perjantai 09. tammikuun 2015

Fredagsmys ♥

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

HELLUREISSAN!

Oih ja voih! Kuulkaas nyt on se aika viikosta, että saa heittää x-asentoon sohvalle ja vaan olla. Takana on kiireinen työviikko. Mutta jälkeen kerran sopii olla valittamatta; onnellinen olen, että suomalaiset maalailevat ja kunnostavat kotejaan. Monelle yrityksellehän tämä taloudellinen tilanne on haastava, joten kiitollisena saa olla työpaikasta tänä päivänä. Noh, ensi viikolla tavallaan kiire helpottaa, kun saan ihanan työkaverini töihin Ukrainasta. Hui! 🙂 Tosin, toimenkuvani hieman muuttunee väliaikaisesti ens viikon ajaksi; osan aikaa heilun haalarit päällä tuotannossa purkittamassa maaleja. Pari kollegaa on myyntimatkalla pohjoisessa, yksi sairauslomalla ja yksi pidemmällä lomalla Aasiassa, joten tarjosin kiireapua tuotantoon. Eipä käy päivät tylsäksi ja uskoisin, että illalla ei tarvitse juuri kahvakuulia nostella!

No mutta, takaisin perjantaimyysseihin. Näin työviikon jälkeen taas arvosti sitä hetkeä, kun sulki tuulikaapin oven takanaan, läväytti maitokauppakassit lattialle ja riisui takkinsa naulakkoon. Puhumattakaan siitä aivojen nollaustuokiosta keittiöstä kun tein itselleni pientä naposteltavaa. Mies on illan menossa, joten saan nauttia tämän illan tarjoiluista yksin. Ajattelin muuten käydä yksitellen nuo aiemmat fredagsmys-postaukset läpi ja lisätä niihin tunnisteeksi ”fredagsmys”. Näin tekin löydätte helposti tuosta sivupalkista perjantai-illan tarjoiluvinkit. Tarjoilut, jotka just ja just ehtii ja jaksaa työviikon jälkeen vääntää 😉 Tänä iltana tarjolla on vuohenjuustocrostineja ja munakoisopizzoja. Sekä versosalaattia. Ihan taas sieltä helpoimmasta päästä.

VUOHENJUUSTOCROSTINIT

patonkia viipaloituna
levitettävää vuohenjuustoa
pestoa
kirsikkatomaatteja
tuoretta basilikaa

1. aloita kirsikkatomaateista; puolita ne ja laita uunivuokaan. Pirskota päälle oliiviöljyä, suolaa ja timjamia. Paista uunin ylätasolla (grillivastuksen alla) 225 asteessa n.20-30 mins
2. tällä välin paista patonkisiivut oliiviöljyssä pannulla.
3. sivele patonkit vuohenjuustolla ja pestolla.
4 aseta päälle 1-2 tomaatin puolikasta ja basilikan lehti.

MUNAKOISOPIZZAT

munakoiso
tomaattimurskaa (Mutti)
valkosipulia
mustapippuria
suolaa
mozzarellaraastetta

1. viipaloi munakoiso ja asettele viipaleet talouspaperin päälle. Suolaa ne kevyesti ja anna hikoilla noin 15 minuuttia.
2. paista munakoisoja 225 asteessa noin 20 minuuttia ja tällä välin
3. käytä tomaattimurska, mausteet ja murskattu valkosipuli kuumalla pannulla (anna porista noin 5 mins)
4. täytä munakoisot tomaattimuskalla ja juustoraasteella ja
5. paista uunin ylätasolla (grillivastuksen alla), kunnes juusto on hieman ruskistunut.

*****************************************************************

Tytöillä on serkut yökylässä, joten luvassa prinsessoille on vielä lettukestit. Juuri petasimme siskonpedin takkahuoneen lattialle ja lettukestien jälkeen uskon, että toisetkin nukahtaa alta aikayksikön. Itse linnottaudun makkariin pizzojen ja crostinien kanssa katsomaan boksilta Julia Robertsin Eat, Pray, Love -leffan. En olekaan muistaakseni sitä aiemmin nähnyt!

Eka koko viikko karkkilakkoa ja tipatonta tammikuuta takana ja huh. Tähän asti on mennyt ihan hyvin, mutta raskaan työviikon jäljiltä tekisi niiiiiin paljon mieli kylmää valkkarilasillista. Tai edes pari namia. Joten jos sinne asti kuuluu naps, niin se on mun selkäranka, joka reagoi siihen, että käsi kurottaa karkkikippoon 😉 Yritetään pysyä lujana, olo on ollut euforinen ilman sokeria!

