torstai 25. marraskuu 2010

Elämäntaparemontti, day 10

Tunnistatteko sen pahan olon, joka tulee ”huonosti syömisestä”? Kiireessä tulee turvauduttua pasteijoihin, suklaaseen, pullaan, pizzaan yms. Ei muka ehdi syödä tarpeeksi hedelmiä ja kasviksia. Kunnon kaurapuurosta puhumattakaan. Mä huomaan itsessäni juuri tämän; syys-lokakuun aikana vatsasta kasvoi juuri edellä mainittujen ruokien takia sellainen pöhökumpu :D ”Äiti, kasvaako sun masussa vauva?” -kommentti oli viimeinen niitti. Huonosta ruokavaliosta johtuen olin koko ajan väsynyt ja aloitekyvytön. Puhumattakaan liikunnan puutteesta em. seikkoihin.
Viime viikon maanantai-aamuna joulutorttua mussutellessani havahduin; ei helkkari, ei se kumpu ainakaan tällä lähde. Ja niin olin viime maanantai-perjantain tiukalla ruokaremontilla. Lauantai meni hukille, mutta ei haittaa. Sunnuntaina oli lempeä paluu ruotuun. Mutta tästä maanantaista alkaen kaikki herkut on ollut  taas pannassa. Aiemmin olen sallinut itselleni yhden makean, esim. keksin/päivä, mutta nyt olen pärjännyt hyvin ilman tätäkin. Ilman tarkkaa kirjanpitoa en olisi tähän pystynyt söisin joko liian vähän rasvaa, liian paljon huonoja rasvoja, liian vähän kasviksia tai muuten vain liian vähän. Mulle parhaana tapana kirjata kaikki syömiset ylös on toiminut kiloklubi.fi (ilmainen). Sieltä saan päivittäin tietooni syömieni ruokien koostumuksen. Sinne luon myös omia reseptejä, joista ko. ohjelma laskee automaattisesti ravintoarvot. Tarkoitus on siis saada kaikki nuo pallurat vihreiksi / päivä. Itse en ole vielä saanut; joko liian vähän kuituja tai liian vähän rasvaa. Toivottavasti alla olevista kuvista saa edes jotain selvää…jos jaksat niin klikkaamalla ne saa oikeaan kokoonsa:
Kalorimäärähän tuntuu hurjan pieneltä, mutta nämä ovat niiltä päiviltä, jolloin liikuntaa ei ole ollut. Tämä istumatyöhän vain levittää persusta, joten ruokailu pitää sopeuttaa sen mukaan :D Ja toisaalta noihin kalorimääriin (1400-1500) saan syödä omasta mielestäni reippaasti. Nälkä ei kyllä pääse yllättämään.
Mulla on menossa jälleen couscous-kausi. Kaikki muodot salaatista lämpimään lisäkkeeseen käy. Tällä hetkellä tämä on herkkua:
Elämäntaparemontin ensimmäinen vaihe on nyt ohi. Tuskin jatkossa tarvitsen kirjanpitoa enää näin säännöllisesti; nyt muistan suurin piirtein sen, kuinka paljon rasvoja, hiilareita ja proteiineja tarvitsen ja mistä niitä saan. Huomaan olevani taas oma itseni; pirteä ja energinen :) Työtkin sujuvat mallikkaasti ja lasten kanssa jaksaa leikkiä huomattavasti paremmin!
Seuraavana otan haltuuni liikuntapuolen. Tiedän, kuinka hyvä olo siitä tulee, kun vetää tunnin juoksulenkin tai bodypumpin. Mutta miksi sitä silti aina unohtaa tuon liikunnan ja vetoaa kiireeseen; eihän sitän nyt enää klo 19.30 jaksa salille vääntätytyä…tai ei raaski pitkän työpäivän jälkeen olla erossa lapsista. Joku aika liikunnalle on pakko löytää. Rakastan kipeytyneitä lihaksia ja tunnetta, kun ylittää itselleen asettamat tavoitteet :)
Toiveikkaana torstaina ajattelin lähteä pitkästä aikaa salille. Edes kuntopyörällä polkemaan :) Saas nähdä, miten käy kun pääsen kotisohvalle päivällisen jälkeen. Itsekuri, se on se joka multa on tähän asti puuttunut liikunnan suhteen.
Terveellistä torstaita!
-Maria

6 Responses to “Elämäntaparemontti, day 10”

 1. -Anni- sanoo:

  Tsemppiä ihan hurjasti, hienosti lähtenyt liikkeelle. Itse olen painonvartijat ihmisiä, kun muistan miten paljon pisteitä mistäkin menee niin tasaisin väliajoin kirjailen aina ylös, tietoahan on vaikka muille jakaa, vielä kun tahto kulkisi samaa polkua!

 2. Soile sanoo:

  Oi voi; samat murheet täällä; tuo voisi ollaan suoraan minun kirjoittamaa, paitsi että se minun syysherätys on vasta alkamassa…tämä joulunaika on kyllä haastavaa ruokaremonttiaikaa; mutta tsemppiä!

 3. Maria sanoo:

  Anni: kiitos, kyllä on vaatinut selkärankaa…ja sehän mulla on ollut aiemmin kuin ameeballa ;D Mä kans joskus sain noi pistejutut, mutta sitten en jaksanut perehtyä niihin. Kivaa viikonloppua :)!

  Soile: kiitos, tämä pikkujoulukausi on ihan tuskaa, mutta juhlissa aion sallia itselleni herkkuja kohtuudella. Kivaa viikonloppua :)!

 4. lattenainen sanoo:

  moikka!

  Kiva postaus! Samat murheet täälläkin. Matkan jälkeen maha pömpöttää niin kovin, ettei mitkään housut mene jalkaan ja ahdistaa… Oon itse kokeillut tota kiloklubia ja se on kyllä tehokas tapa laihduttaa.. Mulla vaan käy aina niin että oon itselleni liian tiukka. Että ei sais muka ikinä herkutella… Nyt sitten koitetaan karistaa kilot muulla tavalla .

  tsemppiä projektiin

 5. Maria sanoo:

  Kiitos Lattenainen,
  mutta sä sentäs urheilet…mulla se liikunta on ihan minimissään tällä hetkellä. Pidän tänään herkuttelupäivän. Kohtuudella kuitenkin. Se auttaa jaksamaan taas viikon eteenpäin :)

  Ja lomallahan kuuluu syödä, joten älä siitä murehdi :) Kyllä ne kilot siitä lähtee!

  Ihanaa lauantaita!

 6. Maria sanoo:

  Mullakin on tili kiloklubissa mutta aina se syömisten kirjailu jossain vaiheessa jää, viimeistään perjantaina.. :) Nytkin suklaamousse jääkaapissa kylmenemässä.. oi. On tää naisten elämä rankkaa! Huomenna taas ruotuun!

Kommentoi