

  10. Kati sanoo:

    Lempisalaattini on täältä blogista aikoinaan bongattu kanaceasar 🙂 kastikkeen tekoon sopisi juuri tuollainen sekoitusastia: http://www.yrittajat.fi/fi-FI/tyonantajanabc/tuet_tyontekijan_palkkaamiseen/palkkatuki/. Se täytynee hankkia kotiin.

  11. Saila sanoo:

    Hei! Kanasalaatti on minun lempparini. Usein kotona tehdesssäni laitan siihen erilaisia salaateja, kurkkua, persikkaa, kananmunia ja kanaa. Olisi kiva rehdä itse salaatinkastikkeet, joten tuollainen salaattikastikesekoitin olisi kiva

  12. Jasmiina sanoo:

    Lempisalaattiini tulee savulohta, punasipulia, tomaattia, jäävuorisalaattia, kurkkua ja paprikaa

  13. Linni sanoo:

    Kanasalaatti se on herkkua täälläkin, ceasarkastikkeella ja itsetehdyillä krutongeilla. Tuo sekoitusastia olisi mukava!

  14. Sari V. sanoo:

    Lempparisalaattini on kanasalaatti avocadolla 🙂
    Salaattilinko tulisi todella tarpeeseen:
    http://www.fiskars.fi/Keittio-ja-koti/Tuotteet/Keittiotyovalineet/FunctionalForm-keittiovalineet/1014433-Functional-Form-Salaattilinko

  15. Hanna sanoo:

    Lempi salaattiini tulee rucolaa, pinaattia, jääsalaattia, kurkkua, tomaattia, omenaa, katkarapuja ja parmesanjuusto lastuja. Kastikkeeksi sitruunaöljyä. Raikas ja hyvä salaatti, nam! Meidän keittiö kaipaisi tuollaista salaattikastikkeen sekoittajaa .http://www.fiskars.fi/Keittio-ja-koti/Tuotteet/Keittiotyovalineet/FunctionalForm-keittiovalineet/1014347-Functional-Form-Salaatinkastikesekoitin

  16. Katariina L sanoo:

    Oma suosikkisalaattini on itse tehty italiansalaatti: 5-6 keitettyä porkkanaa, 3 perunaa, 2 hapanta omenaa, 2 isoa etikkakurkkua, 2 dl pakasteherneitä ja n.100 g balkanmakkaraa. Kastikkeeksi majoneesia 2 dl joka ohennetaan kermalla.
    Salaatti on ruokaisa ja etenkin kesällä maistuu grillijuttujen lisukkeena.Salaatista voi halutessaan jättää makkaran pois.

    Tällaista kaulinta olisi mielenkiintoista päästä kokeilemaan:

    http://www.fiskars.fi/Keittio-ja-koti/Tuotteet/Keittiotyovalineet/FunctionalForm-keittiovalineet/858174-Functional-Form-Kaulin-non-stick-pinnoitteella

  17. Miina sanoo:

    Minunkin lempisalaattini taitaa olla caesar-salaatti, mutta kotona teen salaattia siitä, mitä sattuu löytymään. Useimmiten heitän lautaselle jääsalaattia, kurkkua ja pikkutomaatteja (kirsikka tai miniluumu), lisäksi viinirypäleitä, fetaa, cashew-pähkinöitä, krutonkeja, parmesan-lastuja, raejuustoa tai/ja hedelmiä. Kastike on useimmiten kaupasta ostettua, vaikka pidänkin enemmän itse tehdyistä kastikkeista. Tuolle salaattikastikkeen sekoittajalle voisi olla käyttöä.
    http://www.fiskars.fi/Keittio-ja-koti/Tuotteet/Keittiotyovalineet/FunctionalForm-keittiovalineet/1014347-Functional-Form-Salaatinkastikesekoitin

    Toinen mieluinen, ruokaisampi salaatti on sellainen, johon tulee pastaa, savukinkkupaloja, leipäjuustoa, viinirypäleitä, omenaa ja suolakurkkua sekä kastike. Nam!

  18. Jenni sanoo:

    Lempisalaattini taitaa olla ns. maalaissalaatti, johon laitan salaattia, rucolaa, broileria, pekonia, kurkkua, tomaattia, vuohenjuustoa, kananmunaa ja krutonkeja. Ei mikään kevyt versio salaatista, mutta todella ruokaisa ja maistuu koko perheelle 🙂

    Meidän keittiöstä puuttuu tuollainen näppärä raastin:
    http://www.fiskars.fi/Keittio-ja-koti/Tuotteet/Keittiotyovalineet/FunctionalForm-keittiovalineet/858133-Functional-Form-Taitettava-raastin-karkea

  19. Suvi sanoo:

    Nam! Kana-caesarsalaatti on aina takuuvarma valinta, eikä sitä ole vähään aikaan tullutkaan tehtyä, pakko siis ottaa ohje testiin lähiaikoina!

    Oma suosikkisalaattini on sekin kanasalaatti: kanasuikaleita tai fileitä suikaloituna (maustamattomia tai hunajamarinoituja), salaattia, kirsikkatomaatteja, krutonkeja (valkosipuli), tuoretta basilikaa ja mozzarellaa. Ainekset kulhoon (mieluiten niin, että pohjalle salaatit, basilikanlehdet, tomaatit ja mozzarella ja niiden päälle kuumat kanat ja krutongit – juusto sulaa ihanasti!)ja sitten päälle suolaa, pippuria ja loraus balsamicoa ja kaikki sekaisin. Niin helppoa mutta ah niin hyvää!

    Fiskarsin keittiövälineistä yksi jos toinenkin tulisi tarpeeseen, mutta ehkä tämä salaattilinko olisi kuitenkin kaikkein kivoin. Nimimerkillä: poskille saattoi nousta vieno puna, kun kirjoitit talouspaperilla kuivaamisesta ja paperin paloista salaatissa. Hups! http://www.fiskars.fi/Keittio-ja-koti/Tuotteet/Keittiotyovalineet/FunctionalForm-keittiovalineet/1014433-Functional-Form-Salaattilinko

  20. Maisa sanoo:

    Oih, sinä taisit juuri antaa minulle ohjeen uuteen lempparisalaattiin! Maukkaimmassa salaatissa löytyy aina broileri ja sinappinen kastike, nam! 🙂

    Tämä ois kätevä:

    http://www.fiskars.fi/Keittio-ja-koti/Tuotteet/Keittiotyovalineet/FunctionalForm-keittiovalineet/858133-Functional-Form-Taitettava-raastin-karkea

  21. Emilia sanoo:

    Tätä todella tarvisin nyt; http://www.fiskars.fi/Keittio-ja-koti/Tuotteet/Keittiotyovalineet/FunctionalForm-keittiovalineet/1014416-Functional-Form-Vihannesleikkuri

    Minun lempisalaatti on kana- tai savulohisalaatti, myös savuporosalaatti on hyvää jos poro on laadukasta. Perusrunko; erilaisia vihreitä, punasipulia, tomaattia tai rypäleitä, kurkkua, avocadoa, paahdettuja cashewpähkinöitä.

  22. Emski sanoo:

    Mun lempparisalaatti on ehdottomasti taco-salaatti 🙂 Jos haluaa salaatista viikonloppukelpoisemman voi päälle raastaa cheddar-juustoa. Eli hyvä apuväline olisi raastin http://www.fiskars.fi/Keittio-ja-koti/Tuotteet/Keittiotyovalineet/FunctionalForm-keittiovalineet/858133-Functional-Form-Taitettava-raastin-karkea
    Toivottavasti arponni suosii 🙂

  23. Marja sanoo:

    Lempparisalaatti on Caesarsalaatti jättikatkiksilla, voi elämä että se on hyvää!
    Tarpeellinen täällä salaattikeittiössä olisikin uusi salaattilinko, vanha vetelee viimeisiään.
    http://www.fiskars.fi/Keittio-ja-koti/Tuotteet/Keittiotyovalineet/FunctionalForm-keittiovalineet/1014433-Functional-Form-Salaattilinko 😀
    Toivotaan että arpa on suosiollinen :D!

