tiistai 01. toukokuu 2012

1st of May

Aurinkoista Wappupäivää!

Vaikka aurinko helliikin, niin on siellä kyllä hirrrrween kylmä. Särkänniemessä ollessamme tunsimme ytimissämme järveltä puhaltavan pohjoistuulen. Uusi Angry Birds-land oli ihan ok…mutta kuitenkin lievä pettymys. Olihan siellä vähän änkkäri-juttujakin, mutta muuten sinne oli viety vanhoja lastenlaitteita, kuten Crazy bus, vauhtimato ja tattiralli. Legendaarinen kantti x kanttiautotkin oli osa tätä uutta puolta. Uutta ja hienoa oli lapsille suunnattu kiipeily/temppurata. No nelisen tuntia vietimme aikaa Särkässä ja kivaa oli! Kausikorttien ansiosta tänä kesänä ei tarvitse ottaa kaikkea iloa irti kerralla. Suuntaamme siis loppuihin laitteisiin vielä lähiaikoina, silloin kuin ihmisiä on muutama vähemmän liikenteessä :)
Niin tyttöjen synttärikutsuillakin kuin edellisviikonlopun vieraillekin tarjoilimme jälleen quiche lorrainea – juustokinkkupiirakkaa. Se on suolaisista piirakoista mun ehdoton herkku tällä hetkellä. Ja vielä niin kauhian helppotekoinenkin. Jääkaapissa ollessaan paranee päivä päivältä. 
Joskus olen tehnyt piirakan ihan kaupan valmispiirakkapohjalla (pakastealtaasta), mutta viime aikoina olen käyttänyt tätä (klikklik) ohjetta sekä pohjaan että itse piirakkaan. Piirakan lisäksi tarjoan usein salaattia ja jos oikein herkutellaan niin myös oliivit, herkkukurkut ja maa-artisokan sydämet sopivat piirakan seuralaisiksi.  Lasi pirskahtelevaa valkoviiniä käy hyvin kyytipojasta :)
Olen uudelleen rakastunut meidän Iittalan Mondo viinilaseihin. Välissä ajattelin jo ne myydä, mutta nyt olenkin alkanut pitämään tuosta merenvihreästä jalasta. Jotenkin niin kesäinen ja raikas.
Tämän ruokapainotteisen postauksen jälkeen voin julkistaa, että nyt on mässäilyt loppu ja huomenna elämäntaparemppa taas jatkukoon. Sen verran painoi äskeisellä juoksulenkillä metrilakut, munkit, simat sun muut jaloissa. Monet teistä on pyytänyt multa liikunta-aiheista postausta juoksulenkeistä. Lähiaikoina voisin sellaisen rustata. Siihen asti voitte katsoa vuoden takaista tilannetta täältä (klikklik). Vuosi sitten tähän aikaan olikin muistaakseni penikkavaivaa. Mutta kunnon juoksutossuihin investointi ja maltillinen juoksuharrastuksen jatkaminen talvitauon jälkeen auttoi. Tänä vuonna on ollut ensimmäinen vuosi, kun olen juossut talvenkin ajan. Tosin kapverdeläinen vatsapöpö ja influenssa helmikuussa vei viimeisetkin kunnon rippeet. Nyt onneksi alkaa jo olemaan kunto tasolla, jossa se oli ennen noita sairasteluita. 
Nyt hetkeksi  venyttelemään ja sitten saunan lämpöön. Haaveilen leffaillasta miehen kanssa…vapputunnelmaan sopisi uusin American Pie, mutta leffaan ei voida olosuhteiden pakosta (lapset ;) lähteä ja iTunes Storessa sitä ei vielä ollut saatavilla. Joten pitänee ”tyytyä” Innoon ja Huvila & Huussiin :)
Kivaa alkanutta toukokuuta!12 Responses to “1st of May”

 1. Marja sanoo:

  Samat oli tosiaan kuviot tänään :) Särkässä tuli paleltua jokunen tunti… että olikin kylmä! Ja samat fiilikset Angry Birdsista – tosin eipä me sillä alueella juurikaan oltu, MotoGeet ja Tyrskyt piti tyttöjen päästä testaamaan :) Näinkin teidät ohimennen mutta niin kaukaa etten viitsinyt alkaa huhuilemaan :)

  Ja nam, tuota piirasta saat tarjota mullekin tänä kesänä?! Jos joskus unohdettaisiin päiväksi se huomenna (indeed!) alkava elämäntaparemontti… ;)

  • Maria sanoo:

   Hih, sä sait tuota tosiaan viime kesänäkin…nyt vasta muistin :) Ja jos pitäydytään vanhoissa kaavoissa niin jälkkäriks on sitten pavlovaa. Haittaakse? ;D Ihkua sunnuntai-iltaa <3

 2. Padmerine sanoo:

  Täällä Lohjalla oli ja aamusta kylmä, mutta päivällä pystyi jo aurinkoa takapihalla ottaa normaaleissa vaatteissa :)

  Nams, tuo piirakkaa näyttää niiiin hyvältä. Täytyy itsekin joskus kokeilla ;)

  • Maria sanoo:

   Kokeile ihmeessä! :) Ja voi vitsit, nyt muistin, etten ole vielä sitä haastettakaan käynyt noutamassa sun blogista. Onnea ensi viikolle <3

 3. Sally sanoo:

  Namnam. Me pällisteltiin Laukontorilla & Hämeenkadulla ja käväistiin brunssilla! Laukontorilla oli tosi lämmintä ja suojaisaa. Mukavaa Vapun päivän iltaa teille!

  • Maria sanoo:

   Namnam, ehkä tarjoan tuota piirakkaa sinullekin, sitten kun joskus ja kun toivottavasti pian treffataan :) Ihanaa sunnuntai-iltaa <3

 4. Marita sanoo:

  Nuo viinilasit näyttävätbTOSI hyviltä, onneksi et myynyt. Ja kiitos piirakkavinkistä, niitä tarvitaan…leppoisaa iltaa!

  • Maria sanoo:

   Kiitos Marita, mäkin oon taas tykästynyt noihin viinilaseihin :) Ja ollos hyvä, piirakka on kyllä ihan nappivalinta tilaisuuteen kuin tilaisuuteen. Ihanaa sunnuntain jatkoa <3

 5. Esmeralda sanoo:

  Nyt alkoi tosissaan tehdä mieli jotain suolasta piirasta. Sun tekemä näyttää tosi herkulliselta. :) Ehkä viikonlopun kunniaksi laitetaan samanlainen menu! ;)
  Kivaa viikonloppua!!

  • Maria sanoo:

   Teittekö samanlaisen menun? Toivottavasti maistui :) Oih, mä kävin hätsynpikaa sun blogissa ihastelemassa mustalla puuöljyllä käsiteltyjä juttuja ja sain vahvistuksen sille, että meidän terassi öljyyntyy mustaksi:) Muksaa sunnuntai-iltaa <3

 6. Tuisku sanoo:

  Huokaus, onpa ihanan herkullisen näköistä, pakko kokeilla ✿t

  • Maria sanoo:

   Nyt vasta huomasin kommenttisi – anteeksi kun vastaaminen on hieman kestänyt :) Kiitos tuhannesti, toivottavasti kokeilit…on meinaan sen arvoista :)

Kommentoi