perjantai 03. elokuun 2012

Vastarannankiiski

That’s me 🙂

Ajattelin alunperin tehdĂ€ tĂ€mĂ€n postauksen heti asuntomessupĂ€ivĂ€n iltana, mutta onneksi annoin asioiden hieman suodattua ennen niiden pÀÀstĂ€mistĂ€ eetteriin 🙂 En tiedĂ€ oliko syynĂ€ pohjaton vĂ€symys (kiitos Bruce Springsteenin konsertin ja parin tunnin yöunien), mutta mĂ€ en löytĂ€nyt nyt messuja yhtÀÀn kivoiksi. Oli ihan jees, mutta ei mitÀÀn hirmuisia ahaa-elĂ€myksiĂ€. Itse asiassa piha-alueet olivat tosi kivoja, jos niin kuin positiivista yrittÀÀ etsiĂ€. Ja trust me, yleensĂ€ olen mrs. positive thinking. Joten tĂ€mĂ€ on hieman outoa ajatella/kirjoittaa negatiivissĂ€vytteisesti. 
Ihan ensinnĂ€kin, kiinnitin jo työni puolesta huomiota talon julkisivuihin. Osittain han kamalaa maalausjĂ€lkeĂ€ (puutaloissa). IkÀÀn kuin osa taloista olisi vielĂ€ jauhoisessa pohjamaalissa. Kuultosuojalla kĂ€sitellyissĂ€ taloissa oli niin rĂ€ikeitĂ€ sĂ€vyeroja laudoissa, ettĂ€ oksat pois. Joistain kohdin oli ihan jopa unohtunut kuultosuoja. Tuli tunne, ettĂ€ maalausprojektien kanssa oli tullut ihan hirmuinen kiire. Myös sisĂ€seinien maalausjĂ€lki oli paikoin ihan kesken jÀÀnyttĂ€. Valorajat seinĂ€n ja katon vĂ€lissĂ€ olivat usein tosi sotkuisia. Katot kirjoivat. Ja isot ikkunapinnat tekivĂ€t sen, ettĂ€ maalipinnoilta olisi vaadittu paljon. 
Saanko vielĂ€ sanoa yhden negatiivisuuden ennen kivoihin asioihin siirtymistĂ€ ? 🙂 MĂ€ en syttynyt niistĂ€ tapeteista ollenkaan. Varsinkaan katoissa. Mutta nĂ€mĂ€hĂ€n ovat mielipideasioista ja niistĂ€ ei sovi kiistella. Omaan makuuni vain oli liian rĂ€ikeitĂ€ ja toisiinsa sopimattomia tapetteja osassa kohteista. Mutta taas toisaalta joissain kohteissa oli ihanan harmaita/greigejĂ€ tapetteja ja maalipintoja. 
Betonista olen saanut tarpeekseni, ollakin ettĂ€ siitĂ€ vielĂ€ vuosi sitten niin haaveilin niin en haaveile enÀÀ. Ainakaan isoilla pinnoilla. PikkuesineissĂ€ ja tehosteina betoni vielĂ€ toimii. Mutta ei joka seinĂ€ssĂ€ ja lattiassa. 
Mutta, löytyi sieltÀ jotain kivaakin (metrilakujen lisÀksi). MÀ tykkÀsin vÀliliukuovista ja mustista viilupuupinnoista. SekÀ Villa PÀrssisen mustasta julkisivusta. NÀiden lisÀksi alla muita mieleenpainuvimpia yksityiskohtia.
Aivan ihana kesĂ€huone, mutta eikö teitĂ€ hĂ€iritse tuon aidan  osittainen maalaamattomuus? 🙂

Ihania isoja, lattiaan asti ulottuvia ikkunoita oli paljon. TykkÀsin. LisÀksi pidin terasseista ja patioista. PuusÀleiköistÀ sisÀllÀ tykkÀsin myös. Talojen pohjapiirrustukset olivat kivoja, mutta osassa taloista oli minun makuuni liian pienet olohuoneet ja toisaalta taas nÀissÀ kohteissa oli hukkaneliöitÀ aulatiloissa yms.
Mutta asuntomessuista loman jĂ€lkeiseen elĂ€mÀÀn. TĂ€nÀÀn oli ensimmĂ€inen työpĂ€ivĂ€. LevĂ€nneenĂ€ oli kiva mennĂ€ töihin. Ihan uudella innolla 🙂 NĂ€illĂ€ nĂ€kymin seuraavat neljĂ€ viikkoa saa tehdĂ€ hirmuisesti töitĂ€ ja sitten neljĂ€ kuukautta auttaa pientĂ€ ekaluokkalaista koulutielle kotosalla. En vain vielĂ€ tiedĂ€, kuinka kauan tuo mun lomani oikeasti kestÀÀ, sillĂ€ työ on niin suuri osa mun elĂ€mÀÀ enkĂ€ osaa olla vain kotona. Jotain tekemistĂ€ pitÀÀ pĂ€iviksi keksiĂ€. Tai sitten työskennellĂ€ lyhennettyĂ€ pĂ€ivÀÀ koululaisen lukujĂ€rjestyksen mukaan. Onneksi on joustava työpaikka, jonne varmasti voi palata jo heti lokakuussa tai heti kun siltĂ€ tuntuu â™Ą
PirteÀÀ perjantaita ja viikonloppua 🙂
toivottelee vastarannankiiski,

