sunnuntai 21. elokuun 2011

Mustikkametsässä ja omenavarkaissa

Ihana, ihana, ihana ja muistinko jo kertoa, että i h a n a sunnuntai so far! 🙂 Toivottavasti sinullakin

Mun juoksennellessa pitkin Pyynikin metsiä (tai lenkkipolkuja) mies ja lapset keräsivät mustikoita. Juuri sen verran löytyi,että riittivät mustikkapiirakkaan…
 Tein sen taas tällä samalla maailman helpoimmalla reseptillä, jonka pohja on kaupan valmis muropohja:
Mustikkapiirakan täyte
mustikoita
1 prk kermaviiliä
1 muna
1 dl sokeria
-> paistetaan uunin alaritilällä 170 asteessa noin 35 minuuttia
Mustikoiden lisäksi toinen syksyn herkuista on omenat. Kaupan ompuille olen tosi allerginen (ei pysty syömään edes kuorittuna, paitsi raskaana ollessani), mutta suoraan puusta omppuja voi syödä vaikka kuinka. Vanhemmillani on monta vanhaa omenapuuta pihassa, joten siellä on hyvä käydä varkaissa. Valkea kuulas on ompuista paras! Näistä teen ehkä illemmalla omenapannaria. Harmi vaan, että oma kiintiö herkuista on tältä päivältä täynnä. Mutta lapsille ja miehelle varmasti maistuu.
Omenapannukakku (ohje Kaksplus)
5 dl maitoa
2-3 munaa
2-2 ½ dl vehnäjauhoja
1 rkl sokeria
ripaus kanelia
½ tl suolaa
2-3 rkl öljyä tai 50 g sulatettua voita tai margariinia
2-3 omenaa
Mittaa puolet maidosta ja munat kulhoon ja vatkaa sekaisin. Lisää vehnäjauhot ja mausteet ja sekoita tasaiseksi. Lisää loput maidosta. Anna taikinan turvota noin puoli tuntia. Pese omenat hyvin, kuori tarvittaessa. Poista siemenkodat omenaporalla, halkaise omenat ja viipaloi ohuiksi viipaleiksi.
Kaada taikina uunipellille leivinpaperin päälle ja asettele pinnalle hedelmälohkot. Paista uunissa 225 asteessa 15-20 minuuttia.
Meillä on ollut tyttöjen ystävä leikkimässä nyt iltapäivän. Mustikkapiirakkaa tulivat kärkkymään keittiöön ja kaikki kolme katsoi vähän aikaa hoomoilasena, kun viuhuin kamerani kanssa ja kielsin koskemasta piirakkaan ennen kuin annan luvan. ”Otetaanko teilläkin kuvia ruuasta, ennen kuin sitä saa syödä?” kysyi mies tältä ystävältä. ”No ei todellakaan.” vastasi ystävä 😀 Niinpä niin…minkäs sille tavoilleen mahtaa!
I h a n a a  sunnuntai-iltaa sinulle, huippua kun taas löysit tiesi tänne

16 Responses to “Mustikkametsässä ja omenavarkaissa”

  1. Sally sanoo:

    Herkullisia kuvia! Just juotiin myöhäiset päiväkahvit ja mietittiin, että mitäs kahvin kanssa.. (mutta oisko sulta pudonnut mustikkapiirakan täytteestä kermaviili/rahka vahingossa pois?)

    Kivaa sunnuntaita! Me mennään kans kohta saunaan.

  2. Maria sanoo:

    No olipas hyvinkin jäänyt kermaviili matkan varrelle 🙂 Kiitos Sally! Ja kiitos samoin teille, ihanaa sunnuntaitai-iltaa!

  3. Niina sanoo:

    Ihana sunnuntai täälläkin!:)
    Nams tuollaista mustikkapiirakkaa mäkin yleensä teen.Nyt on ankara karppaus päällä ette voi..ellei värkkää pohjaa jotenkin toisin..hmmm…!

    Whaat eikö jokapaikassa kuvatakkaan ruokia ennen syömistä!!:D

    Omppupannari kuulostaa hyvältä myös!

  4. Maria sanoo:

    Niina: mulla on myös karppaus päällä, mutta ei lainkaan ankara; perjantaina sipsiä ja tänään mustikkapiirakan pala 🙂 Jos pohjan tekis rahkasta, kananmunasta, mantelijauhosta ja kauraleseestä? Vois muuten olla hyvää sekin 🙂 Siis sanos muuta, ihan outoa, etteivät kuvaile ruokia noi meidän naapurit 😉

  5. Soile sanoo:

    Hih; tuosta minäkin saan aina kuulla kun kamera ensin esiin, muutama valokuva ja voi sitä mallausta, että siitä kuvasta tulis vielä hyvä;) Sitten vasta päästään maistelemaan herkkuja:D

  6. Maria sanoo:

    Soile: bloggaajan ammattitauti siis ruokien kuvailu 😀

  7. Anonymous sanoo:

    Ihana piirakka. Itsekin teen juuri mustikkapiirakkaa. Oon varmaan kysynyt tätä aiemminkin mutta mitä noissa seinäteksteissä lukee mitä teillä on? Ja mistä olet löytänyt ne? Itse etsin samanlaisella fontilla mutta vaikea löytää. Kiitos jos etukäteen!

  8. Maria sanoo:

    Kiitos Anonyymi 🙂 Tarkoitatko noita tauluja meidän ruokapöydän vieressä? Ne olen itse tehnyt, täällä lisätietoa teksteistä yms. http://siirappiajahunajaa.blogspot.com/2011/04/happiness-is-not-destination-it-is-way.html

  9. Anonymous sanoo:

    Joo, ei tauluja.Vaan kuvissa näyttää että teillä on joissain seinissä tekstitarroja? Olenko oikeassa? Niissä näyttää olevan kiva fontti jollaista etsin ja olisi kiva tietää mitä niissä lukee ja mistä olet ne ostanut? Kiitos. =)

  10. Lumo sanoo:

    Mies kysyy aina; saako jo syödä, vai otetaanko ensin kuvat?

  11. Maria sanoo:

    Lumo: hih, sulla onkin jo hyvin koulutettu mies. Meillä mies vaan pyörittelee silmiään ja taivastelee 😀

  12. Marja sanoo:

    😀 sama meillä.. mies ja tytöt on tottuneet, että ensin pitää ottaa pari kuvaa, sitten vasta saa koskea… :)) Ollaan sitten kotona tai ravintolassa…

    Kivaa alkanutta viikkoa! Hitsit, mitenköhän sitä jaksaisi taas (s)karpata kun tekisi mieli testailla omenamuffinsseja ja piirakkaa..

  13. Maria sanoo:

    Marja: vois pitää joskus porukkatreffit ja otella kuvia tuplana 😉 Siinä olis miehillä ihmettelemistä!

    Kiitos samoin teille ihanaa viikon alkua, laitetaan viestiä niistä laminaateista. Tää ilta ja torstai-ilta ollaan menossa, mutta voidaan tarvittaessa jättää laminaattipakkaus autokatokseen 🙂 Joo, munkin karppaukset menee ihan keturalleen, kun tänään lähdetään näyttämään Tampereen yöelämää (sen verran kuin sitä tiistaina on 😉 meidän uudelle virolaiselle edustajalle. Palataan <3

  14. Lilla Kullan sanoo:

    Mmmm… it looks really nice. I can smell it.:-) Stina

  15. Maria sanoo:

    Stina: oh Thank You and welcome to my blog! I will come visit yours during the weekend. Have a nice weekend 🙂

Kommentoi