keskiviikko 09. lokakuun 2013

Takkakauden korkkaus

Moikkamoi!

Jo meni myöhään tälle päivälle suunnittelemani postaus; töissä ei liiennyt sitä varten sekuntiakaan ja illalla kotona vietettiin laatuaikaa perheen kesken. Koskas olette muuten viimeksi menneet keinumattia? Mulla siitä on ehkä 30 vuotta, mutta onneksi mies muisti säännöt 🙂 Lähdimme uhmaamaan tuota yhtäkkiä saapunutta syksyä puistoon ja hyväähän se teki. Lisäksi otettiin jalkkisturnaus. Naureskelin tuolle meidän tyttöjen jalkapallolle; pinkki prinsessapallo ajoi kyllä asiansa ihan loistavasti ja hengästyimme sen perässä juostessamme!
FB:ssä kerroinkin, että meidän viime vuonna takkahuoneeseen ostamamme Ikean Gåser-matto ei mahtunut autoo, kun pakkasimme mökin talviteloille. Joten vanhassa vara parempi. Laitoin tuon Ikean itämaistyylisen maton tuohon kivilattialle ja mukavasti pehmensi tunnelmaa. Tuo huone saa olla hämyinen ja punainen. Se on miehen valtakuntaa 🙂 Meillä on yleensä poltettu takkaa ympäri vuoden, mutta nyt sen poltto jäi kesällä (no, mökillä poltettiin juu). Korkkasimme takkakauden virallisesti parisen viikkoa sitten, mutta nythän tuota takkaa tulee poltettua vielä enemmän, kun ulkona on pimeää ja sateista. Onneksi vielä kuitenkin suhteellisen lämmintä.
Tuosta meidän takasta olen saanut edelleen kyselyjä ja se on Jotulin FS-84 merkkinen, 207 cm korkea. Ei ole varaava, mutta lämmittää kyllä huoneen ihan pätsiksi. Lämmittää vielä senkin jälkeen, kun tuli on hiipunut. Tuo runko tuli parissa sementtiosassa ja me maalasimme sen sitten lämpöä hyvin kestävällä himmeällä tartuntapohjamaalilla. Kertaakaan en ole tuota takkaa pessyt ja oliskohan sitä nyt lämmitetty rankalla kädellä viitisen vuotta. Eli ei mustu, kuten takat yleensä tuppaa tekemään.
I truly am blessed to live in a country with four seasons, but only when days like this happen once in a season. It’s been raining from last night till now and in the morning when I drove to work I couldn’t see a thing. And that’s not good when you’re driving 110 km/h in a motorway. At home have a constant fire in a fireplace, wool socks on, hot tea for drinks and we are wrapped in our blankets. In some weird way I kinda like this time of the year. I think this is why us Finns (excluding me 😉 are so melancholic…no sun for next six months 😀 

Hei, mä tiedän että mulla on edelleen pariin kolmeen haasteeseen vastaamatta, kuten myös parin postauksen kommentteihin. Pahoitteluni, että kiireessä taas nämä laahaa. Mutta huomenna aamukahvilla käyn läpi kommentit. Ja sitten huomenna tai viimeistään perjantaina olisi luvassa sitä arvontaa! Ja olen niin onnellinen, että pikkuhiljaa töissä alkaa kiire normalisoitumaan. Aika zombiena tässä on menty nyt pari viikkoa.
Viikonloppukin sieltä tulee taas ihanan nopeasti. Perjantai-illalle on luvassa taas perinteinen Fredagsmys-postaus. Onko toiveita tarjottavien suhteen? 🙂 Lauantaina lähdemme koko perheen kera viettämään mökkiviikonloppua ihanien ystävien kera. Suuntaamme mökille, josta olen saanut luvan tehdä postauksenkin. Meillä on kuulkaas hirvipeijaiset! Mökin omistaa ihanien ystävien ihanan E:n vanhemmat.
  Täällä voit  ihastella ihanien ystäviemme kaunista kotia.
Kauniita unia,
oman kullan kuvia 

12 Responses to “Takkakauden korkkaus”

  1. Kaati sanoo:

    Tunnelmallisia kuvia! Meillä on aika pieni takka, joka ei ole varaava, mutta todella lämmittää rivitaloasuntomme tehokkaasti ja joskus on lämmin vielä aamullakin. Huomasimme takan pienentäneen sähkönkulutusta todella paljon, kun edelliset asukkaat eivät olleet käyttäneet takkaa lainkaan, ja meiltä tietysti ensimmäisenä vuonna laskutettiin heidän sähkönkäyttönsä mukaan.

