sunnuntai 22. kesäkuun 2014

Suomen kesä ♥

Morientes murut!
Toivottavasti juhannusjuhlinnat sujuivat hyvin ja ilman turhia kommelluksia. Jotenkin lämmitti mieltä, että kerrankin hukkumistilastot olivat maltilliset – vaikka se yksikin hukkunut on liikaa. Ehkä nämä Suomen juhannuskelit eivät tänä vuonna kannustaneet ihmisiä pulahtamaan uimaan. Mä en ainakaan uskaltanut mennä. Katsellaan taas sitten, kun järvivesi on 20 astetta tai yli 🙂 Nyt oli laskenut 13 asteeseen.
Kaiken kylmän, sateen ja tuulen keskellä mä nautin ihan suunnattomasti tästä juhannuksesta. Välillä aurinko paistoi niin, että ulkonakin tarkeni ilman takkia. Toisinaan taas satoi saavista kaatamalla. Kuten tänä aamuna. Mikään ei ole ihanampaa kuin herätä mökillä sateenropinaan. Juhannusaatto kului aika kauniissa säässä ja tuulikin oli suotuisa. Nautimme kesähuoneessa päiväkahvilla kuplivaa ja mansikkaraparperibritakakkua. Meidän äiti tekee ehkä maailman parhaimmat britakakut (mitenkään puoleettomasti sanottuna :D). Tässä tuo ohje, tosin muistelisin sen joskus täällä jakaneenikin:
Brita-kakku

pohja
125 gr voita
1 dl sokeria
2 keltuaista
1 1/2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 dl maitoa
marenki
3 valkuaista
1 1/2 dl sokeria
1 tl vanilliinisokeria
täyte
2 dl kuohukermaa
raparperihilloa
3 rkl sokeria
3 dl mansikoita viipaloituna
1. Laita uuni kuumenemaan175 asteeseen.
2. Vaahdota voi ja sokeri
3. Lisää keltuaiset voimakkaasti sekoittaen ja viimeiseksi vuorotellen
jauhot, joihin leivinjauhe on sekoitettu, ja maito. Taikina jää hyvin löysäksi.
4. Valmista marenki.Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri ja vanilliinisokeri vähitellen.
5. Levitä taikina lastan avulla uuninpellille leivinpaperin päälle hieman pitkän malliseksi pohjaksi. Levitä marenki raa’an pohjataikinan päälle kokonaiseksi levyksi.
6. Paista uunin keskiosassa noin 20-25 minuuttia, kunnes pohja on kypsä ja marenkinkauniin ruskea. Pohjataikina jää hieman kostean tuntuiseksi. Jäähdytä hyvin.
7. Vatkaa kerma ja sokeri paksuksi vaahdoksi.
8. Leikkaa kakkupohja kahtia ja irrota veitsellä leivinpaperista.
9. Nosta toinen puolisko kakkuvadille pohjaksi ja levitä hillo, kermavaahto ja mansikat päälle. 
10. Nosta toinen pohjapuolisko täytteen päälle.
11. Koristele mansikoilla (ja orvokeilla).
****************************************
Eilen passitettiin isovanhemmat kotiin aamupalan jälkeen ja iltapäivästä vastaanotettiin ystäväpariskunta parin prinsessan kera. Ihan parhaita tuollaiset vieraat, joita varten ei tarvitse turhaa säätöä ja joiden kanssa juttu aina jatkuu siitä, mihin on jäänyt. Tämän ystäväpariskunnan ihana K on mun lapsuudenystäviä ja komea A on taas mun miehen armeijakaveri (ja paras kaveri)! Pieni maailma. Nyt he asuvat tuossa meidän äidin naapurissa ja ollaan ristiin kummeja. Ystävät ovat kyllä elämän suola.
Elämän suola on kyllä tämä kesälomakin, joka alkoi. Tänään kävin vielä pari tehokasta tuntia tekemässä töitä ja huomenna pikaisesti käydään esikoisen kanssa aamulla töissä viemässä lomallejäämismutakakku. Tämä viikko ollaan pääosin kaupungissa, sillä miehen loma alkaa vasta viikon päästä. Lisäksi pikkuisempi on joka päivä tulevalla viikolla neljä tuntia golfkurssilla…tiedä häntä kumpi on innokkaampi; tuo lapsi vai lapsen golfiin hurahtanut isä ;D Meillä on esikoisen kanssa suuret suunnitelmat joka päivälle. Kahden keskistä laatuaikaa vietetään siivoten. Esikoinen on ihan huipputyyppi jo senkin suhteen, että on parhaimmillaan, kun saa auttaa. Siivotaan molempien tyttöjen huoneet, ehkä maalaillaan takkahuonetta, kuvaillaan vaatteita huutikseen (104-116 tyttöjen iiiiso paketti tulossa) ja käydään pyörälenkeillä. Pidellään sadetta sisätiloissa ja toivotaan viikonlopuksi ja loppulomaksi aurinkoa. Perjantaina muutamme koko perhe kolmeksi viikoksi möksälle. Välillä teemme sieltä käsin päiväreissuja ja onhan tuossa parina viikonloppuna tiedossa aikuistenkin menoja. Kesä ♥ 
Hei, kiitos ihanaiset kommenteistanne tuohon meidän mökkiterassipostaukseen. Kiitän nyt tälleen suvereenisti kaikkia yhteisesti. Tosin niihin muutamaan kyssäriin palaan kyllä vastaamaan 🙂
Suloisin sunnuntaiterkuin,