  24. Marika´s sanoo:

    Ruokasalattit on nyt ihan in, eli pasta-kinkku salaattit on koko perheen mieleen.
    Näitä FunctionalForm työvälineitä löytyy jo monet laatikosta ja ovat todella mukavia käytössä.
    Tälle raastimelle olisi käyttöä http://www.fiskars.fi/Keittio-ja-koti/Tuotteet/Keittiotyovalineet/FunctionalForm-keittiovalineet/858133-Functional-Form-Taitettava-raastin-karkea

  25. Satutee sanoo:

    Tämän hetken suosikkisalaattini on Jamie Oliverin parsakaali-pekonisalaatti, minkä olen löytänyt sinun blogisi kautta. Toinen suosikkini on savulohisalaatti. Functional Form-sarjassa oli montakin tuotetta mitkä kelpaisivat, mutta salaattilinko on ollut pitkään ostoslistalla.

    http://www.fiskars.fi/Keittio-ja-koti/Tuotteet/Keittiotyovalineet/FunctionalForm-keittiovalineet/1014433-Functional-Form-Salaattilinko

  26. Outi sanoo:

    salaatteja tulee tehtyä viikoittain. perus vihreä salaatti saa kaveriksi joko rae- tai fetajuustoa sekä usein tonnikalaa. välillä myös avokadoa. herkumpi salaatti syntyy kyllä couscousista, aurinkokuivatuista tomaateista, fetasta ja oliiveista, nams! salaattilinko tulisi tarpeeseen..http://www.fiskars.fi/Keittio-ja-koti/Tuotteet/Keittiotyovalineet/FunctionalForm-keittiovalineet/1014433-Functional-Form-Salaattilinko

  27. MarjoH sanoo:

    Yksi lempisalaateistani on kreikkalainen salaatti. Sitä ainakin tällä hetkellä tekisi mieli!

  28. Sari P sanoo:

    Lounassalaattina on yleensä raastesalaattia fetalisukkeella, mutta oma herkkuni on kanasalaatti. Salaattilinko on itsellä ostoslistalla, helpottaisi lehtien pesua: http://www.fiskars.fi/Keittio-ja-koti/Tuotteet/Keittiotyovalineet/FunctionalForm-keittiovalineet/1014433-Functional-Form-Salaattilinko

  29. Elina sanoo:

    Lempparisalaattini on ehdottomasti kana-halloumisalaatti. Kanan ja halloumin kaveriksi perus saalaattipohja, kurkkua, viininrypäleitä ja hunajamelonia. Nam! Usein kruunaan salaatin vielä pähkinöillä. 🙂
    Halloumin paistoon olisi kyllä todella kätevät tämmöiset pihdit: http://www.fiskars.fi/Keittio-ja-koti/Tuotteet/Keittiotyovalineet/FunctionalForm-keittiovalineet/858143-Functional-Form-Pihdit

  30. Cherrycloud sanoo:

    Kanasalaatti fetalla ja punasipulilla on suosikkini 🙂
    Ja salaattilingolle olisi käyttöä:
    http://www.fiskars.fi/Keittio-ja-koti/Tuotteet/Keittiotyovalineet/FunctionalForm-keittiovalineet/1014433-Functional-Form-Salaattilinko

  31. Jatta sanoo:

    Lempisalaattini on lämminsavulohisalaatti, ja sen valmistuksessa auttaisi kummasti nuo ruotopinsetit! 🙂

    http://www.fiskars.fi/Keittio-ja-koti/Tuotteet/Keittiotyovalineet/FunctionalForm-keittiovalineet/858185-Functional-Form-Ruotopinsetit

  32. PS sanoo:

    Lempisalaattini on minullakin kana-caesar, mutta lohi-fetasalaatti on myös hyvää: salaatinlehtiä, kurkkua, hunajamelonia, fetakuutioita ja paistettua tai savustettua lohta.

    Salaattilingosta olen haaveillut jo aikaisemminkin, pääsisi paperilla kuivaamisesta eroon:
    http://www.fiskars.fi/Keittio-ja-koti/Tuotteet/Keittiotyovalineet/FunctionalForm-keittiovalineet/1014433-Functional-Form-Salaattilinko

  33. Elina sanoo:

    Suosikki salaattini on kreikkalainen salaatti ja salaattilingolle olisi varmasti käyttöä.

  34. Päivi sanoo:

    Mä innostuin tästä: http://www.fiskars.fi/Keittio-ja-koti/Tuotteet/Keittiotyovalineet/FunctionalForm-keittiovalineet/1014347-Functional-Form-Salaatinkastikesekoitin

    Salaatit on ihan mun lemppareita.. Ehkä paras on kreikkailainen, sitten kana-caesar.. Niin paljon hyviä, mutta jotain juustoa pitää olla 😉

  35. Minna P sanoo:

    1. Suosikkini on tonnikalasalaatti: tonnikalaa paloina (öljyssä), riisiä, tomaattia, jääsalaattia, kananmunanlohkoja päälle. Salaatinkastikkeena joko ranskalainen tai kevyt sinappisalaattikastike.
    2. Keittiöapuriksi: http://www.fiskars.fi/Keittio-ja-koti/Tuotteet/Keittiotyovalineet/FunctionalForm-keittiovalineet/858134-Functional-Form-Raastin-sailytysrasialla

  36. Seija Laakso sanoo:

    Moikka!

    Ceasar-salaatti pekonilla, krutongeilla, parmesanilla ja cosmopilitan-salaatilla on hyvää! Oikaisen usein Lidlin valmiilla deluxe caesar-kastikkeella. Testattu ja toimii isommallekin porukalle. Välineistä toivoisin tätä:
    http://www.fiskars.fi/Keittio-ja-koti/Tuotteet/Keittiotyovalineet/FunctionalForm-keittiovalineet/1014416-Functional-Form-Vihannesleikkuri

  37. Jasmiina sanoo:

    Kamala mikä mainospostaus. Jokainen nyt osaa caesar salaatin. Muutaman vuoden päästä, kun tyttäresi ovat murkkuikäisiä, harmittelet varmaan näitä hetkiä, jotka käytit valokuvaamiseen ja mainostekstien laatimiseen sen sijaan että käyttäisit aikasi 100% lapsillesi ja perheellesi. Menetetyt hetket eivät nimittäin koskaan palaa….

  38. empsuliini sanoo:

    Lempparisalaatteihini kuuluu ehdottomasti punajuuri-vuohenjuusto -salaatti, hunajaisellakastikkeella. Paras lopputulos tulee kun vuohenjuuston paistaa pikaisesti pannulla, tai vaihtoehtoisesti uunissa.

    http://www.fiskars.fi/Keittio-ja-koti/Tuotteet/Keittiotyovalineet/FunctionalForm-keittiovalineet/1014416-Functional-Form-Vihannesleikkuri
    Tykkään lisäillä salaatteihini erilaisia tekstuureja, ja tälläinen vihannesleikkuri helpottaisi ehdottomasti salaatin kokkaamista.