    Ja perjantaiherkkupostausta odotellaan taas innolla, ideoita ei ole – siksipä niitä täältä kärkyn! 🙂

    • Maria sanoo:

      Kiitos Kaati 🙂 Meillä myös tuo takka vähentää sähkönkulutusta…sähköpatterit kun vanhassa talossa kuluttavat tuota sähköä ihan järjettömästi.

      Heh, mulla on pikkuisen paineita illan suhteen, sillä en ehdi käymään kaupassa ennen myyssejä 😀 😀 Katotaan, mitä tuleman pitää! Muksaa perjantaita!

  2. Linda Antonia sanoo:

    onpa tunnelmallisia kuvia! harmi että meillä ei ole omaa takkaa… pitää vaan sytyttää sitä enemmän kynttilöitä 🙂

    • Maria sanoo:

      Kiitos kaunis Linda 🙂 Mä myös haaveilin takasta koko pienen ikäni, kun meillä ei ikinä ollut kotona takkaa eikä liiemmin opiskelija-asunnoissanikaan sellaista ollut. Mutta onneksi tässä nyt on. Takasta on tullut ihan must 🙂 Kynttilät tosin ajavat hyvin asiansa, elävä tuli rauhoittaa! Kivaa perjantaita!

  3. Ninnumaaria sanoo:

    Miten ihanan tunnelmallinen huone! Teillä on muutenkin niin kaunista, mutta tooosi kiva nähdä kuvia eri huoneesta, vau! 🙂 Tsemppiä loppuviikkoon!

    • Maria sanoo:

      Kiitti Ninnumaaria 🙂 Meillä on vähän erilainen sisustustyyli tarkoituksella tuolla takkahuoneessa. Hämyisenä kun haluttiin tunnelma pitää niin valkoinen rajattiin pois. Tosin mua piti tuohon antivalkoisuuteen hieman ylipuhua… 😀 Pirteää perjantaita!

  4. Anonymous sanoo:

    Kaunis ja lämminhenkinen huone!Meillä sama telkkaritaso olkkarissa,olen siihen lopen kyllästynyt.Teillä se näyttää paljon paremmalta.)-sanna-

    • Maria sanoo:

      Kiitos Sanna 🙂 Hei, mäkin oon kyllästynyt tuohon telkkaritasoon ja kunhan vaan saan aikaseksi niin maalaan sen mustaksi 🙂 Muksaa perjistä!

  5. Tädää täällä nro 602 kirjautuneena 🙂 empä ollut kirjautunut vaikka olen lukenut, no nyt olen 🙂 Tosi kaunis tuo teidän takka! Ihanan moderni! Tuo tiiliseinän on aivan mahtava myös, hyvä kontrasti valkealle takalle! Ja itämainen mattohan sopii kuin nenä päähän tähän huoneeseen 🙂
    …nyt kohti fredagsmyyseniä 🙂 mä niin odotan :):):) …ellet sitten ota varaslähtöä jo tänään torsdagmyysenillä :D? Torstaihalauksin sateiselta länsirannikolta <3

    • Maria sanoo:

      Tadaaa, kiitos Minna 🙂 Ja hei kiitos, tuo takka oli ihan heti number 1 vaihtoehto, kun alettiin suunnittelemaan takkahuoneremppaa silloin viitisen vuotta sitten. On ajaton ja vieläkin miellyttää silmää.

      Mä postasin eilen Instagramiin yhden torsdagsmys-kuvan…oli ihan pakko ottaa lasi valkkaria hektisen päivän päätteeksi 😀

      Kiitos ja haleja sinne länsirannikolle takaisin…tänään paistaa aurinko <3

  6. Aivan ihana tuo takka! Jotenkin tosi tunnelmallinen huone. Ja mikä tiiliseinä, tykkään tykkään tykkään!

    • Maria sanoo:

      Kiitos kaunis Laura 🙂 Meidän piti eka levyttää tuo tiiliseinä umpeen, kun purimme (remppamiehet purkivat 😉 vanhan takan pois. Mutta onneksi jätettiin se, tuo rosoista tunnelmaa koko huoneeseen! Mukavaa perjantaita 🙂

Kommentoi