sunnuntai 24. maaliskuun 2013

Meidän kodin maalisävyistä

Moikka! 🙂

Täällä ajastettuna muistuttelen teitä tuosta mahtavasta maaliarvonnasta (klik)! Meidän kodin maalisävyistä tulee aika ajoin paljon kysymyksiä. Itsehän mä suosin valkoisen lisäksi mustaa ja harmaata, mutta kaapissa on hyvä olla myös greigeä seinämaalia yksi purkki varmuuden varalta! Valkoisesta meillä on käytetty seinäpinnoilla ihan perusmaali A:ta eli sävyttämätöntä valkoista sekä olohuoneessa hieman taitettua valkoista, sävy G503. Mustaakin seinää vilahtaa silloin tällöin siellä sun täällä. Aina välillä tulee kuitenkin valkaistumiskausi.  Ja takkahuone on osittain greigellä pinnalla. Alla olevassa kuvassa on mun top picks, joista greige on asetetta vaaleampi kuin tuo meidän takkahuoneen seinä (kuva postauksessa alempana). Myös kalusteet ja muut puupinnat ovat saaneet osansa tästä maalausvillityksestä 🙂
Olohuoneen seinät: täyshimmeä Coloria Royal Sisustusmaali, sävy G503
Makuuhuoneen tehosteseinä (vaatekaapin pääty): tartuntapohjamaalina Coloria Hyper, valkoinen. Pintamaalina 2 x Coloria Royal sävy NCS S 9000-N. 
Arkkupöytä: puolihimmeä Coloria Kalustelakka, sävy 3445
Yöpöytä: puolihimmeä Coloria Kalustelakka, sävy 3445

Ruokatilan seinät: täyshimmeä Coloria Royal Sisustusmaali, sävyttämätön
Jakkara: puolihimmeä Coloria Kalustemaali, sävy NCS S 0570-Y
Eteisen seinät: täyshimmeä Coloria Royal Sisustusmaali, sävyttämätön
Puiset tikapuut ja rappusten ”kaiteiden” puuosat: puolihimmeä Coloria Kalustemaali, sävyttämätön

Olohuoneen seinät: täyshimmeä Coloria Royal Sisustusmaali, sävy G503
Musta vitriini: puolihimmeä Coloria Kalustemaali, sävy NCS S 9000-N
Takkahuoneen seinät: täyshimmeä Coloria Royal, sävy NCS S 3005-Y20R
Suloisin sunnuntaiterkuin,

3 Responses to “Meidän kodin maalisävyistä”

  1. Anonymous sanoo:

    Hei, tuosta mustasta maalista olisin kysynyt, etää onko se ihan ”normaalia” maalia, vai liitutaulumaalia? Onko miten peittävä? Onko se enemmän matta vai kiiltävä? Levittyikö helposti/maalasitteko telalla? Itsellä on suunnitteilla yhden seinän maalaaminen mustaksi ja vinkkejä hyvistä mustista maaleista otetaan ilolla vastaan. Etsin siis ihan normaalia, en liitutaulumaalia. Mikä on helpoin levitystapa, ettei jäisi rantuja?

    • Maria sanoo:

      Hei ja anteeksi kun vastaus kesti; Thaimaassa iPad ja kännykkä ei antaneet ollenkaan kommentoida näihin.

      Tuo musta maali on täyshimmeää sisustusmaalia eli täysmatta. Ja vedin sen lyhytkarvaisella telalla niin, että pinnasta tuli liki sileä. Pari kerrosta kun vetää maalia ja ristikkäisvedot ennen alhaalta ylös vetoja niin ainakin tulee sileä pinta ilman rantuja. Mä vannon tuon täysmustan nimeen; sävy NCS S 9000-N.

    • Anonymous sanoo:

      Kiitos kovasti vastauksesta!

      Mukavaa alkavaa viikonloppua! 🙂

Kommentoi