tiistai 12. elokuun 2014

Wannabe kotiäiti semi-haaremihousuissa ja napapaidassa

…juu, mutta tällä iällä napa pysyy piilossa 😉

Heissan allihopa!

Kuinkas teillä on arki lähtenyt käyntiin? Meillä yllättävän kivasti. Jos ottaa huomioon, että kahtena edellisenä iltana meidän pilttiposket, suloiset lapsukaiset ovat olleet nukkumassa tasan kasilta. Ihan outoa, kun on jäänyt omaa aikaa iltasella. En laita pahakseni 🙂
Tänään on mun kotiäitiurani (tai osa-aikatöiden) ensimmäinen päivä. Se on tarkoittanut paria tuntia töitä, autokaupoilla kiertämistä, ekaluokkalaisen kanssa koulusta kotiin kävelyä, läksyjen tarkistamista, kirjojen päällystämistä, auton huoltoon viemistä (huomenna viimeinen katsastuspäivä ja ajovaloista toinen pimeenä), uusien juoksukenkien sisäänajoa kymmenen kilometrin verran ja kameran takana ilmeilyä. Toki mukaan on mahtunut myös leppoisia kahvinjuontihetkiä. Miten sitä ehtiikin päivässä näin paljon?
Uusi arki alkoi; teen maanantaisin ja perjantaisin kokonaisen työpäivän ja ti-to tarpeen mukaan aamupäiviä, siten että noina kolmena päivänä olen kotona vastaanottamassa lapsia koulusta ja valvomassa läksyjen tekoa. Aika ihanaa, etten sanois! Muuttuneen tulotason myötä kulut on kyllä nyt karsittava. Siinä mulla riittää työnsarkaa. Aloitetaan ruokaostoksista ja siirrytään taas takaisin viikkomaitokauppaan. Sisustuksen sarallakaan ei onneksi ole mitään isoja hankintoja tiedossa. Vanhoja huonekaluja maalataan ja tuunataan itse, kuten myös takkahuoneen seinät ja tuo tiiliseinäpinta saa päälleen uuden värin. 
Oranssia päivänasussa jälleen. Tuo toppi on ollut mun mökkitoppina ja siellä napa saa vilkkua. Mutta menee se mukavasti tuollaisen mustankin topin kanssa. Vaatehuonetta vähän siivotessani löysin taas nuo mun Vilan talvella ostamani laskeutuvaa kangasta olevat housut, joissa on vähän haaremihousumaista olemusta. ”Köntsät housussa” -housut totesi esikoiseni kauniisti 😀
Aijettä, mä tykkään tästä uudesta arjesta! Ihan täyspäiväiseksi kotiäidiksi musta tuskin enää olisi, mutta tälläinen fifty-sixty kuvio sopii mulle ainakin näin yhden päivän perusteella loistavasti.  Nyt pannari pois uunista ja jäähtymään. Taidan mennä keräämään mummulasta tien toiselta puolen vadelmia pannarin päälle!
Kiitos kaunis taas ihanista kommenteistanne mun kasvukipuihin, palaan niihin illalla lasten mentyä nukkumaan. 
Tiistaiterkuin,
PS. jos ihmettelitte, minne meidän valkoiset tikkaat on kadonneet olkkarin nurkasta, niin ne toimittivat mulla tällä kertaa kameranjalustan virkaa. Ja hyvin toimittivatkin 🙂

15 Responses to “Wannabe kotiäiti semi-haaremihousuissa ja napapaidassa”

 1. Sally sanoo:

  Voi Maria, oispa mullakin mahdollisuus downshiftata nyt tämän pienimmän kouluunmenon kohdalla.. Muista, että ei ne suuret tulot, vaan pienet menot! Lasten ja sitä kautta koko perheen onnellisuutta kun ei voi rahassa mitata. ♥

  Näytät onnelliselta!

  • Maria sanoo:

   Kiitos ihana Sally ♥
   Olen suunnattoman onnellinen, etuoikeutettu ja kiitollinen, että mulla on tällainen mahdollisuus. Ajattelin elää jokaisen hetken ihan täysillä, sillä sitä ei taas tiedä, koska tilanne muuttuu ja 37,5 h töitä viikossa kutsuu. Onneksi mulla on töissä se ihana Jenni, jonka huomaan voin työt hyvillä mielin jättää 🙂

   Just niin, vähällä rahallakin voi selvitä. Materiaähkykin nostaa päätään.

   Ihanaa viikkoa sinne, oletkos muuten huomannut, että illat pimenee? Nytkin on jo ihan pimeetä.

 2. Voih, ihanaa osa-aikakotiäityttä sinulle Maria! Kuulostaa niin ihanalle. Itsekin harrastan hieman saman tyylistä, olen perjantait kotona. Aivan ihana systeemi, kun perheelle jää tarpeeksi aikaa. Iloa alkavaan syksyyn!

  • Maria sanoo:

   Kiitos Tarja ♥
   Ihana järjestely sinullakin! Pitkä viikonloppukin jo antaa lisätunteja roimasti perheelle.
   Nautitaan tästä ajasta ja iloa alkavaan syksyyn sinnekin 🙂

 3. Myöhäistä Onnewa! Oraranssi (sanoi mun 13-vee- pikkuinen 4-vuotiaana) pukee sua! Ihania kotiäitipäiviä! Itse olen höllännyt työrintamalla terveyteni takia, aikaa on enemmän perheelle ja rahaa vähemmän, mutta silti aion elää täysillä!

