tiistai 22. heinäkuun 2014

Minä rakastan sua…

…yhä totta on tänään, vaan enemmän enemmän se tarkoittaa.
Minä rakastan sua, sulle kaikkeni annan ja elämä vie meitä päin parempaa.

Huomenta rakkaat lukijat!

…ja Hyvää hääpäivää kulta  Tasan kahdeksan vuotta sitten tuo Minä rakastan sua soi häävalssinamme. Sanat pitävät paikkansa. Rakkaus senkus vain kasvaa vuosien saatossa. Sanonta ”minä rakastan sua” ei ole meidän perheessä kulunut fraasi. Se tarkoittaa ihan hirmuisen paljon ja sen merkitys kasvaa vuosi vuodelta. Rakkaus kasvaa vuosi vuodelta. Päivä päivältä. Hetki hetkeltä. Ollakin, että elämän ruuhkavuodet ovat niin kiireiset juuri nyt, että ne meinaavat välillä imaista mukanaan. Uskallan tosin väittää, että meidän perhe selviää näistä vuosista loistavasti. Ehkä syynä on se, että siellä pohjalla on vain se tajuttoman suuri rakkaus ja kunniotus toista kohtaan, joka pitää vaikeinakin aikoina paletin kasassa. Tietoisuus siitä, että mikään pikkuinen myrsky ei tätä paattia kaada. Onneksi isommilta myrskyiltä on vältytty, niin suhteessa kuin muutenkin. Viime talvena tapahtuvat surulliset asiat (rakkaan isäni poismeno) vain vahvistavat tätä liittoa. Toisesta löytyy surun hetkelläkin se tuki ja turva.
Mä olen vanhanaikainen, sillä olen sitä mieltä, että papin aamen pitää loppuun saakka. Alttarilla olen tuota parasta ystävääni luvannut loppuelämäni rakastaa ja näin tulen tekemään. Kunnes kuolema meidät erottaa. Saatan sohaista ampiaispesään, kun sanon, että mielestäni tuo Jumalan kasvojen edessä tehty lupaus otetaan nykyaikana liian kevyesti. Ehkä annetaan periksi liian helposti. Ei kestetä ristiriitoja eikä olla välttämättä halukkaita ratkaisemaan erimielisyyksiä. Tulemaan vastaan puoliväliin. Meillä tehdään kompromissejä ja välillä luovitaan kiireessä. Otetaan yhteistä aikaa ja vastaavasti annetaan toisille omaa aikaa. Nauretaan yhdessä ja nautitaan niistä hetkistä, kun on koko perhe koolla. Osataan antaa tarvittaessa myös anteeksi. Älkää unohtako sitä! Välillä niellään ne pahat sanat, joita ehkä pyrkii lipsahtamaan ulos suusta. Mietitään hetki, ennen kuin sanotaan. Taidan olla jotensakin vähän liian pehmo, mutta mähän vältän sanomasta pahasti. Niin tuolle rakkaalle kuin muillekin ihmisille. Tekishän se kieltämättä aika gutaa välillä ladella kaikki maailman kirosanat pihalle 😀
Onnellinen olen myös siitä, että meillä lapset eivät ole joutuneet kärsimään äidin ja isin tappeluista. Meillä ei huudeta tai tiuskita. Lapset näkevät paljon  haleja ja toivottavasti myös sitä rakkautta ja keskinäistä yhteyttä. Toivoa sopii, että nuo pikkuiset prinsessat löytävät joskus aviomiehikseen yhtä mahtavan ja kiltin ihmisen kuin mä olen löytänyt. 
No mutta, siirappiset ja hunajaiset jaarittelut on syytä päättää ja suunnata pyörännokka kohti töitä.
Eilen pyöräilin innolla töihin ja totesin, että kellohelmainen kesämekko ei ole paras vaihtoehto 😉 Töiden pihassa napsautin pyörän kiinni ja huomasin, että lukossa ei ole avainta! Siis kysyn vain, että millaisen pyörän saa lukkoon ilman avainta? Tiirikoimistaidot olivat ruosteessa, joten ei auttanut kuin lähteä äidin kyydillä töistä kotiin jo kahden jälkeen. Ja kas, kotona se avain oli paikassa nimeltä jemma. Sitten taas veljen kauppareissukyydillä takaisin töihin ja pyöräillen kotiin. Josko tänään selviäisi ilman sen suurempaa draamaa? 😉
Ihanaa tiistaita
vaaleanpunaisten lasien läpi maailmaa tänään katsova,
PS. huomen aamulla juttua suloisesta Koiramäestä ja arvonta! Stay tuned 🙂

