keskiviikko 26. syyskuun 2012

Casual dagens & viikon ruokalista

Hellurei,

nyt kun vietän suurimman osan päivistä kotona, niin huomaan käyttäväni samaa vaatekertaa (enkä nyt puhu alusvaatteista) pari kolmekin päivää putkeen. Jo kouluaikoina ja töissä ollessani vaatteet vaihtuvat joka päivä. Sama on nyt tytöilläni; joka päivä otetaan uusi vaatekerta käyttöön. Ja vaikkei ne käytetyt vaatteet kovin likaisia olisikaan niin ne joutaa pyykkikoriin, sillä en osaa laittaa käytettyjä vaatteita takaisin vaatekaappeihin. Tämä on ehkä sellainen asia johon voisin panostaa, sillä tällä menetelmällähän pyykkiä on aivan tuhottomasti. Eilinen ja tämä päivä ollaan menty tälläisellä pukeutumisella; H&M:ää ja Piecesiä.

Tuo H&M:n paita on muun suosikkipaita; leikkaus on täydellinen ja muutenkin se on sopivan rento. Harmi vaan, että maalailin töissä se päällä mallikapuloita (suutarin lapsella ei ole kenkiä vaikka maalausvaatteet olivat kyllä ihan parin metrin päässä); eihän tuo kuultosuoja (tai olikohan ihan puuöljyä) mihinkään tuosta enää kotona pesukoneessa lähtenyt. Töissä jos olisin koittanut pestä niin ehkä olisikin vesiohenteisena siitä voinut haihtua. Mutta en anna tahran haitata, varsinkaan näillä keikoilla, kun tulee takki päälle ja viimeistään sen tahran peittää yliolan laukun hihna 🙂

Ostin elämäni ensimmäiset Catepillarit vuonna 1994 Kanadassa ollessani. Silloin muistaakseni oli näitä yksiä ja samoja kellertäviä Cat-kenkiä vain olemassa. Nythän valikoimaa on vaikka hur som mycket. Ne ekat kengät palvelivat liki 10 vuotta ja vuonna 2003 ostin nämä nykyiset. Hiukka ovat räjähtäneet ja ainakin nauhat pitäisi niihin uusia, mutta hintansa väärti ovat olleet. Näissä ei ole vuorta, joten talven varalle olen alkanut haaveilemaan vanhoista kunnon Camel Bootseista. Onko niitä vielä olemassa? Teinivuosina tuli kulutettua yksi pari sellaisia liki puhki 🙂 Muistan, että kumipohja jäi jäiseen tiehen kiinni. 

Päivän arkisesta asusta viikon arkiseen ruokalistaan. Eilen siis kävin viikkoruokamaitokaupassa, sillä maanantai pärjättiin jääkaapin antimilla. Ruokakauppaan meni noin 85,00 euroa ja sillä sain ainekset aamu- ja iltapaloihin (+lasten välipaloihin) sekä lämpimään ateriaan seitsemänä päivänä. Tällä viikolla meillä syödään näin:
RUOKAVIIKKO 39

TIISTAI:     uunimakkara ja perunamuusi (iso satsi molempia)
KESKIVIIKKO: sama kuin eilen
TORSTAI:     uunilohi, riisi ja kermaviilikastike
PERJANTAI:   lohisoppa (torstain lohen loput tähän) (vaihtoehtoisesti    
             aikuisille uuniperunat lohismetana kastikkeella + salaatti)
LAUANTAI:    lounas: lihamureke + keitetyt perunat 

            (iltaruoka syödään  kylässä)
SUNNUNTAI:   lounas: itsetehty tagliatelle (toiv. onnistuu..eka kerta)ja       
             tomaattinen jauhelihakastike
             iltaruoka: kanansiivet, kasvisdippi ja lohkoperunat
MAANANTAI:   broilerkeitto (torstain riisin loput säilyvät tänne asti)

Kauppalaskuun sisältyi myös vähän siivoustarvikkeita sekä yksi kanerva. Muuten oli ruokaa kärryt täynnä. Joitain säilykkeitä ostin, jota ei välttämättä tällä viikolla tarvita. Leipä loppunee lauantaina, joten lauantai-maanantai leivotaan sämppyjä 🙂 Lauantaina täytyy myös ehkä käydä täydentämässä maitovarasto. Meillä menee tällä hetkellä 4 x 1,5 L rasvatonta maitoa viikossa. Lisäksi ruokalaskuun sisältyi kasviksia niin, että joka aterialla niitä syödään joko salaatin tai sitten esim. porkkanaraasteen muodossa.

