maanantai 08. syyskuun 2014

Toivepostaus: Tietoa meidän olkkarin sisustuksesta

0IMG_31060IMG_31360IMG_31640IMG_31280IMG_31630IMG_31600IMG_31540IMG_31490IMG_31460IMG_31450IMG_31420IMG_31250IMG_31300IMG_31340IMG_31150IMG_31180IMG_31210IMG_31220IMG_31240IMG_31110IMG_31080IMG_3110
0IMG_3104


Huomenta ihanaiset!

….kyllä sitä olisi vielä muutaman tunnin nukkua 🙂 Maanantaiaamu ja uuden alku. Maanantait on mulle samanlaisia kuin tammikuut ja syyskuutkin. Heh, joka viikko maanantaisin tämän mukaan kuuluisi tuntea uudestisyntyneensä. Tämä maanantai toivottavasti tarkoittaa uudestisyntymistä tuon liikunnankin suhteen; eilen flunssa alkoi jälleen kolkuttelemaan siellä jossain taustalla ja kaivauduin syvemmälle peiton alle juoksulenkin sisään. Tiedä häntä, ehkä olen liian varovainen flunssan jälkeisen liikunnan suhteen. Tai laiskistunut 😉

Mutta hei, nyt lienee syytä kiittää; kiitos ihan tsiljoonasti monista sähköposteista, joita olette lähetelleet. Suurin osa niistä on liittynyt tähän blogimuuttoon ja siihen, että on toivottu blogin pysyvän samanlaisena hyvänmielen blogina kuin aiemminkin. No, mihinkäs se koira karvoistaan pääsisi. Myös muutama postaustoive on tullut sähköpostin välityksellä. Nyt ensimmäinen niistä käsittelyyn. Viime viikkoisen sivupöytäpostauksen jälkeen sain toivomuksen esitellä laajemmin meidän olohuonetta eräältä uudelta lukijalta. Tiedän, nämä kuvat saattavat olla toisintoa teille rakkaille vanhoille lukijoille (siis ette te iällisesti ole vanhoja ;). Postaustoiveessa pyydettiin vähän listaamaan, mistä meidän olkkarin huonekalut ovat peräisin ja millaisilla esineillä tykkään piensisustaa. Myös syksyisemmän sisustuksen vinkkejä kaipailtiin.

Jos aloitetaan huonekaluista. Sohvat ovat Ikean Kivikit ja tänä syksynä tulee neljä vuotta täyteen siitä, kun ne ostimme. Olemme tykänneet niistä ihan kamalan paljon. Päälliset ovat pestävät, mutta kertaakaan emme ole niitä pesseet. Syytä olisi tosin. Meillähän ei ole olohuoneessa televisiota, joten olkkarin käyttö on satunnaista. Mä siellä luen yleensä kirjaa tuossa mun lukunurkkauksessa ja silloin kun on vieraita tuolla istutaan sohvilla. Niin ikään Ikeasta on tuo ikkunan alla oleva Bestå-taso. Tasosysteemi on rakennettu kolmesta Bestå-yksiköstä. Ikeasta on myös tuo viime viikolla esittelemäni Liatorp-sivupöytä sohvan takana.

Eniten kyselyjä (ruokailuryhmän lisäksi) olen saanut tuosta mustasta vitriinistä olohuoneessa; se on kymmenisen vuotta vanha ja ostettu akaasiapuun värisenä Kruunukalusteesta. Kuten myös tuo musta sivupöytä vitriinin vieressä. Pari vuotta sitten sutaisin molemmat mustaksi. Pitkään oli tarkoituksena maalata myös tuo vitriini sisältä mustaksi, mutta se on jäänyt. Eikä tuo akaasiapuun väri enää pomppaa sieltä silmille. Saahan sitä puun väriäkin näkyä 🙂 Musta arkkupöytä onkin miehen poikamiesboksista aikoja sitten ainoana huonekaluna yhteiseen asuntoon seilannut, jonka senkin maalasin mustaksi kolmisen vuotta sitten. Se syö sisäänsä meidän lautapelit, joita meillä onkin vinopino. Osa on Bestå -tasojen kaapeissa.