41 Responses to “Minä rakastan sua…”

  1. Jonna Riikka sanoo:

    Hyvää hääpäivää <3

  2. Anu sanoo:

    Hyvää Hääpäivää teille<3
    Allekirjotan täysin mitä kirjoitit avioliitosta.yli puolet elämästäni olen saanut olla saman miehen kanssa(en olis silloin 15 v uskonut..)ja ollaan yhdessä aikuistuttu ja yhteen kasvettu.Joka päivä sanotaan,että rakastetaan.
    Uskon myös,että ollaan yhdessä kuolemaan asti..eli toivottavasti vielä kauan.
    Meilläkin oli häävalssina sama kappale:)

    • Maria sanoo:

      Kiitos Anu ♥
      Teillä onkin piiiitkä taival yhdessä. Sitä ikäänkuin hitsaantuu yhteen. Hyvässä ja pahassa 🙂
      Monta ihanaa vuotta teille yhdessä vielä tulevaisuudessakin ♥
      Hei hyvä kappalevalinta 😉
      Aurinkoista torsdagenia!

  3. Retromoderni sanoo:

    Hyvää hääpäivää! Me vietimme omaamme sunnuntaina. Yhteen ollaan kyllä niin hitsauduttu. Ei tapella, eikä riidellä, joskus mökötetään mutta ei kauan. Paras ystävä ja tukija. Ihana, jonka kanssa saa vanheta. Hyväksytään rypyt ja rupsahdukset 😉

    • Maria sanoo:

      Kiitos kaunis ja myöhästyneet onnittelut sinne ♥
      Just näin, on ihan huippua, kun oma mies on se paras ystävä. Saa olla oma itsensä ja tietää, että toinen on rinnalla vaikka mitä tapahtuisi.

      Aurinkoisia kesäpäiviä 🙂

  4. Lisay sanoo:

    Hyvaa Haapaivaa!
    Aivan samaa mielta,mita kirjoitat.Lisaisin viela,etten ymmarra miten yleensakaan aletaan vilkuilla muita ja leikkimaan ”tulella”.Oma rakas mies riittaa minulle….

    • Maria sanoo:

      Kiitos Lisay ♥
      Samaa olen ihmetellyt; ei se ruoho ole vihreämpää aidan toisella puolen ja arki astuu kuvioon joka suhteessa alkuhuuman jälkeen. Joten ei kannata vilkuilla, it’s no use 🙂

      Ihan toiseen aiheeseen pakko tarttua tässä välissä; juuri työkaverin kanssa juteltiin Israelin ja Gazan tilanteesta ja todella hullua, miten Suomessa media syytää kaiken syyn Israelille. Tällä työkaverillani on Israelissa ystäviä ja ei voi muuta kuin ihmetellä, kuinka suuri valta medialla on ihmisten käsityksiin asioista. Ja periaatteessahan meihin ihmisiin on iskostettu usko, että kaikki mitä mediassa esitetään on totta. Ei uskalleta ehkä kyseenalaistaa. Nyt meni ihan kyllä aiheen vierestä, mutta sitähän tämä bloggaus on; vuorovaikutusta.

      Toivottelen teille sinne rauhallisia heinäkuun päiviä ♥

  5. Hyvää hääpäivää!!

  6. Anonymous sanoo:

    Ihana Maria! Kirjoitat taas niin koskettavasti,että itken täällä vuolaasti. Lämpimät Onnittelut Teille Onnellisille. Toivon teille kaikkea hyvää nyt ja aina. Enkeleitä elämäänne.
    Irma

    • Maria sanoo:

      Kiitos kaunis Irma ♥ Välillä sitä herkistyy ajattelemaan pinnallisten asioiden sijaan niitä elämän perusasioita 🙂

      Oikein mukavia hellepäiviä sinne!

