sunnuntai 11. tammikuu 2015

Sunnuntaiaamun terveelliset herkut

HEI HUOMENTA IHANAT!

Valmiiseen aamupalapöytään on sitten ilo istua! Ollakin, että kello oli vasta 7.48, kun aloin kuulla keittiöstä kolistelua. Harvinaisen aikaista meille. Olishan sitä vielä muutaman hetken voinut ummistaa silmänsä, mutta ei tohtinut. Lapset olivat paistaneet croissanteja ja kattaneet pöydän. Äidin kohdalle oli valmiiksi laitettu soijajugurttivalmistetta puolukoiden ja hunajan kera sekä eilen paistamiani taivaallisia näkkäreitä. Yhtäkkiä tuli ihan hirmuinen näkkileipähimotus, enkä jaksanut alkaa valmistaa näitä ruisnäkkäreitä. Etsin netistä reseptejä (mitä sitä ihminen enää tekisi ilman internetiä? ;) ja löysin helpolta kuulostavan ohjeen täältä. Ihan kaikkia ainesosia mulla ei ollut, joten sovelsin ohjetta sen mukaan, mitä kaapeista löytyy.OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

HELPPO JA HYVÄ NÄKKILEIPÄ

2 dl tattarijauhoja
1 dl pellavansiemeniä
1 dl seesaminsiemeniä
0,5 dl oliiviöljyä
2,5 dl kiehuvaa vettä
sormisuolaa

1. sekoita kuivat aineet keskenään.
2. sekoita öljy kiehuvaan veteen.
3. vaivaa massa tasaiseksi.
4. levitä leivinpaperille pellille (esim.pakastepussi kädessä, ettei taikina jää käsiin kiinni).
5. leikkaa veitsellä haluamasi kokoisia paloja ja ripsottele päälle sormisuolaa
6. paista 150 asteisessa kiertoilmauunissa tunti.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Söin näitä eilen uunituoreeltaan voin kanssa ja voi morjens. Ihan älyttömän hyviä! Täytyy joku päivä paistaa monta pellillistä. Luulisin nimittäin, että nämä säilyvätkin jonkin tovin. Kaiken lisäksi näkkärit ovat gluteenittomia, vaikkei meillä kukaan keliakiasa kärsikään. Huomasin perjantai-illan patonkiherkuttelun jälkeen sen, että vatsa turposi vaaleasta leivästä ihan palloksi. Yllättävästi tuollainen reilun viikonkin vaalean leivän välttely litistää vatsaa. Tosin onhan tässä nyt syöty muutenkin terveellisesti. Muu perhe söi aamupalaksi croissantteja kaupan mansikkahillon kanssa ja uskon, että en hävinnyt omine herkkuineni lainkaan. Eilen illalla Marian kokeilevan keittiön hellalla porisi näkkäreitten seuraksi chiamansikkahillo. Voi lurpsis, tuota voisin syödä suoraan purkistakin.

CHIAMANSIKKAHILLO

1 pakastepussi mansikoita (ehkä n. 0,5 L)
2 rkl chiasiemeniä
2 rkl hunajaa

1. sulata mansikat kattilassa miedolla lämmöllä.
2. jos haluat sileää hilloa, niin survaise sauvasekoittimella.
3. lisää chiasiemenet ja hunaja.
4. purkita kannelliseen purkkiin ja laita jääkaappiin.
5. säilyy noin viikon verran jääkaapissa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vielä kun saisi muun perheen innostumaan näistä terveellisistä herkuista. Lasten mielestä hillo ei maistunut millekään, eikä mieskään riemusta pomppinut näkkäriä maistaessaan :D Katsoitteko muuten eilen Kingin? Aivan loistava ohjelmaformaatti! Tykättiin tosi paljon. Mutta, nyt pienisuurisiivous; lapset olivat viime yön retkellä olkkarin sohvilla ja hui hävityksen kauhistus! Sitten kun on siistiä ja sielu lepää, niin nokka kohti uimahallia. En muistakaan, koska olisin viimeksi uimahallissa ollut. Mies on yleensä bruukannut hoitaa uimajutut lasten kanssa ja mä olen sillä aikaa käynyt lenkillä. Mukavaa vaihtelua lenkkeilyyn ja Kaylaan tuo uiminen. Enää ei puutu kuin se uimapuku. Tai kai sinne saa bikineilläkin mennä? :)

SULOISTA SUNNUNTAITA,

alle


4 Responses to “Sunnuntaiaamun terveelliset herkut”

 1. Airi Hecht sanoo:

  Hei. Pitäiskö nuo chiasiemenet ensin liottaa? T. Airi

  • Maria Maria sanoo:

   Ei tarvitse, likoutuu tarpeeksi tuossa nesteessä, joka keitetyistä mansikoista tulee :)

   Mukavaa sunnuntai-iltaa <3

 2. retromoderni sanoo:

  Näkkäriä pitää kokeilla!

  Nauroin Kingiä niin että vedet lensi silmistä, aivan älyttömiä tyyppejä!

  • Maria Maria sanoo:

   Huomenta!
   Suosittelen :) Mä tein eilen toisen pellillisen näkkäriä, toivotaan että kestää ainakin alkuviikon. Se on niin tajuttoman hyvää.

   Sama juttu, naurusta ei tullut loppua. Lapset ihmetteli mitä me kikatellaan miehen kanssa ihan kippurassa, kun ei vissiin ymmärtäneet (onneksi) kaikkia vitsejä ja varsinkaan Tove Hanssonia :D

   Ihanaa alkanutta viikkoa <3

Kommentoi