tiistai 10. tammikuu 2012

Pari helppoa ja (s)karppia laatikkoa

Moikka!

Joulun jälkeen on taas ollut sopeutumista suklaattomuuteen, tortuttomuuteen ja ylipäätään herkuttomuuteen. Jouluna sai syödä hiilareita. Mutta kieltämättä huomasi olevansa ähkyssä ja turvoksissa. Ilman vaaleita pullamössöjä ja turhia hiilareita on sitten vaan niin paljon parempi olla! Toki syön silloin tällöin hapankorppua, ruisleipää, jopa pitsaa ja namia. Kuten tänään. Meillä on joulusta jäänyt lakritsipakkauksia töihin ja niitä tulee kyllä syötyä luvattoman paljon. Onneksi loppuvat pian :)
Tykkään tehdä arkena ruokia, jotka saa valmistettua helposti uunissa. Ja sattumalta viimeaikaiset paistokset ovat olleetkin ihan kelpoja jopa minunlaiseni karppaajan (eli ei niin tiukkapipoisen ;) ruokavalioon. Esimerkiksi viime viikolla uuniin pääsi tälläinen herkku (josta ei valitettavasti kuvaa):
Jauhelihakasvispaistos

400 gr naudan jauhelihaa
3 pss kruunukasviksia pakastealtaasta
1 prk tomaattimurskaa
1/2 creme bonjour valkosipulituorejuustoa
juustoraastetta

-ruskista jauheliha ja mausta
-sekoita jauheliha ja kasvikset isoon uunivuokaan 
-lisää päälle tomaattimurskaan sekoitettu tuorejuusto sekä juustoraaste
-paista uunissa 200 asteessa alatasolla noin 30 mins tai kunnes pinta kauniin ruskea
Eilen uunissa valmistui broileria kasvispedillä.Joka ei ehkä ulkonäöllisesti vakuuta, mutta oli kyllä hyvää. Kylkeen kurkkua ja yrttimarinoituja valkosipuleita. Nams! Ohje löytyy kuvasta. Kannattaa tietysti valita sellaiset kasvikset, joissa ei ole herneitä, perunaa yms. karppaajille kiellettyjä aineita. Mä silloin tällöin syön herneitä, mutta kohtuudella. Kaikki ainekset ladotaan uunivuokaan, broitsut kasvisten päälle. Ja kaiken kruunaa tacokastike, kerma ja juustoraaste. Itse käytän Emmental-juustoraastetta. Tätä paistosta paistoin 175 asteessa tunnin verran. Jos haluaa ruokaan enemmän ”kiksiä” niin vaihtaa tuon tacokastikkeen mediumiin tai hottiin.
Huomaan, että musta on tullut kasvisten suurkuluttaja. Ennen ostin kaupassa yhden kurkun; nyt ladon vihannespussiin neljä kurkkua. Ne kestävät pari päivää. Iltaherkkuni onkin monena iltana viikossa kasvisdippi. Kurkkua, naposteluporkkanaa, kukkakaalia, parsakaalia ja kermaviiliä. Välillä jopa ilman dippimausteseosta. Kaikkeen tottuu :)
Tiukkaa tiistai-iltaa,  
mä lähden nyt katsomaan onko siellä liian kylmä juosta!

9 Responses to “Pari helppoa ja (s)karppia laatikkoa”

 1. Heli sanoo:

  Pikkasen kopsahti pahasti tää postaus, kun tässä parhaillaan vetelen ties monettako suklaakeksiä naamariin.. =D Eilen leivoin ison satsin (45kpl) ja nyt niitä on jäljellä.. 2kpl.. ja suurimman osan olen kyllä ite syönyt. Huh!!! Mä en meinaa nyt millään kyetä luovuttamaan tästä herkuttelusta, hitto sentään.

  Mut hei sitä piti kysymäni, että millasilla vaatteilla sä juokset talvella? Ei sillä että mä juoksisin, mut oon sitä suunnitellu… ja mua kovasti mietityttää, että millaset on talviset juoksuvarusteet.