  7. Oi ihanaa hääpäivää!! ♥ Siellä kuulostaa olevan toistensa sielunkumppanit..! Meillä vietettiin 5-vuotis hääpäivää vasta, tosin eipä ehditty kippistelemään muuta kuin tuttipullolla 😉

    Ja minä tosiaan niin allekirjoitan tuon sinun tekstin. En voisi kuvitella sellaista tilannetta, että tämä meidän sielunkumppanuus häviäisi jollekin kriisille. Me miehen kanssa ihmeteltiin silloin viisi vuotta sitten, kun pappi kysyi kumman version haluamme vihkipuheeseen. Sen, että ”kunnes kuolema meidät erottaa” vai sen joka menee jotenkin niin että ”lupaan rakastaa sekä vaikeina että hyvinä aikoina”.. Kysyttiin sitten siinä papilta että miksi tällainen valinta pitää tehdä. Tuo toinen on kuulemma ”kevyempi” vaihtoehto… Huhhuh. Ei meillä ollut siinä mitään mietittävää kumpi valitaan. En tuomitse niitä jotka tuon toisen on valinnut, näin se pappi vain meille kertoi.. 🙂

    • Maria sanoo:

      Kiitos Jaana ♥ Ei mekään kippistelty…kuva oli parin viikon takaa 😀

      Sitä on todellakin vaikea uskoa, että mihin se rakkaus ja sielunkumppanuus sieltä katoaisi. Mutta kai se sitten joskus katoaa. Ehkä kyse on siitäkin, että päästää suhteen tilaan, jossa sitä ei voi enää pelastaa. Rakkautta pitää vaalia ja suhteen eteen pitää tehdä töitä.

      Menipäs syvälliseksi 🙂

      Hih, ihania hellepäiviä ♥

  8. Samuli Putron Älkää unohtako toisianne kiteyttää olennaisen parisuhteesta. Kuulin festareilla pari viikkoa sitten ekaa kertaa. Kolahti minuun ja ilmeisesti muuhunkin yleisöön: biisin loppumisen jälkeen tuli hiljaisuus kun väki pureskeli kuulemaansa (ja nieleskeli kyyneleitä).

    • Maria sanoo:

      Kiitos vinkistä ♥ Täytyykin kuunnella tuota biisiä, se on entuudestaan outo.

      Ihania kesäpäiviä ♥

  9. Marika sanoo:

    Hyvää hääpäivää 🙂 allekirjoitan täysin kirjottamasi 🙂

  10. Lumo sanoo:

    Onnea hääpäivänä! Rakkaus on usein tahdon asia ja sitä pitää myös itse ”ruokkia”, eikä kääntyä toiseen suuntaan kun vaikeuksia tai erimielisyyksiä tulee. Onneksi minulla ja näköjään myös sinulla on mies, jota on helppo rakastaa!

    • Maria sanoo:

      Kiitos Lumo ♥
      Juuri näin; tuonne Jaanalle vastasinkin ihan samaa. Suhdetta pitää hoitaa ja rakkautta vaalia. Sen kun oivaltaa, niin on jo pitkällä 🙂
      Meillä on helposti rakastettavat miehet, joilla on helposti rakastettavat vaimot 😉

      Aurinkoisia päiviä!

  11. Anonymous sanoo:

    Allekirjoitan paljon kirjoittamastasi <3 Rakkaus on paljon myös Tahdon asia. Eikä voi vaan tahtoa hyvää ja kaunista, vaan ennen kaikkea myös arkea ja tavallisuutta, tylsyyttäkin. Ja kaikki vastoinkäymiset. Ihmiset on eri lailla ”rakennettu”..arvot ym. ja varmasti mallit ympärilläkin vaikuttaa.

    Me vietämme ensi maanantaina mieheni kanssa 7v. hääpäivää, ja sitä ennen ehdittiin olla yhdessä 5v. Aika nuoresta iästä huolimatta takana oli jo sitä nuoruuteen kuuluvaa juhlimista, aiempiakin ihmissuhteita ja elettyä elämää. Lapsikaan ei tullut meille itsestäänselvyytenä. Mutta se jos mikä on meitä kasvattanut ja juurruttanut toisiimme. Yksi elämän isoimmista kriiseistä ehkä, väittäisin.

    Jotenkin koen, että kiireellä ei kannata pilata asioita. Ja toinen on hyvä oppia tuntemaan ennen isoja asioita. Rakkaus kantaa pitkälle, mutta tuntuu että ehkä se ei aina riitä..tai avioliittoa ei sitten arvosteta. Toki ymmärrän erot tapauksissa, että kuvaan tulee epäluottamusta, päihteitä tms.