12 Responses to “Suomen kesä ♥”

  1. Anne sanoo:

    Ihanaa lomaa <3 itselläni se vielä haaveissa 🙂 Loma-anomukseni lienee unohtunut käsitellä 🙂

    • Maria sanoo:

      Kiitos Anne <3
      Hei, nyt loma-anomuksen perään kyselemään ;D Meillä tänä vuonna loma-anomus meni yllättävän vähillä mukinoilla läpi 😉

      Ihanaa alkanutta viikkoa!

  2. Mirva Mäki sanoo:

    Säästä viis pääasia, että on loma:) Mukavaa lomanaikaa.

  3. Anonymous sanoo:

    Ihkua lomaa sinulle Maria ja koko perheelle sitten kun sen aika koittaa <3!!!
    Nautitaan kesästä, olkoon se sitten märkä, kuiva tai kylmä! Loma on aina loma! 😀
    Terkkuja Kotkasta! <3 Riitta

    • Maria sanoo:

      Moikka Riitta! 🙂

      Kiitos tuhannesti, täällä nautitaan lomasta täysin rinnoin…tai pitäiskös sanoa täysin töin; sisarhentovalkoisena nääs. Esikoiselle nousi eilen illalla kova kuume ja myös oksentelee hieman. Toivotaan, että menee pian ohi eikä tartu meihin muihin!

      Terkkuja Tampereelta <3

  4. Brita-kakku on kyllä parasta. Ystäväni tekee sitä aina minua varten lastensa synttäreillä, voiko ihanampaa kaveria olla? (itse kun olen niin laista leipuri!). Ystäväni tekee sen kiivitäytteellä, loistavaa!
    Mukavaa alkavaa viikkoa!

    • Maria sanoo:

      Oih, ihana ystävä sulla 🙂 Kiivi sopii tuonne varmasti ihan älyttömän hyvin, kiitos Sanna vinkistä!

      Ihanaa alkanutta viikkoa <3

  5. Lumo sanoo:

    Hyvää lomaa!

    Oli kyllä kylmin juhannus aikoihin, mutta mukavaa oli. Kaikenlaista kommellustakin oli Siipan vihkisormuksen häviämisestä lähtien, mutta onneksi kaikki kääntyi parhain päin. Sormuskin löytyi heinikosta vakikuvien ja uskomattoman tuurin avulla.

    • Maria sanoo:

      Kiitos Lumo, kyllä se loma aina tarpeeseen tulee 🙂

      O’ou, teillä on sitten ollut vähän tapahtumarikkaampi juhannus! Huh, onneksi sormus löytyi. Voin vain kuvitella sen paniikin, kun se hukkuu.

      Ihanaa alkanutta viikkoa <3

  6. Brita on kyllä ihan parasta!

    • Maria sanoo:

      Eiks olekin! Se on kesäherkku numero 2…heti pavlovan jälkeen 🙂

      Ihanaista alkanutta viikkoa <3

Kommentoi