lauantai 14. toukokuun 2011

Mitä äiti edellä sitä tytär perässä :)

Heippatirallaatia!

Ennen kuin kerron Julian (ja mun 😉 lempparipuuhasta tällä hetkellä niin ihan pakko sanoa pari valittua sanaa. Nimittäin huvipuistoista ja niiden hinnoittelusta. Arvatkaas paljon meidän perheeltä maksoi sisään Särkänniemeen? 83 euroa!!!! Tämä sisälsi siis lapsille ne rannekkeet (ja lapsethan ovat 4v ja 6v) sekä miehen ja mun sisäänpääsyn alueelle. Ja lisäksi parkkimaksun, joka oli noussut siitä kahdesta eurosta viiteen euroon. Siis ei voi olla todellista! Lilia meni just alle 100 cm:sestä, joten hänen kanssaan toinen aikuinen olisi päässyt ilmatteeksi muutamaan laitteeseen. Mutta niihin muihin laitteisiin olis joutunut ostamaan joko 7 euron tai 10 euron lipun. Huoh!
Missään ei ollut mainintaa, että eläinpuisto aukeaa vasta 18.5. Suuri pettymys, varsinkin Lilialle. Hinnassahan tätä ei oltu otettu mitenkään huomioon, että eläinpuisto ei ole auki. No, toisaalta miehen ja mun 10 euron sisäänpääsymaksulla/hlö ei olisi edes päässyt eläinpuistoon vaan se olisi ollut sen 7 tai 10 euroa lisää / hlö. En aio edes kertoa paljon meidän ruoat, hattarat, onginnat yms. maksoi. Totean vain, että ensi vuonna meille ostetaan kausikortit kaikille ja omat eväät mukaan 🙂 Pitäisköhän alkaa huvipuistoyrittäjäksi….. ;))
Mutta nyt asiaan. Julia sai synttärilahjaksi aivan mielettömän kivan sisustuskirjan. Siinä on huoneita, tarroilla huonekaluja ja ihmisiä sekä vielä sabloona, jolla saa piirtää huoneisiin huonekaluja. Ja voin teille tässä salaa paljastaa, että mä tein yhden huoneen yksi ilta Julialta salaa, kun halusin testata miten homma oikeesti toimii 😉
Sabloonaa voi käyttää muutenkin, ihan piirtelyssä.
Kuva-arvoitus: mikä seuraavasta neljästä sisustuksesta on mun tekemä ja mitkä kolme Julian? Eiks olekin aikas liikkiksiä noi pikkuisen tekemät
Jotenkin on kyllä ihana huomata, että tuon ikäinen osaa jo ajatella, että sohvapöytä tulee sohvan eteen ja että siihen sohvan viereen sopisi sivupöytä, johon voisi laittaa lampun (ja ehkä toisenkin ;). Logiikka pelaa enemmän kuin rakkaalla nelivuotiaalla, joka tarraili omalla vuorollaan kissoja ja koiria pitkin seiniä 🙂
Täytyy vielä vähän hehkuttaa eilistä peliä! Vitsi Suomi oli jäätävän hyvä!!! Toivottavasti tänään tulee Euroviisuvoitto (kuulin muuten vasta eilen ekaa kertaa Suomen kappaleen 😉 ja huomenna vuosi 1995 saisi lätkän osalta toistaa itseään. Onko elämää mm-jääkiekon jälkeen? Toivottavasti 🙂
Nyt hynttyyn niskaan ja ensimmäistä kertaa tänä keväänä rangelle testaamaan miten siihen pikkuiseen valkoiseen palloon saisi osuman. Josko kipinä lajiin taas löytyisi 🙂
Kivaa lauantai-iltaa, yrittäkäähän pysyä pöksyissänne huomista peliä odotellessanne (minäkin yritän 😉!
PS. Kerran kun purnauslinjalle lähdin, niin purnaanpa vielä siitä, että kerrankin kun torstai-iltana ehdin tehdä pitkän blogikierroksen kommenttien kera niin nyt suurin osa niistä kommenteistakin on kadonnut bittiavaruuteen. Murmur!

12 Responses to “Mitä äiti edellä sitä tytär perässä :)”

  1. Olen ihaa samaa mieltä noista huvipuistojen maksuista. Ja toiseksi minusta on väärin, että vanhemmat, jotka ostavat rannekkeet lapsilleen, joutuu maksamaan sis.pääsy maksun. Kun me kuitenkin tuhlaamme rahaa mm. ruokaan. Eihän tuon ikäisiä voi (enkä haluaisi) yksinkään alueelle päästää!!
    Minullakin katosi kaikki kommentit omasta postauksesta, ja ainakin muutamista muiden blogien postauksista 🙁 Onneksi julkaisu tuli kuitenkin takasin 8 tunnin viiveellä.