IHANAA PERJANTAI-ILTAA
ja alkavaa viikonloppua ♥

alle


27 Responses to “Fredagsmys ♥”

 1. Kieppis sanoo:

  Punnitse ja säästä -kaupassa myydään papaijasuikaleita luomuna. Ovat siis ainoastaan kuivatettu. Ei liian makeaa mutta sopivan sitkeää naposteltavaa. Toki niissäkin on energiaa muttei lisättyä sokeria.

  • Maria sanoo:

   Kiitos vinkistä!
   Tuollaisia tarvitse mennä ostamaan…energialla ei niin väliä, mutta lisättyä sokeria (tai siis lähinnä karkkia, keksejä, pullaa, kakkuja) pyrin ainakin tammikuun välttelemään 🙂

   Ihanaa viikonloppua 🙂

 2. Katariina sanoo:

  Niin totta tuo mitä kirjoitat suhtautumisesta työhön! Ja kiitokset jälleen resepteistä! Tsemppiä namilakon jatkamiseen; ite hiljalleen siihen vasta laskeudun namiVÄHENTELYN kautta…..:)

  • Maria sanoo:

   Moikka Katariina!
   Juu, tänä päivänä saa olla onnellinen, että saa tehdä töitä ja että siitä maksetaan jopa korvausta. Voi kunpa ihmiset lopettaisivat valittamisen työnteosta ja arvostaisivat sitä, että saavat tehdä töitä 🙂

   Olehan hyvä ja kiitos, mulla tuo namien säännöstely ei toiminut, joten otin radikaalin linjan kertaheitolla 😀

   Tsemiä sinne vähentelyyn ja ihanaa viikonloppua <3

 3. Riitta Teilas sanoo:

  Heissan. meillä töissä rauhallista ja odottelen kotiin pääsyä, joten nyt on hetki aikaa lueskella sinun postausta 🙂
  Ensimmäiseksi sanon: voi ei!! 😉
  Kolmatta päivää detoxilla ja ei pitäisi katsella ruokakuvia ollenkaan;)
  Ihanan näköiset iltapalat olet taas loihtinut pöytään tarjolle!
  Detox sujuu hyvin ja odotan sitä ihanan keveää olotilaa, mikä tämän kuurin aikana tulee. Oikeasti mun ei tee mieli kauheasti kiellettyjä juttuja, koska syödä saa ihan kiitettävästi, kunhan pysyy sallituissa ruoka-aineissa. Nuo leipäjutut on vaan niin taivaallisen hyvän näköisiä ja niin mun mieleen, että jospa kaivan kotona leipätarvikkeet esille ja paistan lämpöiset leivät iltapalaksi;)

  Mukavaa viikonloppua sinne Tampereelle! Ja tsemmpiä ensi viikkoon töissä <3!

  terkuin Riitta

  • Maria sanoo:

   Heissan Riitta,
   oi että, eilisestä iltapalasta oli kyllä detoxit kaukana 😀 Mutta muuten on menty liki detox-ruokavaliolla täälläkin ja on ollut superhyvä olla!

   Ihanaa, että sulla on mennyt detox hyvin. Älä vaan paista leipiä, älä anna periksi 😀

   Ihanaista lauantai-iltaa sinne ja kiiiiitos <3

 4. Nämä näyttävät niiiiiiiiiiiin herkullisilta että!! NAMS!!

  • Maria sanoo:

   Sitä ne kuules ihana olikin! Ei muuta kuin lauantai-illaksi tuollaiset 😉

   Ihanaa lauantai-iltaa sinne <3

 5. hj sanoo:

  Voi noita sinun herkkuja, nam.

  Täälläkin sokerilakkoillaan, hedelmäsokereita en laske mukaan ja nautiskelinkin oikein pitkään ja hartaasti perjantai-illan kunniaksi appelsiinia ;)Olikin oikein makea ja hyvä. Onneksi on terveellisiäkin herkkuja.

  Toinen ihanuus edellä mainitussa Punnitse ja säästä -kaupassa ovat rapeat keneliset omenalastut, joissa ei myöskään ole lisättyjä sokereita.

  • Maria sanoo:

   Kiitos kaunis 🙂
   Juu, mun sokerilakko on muokkaantunut lähinnä karkki- ja herkkulakoksi. Hedelmiä en pysty jättämään pois, joten näillä mennään 😀 Just keittelin mansikoista ja chiasta hilloa huomen aamuksi, hunajalla makeutin sen 🙂

   Kiitos vinkistä, omppulastut kuulostaa taivaalliselta!

   Ihanaista lauantai-iltaa <3

 6. Lumo sanoo:

  Ihanat perjantaiherkut! Meillä mies teki ”kauko-ohjauksella” Hasselbackan perunat ja pari pakkasesta otettua itse tehtyä makkaraa uunissa. Lisäksi tomaattia ja tilkka pestoa. Helppoa (ainakin minulle, kun tulin valmiiseen pöytään) ja herkullista!