    Perhe elämässä parisuhde totisesti muuttuu, ja omia tarpeita joutuu paljon ”siirtämään”. Meillä saa näyttää kaikki tunteet. Olen itse (liiankin) temperamenttinen, mutta asiat myös sovitaan ja arki ja elämä on pääasiassa rauhallista. Lasten on mielestäni hyvä nähdä ja saada näyttää kaikki tunteensa, myös turhautumat (joita todella 2v. uhmaikäisen kanssa on;). Vanhemmuus on mielestäni myös lujittanut suhdettamme, vaikka yhteinen ja kahdenkeskinen aika kortilla onkin. Seuraavana onkin edessä haastava lapsen hoidon aloitus ura ja äidin töihin paluu, raksa-aika ja jos ja toivottavasti kaikki hyvin menee, pieni sisaruskin <3 Joten ruuhkavuodet & Maria, I so hear you 😀

    • Maria sanoo:

      Kiitos kaunis ♥
      Sama juttu, nuoruus on tullut molemmilla elettyä ja juhlittua tarpeeksi. Ei tarvetta elää nyt sitä elämää. Ehkä sekin osaltaan toimii. Tosin tunnen monia, jotka ovat onnellisesti naimisissa ensimmäisen seurustelukumppaninsa kanssa 🙂

      Kriisit vahvistavat vakaalla pohjalla olevia liittoja, uskon mä. Mutta jos ei sitä suhdetta ole huoltanut ja hoivannut, niin varmastikin kriisit voivat koitua kohtalokkaaksi.

      Oih, teillä on monta rautaa tulessa; onnea niihin kaikkiin, tsemppiä arkeen ja kauniita kesäpäiviä ♥

  12. Anonymous sanoo:

    Ihanaa, aurinkoista ja rakkauden täyteistä hääpäivää teille! <3

    Nyt en tarkoita missään nimessä mitään pahaa tai negatiivista, mutta mitä jos jompi kumpi tytöistäsi esitteleekin joskus tulevaisuudessa teille samaa sukupuolta olevan kumppanin? Olisiko se shokki vai täysin luonnollinen asia? Haluan vielä korostaa, etten tosiaan halua tällä kysymykselläni provosoida mitenkään, mutta tuli vain mieleeni kun kirjoitit, että toivottavasti tyttösi löytävät hyvät aviomiehet, niin voihan se hyvinkin olla myös aviovaimo =).

    • Anonymous sanoo:

      Mietin aivan samaa, näin nykyaikana suotavaa ehkä käyttää puoliso nimitystä 😊 Olisi Maria mukava kuulla ajatuksesi tästä asiasta.

    • Maria sanoo:

      Kiitos ekalle anonyymille ♥ ja toki tokallekin kommentista 🙂

      Kun kirjoitan postauksia, en juurikaan mieti sanavalintoja. Totta, tänä päivänä sana puoliso tai ehkä kumppani olisi parempi tai suvaitsevaisempi. Kiitos muistutuksesta 🙂

      Koska mut on kasvatettu kristinuskoon ja opetettu, että rakkaus on naisen ja miehen välinen asia olin pitkään myös tätä mieltä. Vanhemmiten, sanotaanko viimeisen kymmenen vuoden sisään, olen kuitenkin alkanut ajattelemaan, että eihän asia välttämättä näin ole. Ylipäätään olen sitä mieltä, että se ei ole keneltäkään pois, jos kaksi samaa sukupuolta olevaa ihmistä rakastuu. Joten miksi siitä pitää tehdä niin suuri asia mediassa yms. Asiahan on niin, että se rakkaus omaan lapseen on niin tajuttoman luja, että vaikea mun on kuvitella ketään vanhempaa, jonka lapsi rakastuu samaa sukupuolta olevan kanssa, hylkäävän lapsensa tämän takia. Tosin, näin olen kuullut tapahtuvan ja se on sääli.

      Vähän sekava selostus, helle tainnut sekoittanut pään 😀

    • Anonymous sanoo:

      Kiva, kun vastasit tähän asiallisesti etkä ollut heti karvat pystyssä, niin kuin valitettavan usein vielä tänäkin päivänä on tapana. Ennen minäkin ajattelin rakkautta (ja avioliittoa) vain naisen ja miehen väliseksi asiaksi, mutta sitten eräs henkilö lähipiiristäni tuli ulos kaapista. Aluksi olin toki järkyttynyt, en kiellä sitä, mutta ajan myötä asia muuttui aivan tavalliseksi, eikä se ole enää millään tapaa ihmeellistä. Kerran eräässä tv-ohjelmassa bi-seksuaali mies sanoi, että hän kiinnostuu tai rakastuu henkilöön, sukupuolella ei ole sen kanssa mitään tekemistä. Mielestäni se oli hyvin sanottu: ei rakkaus tunne rajoja, useimmat rakastuvat vastakkaiseen sukupuoleen, jotkut rakastuvat samaan sukupuoleen, that’s it. Pääasia, että jokainen löytää onnen itselleen parhaalla tavalla =). T: ensimmäinen anonyymi

