lauantai 16. maaliskuun 2013

Aurinkoinen (lista)lauantaiaamu ♥

Aurinkoista huomenta ihanaiset

Tiedättekös mistä tietää, että kesä on tulossa? No kun formulakausi alkaa. Meilläkin on herätty aika-ajoja katsomaan jo kukonlaulun aikaan. Kukonlaulun aikaan näin lauantain mittarilla 🙂 Tosin siellä taitaa sataa niin rankasti,että ajot viivästyvät. Mä en enää formuloita juuri jaksa seurata, mutta oli aika, että mikään ei ollut parempaa ajanviihdettä viikonloppuisin kuin aika-ajot ja itse kisa. Se oli silloin kuin Mika Häkkinen vielä ajoi. Eli kauan, kauan aikaa sitten 🙂
Taidan olla aiemminkin kertonut, että olen niitä ”listaihmisiä”. Listoja tulee tehtyä töissä ja kotona. Tämän aamun listan teemana on ”muista ottaa ainakin nämä mukaan reissuun”. Onneksi on tullut lasten kanssakin sen verran reissattua, että osa kohdista tulee jo selkärangasta. Mutta aina jotain pientä jää. Juuri katselin Thaimaan lämpötiloja ensi viikon lopulle ja kun aurinko oikein keskipäivällä porottaa niin se tuntuu noin neljältäkymmeneltäviideltä asteelta. Eli tärkeimpinä mukaanotettavia on bikinit, flipflopit, aurinkolasit, aurinkorasvat, huivit, hatut ja puuhakirjat sun muut lapsille. Itselle riittää pariksi viikoksi Suomesta rahdattuna kolme-neljä romaania. Danielle Steelen uusinta enkunkielistä pokkaria lähden huomenna metsästämään Akateemisesta. Ja ainahan lukemista saa ostettua sieltä paikan päältä lisääkin. 
Viime vuonna oli ensimmäinen kerta, kun huomasin lomalla, että hei, tämä alkaa olemaan aikas helppoa. Ollakin, että Kap Verdellä oli niin älyttömän kylmä, ettei uima-altaassa viitsinyt uida, niin silti lapset viihtyivät hyvin tuon pitkän päivän auringonottotuoleilla meidän aikuisten kanssa. Ei enää tarvinnut koko ajan olla keksimässä tekemistä, kun osan päivästä lapset piirtelivät, värittelivät ja tekivät puuhakirjojaan. Nyt otamme myös Uno-kortit ja Yatzyn mukaan ja toivomme, että Uno-kortit eivät lentele taivaan tuuliin. Lisäksi välillä teemme retkiä uima-allasalueelta rannalle. Eiköhän ne päivät saada mukavasti kulumaan tälläkin kertaa ja liian pian huomaakin aina päivän kääntyneen iltaan. Jotenkin rakastan sitä tunnetta, kun aurinko alkaa pikkuhiljaa painumaan mailleen illan suussa ja ihmiset alkavat pakkailemaan rannalla/uima-altaalla kimpsuja ja kampsuja ja suuntaamaan hotelliin ennen illan ruokailuja. Se on rauhallinen hetki ja yleensä siinä vaiheessa tuntuu siltä, että ollaan rauhassa vielä hetki ja lähdetään vasta sitten…
Meillä on oikeastaan enää huominen aikaa pestä ja pakata; maanantai menee töissä ja maanantai-iltana hoidetaan viimeiset jutut ennen reissua. Eli kodin siivoamista tiedossa. En voi lähteä reissuun, ellei koti jää siistiksi. Mikään ei ole mukavampaa kuin palata puhtaaseen kotiin ♥ Tämä päivä kuluu kummipojan synttäreillä Espoossa ja sieltä suoraan ajamme tänne kotiin naapuriin toisen kummipojan siskon synttäreihin. Ei ehdi turhaa stressailemaan. Listojen teko huomista varten on ainoa valmisteleva työ, jonka pystyn tekemään. Leppoisa lauantai siis tiedossa 🙂
Leppoisaa lauantaita myös sinulle,
ulkoilehan myös munkin puolesta…niin ihanaa ulkoilusäätä luvattu!

18 Responses to “Aurinkoinen (lista)lauantaiaamu ♥”

  1. SanMa sanoo:

    Minäkin olen listaihminen ja tällä hetkellä, kun en ole tyäelämässä, niin teen kotitehtävälistoja koko ajan 🙂 Ja tuo siivous ennen matkaa on ihan must, oli sitten kyseessä parin päivän tai parin viikon matka.