  2. J sanoo:

    Wautsi millanen kirja! Tommonen pitää kyllä hommata itel..eiku siis tytölle 😀

    Täälä toinen purnaaja 🙂
    Mä kauhistelin viime kesänä Särkänniemen hintoja. Ostettiin tytölle ranneke ja tyttö uskaltautui vaan kahteen laitteeseen, ois käyny monissa muissa mut ois halunnu äitin tai isin mukaan. No eihän sinne päässy mukaan, ois pitäny maksaa aina joka kerrasta yhen lipun hinta :/ Tosissaan ärsytti! Possujunassa sit istu varmaan 6 kertaa putkeen 🙂 se oli mieluinen ja tohti yksin mennä.
    Ihme ku poika pääsi kuitenki ilmaseks portista sisään, 1 wee 😀
    Ja sillon ku me käytiin ni eläinpuisto oli kiinni. Ehottomasti pitäis jo portilla lukea et mitkä paikat on kiinni.

    Joo sinne meni kaikki kommentit, harmi..postaus kyllä tuli takas.

    Voi että mä jo ootan huomista peliä!! Pakko voittaa 🙂

  3. Hannis sanoo:

    Me jätettiin viime kesänä Särkkis väliin just noiden hintojen takia. Ihan oikeesti menee jo yli hilseen. Mutta samaa rataa menee Lintsin kanssa. Meidän pojille rannekkeet on 37e /nuppi ja pakko laskea ainakin 15e / pää vielä ruoka+herkkurahaa. Sikakallista, piste. Vanhin poika kävi kaverinsa kanssa Lintsillä juuri viikko sitten ja vaikka osti vain jätskin ja jonkun pienen ruoka-annoksen, meni rahaa melkeinpä se 50e.

  4. Sokrutin sanoo:

    Me on käyty Tykkimäessä kesäsin, Särkässä tasan kaksi kertaa viiden vuoden aikana. Hinnat vaan nousee.

    Meidän tyttönen sai saman kirjan lahjaksi, on aiiiwan ihana, äidistäkin :))

  5. Sari sanoo:

    Mrrr…todella kalliit noi sisäänpääsymaksut! Kuitenkin ne kuuluvat ns. (ainakin) kerran kesässä -menoihin. Pakkohan se on vain maksaa, vaikka hinnat on kovat.

    Ihanan kirjan on tyttösi saanut 🙂

  6. Evelina sanoo:

    Onpas kaunis ja ihanan oloinen blogi sinulla, klikkasin itseni heti lukijaksi!

  7. Niina sanoo:

    Ihana sisustuskirja! <3

    Juu-u,jäätävän hyvä SUOMI!!Huomista ootellessa!

  8. Anonymous sanoo:

    Aivan ihana huvipuisto ja ei vielä ainakaan ihan särkänniemen hinnoissa on Härmän Powerpark!!! Kannattaa tutustua ja ehdottomasti käydä. Yli 130cm lippu 32e, alle 130cm 21e. Sisäänpääsy 5e jollei osta ranneketta, ei parkkimaksua. 😉 Särkänniemen pituusraja on 120cm ja powerpakissa 130cm kalliimpien lippujen kohdalla.

    Paikka on tosi monipuolinen ja mahtava!!!

    Piku

  9. -Anni- sanoo:

    Vitsit mikä hinta! Juuri tässä muisteltiin että Lottiksen ranneke lintsille oli siinä alle 20e kun ostettiin prismasta etukäteen ja aikuiset pääsee ilmaiseksi sisään ja mukaan niihin laitteisiin. Mutta se kaikki muu sitten kyllä maksaakin sitten ihan tosi paljon!
    Huoh mikä lahja, mekin halutaan 🙂

  10. Katja sanoo:

    Sikahintoja tosiaan! Mietipä mikä summa meillä menee kun lapsia on viisi 😉 Ei ole ehkä ajateltu ihan loppuun asti, sillä tämäkin perhe kävisi tuhlaamassa Lintsin ravintoloissa ja kojuilla useamminkin kuin kerran kesässä, jos rannekkeiden hinnat olisivat pikkuisen inhimillisemmät.

    Mukavaa sunnuntaita!

  11. Marja sanoo:

    Hih, yllättäen meidän tytöillä on nuo samaiset sisustustarrapuuhakirjat 🙂 Ovat kovasti tykänneet ja mun oli itseasiassa tarkoitus tuoda teillekin silloin käydessämme nuo mutta en löytänyt niitä silloin mistään..