  39. niina sanoo:

    Yksi lempisalaattini on lohta, fetaa, cantaloupe-melonia, salaattimixiä ja siemensekoitusta. NAM. ja tämä lasta tulisi arkikäyttöön. http://www.fiskars.fi/Keittio-ja-koti/Tuotteet/Keittiotyovalineet/FunctionalForm-keittiovalineet/858106-Functional-Form-Lasta-silikonireunalla

  40. Päivi sanoo:

    Omaan suosikki salaattiin kuuluu:
    – lämminsavulohi
    – feta/vuohenjuusto
    – viinirypäle ja paprika
    – rukola ja jäävuorisalaatti
    – sipulisalaattikastike
    joskus lisään jotain siemeniä mukaan 🙂

    Eniten kaipailisin tuota muna/vihannesleikkuria ja miksei uusi veitsikin kiva olisi 🙂

  41. LennuL sanoo:

    Lempparisalaattini on kesän ensimmäinen salaatti uusista perunoista. Mukaan retiisejä, sipulia ja mahdollisesti myös parsaa ja erilaisia tuoreita yrttejä. Tätä odotellessa hyödyksi olisi seuraava väline: http://www.fiskars.fi/Keittio-ja-koti/Tuotteet/Keittiotyovalineet/FunctionalForm-keittiovalineet/858170-Functional-Form-Siivila

  42. Henna sanoo:

    Lempisalaattini on tanskalainen parsakaalisalaatti. Salaattikastikesekoitin kuulosti todella hyvältä keksinnöltä! http://www.fiskars.fi/Keittio-ja-koti/Tuotteet/Keittiotyovalineet/FunctionalForm-keittiovalineet/1014347-Functional-Form-Salaatinkastikesekoitin

  43. Sanna T sanoo:

    Näin talviaikaan nacho-jauhelihasalaatti, ruokaisa ja takuuvarma tarjottava myös miespuolisille perheenjäsenille ja vieraille! =)

    Tällä hetkellä keittiökaappien kätköistä uupuu hyvä siivilä.

    http://www.fiskars.fi/Keittio-ja-koti/Tuotteet/Keittiotyovalineet/FunctionalForm-keittiovalineet/1014345-Functional-Form-Siivila

  44. Hanne E sanoo:

    Ilman salaattilinkoa ei onnistu mikään salaatti:) Kaikkiruokainen salaattien suhteen ja nyt tarpeeseen tulisi uusi valkosipulipuristin.
    http://www.fiskars.fi/Keittio-ja-koti/Tuotteet/Keittiotyovalineet/FunctionalForm-keittiovalineet/1014349-Functional-Form-Valkosipulipuristin

  45. Meeja sanoo:

    Perusvihersalaatti. Päälle kanaa. Sekä pannulla pikaisesti käynyttä fetajuustoa siihen päälle.

    http://www.fiskars.fi/Keittio-ja-koti/Tuotteet/Keittiotyovalineet/FunctionalForm-keittiovalineet/1014433-Functional-Form-Salaattilinko

  46. Pia sanoo:

    Meidän herkkua on myös salaatit. Tämän hetken suosikki on pizzasalaatti, kaali/paprika/porkkanaseos, jonka päälle kaadetaan keitetty etikkaseos. Säilyy monta päivää ja on hyvää/kevyttä.
    Sitä tehdessä olenkin kaivannut jotain karkeaa raastinta tai leikkuria. Leikkuria ei näkynyt Fiskarsilla olevan, joten päädyin tähän :
    http://www.fiskars.fi/Keittio-ja-koti/Tuotteet/Keittiotyovalineet/FunctionalForm-keittiovalineet/858133-Functional-Form-Taitettava-raastin-karkea

  47. Siinatar sanoo:

    Kana-ceasar on minunkin suosikkini, mutta ei mun tekele noin herkulliselle näytä =). Apua, tuli ihan nälkä =D. Tämä olisi tarpeen salaatin tekemisessä:
    http://www.fiskars.fi/Keittio-ja-koti/Tuotteet/Keittiotyovalineet/FunctionalForm-keittiovalineet/1014433-Functional-Form-Salaattilinko

  48. OutiJ sanoo:

    Mun suosikki tällä hetkellä on porkkana-fetasalaatti. Porkkanat leikataan pitkittäin lohkoiksi ja kypsennetään uunissa öljyn &suola & mustapippurin kanssa, siis niin et purupintaa jää. Annetaan vähän jäähtyä, päälle murustellaan fetaa, sekä marinoitua punasipulia, rucolanversoja / babypinaattia / vuonankaalia ja päälle vielä ropsautan vielä pinjansiemeniä ~ so good! Valitsin: http://www.fiskars.fi/Keittio-ja-koti/Tuotteet/Keittiotyovalineet/FunctionalForm-keittiovalineet/1014347-Functional-Form-Salaatinkastikesekoitin
    Arvonnassa mukana 🙂

  49. Riina sanoo:

    Jo sana salaatti tuo mieleeni lempiruoan, salaatit vain ovat niin ihanan raikkaita ja freesin olon säilyttäjiä! Lempparisalaattini tällä hetkellä taitaa olla lohisalaatti (lohi paistettuna). Tästä oikeastaan kaksi eri versiota, joista en osaa päättää voittajaa. Toiseen tulee lohen lisäksi avocadoa, mozzarellaa, kirsikkatomaatteja, rucolaa, balsamicoa, auringonkukansiemeniä, kurkkua ja tietenkin sitä itse jäävuorisalaattia.
    Toiseen lohiversioon puolestaan tulee myöskin avocadoa rucolaa ja jäävuorisalaattia, ja lisäksi tuoretta syöntikypsää mangoa, tuoretta korianteria, limen mehu puristettuna, punainen chili, pieni loraus soijakastiketta sekä sweetchilikastiketta (jotka usein lorautan salaatin kanssa tarjoiltavien täysjyvänuudelien sekaan).
    Arvonnasta olisi mukava saada raastin säilytysrasialla: http://www.fiskars.fi/Keittio-ja-koti/Tuotteet/Keittiotyovalineet/FunctionalForm-keittiovalineet/858134-Functional-Form-Raastin-sailytysrasialla

  50. Satu sanoo:

    Fetasalaatti on yks lemppari ja tomaateista kun tykkään, niin toinen on mieheni tekemä tomaattisalaatti. Viimeksi eilen salaattia tehdessä kävi mielessä, että pitäs hankkia salaattilinko. http://www.fiskars.fi/Keittio-ja-koti/Tuotteet/Keittiotyovalineet/FunctionalForm-keittiovalineet/1014433-Functional-Form-Salaattilinko

  51. Maiqu sanoo:

    monia suosikkeja, tällä hetkellä tonnikala-oliivisalaatti maistuisi. Tämä olisi näppärä http://www.fiskars.fi/Keittio-ja-koti/Tuotteet/Keittiotyovalineet/FunctionalForm-keittiovalineet/1014345-Functional-Form-Siivila

  52. inni sanoo:

    http://www.fiskars.fi/Keittio-ja-koti/Tuotteet/Keittiotyovalineet/FunctionalForm-keittiovalineet/1014433-Functional-Form-Salaattilinko

    LemppaRisalaatti on melkein mitä tahansa jos siinä on paljon rucolaa ja valkosipulia. Pinaattia. Myöhemmin keväällä basilika ja tomaatit lisäksi. Ei juustoja eikä kastikkeita mun salaattiin. Vaaleaa lihaa korkeintaan 🙂

  53. emmi lampinen sanoo:

    Erilaiset pastasalaatit ovat mun suurta herkkua mutta silti eniten tulee tehtyä perus vihreitä salaatteja. Niiden teossa kätevä apuväline olis salaattilinko! http://www.fiskars.fi/Keittio-ja-koti/Tuotteet/Keittiotyovalineet/FunctionalForm-keittiovalineet/1014433-Functional-Form-Salaattilinko

  54. Marianne sanoo:

    Perus vihreäsalaatti löytyy aina ruokapöydästä, sisältäen mitä kaapista milloinkin löytyy. Itse tehty italiansalaatti on myös lemppari, jossa on myös itse tehty majoneesi kastikkeena.
    Tälläiselle olisi käyttöä:http://www.fiskars.fi/Keittio-ja-koti/Tuotteet/Keittiotyovalineet/FunctionalForm-keittiovalineet/858133-Functional-Form-Taitettava-raastin-karkea

  55. Kirsikatriina sanoo:

    Lempparisalaattini on lämmin pastasalaatti, johon tulee pastan lisäksi kevyesti lämmitettyjä kasviksia kuten paprikaa, kesäkurpitsaa, tomaattia, punasipulia, aurinkokuivattujatomaatteja yms… Makua saa lisäämällä vaikka fetaa tai jotain muuta maukasta juustoa. Maustetaan lorauksella oliiviöljyä ja mustapippuria.