    Ihanaa lomamatkaa teille, toivottavasti ei satu öykkäreitä koneeseen 🙂

    • Maria sanoo:

      Hih, nuo kotitehtävälistat on mullekin tuttuja kotiäitiajoilta 🙂

      Toivotaan, että tällä kertaa Finnmatkojen kone pääsee aikataulussa Phuketiin. Liian monta kertaa tämänkin talven aikana on sattunut yhtä sun toista 🙂 Kiitos kaunis, ihanaa pääsiäisen odotusta sinulle <3

  2. Mukavaa matkaa! Mahtavaa että itselläkin on joskus vielä ne ajat edessä että lapset on sen verran isoja että voi vaikka pienen tovin sulkea silmät ja ottaa aurinkoa!

  3. Vekarus sanoo:

    Toinen listaihminen täällä 🙂

    Mukavaa viikonloppua ja matkaa!

    • Maria sanoo:

      Ihanaa, että meitä listaihmisiä on muitakin 🙂

      Hei, laitan muuten vielä tänään sinne korupostauksen loppuun sen kokonaiskuvan siitä korutelineestä 🙂

      Kiitos, ihanaa alkuviikkoa sinulle <3

  4. Anonymous sanoo:

    Meilläkin ennen siivottiin aina lähtiessä vimpan päälle, kunnes kerran tuli vähän nopsasti lähtöpäätös….
    Huomasin, että stressasin kauheasti sitä, etten ehdi laittaa paikkoja kuntoon ja se vei aikaa siltä lähdön huumalta.
    Mies palautti maanpinnalle ja sanoi, että riittää kun tiskit on pois ja roskat viety.
    No eihän se kotiinpaluu yhtä ihanaa ollut mutta oli ihanaa kuitenkin….ja opin, että joskus niinkin voin tehdä.
    Hankin myös jääkaappiin/pakkaseen kaikkea valmiiksi ja vielä nykyäänkin, mutta Helsinki-Vantaalla on ollut vuoden verran hyvä Alepa, josta saa tosi hyvin kaikkea.
    Eli jos ei kaikkea ehdi tehdä ennen lähtöä, niin lähteä voi silti:)
    Ihanaa lomaa!!!!!

    • Maria sanoo:

      Voi kun olisi tuollainen mies,mutta kun mun mies on yhtä siivousfriikki kuin mä! 🙂 Mutta ei mekään ihan joulusiivojen edestä ehditä nyt siivoamaan. Pääasia tosian, että tiskit on tiskattu ja roskapussi viety roskiin. Sängyt pitää kyllä myös pedata 🙂

      Meillä äiti ja iskä asuu naapurissa ja äitillä on tapana tulla täyttämään jääkaappimme juuri ennen kotiinpaluuta. Yleensä meillä on keittiön pöydällä vielä tuoreita kukkiakin kotiin tullessamme. Luksusta! 🙂

      Juuri näin, no stress! Kiitos kaunis <3

  5. Anonymous sanoo:

    Samat vinkeet on täälläkin.Olen opettanut pojilleni jo pienenä listan teon reissuun lähtiessä. Olen huomannut, että oppi on mennyt perille :)Niistä tiskeistä en ole niinkään varma heidän kohdallaan. Minä en pysty lähtemään edes mökille ellei paikat ole kunnossa.
    Ihanaa, rentouttavaa loma sinulle ja perheellesi! Tulee ikävä 🙁
    Irma

    • Maria sanoo:

      Ihanaa, meillä myös esikoinen tykkää tehdä listoja 🙂 Kauppalistoja alkoi tekemään heti, kun oppi kirjoittamaan!