14 Responses to “Vastarannankiiski”

  1. Sally sanoo:

    Jo usean kerran messuilla käyneenä allekirjoitan useimmat väitteesi. Ihan hirmuinen kiire niillä on tullut talojen kanssa oikeasti ja viimeisen yön aikana tapahtui suoranaisia ihmeitä osassa kohteita, että ne voitiin avata yleisölle. Toisaalta, Asuntomessuilla on joka vuosi esillä melko erikoisiakin kohteita ja tänä vuonna sellaisia oli vain muutama. Asuntojen koot ovat pienentymässä sitten 2000-luvun alkuvuosien. Harmi todellakin, että se tapahtuu mm. olohuoneitten kustannuksella.

    Sun syksyn suunnitelmat kuulostavat hurjan kivoilta – ja tuiki tärkeiltä! 4 kk vilahtaa nopsaan ja pian avataan jo Joulukalenterin luukkuja.

    Kivaa viikonloppua!

    • Maria sanoo:

      Oi, sä oot päässyt sinne kyllä niin useasti, että varmaan joka kerralla löytyy jotain uutta. Mä aloin miettimään, että käytiinköhän me nyt varmasti kaikki talot läpi…ihan kartan kanssa kyllä mentiin, mutta jotenkin tuntuu, että jotain jäi näkemättä 🙂

      Juu, se oli muuten havaittavissa, että neliöistä on nipistetty. Säästetään asumiskustannuksissa, vissiin.

      Nyt liki parin päivän töissäoleilun jälkeen on ihan ristiriitaiset tunteet tuosta vapaasta: toisaalta niin ihanaa ja toisaalta ihan kamalaa. Mitä mä keksin kotona tekemistä, sillä aikaa kun J on koulussa? Ai juu, blogipostauksien tekoa 😀

      Muksaa viikkoa ja tehokasta muuttoa!

  2. Domi sanoo:

    Aikalailla samaa mieltä kanssasi. En itse käynyt messuilla, mutta kuvia olen sieltä nähnyt enemmän kuin laksi sallii. Viimeistelemättämyys on ihan selvästi kiireen merkki, kiire kiire kävijät tulevat jo.. Kivoja bongauksia täällä esittelet, kivaa vaihtelua normi kokohuone kuviin, joita tosiaan on monella esillä sekä lehtien sivut täynnä ,)

    • Maria sanoo:

      Mulla tuli myös jo ihan Decon messunumerosta asti sellainen kuva messuista, että blaah. Mutta olihan nuo nyt livenä monipuolisempia nuo kohteet kuin lehdissä. Onneksi ei ollut ruuhkia, kun oltiin. Sai ihan rauhassa katsella kohteet läpi. Kiitos, jossain vaiheessa päätin, että alan kuvailemaan yksityiskohtia, kun kokonaisuudet oli jo niin nähty 😀

  3. jarna sanoo:

    Mä en tykkää noin tummista sisäseinistä. En tapetteina enkä maaleina. Valkoiset somistuskivet on kivoja.

    Mutta kuvat, joita olen nähnyt messuilta, eivät ole tosiaankaan sykähdyttäneet. Olen ihmetellyt, että kovin monet kohteita vain kehuu, ei kukaan löydä mitään vikaa! No nyt löytyi yksi vastarannan kiiski, virkistävää!

    Enkä tykkää jätti-isoista ikkunoista. Ne on epäkäytännölliset. Kesällä kuumaa, talvella kylmää, vaikka olisi hyvät kaihtimet. Ja peseminen on oma lukunsa! Nimimerkillä ”Kokemusta omaava”. Meillä oli edellisessä asummossa valtavasti ikkunapintaa, lattiasta kattoon olohuoneessa osittain ja erittäin korkea 7 metrin ateljeeosa olkkarissa oli miltei pelkkää ikkunaa myös. Ei ole ikävä sitä ilmiötä 🙂 Toki tykkään, että on valoisaa ja siksi riittävän isot ikkunat, mutta ei kuitenkaan mitään erikoisratkaisuja kiitos.