    Nää ois kätevät:
    http://www.fiskars.fi/Keittio-ja-koti/Tuotteet/Keittiotyovalineet/FunctionalForm-keittiovalineet/858107-Functional-Form-Pihdit-silikonipinnoitetut

  56. Jenna M sanoo:

    Omaan lempparisalaattiinni tulee jäävuorisalaattia, broileria, juustokuutioita ja paprikaa. Aika yksinkertainen on tämä suosikkini 😛
    http://www.fiskars.fi/Keittio-ja-koti/Tuotteet/Keittiotyovalineet/FunctionalForm-keittiovalineet/1014434-Functional-Form-Salaattiottimet
    Salaattiottimia ei tällä hetkellä edes löydy, joten näille olisi todellakin tarvetta! 🙂

  57. Laura sanoo:

    http://www.fiskars.fi/Keittio-ja-koti/Tuotteet/Keittiotyovalineet/FunctionalForm-keittiovalineet/858133-Functional-Form-Taitettava-raastin-karkea

    Olis suosikkini uuteen keittiöön…ja kyllä kohta vuosi ilman keittiötä takana täällä raksalla, on saanut toivomaan keittiöön myös toimivia välineratkaisuja 😉

    Ja lempisalaattini on lämmin, pestoinen kana-tomaatti-avokado-mozzarellasalaatti. Eli kana paistetaan pestolla ja parmesaanilla kuorrutettuna uunissa (puolisen tuntia, 225 asteessa) ja siitä leikataan palat salaattiin…salaatissa raikas friseesalaattipohja em.lisukkeilla höystettynä.

  58. Kirsi sanoo:

    Tykkään eniten kanasalaateista, mutta vaihtelun virkistykseksi savulohi tai tavallinen uunilohi salatin kylkeen on aivan huippuhyvää. Perus salaattivariaatioita vaihdellen siis Kana- tai Kala salaatti on mun lemppari 😉 tuotteen jonka valitsin on salaattilinko http://www.fiskars.fi/Keittio-ja-koti/Tuotteet/Keittiotyovalineet/FunctionalForm-keittiovalineet/1014433-Functional-Form-Salaattilinko

  59. Hanne sanoo:

    Kanaceasarsalaatti on ehdototon ykkössalaatti jo vuosien takaa ja tulee varmasti jatkossakin olemaan.
    Valitsemani tuote on salaattiottimet. Vanhat on jo kuluneet, joten ne pitäisi uusia ja salaattiottimia meidän taloudessa käytetään päivittäin http://www.fiskars.fi/Keittio-ja-koti/Tuotteet/Keittiotyovalineet/FunctionalForm-keittiovalineet/1014434-Functional-Form-Salaattiottimet

  60. Suvi sanoo:

    Ehdoton lempparini on kreikkalainensalaatti. Salaattilinko voisi olla hyvä, kun välillä tuppaa tulemaan vähän vetistä salaattia.
    http://www.fiskars.fi/Keittio-ja-koti/Tuotteet/Keittiotyovalineet/FunctionalForm-keittiovalineet/1014433-Functional-Form-Salaattilinko

  61. Vivian sanoo:

    Lempparisalaattini on ehdottomasti perinteinen kanasalaatti, mukana mielellään myös kananmunaa, jotta on täyttävämpi sekä kurkkua, paprikaa, tomaattia ym. perusaineksia.

    Säilytysrasialla varustettu raastin olisi kätevä!
    http://www.fiskars.fi/Keittio-ja-koti/Tuotteet/Keittiotyovalineet/FunctionalForm-keittiovalineet/858134-Functional-Form-Raastin-sailytysrasialla

  62. Allu Hukka sanoo:

    Eräs kesä tein yhtenään salaattia, johon tuli perus salaattipohjan (+kurkun ja tomaatin) lisäksi cantaloupe-melonia (kesällä ihanan kypsiä), paahdettuja cashewpähkinöitä ja fetajuustokuutioita (öljyssä). Se oli hyvää!

    http://www.fiskars.fi/Keittio-ja-koti/Tuotteet/Keittiotyovalineet/FunctionalForm-keittiovalineet/858130-Functional-Form-Kuorija-kaantyva-tera

    Oikeasti olisin tarvinnut keittiööni kunnon tölkinavaajaa, jota älyää käyttää (ne pyöritettävät isot möhköt on hankalia), ja erityisesti; joka sopii myös vasenkätiselle! No, functional form -tuotteissa sellaista ei ollut. Valitsin sitten kuorimaveitsen, jollaisen myös tarvitsisin kunnollisen.

    Valikoimasta tuli hieman Tupperware-olo; jokaiselle hedelmälle oma veitsi, raastin ym. Salaatinkastikkeenkin voi oikeasti sekoittaa ja ravistaa missä tahansa kannellisessa purkissa.

  63. sikkuralla sanoo:

    Lempisalaatissani on jäävuorisalaattia, broileripaloja, mozzarellajuustoa, kurkkua, aurinkokuivattua tomaattia ja oliiveja.

    http://www.fiskars.fi/Keittio-ja-koti/Tuotteet/Keittiotyovalineet/FunctionalForm-keittiovalineet/858134-Functional-Form-Raastin-sailytysrasialla

  64. KatiE sanoo:

    Tämän hetken lemppari on tacosalaatti, johon tulee perussalaattipohjan (salaatti-kurkku-tomaatti) lisäksi tacomaustettua jauhelihaa, juustoraastetta, ranskankermaa, salsaa ja maissilastuja murusteltuna.

    Täytyy tunnustaa että salaatinkastikkeita en ole ikinä oikein oppinut tekemään. Ehkäpä salaatinkastikesekoitin olisi hyvä kannustin opetteluun 🙂 http://www.fiskars.fi/Keittio-ja-koti/Tuotteet/Keittiotyovalineet/FunctionalForm-keittiovalineet/1014347-Functional-Form-Salaatinkastikesekoitin

  65. -anna- sanoo:

    Perussalaattipohjaan makuja erilaisilla juustoilla ja hedelmillä. Esim. kahta erilaista salaatinlehteä (jos haluaa niin kurkkua ja tomaattia), vuohenjuustoa ja manskoita tai fetaa ja graattiomenaa. Lisäksi siemenillä saa makuaa.
    Yksi parhaista salaateista on kyllä tomaatti-mozzarella-basilika -salaatti, oliiviöljyä ja mustaapippuria päälle 🙂

    Salaatinkastikesekoitin antaisi minulle paljon iloa, sillä jos käytän muuta kastiketta kuin oliiviöljyä, teen se silloin itse.
    http://www.fiskars.fi/Keittio-ja-koti/Tuotteet/Keittiotyovalineet/FunctionalForm-keittiovalineet/1014347-Functional-Form-Salaatinkastikesekoitin

  66. Rooosam sanoo:

    Kana-caesar on ihan lempparisalaatti! Salaatin teossa auttaisi suuresti tämä taitettava raastin http://www.fiskars.fi/Keittio-ja-koti/Tuotteet/Keittiotyovalineet/FunctionalForm-keittiovalineet/858133-Functional-Form-Taitettava-raastin-karkea Raastin kun on aina hukassa ja vie niin paljon tilaa.. tälle olisi varmasti käyttöä!

  67. Tiuku sanoo:

    Ihan vain makaronitonnikala-salaatti. (Salaattia, kurkkua, tomaattia, makaronia, tonnikalaa, suolakurkkua ja valkosipulikastiketta.)