      Kiitos Irma ja hei, mä laitan ajastettuna postauksia tulemaan! Lisäksi päivittelen mahdollisuuksien mukaan teille tänne auringonpaistetta (eli jos kännykkäpostaukset onnistuu, kuten niiden olettaisin onnistuvan 🙂 Ihanaa pääsiäisen odotusta <3

  6. Frida sanoo:

    Voi että… tuollaista listaa olisi NIIN ihana tehdä <3
    Kateudesta vihreänä täällä teen itselleni listaa ensiviikoksi, kun minulla on talviloma: kirpputoritavarat, kirpputoritavarat, toppatakki, lämpimät hansikkaat, kirpputoritavarat, auton tankkaus, kirpputoritavarat….
    Menin ja varasin kaksi kirppispöytää itsepalvelukirpparilta talvilomani ajaksi… Nyt on eteisessä seitsemän Ikea-kassillista tavaraa hinnoiteltuna ja odottamassa maanantai-aamua.
    Toisaalta… olen oikein hyvilläni siitä, että tuo roinakasa lähtee täältä:)

    Hyvää reissua teille… nauttikaa… lämmöstä, auringosta ja toisistanne;)

    Terkuin, Frida

    • Maria sanoo:

      Moikkelis Friiduska! 🙂

      Ihanalta kuulostaa sinunkin lomasi; kirppistely on kivaa 🙂 Hui, seitsemän kassillista! On sulla ollut aikasmoinen siivousurakka takana!

      Kiitos ihanainen, tulen seuraavaksi teille kylään (se uusi osoite ei vieläkään päivity näköjään mun sivupalkkiin :(…mutta puhelimeen sen jo asensin heti tuohon kotivalikkoon :)).

      Ihkua talvilomaa, muistahan levätäkin <3

  7. Anonymous sanoo:

    Thaimaa on ihana! Silti pieni vinkki: Meille iski mahatauti yöllä tosi rajuna, mutta ei hätää, apteekit ovat auki yötä päivää ainakin Bangkokissa (onkohan muuallakin?). Me emme tosi sitä tienneet ja odottelimme aamuyöstä aamuun, jolloin yksi seurueestamme lähti apteekkiin hakemaan antibiootteja, niitähän saa sieltä ilman reseptiä. Tauti oli vaan mennyt siinä ajassa niin pahaksi, että antibiootti ei pysynyt enää sisällä… ELI vinkkini siis lyhyesti: jos sairastutte, hakekaa lääke SAMAN tien, tai ostakaa apteekista valmiiksi mahatautiin tehoava antibiootti käsilaukkuun. Kun tauti iski, ainakaan me emme kyenneet astumaan metriä kauemmaksi vessanpöntöltä moneen tuntiin!

    • Maria sanoo:

      Kiitos vinkistä! <3 Me ollaan aina syöty lomilla ihan kaikkea salaateista jätskeihin ja käsihygieniakaan ei ole varmastikaan ollut parhaimmasta päästä. Ja aina kaikille olen hehkuttanut, että ei meihin mitkään pöpöt tartu; kunnes vuosi sitten helmikuussa aloin oksentamaan kotimatkalla koneessa Kap Verdeltä tullessamme. Ei kiva. Ja tauti kesti toista viikkoa, mutta oli aika hyvin hallinnassa. Meillä on tuossa yksi Suomesta reseptillä saatu vatsapöpökuuri, mutta eihän nämä meidän lääkkeet välttämättä toimi niin hyvin kuin paikalliset. Täytyy mennä heti ekoina päivinä ostamaan ”varmuuden varalta” ab-kuurit ainakin toiselle aikuiselle ja toiselle lapselle.

      Ihanaa alkuviikkoa!:)

  8. Anonymous sanoo:

    Meillä matkassa nykyään myös Hartsport jauhe, on helpompi juoda kuin apteekin Osmolsal….
    Joskus olen myös itse innostunut urheilemaan helteessä ja nestehukkaa ei millään saa kiinni. Olo on ihan vetämätön. Gatoraden puutteessa Hartsport on hyvä.

    • Maria sanoo:

      Hei, kiitos vinkistä! <3 Mä just pakkasin juoksulenkkarit messiin 🙂 Mut katsoin, että lämmöt on siellä 35 hujakoilla, joten ilmastoitu hotellin kuntosali houkuttelee lenkkipolkuja enemmän 🙂

  9. Mia sanoo:

    Ihania kuvia! Tinen astiat <3 Leppoisaa sunnuntai-iltaa!

  10. Avsa sanoo:

    Listoja löytyy täältäkin, mutta ei noin mukavaa kuin sinulta! Lomalla on kivaa, mutta kyllä siihen liittyvä valmistautuminen on yksi mukava osa kokonaisuutta. Tavaroiden purkamisesta en sen sijaan tykkää yhtään ja siksi kassit pitääkin tyhjätä heti silmänräpäyksessä.

Kommentoi