perjantai 24. toukokuu 2013

Olohuoneessamme kasvaa omppupuu & Bourgie sanoi poks

Hei huomenta! :)

Viikon kivin päivä on jälleen täällä! Toiveet remontin valmistumisen suhteen tänään ovat korkealla; molemmista huoneista puuttuu enää lattia. Mutta kyllähän tuollaiset perushuoneet, joissa ei mitään ihmeellisiä kulmia, vinoja seiniä tms. tulee lattioitettua aikas nopeeta. Hoppas det! Ai niin, ja ne listatkin pitää jonkun naputella. Toivotaan, että meidän remppamiehet ovat ripeitä ja haluavat viikonlopuksi vapaalle (muutenhan nämä hommat taitavat jatkua huomenna…).
Remonttikaaoksen keskelle kuvia viime viikonlopulta; karsimme jälleen mummulassa omenapuita ja veljen vaimon kanssa katkoimme karsituista oksista ne parhaimmat mukaamme. Tällä hetkellä nuo kukkasten nuput ovat kauniisti aukeamaisillaan. Lapset olivat sitä mieltä, että meidän olohuoneessa kasvaa taas omppupuu (siitä viimekertaisestakaan oksarykelmästä ei kyllä kasvanut niitä omppuja, vaikka kovin odottivat). 
Facebookin puolella harmittelinkin jo sitä, että meidän tuossa tasolla ollut Bourgie-valaisin sanoi poks. Ihan yhtäkkiä, kun olin laittamassa sitä päälle. Kuului samanlainen rysähdys kuin hehkulampusta, kun se menee rikki. Ja vaihdoinkin lamput, mutta ei auta. Tuolla se nyt pölyttyy makuuhuoneemme nurkassa ja odottaa jatkotoimenpiteitä. Täytyy viedä se kunnon valaisinliikkeeseen ja pyytää korjausarviota. Olin nääs suunnitellut sen tuonne meidän uuteen makuuhuoneeseen. Onneksi oli ”vanha” valaisin varastossa, hyvin tuokin sopii tuohon olohuoneen tason päälle
Nyt täytyykin hipsiä suihkun puolelle; ihania nämä perjantait, kun pikkuisella ei ole päikkyä ja mummu tulee meille hoitohommiin. Ei tarvitse laittaa muuta kuin itsensä valmiiksi ja katsoa koululaiselle vaatteet (ja nekin olisi taas kantsinnut katsoa jo eilen :). Meillä elellään tässä jänniä hetkiä muutenkin erään ”projektin” suhteen. Mutta ennen kuin se varmistuu, niin en tohdi paljastaa. Sellainen ”projekti”, josta ollaan kauan haaveiltu ja joka olisi vihdosta viimein toteutumassa ♥  Jos kaikki hyvin menee, niin ensi viikolla ollaan jo viisaampia tämänkin asian suhteen! Ja ei, meille ei ole tulossa perheenlisäystä :)
Ihanaista perjistä 
& viikonlopun aloitusta toivottelee 
( perhosia vatsassa)
PS. kiitos ihanat remppatsempeistä ja muistakin kommenteistanne; 
pidän ruokiksella kommentteihin vastaamistalkojaiset! ;)

28 Responses to “Olohuoneessamme kasvaa omppupuu & Bourgie sanoi poks”

 1. Suffeliini sanoo:

  Onkohan Bourgiesta sulake palanut, aika yleinen vika! Minulla ei kestänyt uusi lamppu kuin 1,5 viikkoa ja sain lähettää lampun takaisin liikkeeseen että oisin saanut uuden mutta he eivät voineet laittaa uutta tulemaan ennen kuin ovat saaneet vanhan palautuksena ja sitten postissa lamppu hävisi… 6 viikkoa ootin rahoja takaisin. En sitten ostanut uutta, mutta kyllä siitä vielä haaveilen. :)

  • Maria sanoo:

   Kiitti vinkistä,toivotaan että on pelkkä sulake…mä kun loin jo täällä kauhuskenaarioita parin kolmen sadan korjauslaskusta. Uusi tulisi siinä tapauksessa halvemmaksi :) Tuo lamppu on kuitenkin kiltisti reilut viisi vuotta palvellut. Jossain vaiheessa taitaa tulla elinkaari loppuun, mutta toivottavasti ei vielä :)

 2. nieinda sanoo:

  Omppupuu olkkarissa näyttää ihanalta! Jään jännityksellä odottamaan jymy-uutisianne, ette kai ole muuttamassa? :)

  • Maria sanoo:

   Kiitos, vielä kun saisi tuon olkkarin siistiksi :) Ei me mihkään muuteta, tämä on meidän loppuelämän asunto :)

 3. Sally sanoo:

  Ei muutto, ei vauva, ehkä matka? Autolla Tanskaan?

