keskiviikko 02. tammikuun 2013

Rosmariinikeksit

Moikkamoi,

hyvinkö on vuosi lähtenyt käyntiin? Meillä todella verkkaisesti; mies heräsi aamulla töihin, mutta mä ja tytsyt nukuttiin liki 10:een. Jossain vaiheessa tässä lähtituntien aikana ajattelin vaihtaa yökkärin pois ja pukea päivävaatteet (töissä pitäisi mennä käymään alv-muutoksen takia ja sinne ei vissiin voi pyjamalla mennä ;). Illalla sitten salille polttamaan uudenvuodenaaton ruokia. Eilen käväisin reilun tunnin juoksulenkillä, mutta oli kyllä niin liukasta, että seuraava lenkki ajoittuu hetkeen, että on joko sulaa tai hiekoitettu nuo jalkakäytävät.

Vaikka vuodenvaihteessa alkoikin ”ei herkkuja viikolla”-sääntö niin uudenvuodenaatto (ja -päivä) olivat poikkeus 🙂 Kerroinkin teille jo, että sain joululahjaksi Pipsa Hurmerinnan Pipsan keittiössä-kirjan. Ja voi pojat, se on ihan paras! Tehtiin siitä koko uudenvuodenillan menuun ruoat. Aloitetaan jälkkäristä. Alunperin tein nämä rosmariinikeksit uudenvuodenillan jälkkäriksi juustojen kera, mutta olimme niin ähkyssä ruoan jälkeen, että jäi juustot syömättä. Eli niitä tuli naposteltua eilen. Pizzanpaistamisen lomassa 🙂 
Ruokavuosi 2012 odottaa vielä paria postausta; kardemummalohi, bataattiranskalaiset ja lämmin fetajuustosalaatti. Sitten, kun olen ne laittanut eetteriin voidaan koota viime vuoden ruokapostaus yhteen. Tulossa juttua myös kevyistä ruoista ja siitä, miten ajattelin saada loppusilauksen biksukuntoon projektiin ruoan avulla. 
Kivaa keskiviikkoa 
toivotellen,
PS. Lämpimästi tervetuloa uusille lukijoille, toivottavasti viihdytte juttujeni parissa 🙂

12 Responses to “Rosmariinikeksit”

  1. Anonymous sanoo:

    Kiitos lämminhenkisestä ja inspiroivasta blogista.

  2. Anonymous sanoo:

    Täällä melko uusi lukija kiittelee ihanasta blogistasi:) -Eve-

  3. Nonna sanoo:

    Löysin sun blogisi ihan vasta hetki sitten, ja jään seuraamaan. Ihania kuvia sinulla!

  4. Terhi sanoo:

    Voi näitä sun ruoka- ja herkkupostauksia – tulee näläkä 😉 Hyvää uutta vuotta Marialle ja perheelle!!

  5. Jonanna sanoo:

    Mun on pitänyt aiemminkin jo kysäistä, että millaisilla varusteilla joukset näin talvisin?
    Ihanko vaan tavallisilla lenkkareilla? Millaiset vaatteet sulla on? 🙂

    • Maria sanoo:

      Moikka! 🙂
      Noh, mähän en ole mikään välineurheilja, joten sään mukaan mulla on joko sadepuku (sellainen tuulisadepuku) ja sen alla esim. legginssit tai sitten ihan perustuulipuku (taitaa olla Icepeakin juoksuun tosin tarkoitettu) +pipo ja hanskat. Jos kylmä niin sitten kerrospukeutuminen on pop! Ja sitten lenkkarit mulla on juoksuun soveltuvat Salomonin goretex-juoksukengät. En raaskinut investoida niihin ihan miljoonia, joten nuo löytyivät ihan Prismasta muistaakseni 79 eurolla. Hyvin toimii, niissä on hiukkasen pitoa pohjassakin!

      Mukavia juoksuhetkiä! 🙂

  6. tuiskuஇ sanoo:

    Herkulliselle näyttää, tätä(kin) ohjetta on kokeiltava 🙂 Mitä hilloa tuossa keksin päällä on? mitä hillokkeita käytät juustojen kanssa?
    Kiitos mahtavasta blogistasi ja ihanaa vuotta 2013 !

    • Maria sanoo:

      Kiitos kaunis Tuisku 🙂 Tuo hillo on viikunahilloa. Enkä oikeastaan ole muita hilloja kokeillukkaan, mutta esim. päärynähillo vois toimia ihan yhtä hyvin 🙂

      Kiitos itsellesi ja Ihanaa Uutta Vuotta <3

Kommentoi