  Nuo ruokaohjeet näyttää herkuilta, täytyy pistää muistiin.

 2. Anonymous sanoo:

  Tuo kanajuttu kuulosti hyvältä, pääseekin ensi viikon ruokalistalle..
  Ihana lukea ruoka vinkkejä kun aina miettii että mitä sitä taas tekis..
  -jutta-

 3. Inanaa sanoo:

  Mä puolestani aion kokeilla lähitulevaisuudessa tota jauhelihakasvispaistosta!

 4. Maria sanoo:

  HELI: :D Suklaakeksit on hyviä!! Ja mulla sama juttu; leivon paljon ja täten ollen tulee sorruttua herkkuihin. Ei se onneks ole niin vakavaa :) Nyt ajattelin taas ottaa viime syksyisen tavan käyttöön: lauantai on ainoa päivä kun saa herkutella. Loppujen lopuksi edes lauantaisin ei sitten tehnyt mieli herkkuja niin paljon kuin olisi voinut kuvitella.

  Juoksemisesta, vaatteet ovat olleet hakusessa, mutta kengät ovat kunnossa. Panostin goretex-juoksukenkiin, jossa on pitävämpi pohja (ei piikkejä). Maksoivat 79,00 €, mutta ovat olleet hinnan väärti! Loskassa ja pakkasessa toimivat, eikä varpaat palele/kastu. Vaatteina mulla on ensiksikin joku kerrasto, jonka olen saanut lahjaksi noin 5 vuotta sitten…tuskin on minkään merkkinen tai mitenkään ”tekninen”. On sellaita ohutta materiaalia. Eilen mulla oli kerraston lisäksi jaloissa legginssit ja päällä ihan kevät/syys lenkkeilyhousut (löysempi malli). Sen takia tykkään käyttää noita löysempiä lenkkihousuja, koska niissä on molemmissa lahkeissa hyvät heijastimet. Yläosassa mulla oli tuon kerrastopaidan päällä eilen mieheltä lainattu (miehelle pieni, mulle sopiva) Craftin korkeakauluksellinen paita. On sellaista vähän paksumpaa, mutta hengittävää materiaalia. Tuon päällä sadetta pitävä juoksutakki. Kaulassa Buffi (tai sellainen tuubihuivi), joka yletti takaraivolle. Päässä ohut pipo. Ja hei kyllä, mun tuli vähän liian kuuma :)

  JUTTA: kiva, että vinkit olivat hyödyllisiä :)

  INANAA: koklaa ihmeessä, se on hyvää…taas tuli nälkä :)

 5. Heli sanoo:

  Kiitos vaatevinkeistä! Jotenkin on tosi vaikea miettiä millä tarkenis ja mikä taas ei olis jo liikaa. Kerroksia kuitenkin siis. Mä kun vaan koiralenkkeilen, niin ei ihan samanlaisia vaatteita vaadi, koska siinä hommassa ei tuu hiki.

 6. Anonymous sanoo:

  Kiitos ruokaohjeista. Ruskistitko nuo broitsut ennen kun laitoit ne vihannesten päälle ja uuniin?

 7. Maria sanoo:

  Heli: ollos hyvä vaan :) Juu, kerrospukeutuminen on se avainsana! Tsemppiä lenkkeilyihin! :)

  Anonyymi: ole hyvä :) En ruskistanut, siihen vain raakana vihannesten päälle möllöttämään :)

 8. *mums*

  Suu täynnä bostonkakkua totean, että tuo jauhelihapaistos voisi olla hyvinkin toimiva idea! Veikkaan myös, että perheen ipanat pitäisivät :) Kiitos.

 9. Maria sanoo:

  La Petite Princesse: oijoi, bostonkakkua alkoi tekemään mieli. Meillä onkin muuten yksi sellainen pakkasessa….jos ihan pikkuisen slaissin siitä veistäisi ja laittaisi mikroon ;) Meillä lapset tykkäsivät myös tuosta jauhelihapaistoksesta! Kannattaa siis ainakin kokeilla :)

Kommentoi