  • Maria sanoo:

   Kiitosta kiitos Ulla ♥
   Näinhän se on, että terveys menee kaiken edelle. Onneksi olet ymmärtänyt hellittää töitä, monet tekee sen liian myöhään. Hei ja teillä ei ole enää ihan hirmuisesti piikkejä aamukammassa (näin positiivisesti ajateltuna) 🙂

   Juu, oraranssi on mun ihan suokkariväri 😉

   Ihania elokuun päiviä!

 4. Kiva asu! Ihastuin juuri itsekin ”köntsät housuissa” -housuihin! Ne on kivan rennot, mutta niissä on kuitenkin jotain jujua… Mahtava juttu, että pystyt jäämään osittaisesti kotiin koulun aloituksen ajaksi! Varmasti pikkuisen koululaisen koulutaival alkaa asteen verran pehmoisammin. Mukavaa viikkoa! 🙂

  • Maria sanoo:

   Kiitti Paula ♥
   Hih, köntsät housussa -housut on ihan parhaat; noissakin on vielä vetskarit lahkeissa, niin että ovat alhaalta piukat!

   On tämä uus järjestely vaan ässä, laatuaikaa meille kaikille 🙂

   Ihanaa viikkoa sinne!

 5. Riikka sanoo:

  Ihana asu! muistatko yhtään minkä nimiset housut on? 🙂 siis malliiltaan 🙂 Mäkin haluaisin tuollaiset, mutta vois ehkä Vilan henkilökuntaa vähän naurattaa jos tiskillä esittäisin että ”etsin sellasia Käntsät housuissa” haaremeita.

  • Maria sanoo:

   Kiitos Riikka ♥
   No voi harmistus, kun en muista…katson kun menen kotiin. Juu, voin kuvitella henkilökunnan ilmeen, kun menet hakemaan Köntsät housussa – housuja 😀 Mä palaan siis tuosta merkistä asiaan, kunhan pääsen housujen luo. Tilasin nuo Nellylta, mutta vois kuvitella, että jossain liikkeessä olis vielä saatavilla. Nuo on muuten siitä ihanat huosut, että ovat juhlavampaakin kangasta eli menevät virallisempiinkin tilaisuuksiin…jos siis viitsii sellaisiin tilaisuuksiin köntsähousut laittaa 😉

   Ihanaista viikon jatkoa!

  • Maria sanoo:

   Moikka Riikka,
   tässä tarkemmat specsit: Vila Nea Harem Zebra Pant ja löysin sulle tällaiset samanlaiset täältä
   http://www.boozt.com/fi/fi/vila/nea-harem-zebra-pant_3870999/3871003

   Yes, ostoskoriin vaan 🙂

 6. Reetta Niemi sanoo:

  Hei ihana, tuo oranssi sopii kyllä niin hyvin sulle!
  Olette kaikki onnentyttöjä, sinä, kun saat tehdä kevyempää työviikkoa ja lapset, kun tulevat koulusta, niin äiti on kotona. Muistan omasta lapsuudestani, kuinka ihanaa ja turvallisen tuntuista oli tulla kotiin, kun äiti ja ruoka odottivat siellä pientä koululaista.
  Mun työssä on kyllä ihan luksusta monet arkivapaat, tällä viikollakin ma-ke vapaata, to ja pe yölennot ja sitten taas neljä vapaata putkeen. Toki kun talvikausi alkaa ja aikaerorasitukset ja monet unettomat yöt vaivaavat, niin silloin on ihan itsestään selvää saada itsensä taas kuntoon vapaapäivien aikana 🙂

  • Maria sanoo:

   Hei vaan ihanainen ja kiitos ♥
   Varsinaisia onnentyttöjä ollaan…nytkin olen hetken töissä ja sitten puoleksi päiväksi kotiin vastaanottamaan pikkuisempaa koululaista. Välipalaksi eilen tehtyä pannaria 🙂

   Sulla on kyllä ihanat työvuorot, tosin onhan nuo yölennot varmaan tosi raskaita. Plus mitä olen Thaimaan lennoilla tutkaillut suomalaisia kanssamatkustajia, niin onhan se välillä puuduttavaa kuunnella niitä ihan kanssamatkustajanakin. Saatikka sitten lentoemäntänä 😀

   Ihanaa, pian päästään taas talvikaudelle ja kohti Thaikkulandiaa! 🙂

   Ihkua keskiviikkoa 🙂

 7. Anonymous sanoo:

  Moikka. Odotan innolla lokakuun alussa alkavaa osittaista, koska silloin mulla jää aikaa niihin kahteen muuhun ”työhön” ja vapaa-aikaan (enää en tiedä, mitä se sana tarkoittaa;))
  Kyllä lapset nauttii, kun vanhemmista toinen on kotona koulusta tulon jälkeen ja se helpottaa arkea todella paljon.
  Vuorotyön ainoa hyvä puoli on se, että on vapaapäiviä myös viikolla;)
  Nautihan sie omasta ajasta kun tyttöset on koulussa:)
  Ihanaa arkea teille <3
  Terkuin Riitta

  • Maria sanoo:

   Moiksis taas 🙂
   Hih, mullakin on se vapaa-ajan käsite hieman hämärtynyt, mutta ei haittaa. Pääasia, että tuolla ajalla, kun ei tee töitä on hauskaa 😀
   Näinhän se on, tämä on niin kallisarvoista aikaa varsinkin lapsille <3
   Tänään kotiäiti oli vähän väskä ja iltaruokailut ulkoistettiin ravintolaan. Ehtiihän sen nakkikastikkeen ja perunat syödä huomennakin 🙂
   Oih, nuo viikkovapaat on kyllä kivoja!
   Kiitos, nautitaan ja ihanaa viikonloppua sinne <3

Kommentoi