perjantai 25. tammikuun 2013

Perjantain ruokavinkki viikonlopulle

 Huhhahhei,

työssäkäyvän, urheilua rakastavan, bloggaajan ainoa aika tehdä postauksia on näemmä ruokatunnit (puolituntinen). Tai yömyöhäinen/aamuvarhainen. Ruokatuntipostauksissa on vain se ongelma, että useimmin tuo kuvienkäsittely ja tekstin tuottaminen vie enemmän aikaa kun sen puolituntia. Senpä takia, ette näe nyt tälle päivälle suunnittelemaani toivepostausta lasten lelujen säilytyksestä vaan saatte jälleen ruokavinkin (nämä kuvat oli onneksi jo käsitelty aiemmin :).
Pari viikonloppua sitten lauantaina vaelleltiin Kauppahallissa ja mietitiin, että mitä hyvää ruokaa sitä sunnuntaina tekisi. Meillä ei usein tehdä lammasta, joten käytiin lihakauppiaan luona kysymässä suosituksia. Lampaankare tai oikeastaan kaksi lähti mukaan. Ja jo aiemmin saamamme vinkin mukaan suuntasimme Kauppahallin Neljä Vuodenaikaa-ravintolaan ostamaan heidän valkosipuliaioliaan. Voi jestas, että oli hyvää! Ei kannata tehdä enää itse 🙂 
Illalla laitoimme nuo lampaankareet marinadiin, johon tuli öljyä, punaviiniä, hunajaa, valkosipulia rosmariinia, timjamia ja suolaa. Sunnuntaina otimme päkäpäät tuntia ennen paistamista huoneenlämpöön. Paistoimme kuumalla pannulla voissa lampaisiin pinnan. Toisen kareen leikkasimme paloiksi ja poistimme kalvot yms (muistattehan mun kammon ”kruntsulihaan”…) ennen paistamista. Toisen paistoimme kokonaisena. Tämän jälkeen lampaankareet menivät uuniin  200 asteeseen kymmeneksi minuutiksi. Tuo kokonaisena paistettu kare suli suussa. Aivan täydellistä, sisällä roseeksi jäänyttä lihaa. Ei tuokaan huonoa ollut tuo paloiksi leikattu, mutta meni vain vähän liian kypsäksi (kuva).
Kylkeen keitin couscousia ohjeen mukaan ja maustin sen suolalla, kanelilla ja tuoreella mintulla. Minttukanelicouscous sopi lampaan kanssa kuin nenä päähän!
Mutta hei, nyt takaisin taas töiden kimppuun! Ihanaa, kun on perjantai 🙂 Otin juoksuvaatteet mukaan niin juoksen täältä kotiin sen 10 kilometriä niin on päivän urheilutkin sitten ajoissa suoritettu. Illalla chillaillaan ja syödään hyvin. Tänään voisi jo vähän herkutellakin 🙂
Kahvitunnilla sitten ed.postausten kommenttien kimppuun. I promise
Aurinkoista viikon parasta 
päivää toivottelee,

Kommentoi