Yllättävän vähän rahaa meni; saas nähdä pärjätäänkö näillä. Juuri viime viikolla täydensimme talous- ja veskipaperivarastomme sekä ostimme astian- ja pyykinpesuaineet. Mistä se johtuu, että yleensä kaikki nämä tälläiset pesuaineet yms. loppuvat samaan aikaan. Samoin kaikkien rasvojen ja meikkien kanssa käy. 

Mallailin eilen harmaata Vivan-verhoa ruokatilaan. Joten siitä juttua illalla tai huomenna. Hitsinvitsi, kun mä niin tykkäisin vähän tummentaa yleisilmettä muuallakin kuin takkahuoneessa, mutta silti taas tuo ruokatilan valoisuus on lähellä sydäntä. No, pääsette te sanomaan oman mielipiteenne, kun näätte kuvat 🙂


Kivaa keskiviikon jatkoa sinulle, 
ja kiitos ihanista kommenteistanne, joita olette ahkerasti jättäneet. 
Olette te vaan ihan parhaita 



15 Responses to “Casual dagens & viikon ruokalista”

  1. Anonymous sanoo:

    Tosi kiva, että jaat täällä blogissa ruokaviikkoideasi, helppo tapa säästää ja helpottaa arjen pyöritystä. Samanlaista suunnitelmallisuutta tämäkin kokki tarvitsisi : )
    Kiva blogi !

    • Maria sanoo:

      Kiva, että ruokaviikkoidea oli mieluinen. Vähän sen laittamista tänne mietin,sillä eihän noissa meidän ruoissa mitään kummosempaa ole. Mutta jos joku niistä vinkkejä saa, niin toki sen jatkossakin teen 🙂

      Kiitos kaunis 🙂

  2. Viikon ruokalista on kyllä tervetullutta! Eilen pähkäilin, että mitä tekis tänään ruuaksi kaapissa olevasta jauhelihasta (ja kauppaan en halunnut lähteä). Tänään sitten postissa tuli Kotivinkki ja sen mukana Blå Bandin chili con carne -mausteseos. En kyllä koskaan osta näitä ”valmispusseja”, mutta tällä kertaa se tuli aivan oikeaan paikkaan! Ja olipa unohtunut tuo chili con carne, en ole aikoihin sitä kokannut. Onneksi löytyi kaapista yksi purkki valkoisia papujakin. Keskiviikko pelastettu! :o)
    Siis: ideoita ihan arkiruokiin otetaan aina ilolla vastaan. Sitä kun helposti jämähtää pyörittämään niitä yksiä ja samoja parin viikon sykleissä.

    • Maria sanoo:

      Kiitos vinkistä, olin aivan unohtanut koko chili con carnen! Sitä ja riisiä kun tekee sopivan satsin niin siitä syö monta päivää 🙂

      Mulla sama juttu, samat nakkisopat yms pyörii listassa viikosta toiseen. Nyt ajattelin panostaa siihen, että tulisi vähän monipuolisuutta näihin ruokiin.

  3. lattenainen sanoo:

    Jälleen kerran oikein kiva asu!!!

    Aika vähällä selvisit kaupasta. Tuntuu että jokakerta menee ainakin satanen. Enkä edes osta mitään turhaa.

    • Maria sanoo:

      Hei kiitos 🙂

      No selvisin tosi vähällä,voipi olla osaksi sen syytä, että kuivamuonavarastoa ei juuri tarvinnut täyttää. Sellainen pikkuinen asia kuin kahvi jäi ostamatta, joten sen takia pitänee tänään raahautua kauppaan. Ja yritän kävellä kaupasta ulos vain sen pelkän kahvipaketin kanssa 🙂

  4. Anonymous sanoo:

    Heippa! Kysymykseni ei liity postaukseesi millään muotoa, mutta olisin kysynyt tuosta Tine K:n silkkilampusta. Minulle on tulossa sama lamppu, mutta on ruvennut mietityttämään lampun hinta-laatusuhde.. Onko lamppu mielestäsi viimeistelty ja hintansa veroinen? Minulla on pari huonoa kokemusta Tinen tuotteista, ja kovasti toivon, että sama ei päde tuohon ihanaan lamppuun :/
    Kiitos vastauksesta ja kivasta blogista 🙂
    -pulu-

    • Maria sanoo:

      Moikka ja kiitos kaunis, toivottavasti viihdyt jatkossakin blogissani 🙂

      Tuo valaisin on ainakin minun mielestäni hintansa väärti. Viimeisen päälle tarkkaa työtä tehty se kanssa ja on oikeasti luonnossa laadukkaan näköinen ja toimiva. Meillä tuossa ruokatilassa on himmennin, joten valaisin toimii myös ns. tunnelmavalona.