Piensisustuksen suhteen pärjään muutamalla tavaralla, joita siirtelen paikasta toiseen eli tarjottimilla (tai alusilla), kynttilätelineillä, kirjapinolla, ruukulla ja kukilla. Luen piensisutamiseen myös nuo tekstiilit eli tyynyt, viltit ja taljat. Tyynyjä mulla on vaatehuoneen ylähyllyllä säilytyksessä ja välillä teen täysrundin ja kierrätän nuo keskenään. Tällä hetkellä ollaan menty aika pitkään näillä. Piensisustuksen piiriin voisi mennä myös valaisimet. Nekään eivät meillä ole kertakäyttötavaraa, vaan melkein kulutetaan valaisin puhki ennen uuden ostamista. Poislukien nyt tuo olkkarista makkariin Pentikin valaisimen tieltä siirretty Bourgie.

Huomaan nyt tätä kirjoittaessani, että ollaan jämähdetty tähän samaan tyyliin samoine huonekaluineen, olkkarin ikivanhasta matosta puhumattakaan 😀 Toisaalta, olen sitä mieltä että on aivan ihanaa, että nykyään on tuo Ikea, josta saa aikaa ja kulutusta kestäviä huonekaluja edulliseen hintaan. Sitten jos tulee jossain vaiheessa totaalikyllästyminen ja uuden huonekalun hankinta eteen niin se ei kirpaise ihan niin paljon.

Sisustuksen syksyistämistä pohdin pitkään…meillähän on nyt ollut kesän ajankin nuo taljat ja viltit sisustuksessa. Mutta yleensä lähtisin syksyllä lisäämään juurikin noita taljoja ja vilttejä sohville ja tuoleille. Syksyn myötä myös parit kynttilätelineet ovat pääseet vitriinistä esiin. Pari vuotta sittenhän muutin olohuoneen ja ruokahuoneen ilmeen syksyisemmäksi harmailla voile-verhoilla. Pitäiskin kokeilla taas tuota vaihtoehtoa. Silloin toi mukavasi hämyisyyttä hämäriin iltoihin. Joten syksyisemmän ilmeen aikaan saamiseksi ehdotan taljoja, vilttejä, kynttilöitä (paaaljon kynttilöitä) ja yleisilmeen hämyistämistä. Mulla tulee muuten aina keväällä se karsintakausi ja syksyllä sisustus runsastuu.

Tulipahan sepustus! Toivottavasti ihana sähköpostin lähettäjä N sait tästä vastauksia kysymyksiisi. Ja hei, jos teillä muillakin on postaustoiveita niin ilmoille vaan (jälleen täytyy mainita, että Anu: en ole unohtanut sitä tarjoiluastiapostaustoivetta ;)!

Nyt pienempi koululainen koulukuntoon ja omallekin kuontalolle olisi hyvä jotain tehdä. Jos nyt ainakin harjaisi hiukset näin ens alkuun!

Oikein superihanaa viikon aloitusta,
tästä se taas lähtee 🙂

allePS. taas muistutan; muistakaahan päivittää nuo lukulistanne, Bloglovin’it ja Blogilistat ajan tasalle blogin osoitteen vaihtumisen jälkeen, kiitos 🙂

EDIT: kävin lataamassa postaukseen kuvat uudelleen 9.9., sillä aiempi kuvanlaatu oli heikko. Nyt parempi 🙂


12 Responses to “Toivepostaus: Tietoa meidän olkkarin sisustuksesta”

  1. Ansku sanoo:

    Miten kaunista! Sulassa sovussa mustaa ja valkoista, sekä hiukan itämaista henkeä. Tykkään paljon!

    • Maria sanoo:

      Hei Ansku!
      ja kiitos tuhannesti 🙂 Mä tykkään juurikin sekoitella tyylejä. Ja tuon mustan ja valkoisen lisäksi sopii ripaus puuta…joka tosin meillä on noissa koreissa.

      Oikein ihanaa tiistaita!

  2. Sanna sanoo:

    Mä niin viihtyisin teidän olkkarissa 😉 Mutta voitko kertoa tarkemmin, millä ja miten käsittelit vitriinin ja lipaston mustaksi? Hioitko ensin vai mitä teit pohjatyönä? Mitä aineita käytit niin pohjatöissä kuin pinnassakin? Mulla suunnitelmissa sama juttu ollut jo parisen vuotta…jos vihdoinkin saisi aikaiseksi.