    • Anonymous sanoo:

      Kiitos vastauksestasi Maria, kiittelee anonyymi2 😊 Ystäväni on joutunut vanhempiensa syrjinnän kohteeksi seksuaalisen suuntautumisen takia. Vanhemmat eivät käy kylässä enää, puheluissa toivotaan parantumista ja välit ovat tulehtuneet. Ystäväni on ollut yhdessä puolisonsa kanssa 6 vuotta, joten tuskin erovat vaikka toisen vanhemmat eivät hyväksy. Mutta helpompaa olisi kaikille vain tulla toimeen ja elää ajan hengessä. Hyvää loppu kesää Maria sinulle ja perheellesi. Olen varma että hyväksyisit tyttäriesi ratkaisut, vaikutat hyvältä äidiltä 💛

    • Maria sanoo:

      Kiitos teille molemmille!
      Asianmukaiseen ja fiksusti esitettyihin kysymyksiin mielelläni vastaan asiallisesti 🙂
      Näinhän se on, kukin tekee ja elää niin kuin parhaaksi näkee. Meillä liikaa puututaan toisten ihmisten tekemisiin ja arvostellaan turhasta. Tietyissä asioissa voisi ensin katsoa onko oma elämä/käytös sellaisella mallilla, että se kestää muiden arvostelun. Pidetään siis kaikki huolta siitä, että ollaan onnellisia ♥

      Aurinkoista viikonloppua!

  13. Sari Riekkola sanoo:

    Paljon onnea hääpäivänänne!
    Kirjoitit kauniisti<3

    • Maria sanoo:

      Kiitos kaunis Sari ♥
      Välillä vähän hömpänpömän sijaan asiaakin 😀

      Ihania kesäpäiviä!

  14. Anonymous sanoo:

    Tunnelmallista hääpäivää teille,sinulla on ihana blogi niin monipuolinen ja inspiroiva,piipahdan usein täällä sivuilla,mutta kommentointi jää vähille.Kiitos kun saan lukea mielenkiintoisia juttuja ja ruokaosiot aina ihan huippuja.Toivotan teille onnea ja rakkautta nyt ja aina.

    Merituuli

    • Maria sanoo:

      Kiitos Merituuli ♥
      Ja ihan superkiva kuulla, että blogini inspiroi. Olen onnistunut tehtävässäni 🙂

      Kauniita kesäpäiviä sinne!

  15. Elisa n sanoo:

    Ihanaa hääpäivää teille! Kirjoitit hyvin kauniisti ja aivan ihanan tekstin<3. Useamman kerran lukenut jo tänään tuon tekstin kun oli niin ihana<3

    • Maria sanoo:

      Voi kiitos ♥ Ja ihanaa, että luet tekstin useasti 🙂 Mäkin sitä teen välillä!

      Hei, kauniita ja aurinkoisia heinäkuun päiviä!

  16. Anonymous sanoo:

    Samaa häävalssia ollaan myös täällä tanssattu, tosin hääpäivä oli 19.7 ja vuosia takana jo 17:sta =)

    Parhaan kaverin kanssa aika kuluu kuin siivillä…

    • Maria sanoo:

      Ihanaa myöhästynyttä hääpäivää teillekin ♥

      Kyllä, aika rientää, kun on hauskaa ja hyvää seuraa 🙂

      Aurinkoisia päiviä !

  17. Miina sanoo:

    Hyvää hääpäivää 🙂

  18. Anonymous sanoo:

    Ihanaa hääpäivää ( myöhässä).♡
    Toisilla niin ihanaa, mutta luettuani toista ihanaa blogia, jossa mieli/oleminen melkein kuolee miehen vuoksi. Miksi toisilla niin ja toisilla näin!? Sitähän kukaan ei tiedä…
    Nauti ja kunnioita liittoasi ja älä pidä sitä ikinä itsestäänselvyytenä . Ihanaa kesää ja aurinkoa päiviin.

    • Anonymous sanoo:

      Mikä Se blogi on?

    • Maria sanoo:

      Kiitos kaunis ♥
      Päivääkään en ota mitään itsestäänselvyytenä, sen olen oppinut. Voi, surullista että kaikki eivät ole onnellisia suhteissaan 🙁

      Kauniita kesäpäiviä myös sinne ♥

Kommentoi