    Ja salaattilinko, juurikin tuon talouspaperihäslingin takia!
    http://www.fiskars.fi/Keittio-ja-koti/Tuotteet/Keittiotyovalineet/FunctionalForm-keittiovalineet/1014433-Functional-Form-Salaattilinko

  68. Sini sanoo:

    Itse olen tykännyt aina erilaisista salaateista ja tässä kolme suosikkiani, joita vaihtelevasti syön joka viikko:
    1. Halloumi-bataattisalaatti (salaattipohja, kurkkua, kirsikkatomaatteja, halloumijuustoa pannulla paistettuna, paahdettuja pinjansiemeniä, uunissa paistettua bataattipaloja ja päälle balsamicosiirappia)
    2. Texmex-salaatti: tortillojen ystävänä rrrrakastan tätä tulista salaattia, joka on tortilloja hieman terveellisempi tapaus (siis siinä mielessä, että hiilaritortillat jäävät pois…rasvaahan tässä on sitten melkoisesti juustomäärästä riippuen…ja ranskankermasta jajaja…mutta helposti varioitavissa omien mieltymysten mukaan. Itse laitan jääsalaattia, kirsikkatomaatteja, suippopaprikaa, (säilykemaissia), garlic salsaa, jauhelihaa tai kanaa tacomausteseoksella maustettuna, (avokadoa), ranskankermaa / kermaviiliä, texmex-juustoraastetta tai juustokastiketta.
    3. Punajuuri-sinihomejuustosalaatti (punajuurilohkoja uunissa paistettuna, aura gold palasia, päärynälohkoja, salaattipohja mieltymysten mukaan, saksan- tai pekaanipähkinöitä, balsamicosiirappia.
    Oi, ja olin aivan unohtaa uusimman suosikkini, jota ostin Stockan herkusta ja jota olen sittemmin myös itse tehnyt, eli savuporo-omenasalaatti: romainesalaattia, omenaa, savupororouhetta, fetaa, taateleita pieninä paloina, jotain vaaleaa (majoneesipohjaista?) kastiketta.

  69. Ansa-Maria sanoo:

    http://www.fiskars.fi/Keittio-ja-koti/Tuotteet/Keittiotyovalineet/FunctionalForm-keittiovalineet/857102-Functional-Form-Kuorija

    Lempisalaattini: jäävuorisalaatti, brie-juusto, viinirypäleitä, paahdettuja pinjansiemeniä ja sitruuna-hunaja-salaattikastike 🙂

  70. Sanna sanoo:

    tex mex salaatti ! nachojen ja cheddar kastikkeen kera :)http://www.fiskars.fi/Keittio-ja-koti/Tuotteet/Keittiotyovalineet/FunctionalForm-keittiovalineet/1014433-Functional-Form-Salaattilinko

  71. Jasmin sanoo:

    Yks ehdoton lemppari on fiesta-salaatti. Voiko olla mitään parempaa kuin itse tehty guacamole. Nams! Salaatintekoa taas huomattavasti helpottaa salaattilinko. Pysyy samalla salaattikin hyvässä kunnossa pidempään. 🙂

    http://www.fiskars.fi/Keittio-ja-koti/Tuotteet/Keittiotyovalineet/FunctionalForm-keittiovalineet/1014433-Functional-Form-Salaattilinko

  72. sannakoo sanoo:

    Lempparisalaattiin ainakin kanaa, punasipulia ja paistettua vuohenjuustoa:) Valmistuksessa voisi auttaa salaattilinko!

    http://www.fiskars.fi/Keittio-ja-koti/Tuotteet/Keittiotyovalineet/FunctionalForm-keittiovalineet/1014433-Functional-Form-Salaattilinko

  73. SuviV sanoo:

    Kana- tai proscuito-vuohenjuustosalaatit ovat lemppareita. http://www.fiskars.fi/Keittio-ja-koti/Tuotteet/Keittiotyovalineet/FunctionalForm-keittiovalineet/858132-Functional-Form-Taitettava-raastin-hieno
    Tämä tulisi varmasti käyttöön ja puuttuu meiltäkin myös se salaattilinko

  74. Katariina sanoo:

    Moikka! Terkkuja jaatavasta Nykista! Brrrrrr….

    Mun lempisalaatti on lehtikaalisalaatti johon heitetaan sekaan mita kaapista sattuu lotymaan (yleensa tomaattia, jopa aurikokuivattuja jos ei muuta ole, ituja, avocadoa). Mutta salaatin juju piilee kastikkeessa eli tuoretta sitruunamehua, dulse merilevaa (kuivattua rapeaa), oliivioljya, cayennepippuria, ja oluthiivaa. Ei ehka kuulosta niin hyvalta, mutta on ravitsevaa ja energisoivaa. Tama on Kimberly Snyderin resepti jolta olen muitakin hyvaolon resepteja kokeillut.

    http://www.fiskars.fi/Keittio-ja-koti/Tuotteet/Keittiotyovalineet/FunctionalForm-keittiovalineet/858132-Functional-Form-Taitettava-raastin-hieno

  75. Elisa n sanoo:

    Lempisalaattini taitaa olla ihan kanasalaatti:) Tammenlehtisalaatti, lehtikaali,tomaatti,paprika,viinirypäle,kukkakaali,parsakaali,punasipuli ja kana.

    Tuommoinen salaattilinko olisi kyllä oikeinkin tarpeellinen vielä salaatinvalmistuksessa:) http://www.fiskars.fi/Keittio-ja-koti/Tuotteet/Keittiotyovalineet/FunctionalForm-keittiovalineet/1014433-Functional-Form-Salaattilinko

  76. Sanna sanoo:

    Mä en kyllä näistä salaattien nimistä tiedä mitään. Mutta kanaa, fetaa ja viinirypäleitä on hyvä pohja, ja siihen sitten lisäksi tietenkin jotain salaattia/kaalia ja muita lisukkeita kuten esim. ananasta, kurkkua, avokadoa yms.
    Ja hirmuinen tarve olisi uusille yleisveitsille, mutta tuosta joukosta valitsin nämä http://www.fiskars.fi/Keittio-ja-koti/Tuotteet/Keittiotyovalineet/FunctionalForm-keittiovalineet/858143-Functional-Form-Pihdit .

  77. Elina sanoo:

    Lempisalaattini nimeä en osaa sanoa, mutta siihen tulee broileria, fetaa, pinaattia, kurkkua, tomaattia ja sipulia. Ja tietenkin joku hyvä itsetehty kastike 🙂

    Tuotteista eniten minua hyödyttäisi tämä: http://www.fiskars.fi/Keittio-ja-koti/Tuotteet/Keittiotyovalineet/FunctionalForm-keittiovalineet/858130-Functional-Form-Kuorija-kaantyva-tera
    Olen hedelmien, juuresten ja vihannesten suurkuluttaja, ja siksi kuorijan on oltava laadukas!

  78. Emmi sanoo:

    Teen nykyään tosi usein salaattia ilman reseptiä kylläkin, heitän kaapista löytyvää leikkelettä tai tonnikalaa, juustoa, salaattia, tomaattia ja kurkkua ainakin. Parasta siinä on että sekaan voi heittää vähä sitä sun tätä ja melkein aina tulee erilaista. Puukkoja tarvitsisin eniten mutta nuista tuotteista hyötyä eniten olisi tästä: http://www.fiskars.fi/Keittio-ja-koti/Tuotteet/Keittiotyovalineet/FunctionalForm-keittiovalineet/1014433-Functional-Form-Salaattilinko .

  79. klaara sanoo:

    http://www.fiskars.fi/Keittio-ja-koti/Tuotteet/Keittiotyovalineet/FunctionalForm-keittiovalineet/1014433-Functional-Form-Salaattilinko
    Tätä vailla olen ollut jo pitkään. Fiskarsin tuotteet ovat tosi hyviä ja olen pikkuhiljaa uusinut keittiötarvikkeita juuri Fiskarsiin.
    Suosikkisalaattini on vuohenjuustosalaatti.