  Ihanaa viikonloppua! Toivottavasti remppamiehet saa lattia valmiiksi.

  • Maria sanoo:

   Ei matkaakaan tule kyllä pitkään aikaan, jos haave toteutuu ;)

   Kiitos Sallyseni, huomenna valmistuu….manana, manana. Ihkua viikkistä teillekin ja tsemppiä pakkauspuuhiin! :)

 4. Marru sanoo:

  Nyt sanon että kylläpäs minä olen ollut tyhmä kun en ole omppupuun oksia tuonut sisälle.
  Omppuolkkarissa olisi ihana!

  Mielenkiinnolla odotan uutista. Mikähän se on..
  Mukavaa viikonloppua!

  • Maria sanoo:

   Nyt pikapikaa omppupuun oksat sisälle ennen kuin puut kukkivat! Meillä meni viikko ennen kuin nuo puhkesivat kukkaan. Tänään työpäivän aikana suurin osa oli auennut kukkaan :)

   Ensi viikolla paljastuu, joko se että onni lykästi tai se, että ei lykästänytkään.

   Kivaa viikkistä :)

 5. Sara. sanoo:

  ihanan näköisiä nuo omenapuunoksat :) ja tuo varastolamåpukin miellyttää mun silmää!

  • Maria sanoo:

   Kiitos Sara! Lapset meillä toivovat tosiaan omppuja noihin oksiin…mutta ei taida toive toteutua ;D

   Yllättävän hyvin tuo lamppu tuohon sopiikin :)

 6. Kuulin myös, että eräs tuttu oli löytänyt aivan ehjän Bourgien roskalavalta (!!!). Vienyt sen sitten valaisin liikkeeseen katsottavaksi, niin sulakkeen tai vastaavan vaihtoa vaille se vain oli ollut. Kauniita nuo omppuoksat! Mulla oli huhtikuussa myös jokunen koristeomppupuun oksa sisälläja tekikin kamalasti nuppuja, ja muutaman kukan, kunnes kaikki nuput ja lehdet alkoivat nuupahtaa, mistähän ois johtunut..?! Tsemppiä rempan loppumetreillä, täällä jo odotellaan innolla lopputulosta nähtäväksi :).

  • Maria sanoo:

   Vitsit, mikä säkä tutullasi! Joku on tainnut ajatella niin kuin minä aluksi; nyt se meni rikki. Onneksi en vielä heittänyt tuolla vesilintua! :)

   Mulla kävi viimeksi omppupuun oksien kanssa sama juttu; ruskistuivat enen kuin kunnolla aukesivat. Mutta nämä nykyiset näyttäisivät kukkivan oikein nätisti!

   Kiitos, vielä huomiseen pitäisi jaksaa. Huh, mutta sitten se on ohi! :)

 7. Jemina sanoo:

  Mun Bourgielle kävi sama juttu, mutta himmentimestä oli vain mennyt sulake. Se maksaa pari euroa ja on helppo vaihtaa itse. Kannattaa avata se katkaisija/himmennin ja ottaa sulake mukaan sähköliikkeeseen niin katsovat uuden tilalle.:)

  Ihanat oksat!

  • Maria sanoo:

   Jesjesjes, mä avaan huomenna heti sen katjaisijan ja yritän löytää sieltä sulakkeen :D Kiitos kaunis vinkistä, säästyy muutama ropo, jos saadaankin se itse korjattua!

   Kiits, nuo oksat eivät vain oikein pääse oikeuksiinsa näin remppahärdellin keskellä :)

 8. Essi sanoo:

  Ihania, rauhallisia kuvia olet ottanut! ♥
  Innolla odotan uudistuneita huoneita ja toki uutistakin. Toivottavasti remontti valmistuu nopeasti ja pääset sisustamaan!!
  Aurinkoista viikonloppua!

