sunnuntai 20. toukokuun 2012

raparperimarenkipiirakka

Äidin kasvimaalla, raparperin alla…

Raparpereja piirakkaan keittäessäni tuli mieleeni lapsuuteni kesät maalla mummulassa, kun mummu keitti raparperimansikkakiisseliä. Raparperin tuoksu kuuluu kesään. Viime vuosina raparperistä on muodostunut mun ehdoton kesäherkku; raparperipiirakka, raparperikaurapaistos, raparperikiisseli tai raparperi ihan pelkältään maistuu taivaalliselta. Muutenkin tykkään kirpeän ja makean yhdistelmästä.
Saimme tänään kylään kahvivieraita ja ajattelin kokeilla raparperimarenkipiirakkaa. Ilman sen kummoisempaa ohjetta siihen en löytänyt, joten käytin apuna hieman taannoin leipomani sitruunamarenkitortun ohjetta (klikklik)
Kesäisen raparperimarenkipiirakan seuraksi kaivoin pitkästä aika GG:n kupit esiin. En ole vieläkään päättänyt onko ne liian romanttiset makuuni vai ei. Ihan hyvältä niistä silti kahvi maistui. Tosin ulkosalla maistuu kaikki paremmalta kuin sisällä. Mutta kyllä mun täytyy myöntää, että toppaliivini ei ollut lainkaan likaa; siellä oli kylmä!

Nyt keitän iltapäiväkahvit, otan palan piirakkaa ja alan jännittämään saako Suomi pronssi-mitalin. Harmistus oli suuri eilisen pelin jälkeen, mutta kyllä parempi voitti. Jossittelulle ei ole varaa, mutta olisiko Suomi voittanut MM-kultaa, jos vastassa olisi tänään Slovakia…siis jos olisi eilen voittanut….
Suloista sunnuntain jatkoa 



15 Responses to “raparperimarenkipiirakka”

  1. Aikku sanoo:

    Jo toinen blogi, jossa hehkutetaan raparperipiirakkaa. Meillä on just ja just osa varsista 10-senttisiä, joten piirakkaa voi vielä odottaa vähän aikaa. Siispä leivotaan pakastemarjoista ja tyhjennetään samalla pakastinta.

    • Maria sanoo:

      Mä pari viikkoa sitten innostuin, kun ruotsalaisissa blogeissa hehkutettiin raparperiherkkuja…kävin äidin kasvimaalla toteamassa, että eipä nuo vielä meillä täällä Suomessa kasva. Sitten yhtäkkiä viime viikolla ne olivatkin jo osa isoja 🙂 Huoh, mullakin viime vuotisia marjoja (lähinnä puolukoita) pakkasessa…hyvä kun muistutit 🙂

  2. Oi miten herkun näköistä, nam! Meilläkin muuten raparpereja saa vielä hieman odotella. Mutta siellä ne kasvaa koko ajan!

    • Maria sanoo:

      Kiitos, oli herkkua 🙂 Näiden lämpimien päivien jälkeen raparperit ovat varmaan teilläkin jo mitoissaan 🙂

  3. Sari sanoo:

    Herkullisen näköinen piirakka!
    Toin GG:n astiat on ihanat ja huomasitko miten hyvin ne sopii terassinne kalustukseen?

    • Maria sanoo:

      Kiitos Sari!
      Ja hei, en palelemiseltani ulkona edes huomannut, kuinka hyvin nuo GG:t sopi uusiin kalusteisiin, mutta hitsinvitsi niinhän ne tekivät :))

  4. sanna sanoo:

    Upean romanttinen ja herkkä tunnelma. Nuo mukit ovat aivan ihania. Tuota reseptiä taidan kokeilla kyllä joskus!

    • Maria sanoo:

      Voi kiitos Sanna 🙂 Mä olen kans nyt vähän tykästynyt noihin mukeihin. Mutta ei ihan rakkautta kuitenkaan vielä 🙂

  5. Esmeralda sanoo:

    Kiva idea laittaa raparperia marenkipiirakkaan. Taidanpa itsekin kokeilla joskus. 🙂
    Meilläkin alkaa raparperit olla syöntivalmista, viikonloppuna vähän jo maisteltiin!

    • Maria sanoo:

      Kiitos Esmeralda 🙂 Mä tykkään kirpeä-makeayhdistelmässä. Seuraavaksi ajattelin kokeilla, että miltä maistuisi raparperirahka…jos hieman keittäisi raparperejä sokerivedessä ensin ja sitten lisäisi rahkaan.

  6. Seija sanoo:

    Mahtava idea! 🙂 Kiitos, ehdottomasti täytyy kokeilla 🙂

    • Maria sanoo:

      Kiitos Seija, kokeile ihmeessä…kääk nyt iski makeanhimo ja antaisin mitä vaan tuollaisesta piirakan palasesta 🙂

  7. Todella kauniita, harmonisia kuvia, eksyin blogiisi ihan vahingossa ja täytyy palata…

  8. Taikakaulin sanoo:

    Varmasti todella herkkua tuo piirakka ja aivan ihanat kupit!! 🙂

Kommentoi