  80. Johanna sanoo:

    Suosikkisalaattini koostuu seuraavista: jäävuorisalaatti, kurkku, tomaatti, punasipuli, lämminsavulohi ja feta. Coleslav, ceasar -salaatti, texmex -salaatti ja monet muut toki ovat myös todella maukkaita, mutta ainesosiensa puolesta hieman menettävät salaatin ideaa kevyenä lounaana…

    Itselläni olisi tarvetta tälle: http://www.fiskars.fi/Keittio-ja-koti/Tuotteet/Keittiotyovalineet/FunctionalForm-keittiovalineet/858134-Functional-Form-Raastin-sailytysrasialla

  81. Jenna sanoo:

    Itse salaattia tehdessäni lempparini on halloumsalaatti. Salaattipohja (pinaatti, rucola, romaine yms), kurkkua, paprikaa, pähkinä/siemensekoitus (parasta on K-kaupoista löytyvä sekoitus, jossa on paahdettuja pähkinöitä ja siemeniä) sekä viinirypäleitä. Päälle paistettua halloumia ja balsamicoa, halutessa vielä oliiviöljyä. Sopivassa suhteessa suolainen ja makea salaatti. Kesällä sekaan sopii viinirypäleiden sijasta tuoreet mansikat.

    http://www.fiskars.fi/Keittio-ja-koti/Tuotteet/Keittiotyovalineet/FunctionalForm-keittiovalineet/1014410-Functional-Form-Karkea-raastin

    Tuosta kapistuksesta olisi hyötyä! Saisi juustoja ja vihanneksia raastettua helpommin.

  82. Meri sanoo:

    Suosikkini on Nizzan salaatti (romainesalaattia, keitettyjä kananmunia ja perunoita, tonnikalaa, vihreitä papuja, parmesanlastuja, kirsikkatomaatteja).
    Ja tästä olisi hyötyä: http://www.fiskars.fi/Keittio-ja-koti/Tuotteet/Keittiotyovalineet/FunctionalForm-keittiovalineet/858131-Functional-Form-Kuorija

  83. Sini sanoo:

    Lemppari salaatti on ihan ehdottomasti kana-ceasarsalaatti! 🙂 Ja salaattilinko olisi ihan näppärä! http://www.fiskars.fi/Keittio-ja-koti/Tuotteet/Keittiotyovalineet/FunctionalForm-keittiovalineet/1014433-Functional-Form-Salaattilinko Mukana siis arvonnassa 🙂

  84. Heli sanoo:

    Minun suosikkisalaattiini tulee ehdottomasti grillattua halloumia ja paahdettuja pinjansiemeniä! Lisäksi ehkäpä hyviä kalamata-oliiveja, punasipulia ja viinirypäleitä…

    Salaatinkastikesekoitin on jotain, mitä minulta puuttuu! Olisi tosiaan näppärämpi, kuin fuskaava pakasterasia.
    http://www.fiskars.fi/Keittio-ja-koti/Tuotteet/Keittiotyovalineet/FunctionalForm-keittiovalineet/1014347-Functional-Form-Salaatinkastikesekoitin

  85. Sara sanoo:

    Lempparisalaattini on varmaan halloumisalaatti. Mahtavaa varsinkin lämpimän kesäpäivän ”ruokana” 😛 Salaattilinko puuttuu minulta!

    http://www.fiskars.fi/Keittio-ja-koti/Tuotteet/Keittiotyovalineet/FunctionalForm-keittiovalineet/1014433-Functional-Form-Salaattilinko

  86. Hanna sanoo:

    Tonnikalasalaatti on suosikki! Mahdollisimman runsaana eli paljon eri kasviksia ja juustoa. 🙂

    Salaattilinko puuttuu meiltäkin:
    http://www.fiskars.fi/Keittio-ja-koti/Tuotteet/Keittiotyovalineet/FunctionalForm-keittiovalineet/1014433-Functional-Form-Salaattilinko

  87. Mini sanoo:

    Uusi suosikkisalaattini on omenainen savuporosalaatti, johon tulee romainesalaattia, savupororouhetta, omenaa, suolakurkkua, sipulia ja kastikkeeksi esim. kermaviili / turkkijugu, johon sekotettu sinihomejuustoa tai fetajuustoa. Ei mikään kevyin setti, mutta aivan taivaallisen ihana makean ja suolaisen liitto!

    Ja tämä auttaisi salaattini valmistuksessa: http://www.fiskars.fi/Keittio-ja-koti/Tuotteet/Keittiotyovalineet/FunctionalForm-keittiovalineet/858166-Functional-Form-Omenanlohkoja

  88. Nea sanoo:

    Lempisalaattini on aito kreikkalainen salaatti tietysti Kreikassa syötynä. Mulla olisi käyttöä vihannesleikkurille. http://www.fiskars.fi/Keittio-ja-koti/Tuotteet/Keittiotyovalineet/FunctionalForm-keittiovalineet/1014416-Functional-Form-Vihannesleikkuri

  89. minttu47 sanoo:

    Kreikkalainen salaatti on suosikkini

  90. Elli-Noora sanoo:

    Lempisalaattini on raikas vihersalaatti, jossa on tietenkin mukana fetajuustoa (ja paljon!) 😀

    Meillä olisi tarvetta salaattilingolle: http://www.fiskars.fi/Keittio-ja-koti/Tuotteet/Keittiotyovalineet/FunctionalForm-keittiovalineet/1014433-Functional-Form-Salaattilinko

  91. Maiku sanoo:

    Salaattilempparini on kreikkalainen salaatti, johon lisään vähän raastettua omenaa ja porkkanaa. Toimii hyvin! 🙂

    Salaatinteossa auttaisi tämä: http://www.fiskars.fi/Keittio-ja-koti/Tuotteet/Keittiotyovalineet/FunctionalForm-keittiovalineet/858134-Functional-Form-Raastin-sailytysrasialla

  92. Lena sanoo:

    Punajuuri-sinihomejuusto-pekaanipähkinä-päärynä-rucola-balsamico on suosikkiyhdistelmäni näin talvella. Kesällä sitten vähän raikkaampia salaatteja!

    Ja tästä on ainakin apua punajuurien kuorintaan, todella hyvä ja kätevä! http://www.fiskars.fi/Keittio-ja-koti/Tuotteet/Keittiotyovalineet/FunctionalForm-keittiovalineet/858131-Functional-Form-Kuorija

  93. Paula Koo sanoo:

    Täytyypä tehdä tätä kana-ceasarsalaattia, luulen että maistuu varmasti koko perheelle! Suosikkisalaattini on kreikkalainen salaatti. Tarvetta mun keittiössäni olisi nyt valkosipulinpuristimelle, koska sellaista ei ole 🙂

    http://www.fiskars.fi/Keittio-ja-koti/Tuotteet/Keittiotyovalineet/FunctionalForm-keittiovalineet/1014349-Functional-Form-Valkosipulipuristin

  94. Miina sanoo:

    Hyvässä salaatissa on useita erilasia salaattilajikkeita+ rucolaa, vuhenjuustoa, aurinkokuivattuja tomatteja ja esimerkiksi kanaa.