  • Maria sanoo:

   Kiitos kaunis Essi <3 Näkisitpä meidän kämpän nyt…huh. Onneksi huomenna tähän aikaan pitäisi olla taas kodikasta :)

   Kiitos samoin, aurinkoa viikonloppuusi :)

 9. Anna sanoo:

  Samaa himmentimen sulakkeen vaihtoa ehdotan minäkin. Kun se eka kerran kävi meillekin, kävin Stockalla kysymässä neuvoa koska olin sieltä sen hankkinut. Sanoivat että tyyppivika, italialaiset sulakkeet ei kestä Suomessa. Sanoi että Clas Ohlsonilta saa sulakkeet ja vaikkapa uuden rullahimmentinen edullisesti :) Himmennintä ei päädytty vaihtamaan mutta sulakkeita on jo pari vaihdettu 5 vuoden aikana. Ei ole iso investointi :)

  • Maria sanoo:

   Kiitos Anna! Tuo sulake (jos siis on siitä kiinni) on kestänyt meillä reilun viisi vuotta, joten jo on aika vaihtaakin :) Clasulle käypi huomenna tieni!

   Aurinkoa viikonloppuusi!

 10. Hmm, nyt mua alkoi jännittämään tuo sun tuleva paljastus. :D
  Kauniit nuo oksat ovat, toivottavasti tulee paljon kukkia.
  Ihanaa viikonloppua sinne. <3

  • Maria sanoo:

   Hihii, olinko vähän ilkeä, kun vähän vihjailin, mutten kertonut :D Ei mitään suuren suurta…tai no meille on kyllä iso asia.

   Kiitos, kukkaloistoon olivat oksat tänään puhjenneet työpäivän aikana.

   Samoin teille, ihkua viikkistä <3

 11. Frida sanoo:

  No justiinsa… tuo puolikas-paljastus on vähän niinkuin antaisi lapselle tikkarin ja ottaa sen yhden nuolaisun jälkeen pois;))) Toivottavasti selviää pian, koska ei täällä malta odotella, mita on tulossa…
  Ihania nuo oksat… taidanpa lähteä naapuriin ”omppuvarkaisiin” iltahämärällä;)
  Kauniita kuvia olet taas ottanut, oih ja voih;)

  Hauskaa viikonloppua sinulle

  Terkuin, Frida

  • Maria sanoo:

   Anteeksi, olin ilkeä kun en kertonut ;) Sitäpaitsi, paljastus ei taida paljastua vielä tällä viikollakaan :D

   Käväisitkös jo omppuoksavarkaissa? Nuo omppupuut on tällä hetkellä niiiiin kauniita kukkaloistossaan!

   Mukavaa viikon puoliväliä Friiduska :)

 12. Todella kauniin näköistä ja ihania tunnelma kuvia

  t.Sanna

 13. Anonymous sanoo:

  Heissan, täällä onkin jo tipsut tuosta sulakkeesta. Lähes varmasti siitä kiinni. Ja uuden himmentimen saa myös tilattua varmasti ainakin Helsingin Kartellin myymälän kautta. Itse olen ostanut samaisen valaisimen Turusta, Sisustuksen koodista ja mulla oli himmentimessä häikkää ja tilasivat sieltä uuden. Kesti hiukan, mutta tuli kyllä :) Mutta, aloita tuosta sulakkeesta, ja varmista ettei oo johto seinässä ku ruuvailet sitä koteloo auki…. mä menin ruuvamaan sen kiireessä johto seinässä ja sain melkoisen tällin, onneksi ei käynyt pahemmin ja selvisin säikähdyksellä! Sen jälkeen on tullu varmistettua pariin kertaan johtoja ennen kun sähkövehkeiden kans pelailee …. :)

  Mukavaa lauantai-illan jatkoa, toivottavasti remppa on jo valmis :)

  Ninni

  • Maria sanoo:

   Kiitos Ninni vinkeistä, mä oon kyllä sellainen sähkäri, että oksat pois :D Viikonloppuna uutta makkarin kattolamppua viritellessäni alkoi yhtäkkiä kipinät lennellä ja se sokeripalaan liitettävä ”töpseli” musteni. Hups. Täytyy olla varovainen, kun ruuvailee tuon Bourgien kotelon auki, vielä en ole päässyt edes siihen asti. Saatikka sulakekaupoille :)

   Muksaa viikon puoliväliä!

 14. Ha ha,miten arvasitkin, että heti ajatukset kääntyivät perheenlisäykseen haveesta ja projektista puhuttaessa…Mukava nähdä remontin lopputulos.Olohuoneenne on todellakin niin harmonisen ja levollisen oloinen.
  XX

  • Maria sanoo:

   Kiitos Päivi ja juu, yleensä tässä iässä kauan odotettu haave saattaa liittyä perheenlisäykseen, mutta meillä taitaa olla lapsiluku täynnä :)

   Mukavaa viikon puoliväliä!

Kommentoi