      Voi harmi, minulla ei onneksi ole huonoja kokemuksia TineK:stä…toivotaan että sinun tuleva valaisimesi vastaa odotuksiasi 🙂

  5. Jonanna sanoo:

    Hei jes, kiitos tuosta ruokalistasta <3

  6. Frida sanoo:

    Hei… ihanaa että jaksat antaa pieniä ihania vinkejä viikon ruokalistaankin. Sitä kun monta kertaa tekee aina vain sitä samaa. Ja hei, tosi halvalla olet päässyt kaupasta ulos. Mulla meni tänään melkein tuplaten tuo summa (mutta mulla jäikin Ivana-kassi käteen).
    Ihana tuo asusi… muistan myös nuo Camelit… jäin myöskin miettimään, että mihin lie joutuneet matkan varrella, karvavuori ja kaikki;)

    Terkuin, Frida

    • Maria sanoo:

      Toki toki, laitan ensi viikolla uuden ruokalistan 🙂 Mullakin yleensä tarttuu kaupasta mukaan vaikka mitä, mutta nyt pitäydyin ihan tuossa ostoslistassa. Mutta eilen Ikeassa tuli pari heräteostosta (harvemmin näin Ikeassa käy ;)).

      Kiitos, mä koitin nettailla enkä enää löytänyt Cameleita..täytyy nettailla vähän lisää tai suunnata Stockalle.

      Kivaa päivää 🙂

  7. Anonymous sanoo:

    Ihanaa, kun sulta tulee ”lomailun” aikana tiheesti postauksia! Ne on aina hyvän mielentuottajia ja kovasti yritän asennettasi kopioida. 🙂

    Cameleita tai nyk. Pampas-merkillä kulkevia kenkiä en voi missään nimessä suositella enää! Mun ekat oikeat Camelit palveli 11 vuotta ja olis ehkä nippanappa mennyt vieläkin. Noh, ostin joululahjarahoilla tammikuussa 2011 uudet pränikät ja ne oli ihan surkeat! Niistä meni vesi saumoista läpi aika pian (vaikka pääsääntösesti niitä pidin vaan pakkasilla), eivät olleet yhtään niin lämpöset kuin vanhat ja karvavuori kului kans sen ekan kevään aikana olemattomaksi! Eli sinne meni 120 euroa täysin turhaan. Samaa ovat sanoneet kaikki kaverit, jotka ovat noita uusia ostaneet vanhojen jälkeen.
    Eilen just bongasin omani vintiltä ja taitaa päätyä lasten kans ulkoiluun ne surkeat rotiskot. Mutta mitä kivaa ja samantyylistä klassista keksis tilalle??

    Nimim. Jos muistat sen Nirvan sotkukämpän omistajan..;) (ei ole sotkukämppä enää!)

    • Maria sanoo:

      No moikka 🙂
      Juu, eihän mulla ole mitään muuta tekemistä nyt kun postailla…kun ei jaksa siivota tai tehdä ruokaakaan koko aikaa 😉 Ja tosi kiva kuulla, että tuon hyvää mieltä postauksillani <3

      No hei kiitti vinkistä, en sitten osta uusia Cameleita tai Pampaksia. Pöh. Vanhat kunnon Camelit takaisin ja sassiin! 😀 Ei auta muuta kuin alkaa metsästämään korvaavia. Voin tehdä blogipostauksen sitten kun sellaiset löydän.

      Muksaa syksyä 🙂

  8. Anonymous sanoo:

    Howdy, i read your blog occasionally and i own a similar one and i was
    just curious if you get a lot of spam feedback? If so how do you stop
    it, any plugin or anything you can advise?
    I get so much lately it’s driving me mad so any support is very much appreciated.

    Feel free to surf to my webpage: safe diets

Kommentoi