    • Maria sanoo:

      Kiitti Sanna 🙂
      Tuo vitriini ja lipastohan ovat jotain itämaista puuta (akaasiaa kuulemma 🙂 eli hautasin ihan ekana haaveet valkoisesta maalista. Yleensä noista tuppaa tulemaan läpi puun öljyjä sun muita, joten musta oli varma vaihtoehto. Vitriinille näytin vähän hiekkapaperia. En todellakaan hionut kokonaan vaan sieltä täältä karhensin pinnan. Sitten maalasin kertaalleen sen Colorian Kalustemaalilla sävyllä 5089 mitään pohjamaalauksia.

      Lipastoa en hionut lainkaan. Sen käsittelin kahteen kertaan Coloria Kalustelakalla sävyllä 5089.

      Easy as that 🙂 Nyt mulla olis edessä takkahuoneen tv-tason ja ”viinakaapin” käsittely, mutta olen alkanut miettimään, että mitäs jos ne käsittelisinkin vain tummanruskeaksi, pois tuosta punaisuudesta…

      Kivoja maalauksia 🙂

      • sanna sanoo:

        Kiitos vastauksestasi. Ajankulu ilman tekemistä tosiaan saa aikaan sen, että omakin pää on alkanut miettimään, että entä jos en sittenkään mustaksi, vaan tummemmaksi ruskeaksi. Ja se valkoinenkin edelleenkin kummittelee edelleen mielessä. Tämä kai se lopullinen syy hitaasta siirtymisestä ajatuksista tekoihin 🙂

        • Maria sanoo:

          Olehan hyvä Sanna 🙂
          Juu, mä huomaan kanssa, että mitä kauemmin aikaa menee niin tuo mieli ja into muuttuu.
          Nyt maalauspuuhiin vain 😉

  3. Elisa n sanoo:

    Minä niin tykkään tuosta teidän olohuoneesta <3. Ihastelen sen sisustusta aina kuvissa:) Ja joskus saanut jopa omaan kotiin inspiraatiota! Kiitos siitä!

    • Maria sanoo:

      Kiitos Elisa
      ja aivan mielettömän kiva kuulla, että mun kuvat inspiroi teitä lukijoita.
      Hyvin pienestähän se kotoisan tunnelman luominen on kiinni ja itsekin imen vaikutteita blogeista ihan hirmuisesti.
      Mm. asetelmien sommitteleminen on sellainen, jota olen opetellut ja aika nopeasti se silmä sanoo, mikä sopii yhteen ja mikä ei.

      Ihanaa syyskuuta (tosin kesäistä sellaista :)!

  4. Salla-Maria sanoo:

    Hei Maria,
    Alkukesästä löysin tieni blogiisi aivan sattumalta ja siitä lähtien olenkin seurannut päivittäin ihastuttavia postauksiasi. Minäkin suhtaudun intohimoisesti mm. sisustamiseen, ruuanlaittoon, leivontaan ja valokuvaamiseen ja olenkin saanut valtavasti ideoita ja inspiraatiota mm. sisustukseen ja ruuanlaittoon blogistasi.
    Voi miten ihanan hyväntuulinen blogisi onkaan, suuri kiitos siitä sinulle! Ihanaa syksynaikaa!

    ~Salla-Maria~

    Ps.Koska löysin tieni blogiisi vasta alkukesästä, on sitä aiemmat postaukset lukematta, mutta olenkin ottanut tavoitteekseni, että lähitulevaisuudessa luen ne kaikki 🙂

    • Maria sanoo:

      Hei Salla-Maria
      ja kiitos <3
      Mä olen niin onnellinen, jos saan edes yhdenkin lukijan iloiseksi näillä turinoillani. Senhän takia mä tätä työtä teen. Ja tämä vuorovaikutus teidän kanssanne, se on se bloggaamisen suola. Ja kiva kuulla, että saat täältä inspiraatiota. Mission completed, osaltani 😀
      Siellä riittää postauksia neljän vuoden takaakin, mutta kuvat tässä osoitteen siirron myötä hieman kärsivät. Ne saa kyllä selkeiksi, kun klikkaa ne auki 🙂

      Oikein ihania syyspäiviä sinulle!

  5. miia sanoo:

    Hei!
    Mistä tuo kaunis perhostaulu on hankittu?

    • Maria sanoo:

      Heipsan,
      tuo on ostettu Nougatista Helsingistä.
      Tykkään siitä myös ihan hirmuisesti 🙂 Perhonen symboloi jotain tärkeää, jota en edes osaa selittää.

Kommentoi