  • Maria sanoo:

   Kiitti Lumo!
   Oi että, sun mies on hyvin kyllä kauko-ohjeistettu…kuinkahan mä saisin tuollaisen kauko-ohjauksen käyttööni? 😀

   Mä muuten yritin kommata sun yhtä Japani-postausta ja se katosi jonnekin bittiavaruuteen (ainakaan mulla ei silloin näkynyt). Mutta että ihania kuvia ja kiitos kun veit meidät nojatuolimatkalle!

   Ihanaa lauantai-iltaa <3

 7. Katri sanoo:

  Onpa kiva että laitat nämä tunnisteen taakse! Olen usein yrittänyt näitä kaupassa hakea! 🙂 juuri sellaisia herkkuja, joista tykkään.. Taas todella herkun näköistä! Tsemppiä lakkoihin!! Olen itsekin miettinyt tuota tipatonta kuukautta.. Vaikkei koekaan itsellään olevan mitään ongelmaa alkoholin kanssa niin kyllä sitä viikonlopun viinilasillista tekee mieli, täytyy myöntää!! (hahaa ja nyt hävettää kun just päivitin instaan olevani junamatkalla Hkiin koko pullo laukussa, partyihin menossa!) 😀 ihanaa viikonloppua Maria!!

  • Maria sanoo:

   Moi Kirsi,
   ja voi ei, nyt alkoi taas tekemään mieli viiniä 😀 Hitsi, kyllä se vaan niin on, että kun se viinilasillinen on kuulunut perjantai-iltaan, niin siihen on jäänyt koukkuun. Heti ekana perjantaina helmikuussa juon muuten koko pullon ;D ;D ;D

   Ihania partyja sinne ja juohan pari drinksua munkin puolesta 😉

 8. Sari Riekkola sanoo:

  Voi nuita sinun upeita herkkujasi, vesi kielelä taas katsellaan täälä!
  Kivoja, kun ovat pieniä,ns. suupalan kokosia, nuita on hyvä napsia silloin tällöin.

  • Maria sanoo:

   Moikkelis Sari,
   ja kiitos…nuo muuten olivat sellaisia suupaloja, että huomaamattaan livahtivat suuhun 😀 Tänä aamuna oli kyllä sellainen turvotus, että oksat pois…hiilarit ja suolat ovat vähän olleet pannassa viime viikon 🙂

   Ihanaista lauantai-iltaa sinne <3

 9. Kirsi sanoo:

  Täälläkin kuolataan noita sun ihania herkkuja! Kiitos ihanista ohjeista, joita varmaan kokeilen sitten, kun tämä 3 kk:n ruokavaliodietti on ohi. Kolmatta kuukautta mennään jo ja painoa on tippunut ihan kivasti. Toki tässä on treenattukin ihan reippaasti 🙂 Yllättävän helppoa on kuitenkin ollut tällaisenkin herkkusuun pidättäytyä kaikista herkuista, kun päätös oli tehty ja tekemisellä tietty tavoite. Tsemppiä sinullekin!Kiitos mukavasta blogista, jonka aika vasta löysin!

  • Maria sanoo:

   Voi kiitos Kirsi
   ja hei, aivan loistava kuulla, että ruokavaliodieetti on toiminut! Onnea sun projektiin! 🙂 Sehän se, että kun tekee päätöksen, niin siinä on pysyttävä. Samoin mä nyt ajattelin tuon karkkilakon kanssa. Tuntuu muuten että ihan jo reilun viikon karkkilakkokin on auttanut housun vyötäröön ja myös siihen plääh-oloon, jonka karkki saa aikaan 🙂

   Ihanaa lauantai-iltaa <3

 10. Hanna sanoo:

  Apua, en kestä näitä sun perjantaimyyssejäsi!!!!!! Siis mitä herkkuja kerrasta toiseen, huoh! Haaveilen vain siitä ajasta kun itsekin ehtisin ja jaksaisin tehdä tällaista. Mistä saat kaikki ohjeet ja ideat perjantai toisensa perään? Sitten kun mulla jonakin kauniina päivänä aikaa tällaiseen, tiedän kenen reseptiarkistoon palaan… 😉

  • Maria sanoo:

   Moikka Hanna
   ja kiitos kaunis 🙂

   Inspiraatio tulee ihan lehtien ja kirjojen ruokakuvia katsomalla. Usein en edes paina mieleeni reseptiä vaan kokkailen omasta päästä. Ihan parasta 😀 Jep, välillä aika on otettava kokkailuihin. Pidän sitä harrastuksena, äidin omana aikana 🙂

   Ihanaa alkanutta viikkoa <3

 11. Annukka sanoo:

  Kiitos mahtavasta Munakoisopizza-reseptistä! Oli pakko kokeilla ja herkkua oli. Käy kurkkaamassa aikaansaannoksiani: http://napostellen.wordpress.com/2015/01/13/mita-tanaan-syotaisiin/ 🙂

  Olen bongannut sinulta useita reseptejä, kiitos niistäkin!