    Paras apu salaatin valmistuksessa olisi tämä: http://www.fiskars.fi/Keittio-ja-koti/Tuotteet/Keittiotyovalineet/FunctionalForm-keittiovalineet/1014433-Functional-Form-Salaattilinko

    En tiedä mitään ärsyttävämpää kuin salaatin peseminen, joten tämä tuote tulisi tarpeeseen 😀

  95. Mi sanoo:

    Kastikkeensekoitin vaikuttaisi ihan kätevältä vehkeeltä. Helpommin tulee vain heitettyä hieman öljyä salaatin päälle.
    http://www.fiskars.fi/Keittio-ja-koti/Tuotteet/Keittiotyovalineet/FunctionalForm-keittiovalineet/1014347-Functional-Form-Salaatinkastikesekoitin

  96. Ninnin sanoo:

    Meidän perheen lempparisalaattiin tulee vuonankaalia, granaattiomenan siemeniä, jotain hyvää juustoa kuutioituna (usein esim. brandypähkinää tai Luostari-juustoa), siemensekoitusta, joka on paahdettu ensin pannulla sekä vähän saksanpähkinää. Päälle vadelmabalsamicoa, niin hyvää! Nuo Fiskarsin tuotteet ovat alkaneet kiinnostaa blogiesittelyiden myötä ja olen melko varma, että keittiöömme päätyy lähiaikoina ainakin tuo salaatinkastikesekoitin (niin kätevä!): http://www.fiskars.fi/Keittio-ja-koti/Tuotteet/Keittiotyovalineet/FunctionalForm-keittiovalineet/1014347-Functional-Form-Salaatinkastikesekoitin

  97. Katja sanoo:

    Eilen tein salaattia, mihin tuli mm. kiiviä, paistettua halloumia, selleriä ja pinaattia. Oli hyvää!

    Salaatintekoa helpottamaan valitsisin salaattilingon: http://www.fiskars.fi/Keittio-ja-koti/Tuotteet/Keittiotyovalineet/FunctionalForm-keittiovalineet/1014433-Functional-Form-Salaattilinko

  98. Riiti sanoo:

    Eniten viime aikoina on tehty tällaisista aineksista: frisee-salaattia, kurkkua,kirsikkatomaattia, leipäjuustoa ja punasipulia. Yksinkertaista ja niin hyvää 🙂

    Tällaiselle olis tarvetta : http://www.fiskars.fi/Keittio-ja-koti/Tuotteet/Keittiotyovalineet/FunctionalForm-keittiovalineet/1014433-Functional-Form-Salaattilinko

  99. Maaria sanoo:

    Perinteinen kanasalaatti ruokaisine lisukkeineen on suosikkini.
    Ahkerana appelsiinin syöjänä tälle olisi käyttöä
    http://www.fiskars.fi/Keittio-ja-koti/Tuotteet/Keittiotyovalineet/FunctionalForm-keittiovalineet/858163-Functional-Form-Appelsiininkuorija

  100. Jenni sanoo:

    Ehdottomasti paras salaatti on ystäväni tekemä peruna-kanasalaatti johon tulee perunan ja kanapalojen lisäksi myös herneenpalkoja ja -versoja, kirsikkatomaatteja ja ihana, oikein valkosipulinen öljykastike joukkoon <3.

    Työvälineistä kätevin olis mielestäni raastin http://www.fiskars.fi/Keittio-ja-koti/Tuotteet/Keittiotyovalineet/FunctionalForm-keittiovalineet/1014410-Functional-Form-Karkea-raastin

  101. johanna ojala sanoo:

    kyllä nyt parasta on kanacecar salaatti mutta kyllä oma tekemä aina parhain itse en enää majoneesia jaksa tehä todenut valmiin majon paljon helpommaksi halvemmaksi,dijon-hunajasinappia,ripaus etikkaa,5kpl anjovisfilettä,loraus anjoviksennlientä,3kpl valkosipulia,paljon parmesaania tästä se syntyy mehukkain kastike ja kanankoipia uuniin sen jälkeen irrota lihat luista aitoa romainesalaattia ja kaikki sekaisin lisää vielä parmesaani lastuina ja pyörätä paahtoleipää pannulla rapiaksi näistä sii krutongit salaatti linko voisi olla ihan hyvä mutta musta tärkein asia mikä keittiössä ja ruuan valmistuksessa on niin terävä veitsi

  102. Suvi sanoo:

    Vihannesleikkuri olisi kätevä … http://www.fiskars.fi/Keittio-ja-koti/Tuotteet/Keittiotyovalineet/FunctionalForm-keittiovalineet/1014416-Functional-Form-Vihannesleikkuri

    Lempisalaatiksi voisin nimetä sipuli-tomaattisalaatin.

  103. magda sanoo:

    1. Lempisalaatissa aluksi perinteiset jotakin vihreää ja valkokaalia, tomaatti, kurkku. Sitten mustapapuja, ne on aivan tajuttoman hyviä, yleensä laitan myös jotain ituja, joita löytyy aina kasvatettuna. Ja lopuksi kuumia tai lämpimiä nuudeleita, joilla saa lämpimän salaatin. On ruokaisa salaatti papujen ja nuudeleiden ansiosta.

    2. Functional Form Pihdit, silikonipinnoitetut. Tällaset tarttis. Suurin osa kun näistä Fiskarsin tuotteista jo löytyy kotoa 🙂
    http://www.fiskars.fi/Keittio-ja-koti/Tuotteet/Keittiotyovalineet/FunctionalForm-keittiovalineet/858107-Functional-Form-Pihdit-silikonipinnoitetut

  104. ayla sanoo:

    Kunnon vihersalaatit on parhaita, kasvissalaatit.
    Ja nuo Ruotopinsetit vois olla kätevät. http://www.fiskars.fi/Keittio-ja-koti/Tuotteet/Keittiotyovalineet/FunctionalForm-keittiovalineet

  105. Anneli sanoo:

    -OnneliAnneli-
    Perinteinen kanasalaatti johon lopuksi lorautan pikkasen hunajaa.
    Tämä siivilä olisi hyvä, käy moneen tarpeeseen
    http://www.fiskars.fi/Keittio-ja-koti/Tuotteet/Keittiotyovalineet/FunctionalForm-keittiovalineet/1014345-Functional-Form-Siivila.

  106. Emm sanoo:

    Tomaatti-mozzarella -salaatti lorauksella oliiviöljyä on lempparini!
    http://www.fiskars.fi/Keittio-ja-koti/Tuotteet/Keittiotyovalineet/FunctionalForm-keittiovalineet/1014416-Functional-Form-Vihannesleikkuri
    Tämä voisi olla avuksi.

  107. prunella sanoo:

    Lempisalaattini on niinkin tavanomainen kuin kreikkalainen salaatti ja koska minunkaan keittiöstä ei löydy salaattilinkoa, niin tarpeellisin olisi
    http://www.fiskars.fi/Keittio-ja-koti/Tuotteet/Keittiotyovalineet/FunctionalForm-keittiovalineet/1014433-Functional-Form-Salaattilinko

  108. laura sanoo:

    Salaatti mix sekoitus,rapeaksi paistetttuja kanafilee suikaleita, marinoidut herkkusienet,marinoidut mini tomaatit,halloum juustoa paistettuna,marinoituja oliiveja,paahdettuja kurpitsan siemeniä. Leipä krutonkeja. Kananmunan puolikkaita. Zazikia kylkeen

  109. Wefa sanoo:

    Perinteinen kreikkalainen salaatti on lempparini, mielellään vielä Kreikan auringossa nautittuna ja runsaalla sipulilla 🙂
    Omenaleikkurille olisi tarvetta keittiössäni
    http://www.fiskars.fi/Keittio-ja-koti/Tuotteet/Keittiotyovalineet/FunctionalForm-keittiovalineet/858166-Functional-Form-Omenanlohkoja

  110. Kati Ruotsalainen sanoo:

    Ehdoton lempparini on kana-halloumipastasalaatti <3
    Tämä salaattilinko helpottaa salaatintekoa: http://www.fiskars.fi/Keittio-ja-koti/Tuotteet/Keittiotyovalineet/FunctionalForm-keittiovalineet/1014433-Functional-Form-Salaattilinko

    Mahtava kilpailu! <3

  111. Peekoo sanoo:

    http://www.fiskars.fi/Keittio-ja-koti/Tuotteet/Keittiotyovalineet/FunctionalForm-keittiovalineet/1014433-Functional-Form-Salaattilinko

    Salaattilinkoa tarvitsee aina. Oma suosikkini on yksinkertainen kanasalaatti raikkaista tuoreista aineksista ilman mitään kastikkeita tai mausteita.

