torstai 12. syyskuun 2013

Pesto meets siskonmakkarasoppa


Moiks,
ei tullutkaan tälle päivälle lastenhuonepostausta mökiltä; suurin osa mun ottamista kuvista oli tärähtäneitä! Joten uudet kuvaussessiot viikonloppuna ja ensi viikolla postausta 🙂 Mutta viikontakainen siskonmakkarakeiton tuunausvinkki on paikallaan. Ihan arkiruoastakin saa herkkua, kun lisää siihen pestoa. Itseasiassa, mä voisin lisätä pestoa joka paikkaan. Ja ei sillä, siskonmakkarasoppa on mun herkkua ilman pestoakin, mutta täytyy sanoa, että pesto sopi siihen erittäin hyvin!
Tein peston itse basilikasta, öljystä, suolasta ja pinjansiemenistä. Osa pinjansiemenistä jäi liki kokonaisiksi, mikä ei ollut lainkaan huono juttu 🙂 Siskonmakkarasoppaan voisi mielestäni sopia paremmin persiljapesto, sitä kokeilen seuraavaksi. Mutta tuo pesto sopii myös paahdetun ruisleivän päälle, ei tarvitse oivariineja vaan menee ihan pelkältään.
Tosi monet tuntuvat vähän karsastavat siskonmakkarasoppaa…johtuukohan se niiden makkaroiden ”plumpsautuksesta”? 🙂 Se on meidän tytsyjen lempipuuhaa. Ihan pienestä asti ovat istuneet keittiön työtasolla ja kilpaa plumpsautelleet makkaroita soppaan.
Mutta hei, toinen perättäinen viikko, että ruokailut maanantaista torstaihin ovat menneet nappiin (viime pe ruokaremppa kosahti siihen pizzaan). Tänään myyntikokouksessa kaikki muut söivät pizzaa. Nostan itselleni hattua, sillä en olis uskonut itsekurini riittävän sen kanasalaatin syömiseen, kun pizzantuoksu leijailee ympärillä. Vielä huominen päivä syödään kurinalaisesti; huomen illalla saa jo juhlistaa viikonloppua pienesti. Mutta vain pienesti. Lauantaina onkin sitten herkuttelupäivä. Tosin nyt kun on jättänyt kaikki herkut pois niin ei edes tee mieli mitään karkkeja, keksejä, pullia tms. Hirmuinen himo avokadoon, turkkilaiseen jugurttiin ja jäisiin mustikoihin jatkuu edelleen. Toivotaan tuolle himolle piiiiitkää ikää.
Nyt aivojen tyhjennysjuoksulenkille (sitä liikuntapostausta on kyllä tulossa…)! Hiki pintaan ja myyntikokouksen anti pääkopasta ulos (tai ei oikeastaan ennen sitä muistiota, jonka kirjoitan huomen aamulla). Sitten on hyvä illalla rauhoittua sohvalle ja nauttia perjantain aatosta. Loppuviikossa vain on sitä jotain 🙂 
Kiitos kommenteistanne edellisiin postauksiin, siellä on vielä jotain kommentteja ilman vastausta. 
Mutta have no fear dear(s), hoitelen ne illalla kuntoon!
Torstaiterkkusin,
PS. Saan huomenna piristystä perjantaipäivään, kun ihanainen Sally tulee käymään meillä töissä 🙂
Kahvipannu on kuumana klo 10.00, joten tervetuloa 


Kommentoi