    Ja mitä tulee huvipuistomaksuihin niin… niinpä! Kallista lystiä. Meillä on kausikortit koko perheellä – muilla rannekkeet ja mulla aluelippu. Kalliiksi nuokin tuli mutta nyt voidaan mennä niin usein kuin ehditään ja jaksetaan 🙂 Viime kesänä käytiin monta kertaa – ja kun on kausikortit niin voi vain piipahtaa illallakin hetken huvittelemassa – ohikulkumatkalla, pari laitetta ja kotiin 🙂 Silloin ei tarvi ostaa mitään syötävääkään :))

    Mä olen ollut pari vuotta Särkänniemen toimistolla töissä.. pitäisköhän hakea sinne töihin ja järkeistää hinnoittelua jotenkin?! 😉 Ainiin ja vinkiksi, hyvä ilmainen parkkipaikka on siinä vastapäätä, kahden tunnin parkki (siis siinä Mustanlahden satamassa). Hyshys, ei kerrota muille ;DD

    Täällä alkaa jo illan matsi jännittää! Ollaan intohimoisia lätkän seuraajia miehen kanssa. Ja tänä iltana varmasti tuntuu ettei ole elämää kun kisat loppuu. Paitsi jos (ja kun!!) Suomi VOITTAA!

  12. Maria sanoo:

    Mia: toden totta, vanhemmat voisivat päästä alueelle ilmatteeksi sisään rannekkeella olevan lapsen kanssa. Ja jos ei pääse, niin huvipuisto saa mun puolesta asettaa alle 8-vuotiaalle lapselle hoitajan omasta takaa.

    J: mäkin ehkä meen ostaan ittelleni tuon kirjan, on se sen verran kiva 🙂 Meillä oli sama juttu vielä viime vuonna; Lilia ei halunnut mennä yksin tai edes isosiskonsa kanssa laitteisiin vaan vaatia jompaa kumpaa vanhempaa mukaan. Sahattiin siis possujunan ja leppäkertun väliä 🙂 Tänä vuonna onneks tytsyt suostuivat jo menemään laitteisiin kaksistaankin. Jihaa, pian ollaan maailmanmestareita ;D

    Hannis: voi, onks Lintsikin noin kallis!? Just päätettiin miehen kanssa, että sinne nyt ainakin mennään, kun siellä ei ole ryöstöhinnat 🙂 Juu, ei taideta sitten mennä.

    Sokrutin: kiitos vinkistä, olinkin unohtanut koko Tykkimäen 🙂 Sinne täytyy kesällä suunnata. Harmi vaan noitten Särkän hintojen kanssa, kun se on tuossa vajaan viiden kilsan päässä, niin sinne pääsis suht helposti.

    Sari: totta tosiaan, ei siellä noilla hinnoilla montaa kertaa tule käytyä. Kausikortti tulis kyllä niin paljon halvemmaksi.

    Eveliina: voi kiitos ja tervetuloa 🙂

    Niina: suosittelen ostamaan tuon kirjan, kyllä poikakin sillä voi leikkiä 😉 Ja jos ei leiki, niin jääpähän sulle enemmän tarrailtavaa 😉 Juu, nyt asemiin sohvalle odottelemaan Suomen voittoa !

    Piku: oi, kiitos sinullekin vinkistä! Powerparkista olemme joskus puhuneet miehen kanssa, mutta sekin on unohtunut jonnekin tuonne syövereihin 🙂

    Anni: Särkkäänkin saa etukäteen ostettuna halvemmalla rannekkeet, mutta silti hinnat on kamalat. Ja mä oon hirveän huono tuollaisissa etukäteisostojutskuissa, kun yleensä lähdetään ex tempore viidessä minuutissa. Mut seuraavan kerran, jos ei oo kausaria niin sitten ostetaan ennakkoon 🙂 Kirjakaupoille vaan…aina kato kun tulee tarve vaihtaa olkkarin järjestystä, niin liimailee hetken noita sohvia sun muita kirjaan niin pahin sisustuskuume menee ohi 😉

    Katja: apua, viideltä lapselta ja kahdelta aikuiselta tälleen nopsaa laskettuna sais kuluun jo liki 250 euroa. Huoh. Siihen ruoat sun muut sitten päälle. Saisittekohan te jo ryhmäalennusta? ;D Kiitos samoin, mukavaa sunnuntaita!

    Marja: no yllätys, että teillä on samat kirjat :)) Ne on huiput! Me kans miehelle ja lapsille meinataan ostaa ne kausarit ja mulle aluelippu. Mä en ihan hirveän innoissani oo noista laitteista. Vanhemmiten on tullut araksi 🙂 Ja toden totta, kausarit alentais kynnystä poiketa sinne ohikulkumatkalla. Ei tarttis aina väen vängällä olla koko rahan edestä ruuhkahuippuina. Kiitos parkkivinkistä, en kerro kellekkään ;D Juu, me ollaan kans katottu kaikki pelit ja tää tän iltanen jännittää kyllä niin sikana. Mua vaan ohjeistettiin, että meidän kotikatsomossa on vain yksi kommentaattori eli Mertaranta ja toiseks jokaisen maalinalustilanteen aikana ei saa hytkyä ja päästää suustaan ”eikä, pois se sieltä” tai ”maaliin ny!” -kiljahduksia :))) Kivaa matsia!

Kommentoi