  112. Arhippa sanoo:

    Lempparisalaatti on kana-feta-pekoni-kananmuna, sillä lähtee nälkä 🙂 Jä tästä olisi vallan paljon apua http://www.fiskars.fi/Keittio-ja-koti/Tuotteet/Keittiotyovalineet/FunctionalForm-keittiovalineet/1014345-Functional-Form-Siivila

  113. Janttara sanoo:

    Savukalasalaatti on minun mieleen eniten, siihen sekaan tomaattia, kurkkua, maa-artisokkaa ja juustoa, niin johan maistuu. Salaattilinko on näppärä, mutta koska vie melkoisen paljon tilaa, sanoisin tästä olevan eniten apua salaatin teossa http://www.fiskars.fi/Keittio-ja-koti/Tuotteet/Keittiotyovalineet/FunctionalForm-keittiovalineet/1014345-Functional-Form-Siivila

  114. Elsa sanoo:

    Vuohenjuusto-kanasalaatti on yksi lemppareista. Parhaat salaatit ovat sopivan yksinkertaisia ja nopeita tehdä. Lempiaineksiani ovat rucola ja kurpitsansiemenet ja suosikkikastike on simppeli balsamico-oliiviöljy.

    Tarvetta olisi ainakin salaattilingolle! http://www.fiskars.fi/Keittio-ja-koti/Tuotteet/Keittiotyovalineet/FunctionalForm-keittiovalineet/1014433-Functional-Form-Salaattilinko

  115. tiiti66 sanoo:

    Lohisalaatti, isoilla sitruunanlohkoilla höystettynä on suosikkini. Tykkään paistaa lohen itse, koska tulee niin paljon edullisemmaksi…. Kalan syömisen suurin este on ruodot!! Niitä inhoan nyppiä kalan paloitteluvaiheessa ihan mahdottomasti. Ruotopihdit olisi kätevä omata.
    http://www.fiskars.fi/Keittio-ja-koti/Tuotteet/Keittiotyovalineet/FunctionalForm-keittiovalineet/858185-Functional-Form-Ruotopinsetit

  116. marjo66 sanoo:

    Herkullisinta salaattia on jäävuorisalatista pohja ja siihen kaikki herkut eli vesimelonia, ananasta, viinirypäleitä, kurkkua ja tomaattia. Salaatinkastike kruunaa, nykyään teen vanhaan öljypulloon, joten
    http://www.fiskars.fi/Keittio-ja-koti/Tuotteet/Keittiotyovalineet/FunctionalForm-keittiovalineet/1014347-Functional-Form-Salaatinkastikesekoitin

  117. Oona sanoo:

    Lempparisalaatti on ehdottomasti perinteinen kanasalaatti, en oikeen ole päässyt kokeilemaan mitään eri vaihtoehtoja mutta tarkotus olis alottaa tekemään vähän toisiakin salaatteja piakkon 🙂

    http://www.fiskars.fi/Keittio-ja-koti/Tuotteet/Keittiotyovalineet/FunctionalForm-keittiovalineet/1014416-Functional-Form-Vihannesleikkuri

  118. Nonnuska sanoo:

    Lempparisalaattini on vuohenjuusto-kana-salaatti. Se uppoisi vaikka joka päivä 🙂 Kärsin myös pahasta kastike-addiktiosta ja salaatitkin uitan niihin, joten valintani salaatin tekovälineistä olisi:
    http://www.fiskars.fi/Keittio-ja-koti/Tuotteet/Keittiotyovalineet/FunctionalForm-keittiovalineet/1014347-Functional-Form-Salaatinkastikesekoitin.

  119. KatiR sanoo:

    Paras salaatti on nykyään se missä on raakaa parsakaalia ja lehtikaalia. Kuulostaako tutulta ;)? Perus kreikkalainen noilla, avokadolla ja vesimelonilla höystettynä, nam. Ehkäpä vähän kanaa mukaan… Olen runsaiden salaattien ja vastakohtien ystävä, suolaista ja makeaa, mausteista ja mietoa, pehmeää ja rouskuvaa, tulista ja viileää, kuumaa ja kylmää… Noista keittiövermeistä valitsisin ehdottomasti salaattilingon!Onpa kiva vaihteeksi lukea blogiasi koneella, kommentointi on niin paljon helpompaakuin puhelimella 🙂

  120. Lispe sanoo:

    Lempisalaatissani on kanaa, jäävuorisalaattia, rucolaa, kurkkua, viinirypäleitä, punasipulia ja fetajuustoa. Salaattilinkoa en ole ikinä käyttänyt, joten sellaista olisi mukava päästä testaamaan! 🙂

  121. Piia sanoo:

    lempi salaattini on hieman ruokaisampi salaatti, kananuudelisalaatti.
    Kanaa, nuudeleita, pekonia, feta juustoa, salaatti, kurkku, tomaatti, paprika, ananas ja aurinkokuivattuatomaattia, maustetaan currylla ja loraus oliiviöljyä 🙂
    Salaatinkastike sekoitin olisi erittäin tarpeellinen.

    http://www.fiskars.fi/Keittio-ja-koti/Tuotteet/Keittiotyovalineet/FunctionalForm-keittiovalineet/1014347-Functional-Form-Salaatinkastikesekoitin

  122. Maiya sanoo:

    http://www.fiskars.fi/Keittio-ja-koti/Tuotteet/Keittiotyovalineet/FunctionalForm-keittiovalineet/1014433-Functional-Form-Salaattilinko

    Teen salaatteja aivan joka pvä. Yleensä pohja on joko jääsalaattia tai lehtisalaattia plus siihen tomaattia (miniluumutomsku tai kirsikkatomskua) ja kurkkua. Lisäksi sitten uunissa paahdettuja juureksia esim. punajuurta ja porkkanaa, ja lisäks joku protskulähde esim. broilerleike tai katkarapuja/tonnikalaa.. Punaista lihaa en syö, joten aika kasvispainotteinen on yleensä ruokavalio. 🙂

  123. KatiM sanoo:

    Ehdottomasti vuosien saatossa eniten valmistama salaatti on Pirkka-ohjeella tehty Rouva Hakkaraisen perunasalaatti. Voi tarjota lämpimänä tai kylmänä. Perunaa, sipulia, rucolaa, viinirypäleitä jne. Toimii.
    Suuri inhokkini on valkosipulipuristimen puhdistus, joten suosikki näistä tuotteista olisi http://www.fiskars.fi/Keittio-ja-koti/Tuotteet/Keittiotyovalineet/FunctionalForm-keittiovalineet/858124-Functional-Form-Valkosipulipuristin.

  124. murmelina sanoo:

    Minäkin olen kreikkalaisen salaatin ystävä.
    Salaattilinko olisi kyllä kätevä minkä tahansa salaatin kanssa, mutta ehkä tomaatin ja sipulin siivuttaminen leikkurilla nopeuttaisi salaatin kasaamista vielä enemmän. Ainakin salaatista tulisi kauniimman näköinen sillä tavalla 🙂

    http://www.fiskars.fi/Keittio-ja-koti/Tuotteet/Keittiotyovalineet/FunctionalForm-keittiovalineet/1014416-Functional-Form-Vihannesleikkuri

  125. Tuulia sanoo:

    Lohisalaatti, jossa avokadoa, jääsalaattia, pinaattia ym.
    http://www.fiskars.fi/Keittio-ja-koti/Tuotteet/Keittiotyovalineet/FunctionalForm-
    keittiovalineet/858133-Functional-Form-Taitettava-raastin-karkea

Kommentoi