    • Maria sanoo:

      Mä en itselleni kotiin enää ottais ihan tummia seiniä (nyt kun sain liitutaulumaaliseinän valkaistua), mutta tuossa takkahuoneessa rakastuin noihin tummiin lautaseiniin. Ne sopi sinne 🙂

      En yleensä ole näin vastarannankiiski, mutta nyt päätin kerrankin avata sanallisen arkkuni, kun siihen oli aihetta 😉 Tosi monet ovat kyllä valitelleet messujen pliisuutta tänä vuonna.

      Epäkäytännölliset tai ei niin mä haluaisin niin meille tuollaiset ihan lattianrajaan tulevat ikkunat. Tosin tuolla näin yhdessä kohtaa verhot noissa isoissa ikkunoissa. Olis kiva nähdä, millaisia virityksiä niihin messujen jälkeen tulee…kun kai sitä nyt vähän yksytyisyyttä kaipaa. Ainakin kohteessa, jossa olkkarin isoista ikkunoista näkyi suoraan kadulta vanhempien makkariin kakkoskerroksessa 🙂 Ja hei, mies hoitaa meillä ikkunanpesut, joten tervetuloa isot ikkunat 😀

  4. J sanoo:

    Ihanaa, ihanaa, ihanaa!!!! En olekaan ainoa! Tuntuu että kun kaikki on nyt niin hehkuttaneet asuntomessuja olis suorastaan rikollista sanoa että en tykännyt ;D Liian räikeää, outoa, tavallista, erikoista… ja tosiaan, huolimattomat maalipinnat, listoitukset jne. pistivät kaltaiseni perfektionistin silmään kuin tikku 😛

    BTW, mulla kamerassa tismalleen samat kuvat kuin nuo sun parhaimmistoa edustavat 😉 Eli saihan sieltä jotain vinkkiäkin! Ne massiiviset valkoisiksi rapatut muuratut istutusaltaat oli myös ihania.

    • Maria sanoo:

      No moimoi pitkästä aikaa! Tiedätkö, mielestäni mä jo klikkailin itseni aikoja sitten sinne sun uuden blogin lukijaksi, mutta nyt kävin katsomassa, niin enhän mä siellä ollut. Varmaan oli siis tarkoitus klikkailla 🙂 No nyt asia korjattu! 🙂

      Juuri näin, aika monessa kohteessa oli yritetty tavoitella ehkä liiankin erikoisia ratkaisuja ja sitten ympätty kaikki tyylit samaan huoneeseen. Rakastan bligblingiä, mutta yhdessä asunnossa sitäkin oli hilppasen liikaa. Oih, ne valkoiset istutusaltaat olivat kyllä munkin mieleeni. Pitäisköhän ottaa lisäprojekti syksyn varalle… 🙂

  5. Irmastiina sanoo:

    Outoa tuo maalausjuttu…olisikohan tullut kiirus…en kyllä oikein usko tuohonkaan…outoa.

    • Maria sanoo:

      Oli kyllä outo juttu. Vois kuvitella, että näin julkisissa kohteissa panostetaan loppusilaukseen. Mutta ei. Ehkä tuli sitten vaan niin kiirus 🙂

  6. Anonymous sanoo:

    Heippa!

    Tiedätkö onko sitä teidän työpöytää enää ikeassa? En nopealla etsimisellä löytänyt, olisi kyllä täydellinen meille 🙁

    • Maria sanoo:

      Moi,
      ei taida enää olla kuin mustana tuota pöytälevyä Vika Gruvan 🙁 Jalkojakaan en enää huomannut. Harmi! Oletko katsonut huuto.netistä? Onnea etsintöihin!

  7. S sanoo:

    mulla syntyi messuilla ja sen jälkeenkin vielä ihan samoja fiiliksiä kuin sinulla 🙂
    upeita kuvia uusimmassa postauksessasi, nam!

    • Maria sanoo:

      Huh, ihanaa etten ole ainoa. Ajattelin jo, että olenko liian kriittinen asiakas 🙂 Mutta enpäs ollutkaan! Less is more ja tuolla oli vähän sitä sun tätä sotkettu liki joka kohteeseen.

      Oi kiitos, mustikkapiirakka meni parempiin suihin saman tien 🙂

Kommentoi