 12. Ella sanoo:

  Aloitetttiin Fredagsmys perinne meilläkin, kun olen aikani katsonut sinun ruoka kuvia. Crostinit ja munakoisot olivat SUPER herkullisia, että tehtiin crostineja vielä lauantainakin. Munakoisopizzat vaan paranivat, kun antoi kunnolla jäähtyä. Mies löysi kaupasta vielä Mutin kirsikkatomaattipurkin ja sitä ostetaan kyllä jatkossa pizzapohjiin yms. Mies on vannoutunut lihansyöjä ja epäili munakoisopizzoja, mutta tykkäsi kuitenkin.

  Sen verran kokkaajamies antoi palautetta, että miksi ostaa levitettävää vuohenjuustoa? Irtotiskin palasta vaan reunat pois ja lusikalla muussiksi, niin ihan hyvin levittyy. Hän siis vastustaa kaikkia valmiita makukermoja, sitruunavoita yms, joten purkkivuohenjuusto oli sarjassamme näitä, kun ohjeen kanssa kävi kaupassa. Hauskinta oli, että mies oli antanut crostiniohjeen myös työkaverilleen. Pe iltana tuli viestiä, että heillä rouva oli ollut haltioissaan eli resepti leviää varmasti eteenpäin.

  Nyt kun ekat Myyssit meni näin hyvin, niin on jo paineet, mitä hyvä tehdä nyt perjantaiksi. Pitänee kirjautua pinteresiin, että näkee sinun fredagsmys-kansion ennen kuin ehdit tägätä kaikki Mys-jutut.

  Pitää kehua samalla myös pizzareseptiä ja Sara Fountainin bbq-kastiketta. Tehtiin samanlaisia pekonipizzoja ja oli kyllä niin hyvää, että maha kyllä pömpötti seuraavalla viikollakin… Siskonikin tykkäsi reseptistä. Allergian vuoksi on korvannut tomaatin muistaakseni karpalolla (tai puolukkahillolla) ja toimi niinkin.

  • Maria sanoo:

   No loistavaa Ella 🙂

   Mä yritän saada nuo kaikki perjantaiherkkupostaukset saman tagin alle. Helpottaa sitten löytämistä 🙂 Mutit ovat ihan parhaita tomaattimurskia! Hih, meillä mies kanssa nyrpisti vähän nenäänsä munakoisopitsoille. Mutta tykkäsi kuitenkin!

   Voih, kunpa meillä olisikin irtotiskillä täällä vuohenjuustoa. Prismassa ja cittarissa ei ole ja siellä käyn yleensä ruokaostoksilla. Mikään ei voita irtotiskin vuohenjuustoa! Loisto juttu, että crostinit maistui muillekin 😀

   Kiitos kivasta kommentista ja antoisia kokkailuhetkiä sinne <3

 13. ninni sanoo:

  heissan taas piiiitkästä aikaa!

  Sun kiva blogityyli vaan jatkuu ja fredagsmysit on ihan parhaita 🙂 ja oon ihan pihalla, minkä tägin alle koitat ne kaikki saada, täällä blogissa vai pinterestissä? minä en siellä ole ni tiedä miten toimii….

  Ihanan näköisiä herkkuja. Pakko varmistaa, että tomaatteja pidetää 225 aseisessa uunissa oikeesti 20-30 minuuttia? ja minkä merkin levitettävää vuohenjuustoa suosittelet, en ole käyttänyt? Toki tuli mieleen, että sellainen pehmeä ”kiekko” , pieninä viipaleina siinä pakkauksessa voisi toimia myös, sitä olen käyttänyt joskus pizzassa ja saa ehkä murustettua / levitettyä…

  Kaikkea hyvää alkaneelle vuodelle 🙂
  ninni

  • Ella sanoo:

   Me käytettiin irtotiskin vuohenjuustoa, kuten ylempänä kommentoin. Se vaan muussattiin lusikalla ja onnistui hyvin levittää patongin päälle. Se on varmasti maukkain vaihtoehto, jos vain kaupasta saa.

 14. Sanna sanoo:

  Tein näitä eilen kuohuviinin seuraksi – aivan ihania <3 Teen heti lauantaina uudelleen seuraavalle vieraalle 😉 Salaatin pykäsin salaattisekoituksesta, keltaisesta tomaatista ja kuivatuista karpaloista sekä pinjansiemenistä 😛

Kommentoi